Aktív témák
-
Freezura
tag
Sziasztok!
Elnézést a késői jelentkezésért, de szabin voltam eddig a napig!
Mentségemre szólva, azért az első dolgom az volt, hogy ránézzek a PROHARDWARE-re!
Nos a probléma megoldódott!!!!! Leszedtük a ventit és a procit kiszedtük, majd újra vissza az egészet, és láss csodát a BIOSba már nem írgalmatlan hőfokok, hanem 30 egynéhány fokok uralkodtak!
Ezután a gép atomstabilan megy!!!
Köszönök minden tanácsot!!!!
TOPIC OFF -
Freezura
tag
Megnézem majd hidegindításkor is a hőfokot!
A feszültségek filmnézés közben, mp3 alatt nagyon is stabilnak tünnek. Nem úgy mint a régi ACORP tápomnál :-).
Mindenkinek köszönök egyenlőre mindent, ''sajnos'' most dolgoznom kell, de hamarosan beszámolok a fejleményekről!
Mégegyszer köszönöm és remélem meg lesz a bűnös! -
Freezura
tag
Sajnos én, mivel havi törlesztő részlet kerete limitálva volt.
Egyébként, visszavihetem úgy a boltba, hogy srácok indítsatok el játékot és ha leáll mi a gond?
Egyedül a vidkarit tudom lecserélni teszt céljára, mert a környezetemben csakis INTEL-es gépek vannak 300W-os tápokkal. -
Freezura
tag
Futattam az ASUS probe felvételi funkcióját és 55-58 fokos volt a proci. Igaz, hogy bekapcsolás után a BIOS hardware monitora 77 fokot írt ki (de ez nem meglepő egy ASUS TUSL2-C után, ott is mindig többet írt ki). Egyébként sima újraindítás után is ezt a hőfokot írja ki.
Elvileg a legújabb BIOS van rajta: 1005, a neten is ezt találtam -
Freezura
tag
Köszi az eddigi segítségeket, én is a tápra gyanakszom, mivel nem állítottam be semmi védelmet, valószínű, hogy a táp tilthat le.
Egyébként akkor ezek szerint a procit jól állítottam be. -
Freezura
tag
Szevasztok AMD-s guruk!
Először mindenkitől elnézést kérek, mivel lehet, hogy ebben a témában már volt topic, de sajnos nincs időm keresgetni.
És még egyszer elnézést a nagyra becsült AMD-s guruktől, hogy lámer kérdéseket teszek fel, de eddig nem volt AMD-s gépem, csak Intel.
Szóval beruháztam egy AMD-s gépre. ASUS A7N8X-X, XP2400+, 256 SAMSUNG 400, 80GB WD, említésre se méltó FX5200, CODEGEN 300W táp + Ház, és a többi. A problémám a következő: Összeraktam a gépet, indítom, a gép XP1800+ -nak ismeri fel. BIOS-ba benézek az FSB 100-on van, a szorzó 7.0x/15.0x –en. Gyors fejszámolás: 133X15=2000, mivel szerény tudomásom szerint az XP2400+, effektíve 2Ghz-en muzsikál, beállítom 133-ra. A gép rendesen felismeri 2400+-nak. XP felrak, minden pöpec, szinte repül a gép, mindaddig, míg 3D-s teszteket akarok futtatni. 3D2K1 kb 4-5 perc után a gép leáll, szintúgy a 2003-nál. Felrakok egy játékot (Elite Force 2),annál is leáll. A leállást úgy kell érteni, hogy a gép kikapcsol, a táp ventije leáll, viszont a lapon a LED ég. Ekkor ki kell húzni a tápzsinort, majd vissza és a gép újra elindul, érdekes módon nincsen scandisk.
Azt figyeltem meg, hogy mindig akkor áll le a gép, amikor tölt a gép. A teszteknél, mindig valamelyik teszt végén, amikor töltené be a következőt, a játéknál pedig a játék közbeni töltésnél.
Ezután sokat szenvedtem vele, de nem sikerült semmi beállításom. Visszaraktam az FSB 100-ra, XP1800+ -nak felismerte a gép és minden tökéletesen lefutott és stabil volt a gép. Ja a hőfok terhelés alatt sem megy fel 55 fölé és a BIOSban nem állítottam be semmi lekapcsolási védelmet.
Eme rövid bevezető után jönnének a kérdéseim:
1. Jól állítottam be a proci FSB-jét. 133X15=2000 (egyáltalán tudom állítani a szorzót?) Mi az a 7.0x?
2. Mitől állhat le a gép? Az alaplap tilthat le? Pedig nincs beállítva neki semmi!
3. Lehet hogy a memória beállításokkal van a gond? Annyi mindent be lehet állítani, és fogalmam sincs mi micsoda
4. Lehet, hogy a noname mese vidkari nem bírja a 8X AGP-t? Vagy az egész egy kaki? De kisebb órajelen mért megy rendesen?
Kérlek, ha hasonló konfigod van, vagy ott vagy a szeren légyszi segítsél!
Előre köszönöm mindenkinek!
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged