- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
XeeN
senior tag
Kar, hogy csak most vettem eszre ezt a topicot... Mar az elejen megmondhattam volna a megoldast, mivel en is igy jartam a falconKo 2-vel. A rogzito femlap ferden allt a 3 pockon es ezert nem igazan fekudt fel a procira. En 1ebkent max 1 gyufafejnyi szilikonzsirt szoktam rakni a procira. :)
-
Freezura
tag
Sziasztok!
Elnézést a késői jelentkezésért, de szabin voltam eddig a napig!
Mentségemre szólva, azért az első dolgom az volt, hogy ránézzek a PROHARDWARE-re!
Nos a probléma megoldódott!!!!! Leszedtük a ventit és a procit kiszedtük, majd újra vissza az egészet, és láss csodát a BIOSba már nem írgalmatlan hőfokok, hanem 30 egynéhány fokok uralkodtak!
Ezután a gép atomstabilan megy!!!
Köszönök minden tanácsot!!!!
TOPIC OFF -
Nowhereman
őstag
Brrr!
Érdekes amit leirtál. 1800+ 200-as Fsbvel nem gyártottak, tehát a procid érdekes. A táp eklég kell hogy legyen. A ventid nem egy hovihar. Szerintem az alaplapon lévő hőmérséklethatár van alacsonyra állítva. Állítsd fentebb. 60-ig ált. mind stabil, de gyakran 70-nél is mennek. A procihömérséklet csökkentheted ha lentebb veszed a procin a feszt(csak kis adagokban!), javitod a ház szellőzését(pl. oldallemez amputálásával), ezüstpaszta( csak csínyán, mert taszint az átlagjúzer 5x annyit nyom a tubusból, amennyit kellene! szappanbuborék, nem körözöttes kenyér!)... -
iwu
addikt
Nos. a terhelés gondot meg lehet oldani, le kell húzni amit csak lehet a gépről, és teszt...(nekem 1 évig ment 300as codegennel (akkor még nem igazán törődtem a tápokkal) 2100xp,2cd, 2hdd, scsi+scshi hdd, 2*256 ram, 4 db 8cms venti, floppy, ti4200, 2 hálókari, audigy, 8rda, lcd paralelen - és nem volt gondom vele!)
-
fLeSs
nagyúr
a hibajelenség tipikusan az ASUS C.O.P technológiáját idézi, a proci terhelés hatására gyorsan túlmelexik->a gép azonnal lekapcsol.
a procihűtőt rendesen rakd a procimagra, mert lehetséges, hogy nem fexik fel rá tökéletesen, illetve rakjál rá szilikonpasztát is, nem kell sajnálni, ha jól rakod fel a hűtőt, akkor a felesleget úgyis kinyomja az. az ezüstös pasztával vigyázzál, hogy a procin lévő ''hidakat'' ne nagyon érintse, mert gond lehet belőle. -
fLeSs
nagyúr
Enemy-nek akartam válaszolni, mert mindenhova beböfögi, hogy 300W codegen táp mindenre elég, de szerencsére hobizoli már megtette helyettem.
Enemy: javaslom tanulmányozd egy kicsit a tápok életét, mert annak ellenére, hogy nagyon okosnak akarsz tűnni a témában, nem úgy néz ki, hogy ténylegesen tudnád, miről is van szó. -
hobizoli
nagyúr
Azaz mp3 az jo kemeny terheles am, lehet vagy 0.1%:O...film is attol fugg milyen kep meg hang..de SZVSZ az sem volt tobb 20-25%-nal
Inditsd az Asus PC probe-t, azutan a 3DMark-ban valassz ki egy tesztet -ami meg lefutott eddig is-, es az utan nezdd meg az Asus PC probe-t mi(ke)t mutat
hobizoli -
Freezura
tag
Megnézem majd hidegindításkor is a hőfokot!
A feszültségek filmnézés közben, mp3 alatt nagyon is stabilnak tünnek. Nem úgy mint a régi ACORP tápomnál :-).
Mindenkinek köszönök egyenlőre mindent, ''sajnos'' most dolgoznom kell, de hamarosan beszámolok a fejleményekről!
Mégegyszer köszönöm és remélem meg lesz a bűnös! -
hobizoli
nagyúr
Abba gondolj bele, hogy az oszterhelhetosege 300W, nem pedig az egyes feszultsegek kulon-kulon...csak egy ilyen CPU beszippant 7A-t 12V-rol, egy CD/DVD/HDD 1-1A (de inditaskor -amig felporog- 2-2.5A) plusz a ventik...ez mar kozel annyi, mint amit tap tud 12V-nal es meg se a VGA-t se az alaplapot nem vettem bele, mint fogyasztot...
SZVSZ 1.5GHz-g a 300W eleg lehet, ez felett mar inkabb 350-360W, de GFFX5600-5800-5900 illetve R9500-9700-9800-s VGA-val +50W az ajanlott
Nem erdemes egy tapot folyamatosan 95-98% vagy meginkabb 100%-ra terhelni, mert esetleg megosszul(hat)ja...
hobizoli -
Enemy
aktív tag
részben a véleményem is itt van de ez nem mérvadó
-
Enemy
aktív tag
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=20720
akik a tápok miatt ölikegymást itt egy pár sor -
hobizoli
nagyúr
-
Enemy
aktív tag
valaki számolta már mekkora terhelés kell egy 400 wattos tápegységhez hogy az ne birja? hány cdt kell berakni és hány ventinek kell menni benne na meg aproci sem elhanyagolható....
-
Kígyó
senior tag
''Egyedül a vidkarit tudom lecserélni teszt céljára''
Azt mindenképpen próbáld ki! Haveromnál is ütközik a kártya és az alaplap, és mindig elszál 3d-s alkalmazásoknál (játékok, 3dmark)! Egyszerűen ütközik a kettő!
Tényleg, amúgy stabil? Mondjuk digitalizálásnál, vagy videotömörítésnél? Próbáld ki, ha tudod! -
Ketama
aktív tag
Az az 55-58 fokos hőmérséklet elég sok. Mivel az Asus Probe a socket hőmérsékletét méri ami akár 20 fokkal is kevesebb lehet a proci maghőjéhez képest. Én megnézném, hogy jól fönt van-e a hűtő. Bár a FRII-t nehéz fordítva felrakni. Nézdd meg, hogy rendesen illeszkedik-e, illetve, hogy tapintásra mennyire meleg a borda. Érdemes még megvizsgálni a házat szellőzés sezmpontjából, illetve 1-2 házventiz berakni plusszba.
-
Freezura
tag
Sajnos én, mivel havi törlesztő részlet kerete limitálva volt.
Egyébként, visszavihetem úgy a boltba, hogy srácok indítsatok el játékot és ha leáll mi a gond?
Egyedül a vidkarit tudom lecserélni teszt céljára, mert a környezetemben csakis INTEL-es gépek vannak 300W-os tápokkal. -
boygo
aktív tag
Az egy baromság, hogy nem elég a 300w-os táp ! :(((
-
iwu
addikt
ilyen problémám volt 1 hete, konfig szinte dettó, nforce drivercsomag 2.03 megoldotta, az új szerintem még bugos...
-
Freezura
tag
Futattam az ASUS probe felvételi funkcióját és 55-58 fokos volt a proci. Igaz, hogy bekapcsolás után a BIOS hardware monitora 77 fokot írt ki (de ez nem meglepő egy ASUS TUSL2-C után, ott is mindig többet írt ki). Egyébként sima újraindítás után is ezt a hőfokot írja ki.
