Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
agent11 #1451 üzenetére
Nem megy 2400-on stabilan IGP-vel egyelőre, én is játszottam már vele eleget ( ugyanilyen összeállításom van, de járt már benne másik 5800K, és 2400 as ramból is vagy 2 szett és egyikkel sem volt stabil ).
Remélhetőleg 2-3 BIOS verizót még adnak a laphoz, ami megoldja ezt a problémát, addig felesleges vele próbálkozni..
NB feszt automatán is emel rendesen ( 2133 - 1.35v, 2400 - 1,425 v ), de nem stabil vele a 2400, hiába emeled feljebb még ennél is.
Maradj egyelőre 2133- Auto NB ( 1,35V ), és kicsit szoríts az időzítéseken.
-
BlueAthlon
senior tag
Az alábbi üzemmódok alaposan visszanyesik a feszültséget, 1,25 ( 3800 ) -1,3625 (CPB-> 4000 ) feszültséget adnak a procinak 1,3625-1,475 helyett.
Elképzelhető, hogy a te példányod ezt nem bírja. Az enyémnek nincs baja ezzel, fix 4000-en 1,3625 elég neki. 4200-n már 1,425 kell azért...
-
agent11
tag
Megvan a megoldás. Mivel a célom az volt, hogy a gép minél kevesebbet fogyasszon, ezért a BIOS-ban bekapcsoltam és maximumra állítottam a következő opciót:
EPU Power Saving Mode [Enabled]
EPU Settings [Max Power Saving Mode]Ha ezeket letiltom akkor nem fagy a rendszer sem Prime95 sem IBT alatt...
Viszont öcsémnek jóval kisebb a háza ezért a szerintem a melegedés miatt néha elszáll egy-egy szál a Prime-ban és az IBT is hibázik egy idő után. Mivel sajnos még nincs progi ami mérni tudná normálisan a hőmérsékleteket ezért ez csak feltevés. A hűtős topic-ban már feltettem a kérdést, de hátha itt hamarabb választ kapok. Adott egy Antec Fusion Black Remote ház ami a gyári speckó szerint 147mm magas. Tudtok ajánlani egy jó hatásfokú hűtőt ami ebbe a házba beleférne (sztem max. 110-120mm magas) és árban max. 10K körül mozog? A10-5800K a proci és alapon megy minden!
-
medek3
aktív tag
Ha minden alapjáraton megy akkor a gyári értékre állítsd a késleltetést, Bár nekem FM1 Asrock- om van, de ha emeled az órajelet procinál és memóriánál, feszültséget is emelned kell. Ram-ok esetében alapból 1.7- re.
Viszont ilyenkor érdemes a késleltetést autóra tenni vagy hosszú meccselgetés vár rád.
FM1 esetében gondot okozott húzáskor az AHCI, nálam csak IDE módban volt hajlandó felismerni a HDD-t. Viszont SSD esetében fontos. Húzáskor problémát okozott még az USB3 is.
Próbáld ki letiltva. Nekem eltelt 1 hónap, mire a legtöbbet kihozva is stabil maradt. -
dezz
nagyúr
Mit változtattál még, hogy jó lett?
(#300) FireKeeper: Nem mondtam, hogy hagyják le a HDMI-t, de a DP egy filléres tétel... Ha van a monitoron DP, márpedig jópáron van, akkor miért bajlódjon az ember fia a bumszli DVI kábelekkel? Főleg a dual-link, ami 2560-tól szükséges. Videokártyáknál is HD(5/6/7)700-asoktól van DP, holott melóra bőven elég kisebb kártya is, 2560 mellett is. Aztán itt van az is, hogy DVI összeköttetésen nincs hang, DP-n viszont igen! Csak hát eléggé tipikus felállás, hogy a HDMI (amin még mehet hang) a TV-be megy... Tehát kell egy hangkábel is, amihez be kell izzítani pl. az alaplapi hangot, mert a "rendes" hang az vagy a HDMI-n megy a videoerősítőbe, vagy egy valamirevaló hangkártya van egy hagyományos erősítőre kötve (váltogatni meg ki akarja a kábeleket). Egyszóval, a hétköznapi felhasználásra szánt középkat. ATX lapokra is nyugodtan rátehették volna azt a DP-t, mert elég kevesen fogják csak emiatt megvenni a legdrágábbat, inkább mérgükben és az alaplapgyártó felmenőinek emlegetése közepette megvesznek egy DP-s videokártyát. [Ezt most csak amolyan Váncsa stílusban dörmögtem itt el az orrom alatt, mert hát elég kevés esélyt látok arra, hogy most ez hírtelen beléjük hasít és azonnal nekiállnak áttervezni őket, hogy mire én is elszánom magam a vásárlásra, már egy ilyen fogadjon.]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Spórolós topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest