Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Riccsiz_h

aktív tag

sziasztok !

Csak nálam drágult meg a szállítás az Amazon.de oldalról ? Egy időben a sima szállítás ingyen volt és 8€ volt a gyorsított. Aztán 1 éve kb. 4€ lett a sima szállítás és 8€ maradt a gyorsított. De a mai napon rendelni szerettem volna és 12€ a sima szállítás és 13€ gyorsított (1 hónapja rendeltem utoljára akkor még a régi árak voltak). Több terméknél is próbáltam és mindenhol ennyit kérnek a szálltásért, történt valami áremelés megint ? Másnál is így van ?

• Riccsiz_h

aktív tag

válasz radi8tor #5712 üzenetére

Köszi a tanácsot, megnézem !

Azért gondoltam arra hogy az Amazon intézi a szállítást mert mindegyiknél ott van hogy "Fulfilled by Amazon" - amire ha rákattintottam azt írja "Amazon directly does the picking, packing, shipping and customer service on these items" - szóval ezért nem értem hogy az egyik "Fulfilled by Amazon" termék jönne Magyarországra a másik nem (főleg hogy 1-2 hónapja még lehetett ide rendelni) így ebből azt jött le hogy az Amazon kihozná de az eladó azt mondta hogy ide ne hozzák ? :(

• Riccsiz_h

aktív tag

sziasztok !

Csak én vettem észre hogy egyre kevesebb dolgot szállítanak ki Magyarországra a német Amazon (amazon.de) választékából (elektronika/pc kiegészítők/fotós dolgok terén) ?

Sok olyan dolgot akartam most rendelni amit még ősszel nézegettem de azóta nem szállítják kis hazánkba, volt ahol megkérdeztem az eladót hogy megoldható esetleg valahogy ? Csak annyit írt hogy sajnos a futárszolgálat (gondolom akikkel szerőzdve vannak) nem hozza ki ide. Történ valami azóta amiről lemaradtam ? :(

• Riccsiz_h

aktív tag

válasz Riccsiz_h #5112 üzenetére

(#5114) qqzs Köszi a választ, vissza is adták.

Német Amazonról rendeltem kamera felszerelést November 19-én, és azt az opciót választottam hogy +10€-ért november 23-ra idehozzák. Nem érkezett meg, visszakaptam a szállítási díjat. Az szerepelt az oldalon hogy december 1-ig meg fog érkezni. De ami fura volt hogy még 29-én is azt mutatta a "track package" menü az Amazonon hogy átadva a futárnak. De a UPS hivatalos honlapján a nyomkövetésnél pedig azt írta hogy "várakozás hogy megkapják a csomagot".

Írtam az eladónak hogy ez miért van, értetlenkedve válaszolt stb. Aztán a második levelem után kaptam egy levelet az Amazontól 29-én este hogy "hát megnézték és valószínűleg elveszett" visszaadják a pénzt. Beletörődtem majd még mivel nem kaptam meg a refundot ránéztem a trackerre és november 30-án este 8-kor hirtelen elindult a csomag (érdekes hogy Angliából, közben Németországból rendeltem), és már ma reggel 6-kor itt volt az országban (tehát 10 óra alatt ideért, útközben járt Németországban és Csehországban is).

Kifürkészhetetlen mi történt, lehet ott felejtették aztán most rájöttek hogy "upsz!" vagy az eladó sunyizott :U

• Riccsiz_h

aktív tag

sziasztok !

Német Amazonról rendeltem kamera felszerelést November 19-én, és azt az opciót választottam hogy +10€-ért november 23-ra idehozzák, ez volt a fizetésnél a leírásban, és erről emailt is kaptam. Illetve ez a fajta priority shipping nem "becsült szállításnak" (estimated delivery) volt jelölve, hanem úgy hogy kiszállítás napja fixen.
    Azonban ma nem érkezett meg a csomag, és a követője sem működik továbbra sem. A pénzt már levonták és emailt is kaptam róla hogy úton, valamint a rendeléseimnél is azt mutatja postázva.

Belépve a fiókomra látom hogy most délután kikerült egy felirat hogy "package is late" és akár december 1-is lehet mire megjön.

Mit lehet ilyenkor tenni ? Tudok reklamáln ? Mert nem azért fizettem +10€-t hogy ugyanakkor jöjjön meg a csomag mint ingyenes szállítással. Illetve hogy sajnos addigra már lehet nem is lesz aktuális amiért rendeltem, eddig nem volt bajom az Amazonnal mindig megjött minden amikorra ígérték.

Szerk: tracker magához tért (UPS - 1ZAW02820405853738) - de azt mutatja még el sem indult

Előre is köszönöm a segítséget :R

Új hozzászólás Aktív témák