Hirdetés

Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Thomboy83

tag

válasz Parallaxis #89 üzenetére

Ha jól tudom te egy Balance-ot használsz?
    Mennyire méri jól a pulzust és mennyire jól méri a futásnál a távolságot?
    Ha jól emlékszem te edzőtermi edzést is csinálsz, ott milyen értékeket mér úgymond, csak a pulzust és az időt vagy esetleg mást is illetve a Zepp alkalmazásban ezt hogyan kezeli le.
    Nekem Huawei Gt4 van jelenleg ahogy előzőleg írtam már itt, ott csak edzőtermi edzésnél csak pulzust és időt mér, illetve futásnál azt tapasztaltam hogy picit túlméri a távolságot mint a valós.de azért ezzel még lehet együtt élni, illetve a feltöltőtt nyomvonalat szépen leköveti.
    Nézegettem a nagy márkákat Garmin, Polar, Suunto, és hát ott is láttam hibákat és felhasználók leírásában hogy vannak hibák egy egy frissítés után, vannak pulzusmérési hibák, illetve a GPS pontatlanságokat, illetve a lefutott nyomvonalnál kiugrásokat mert mellélőtt a GPS és nem követi rendesen az utat ahol futott az illető. Én ilyeneket nem tapasztaltam a Huaweinél egyetlen frissítés után, ezért használom még mindig azt, csak mint mondtam picit túlméri a távot illetve úgymond kevés adatot szolgáltat mint amire szükségem lenne.
    Ezek a nagyobb márkák brutális áron vannak és ha az Amazfit GPS-e és pulzusmérője pontosan mér kis hibaszázalékon belül mint ahogy többen is leirták akkor még az ember úgy is jobban jár hogy hétköznapra egy Balance-ot használ és nagyobb megpróbáltatásokra, terepre, crossfitre pedig Trex 3. Persze a pontosabb mérések érdekében egy pántot/övet is venne az ember és ha jól tudom az Amazfithez lehet csatlakoztatni mert kezeli rendesen. És még a 2 óra + Polar öv/pántot vesz az ember akkor sem szaladt úgy el árban összességben.
    De ha csak a Balance vagy Trex 3-at veszi az ember egy öv /pánt akkor meg bőven áron alul van mint egy méregdrága túlárazott nagy márkák órái, amik readásul műanyag házban vannak nem zafir üveggel és a normálisabbak legolcsóbban kB 250000Ft körül vannak. Na ezért kB a 2 óra és az öv/pánt is kijön és még pontos pulzust is kap az ember. De 1 óra és öv /pánt esetében bőven alatta van ennek.
    A fent említett órákról sok tesztet olvastam, külföldiek esetében csupa jókat erről a 2 óráról és sokan váltottak át ezekre. Csak mivel nincs ismerettségi körömben Amazfit viselő és aki Zeppet használ, és tudom hogy te igen, ezért kérdezem tőled hogy milyen az ökoszisztémája az Amazfitnek, a Zepp átfogó képet ad az alvásról, edzésről, energiaszintről, edzésterhelésről, edzéstervezésről. Mert sajnos és tényleg sajnos a Huawei picit ebből a szempontból le van maradva még mindig. Válaszod előre is köszönöm!

• Thomboy83

tag

Olvasgattam itt a hozzászólásokat, és igazából mindenki szíve joga hogy mit használ és miben hisz.
    De valamelyik nap szembesültem egy dologgal miközben sportóra teszteket néztem,hogy melyikbe kellene befektetni, hogy melyik a megbízható.
    Jelenleg egy Huawei GT4-et használok hétköznapokban és sportoláshoz. Nemrég jött rá egy frissítés ami által szinte a GT5-öt kapja meg az ember,hiszen a sw ugyanaz lett mint a GT5-ben, és megkapta a térképet,talajérintési idő,stb futásnál,menürendszer ugyanaz lett meg sok minden benne,persze a tru sense nincs benne, hanem a GT4 szenzorát használva érzékeli a dolgokat,úgyhogy a GT5 kicsit fejlettebb szenzorral rendelkezik.
    Jelenleg ez az óra nem nyújt annyi szolgáltatást,információt nekem,mint amennyire én kíváncsi lennék egyes sportoknál,de amúgy elmegy és nem rossz még,és ezért is nézegettem más más irányba is a termékpalettán.

De ennyit erről, inkább jöjjön a lényeg és tény ami tény és valós és nem kitalált történet.
    De ahogy nézem külföldről kell venni Amazfitet mert az itthoni szar lehet,mert külföldön minden jól működik a tesztek és felhasználók elmondása,véleménye,sportolók véleménye szerint, és itthon meg nem, ahogy egyes kommentekből is kiderült. :U

Ha a pontosságról eszmecserélünk akkor éppen valamelyik nap láttam, hogy az Amazfit lett a hivatalos szponzora Amerikában HYROX-nak és hivatalos időmérője és hivatalos órája lett több órája is,ami megkapta ezt a sportmódot mert bevizsgálták több más márkájú órával együtt és az Amazfit volt amelyik legjobban mérte az adatokat ezen crossfit jellegű megterhelő mozgásnál is,ezért lett a hivatalos órája,mert ez a több részből álló sportágnál mindegyik részt tökéletesen méri. Picit durva hogy egy kínai "sportóra" hivatalos amerikai versenynek az órája lett.

Akit érdekel annak itt egy link erről a sportról és arról hogy melyik órák kapták meg ezt a módot és ez mind az Amazfit oldalán mind a Hyrox hivatalos oldalán is fent van és nemcsak az Amazfit hirdeti ezt:
    https://www.amazfit.com/pages/lead-generation-dec-12-16-32-14?_ab=0&key=1734407607900

Hozzáteszem nincs Amazfit órám és nem reklámnak szántam,de ezek után elgondolkodtam, hogy hasonló sportot is űzök, és hogy ilyen dolgokat jól mér és hivatalos szervezet elfogadta a méréseket egy ilyen megterhelő változatos sportnál, akkor talán nem is olyan rosszak azok az órák mérések szempontjából sem, és ebben a sportban az egyik rész a futás is, szóval azt a részt is jól méri ennek tudatában. Readásul ezen órák nem is drágák,sőt!
    És tudjuk Amerikában azért más nem amerikai dolgokat nem nagyon szeretnek hitelesíteni,mert védik a saját gazdaságukat és az amerikai termékeket.
    Persze nem mondom hogy a Garmin rossz órákat gyárt, de érdekes módon mégsem ő kapta meg ezt a címet hiába USA Brand, és ez a sport már nemzetközivé vált, több országban jelen is van már. És itt aztán van intervallum edzés, megterhelés, pulzusingadozás meg minden amit aztán mérni kell rendesen és időben is,mert itt azért nem mindegy.
    De ez csak az én szubjektív véleményem.

Új hozzászólás Aktív témák