Elvileg a legújabb BIOS van rajta: 1005, a neten is ezt találtam -
Enemy
aktív tag
Nekem a codegen 300 as táp elvitte a 900 slot a s procit és a váltás után a 1333Mhz Athlont is majd az 1,7XP és a 2000+ is
Fogjuk rá szerencsém volt... -
Freezura
tag
Köszi az eddigi segítségeket, én is a tápra gyanakszom, mivel nem állítottam be semmi védelmet, valószínű, hogy a táp tilthat le.
Egyébként akkor ezek szerint a procit jól állítottam be. -
AND1
őstag
Nem hiszem hogy kevés lenne a táp...viszont bios frissitést én is megjátszanám.
-
e-biza
őstag
biztosan XP2400+ ?bár akkor már az elején ki kéne halnia. memtest86?
-
Enemy
aktív tag
A lapok alergiásak az alacson fordulatu ventikre.. lehet hogy egy bios frissités kell neki.. de lehet hogy máshova kell dugni a ventit...
-
Enemy
aktív tag
A codegen táppal van a probléma... Biztos... az nem kompatipilis semmivel sem...
-
Freezura
tag
Szevasztok AMD-s guruk!
Először mindenkitől elnézést kérek, mivel lehet, hogy ebben a témában már volt topic, de sajnos nincs időm keresgetni.
És még egyszer elnézést a nagyra becsült AMD-s guruktől, hogy lámer kérdéseket teszek fel, de eddig nem volt AMD-s gépem, csak Intel.
Szóval beruháztam egy AMD-s gépre. ASUS A7N8X-X, XP2400+, 256 SAMSUNG 400, 80GB WD, említésre se méltó FX5200, CODEGEN 300W táp + Ház, és a többi. A problémám a következő: Összeraktam a gépet, indítom, a gép XP1800+ -nak ismeri fel. BIOS-ba benézek az FSB 100-on van, a szorzó 7.0x/15.0x –en. Gyors fejszámolás: 133X15=2000, mivel szerény tudomásom szerint az XP2400+, effektíve 2Ghz-en muzsikál, beállítom 133-ra. A gép rendesen felismeri 2400+-nak. XP felrak, minden pöpec, szinte repül a gép, mindaddig, míg 3D-s teszteket akarok futtatni. 3D2K1 kb 4-5 perc után a gép leáll, szintúgy a 2003-nál. Felrakok egy játékot (Elite Force 2),annál is leáll. A leállást úgy kell érteni, hogy a gép kikapcsol, a táp ventije leáll, viszont a lapon a LED ég. Ekkor ki kell húzni a tápzsinort, majd vissza és a gép újra elindul, érdekes módon nincsen scandisk.
Azt figyeltem meg, hogy mindig akkor áll le a gép, amikor tölt a gép. A teszteknél, mindig valamelyik teszt végén, amikor töltené be a következőt, a játéknál pedig a játék közbeni töltésnél.
Ezután sokat szenvedtem vele, de nem sikerült semmi beállításom. Visszaraktam az FSB 100-ra, XP1800+ -nak felismerte a gép és minden tökéletesen lefutott és stabil volt a gép. Ja a hőfok terhelés alatt sem megy fel 55 fölé és a BIOSban nem állítottam be semmi lekapcsolási védelmet.
Eme rövid bevezető után jönnének a kérdéseim:
1. Jól állítottam be a proci FSB-jét. 133X15=2000 (egyáltalán tudom állítani a szorzót?) Mi az a 7.0x?
2. Mitől állhat le a gép? Az alaplap tilthat le? Pedig nincs beállítva neki semmi!
3. Lehet hogy a memória beállításokkal van a gond? Annyi mindent be lehet állítani, és fogalmam sincs mi micsoda
4. Lehet, hogy a noname mese vidkari nem bírja a 8X AGP-t? Vagy az egész egy kaki? De kisebb órajelen mért megy rendesen?
Kérlek, ha hasonló konfigod van, vagy ott vagy a szeren légyszi segítsél!
Előre köszönöm mindenkinek!
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux kezdőknek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- RAM topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest