- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
Dr. Akula #152 üzenetére
"Hogyhogy azt _kell_ használni? Mindenhol vannak informatikusok, nem telepítik fel?"
Ahol vagyok, ott egy rendszergazda nem döntheti el ilyet egyedileg. Van egy céges alkalmazás bolt szerűség, és hosszas döntési procedúra eredménye, hogy oda mi kerül be (és annak menyire friss verziója). Ezért is lenne fontos, hogy az MS odafigyeljen ezekre a beépített alkalmazásokra power user szempontból is, mert a valóság az, hogy sok ember azt kénytelen használni. (Ezért is örültem nagyon, mikor az Edge gyárilag kapott oldalra rakható füleket. Itthon mióta csak létezik az Opera nekem alap.)
-
válasz
Dr. Akula #171 üzenetére
A lényeg az, hogy ahány ház, annyi szokás. Meg felkészültésgi és tudásszint. Láttamolyat, ahol az ACL-t sem ismerték, mindenki a saját gépén volt helyi adminisztrátor és a c:-n a felhasználói könytárában tárolt mindent. Az én kérésemre mentegetett minden ki pendrive-ra, mert semmilyen szintű biztonsági mentés nem volt.
De volt IT-osztály...
MaCS
-
válasz
Dr. Akula #165 üzenetére
Akkor most jól megmondom a tutit!
Mindkettőtöknek igaza van!
Családon belül tudok példát mindkét szélsőségre.
Volt olyan notebook, amelyet kőkeményen felügyelt a céges IT. Olyannyira, hogy az adott feladat elvégzéséhez szükséges programot sem volt hajlandó telepíteni és a portable porgramok használata is szigorú tilalom alá esett. (Egyébként én is úgy látom, hogy ez az irány a sokkal jellemzőbb. Az IT-sek is védik a seggüket -- okkal.)
Előtte viszont hasonló területen szintén két (!!!) nagy cég úgy adta ki a notebookokat, hogy azokon a dolgozónak konkrétan adminisztrátori joga volt!
MaCS
-
W.Wilson
aktív tag
válasz
Dr. Akula #165 üzenetére
100+ ezer főt foglalkoztató multinál dolgozom, voltam korábban is hasonló méretű cégnél. Az, hogy egy új szoftver bekerüljön a céges store-ba, hónapok kérdése. Ha én, mint egy mezei senki, kitalálnám, hogy a TC-t akarom felrakni, mert jobban kézreáll, amikor fájlokat másolgatok, az első approval stepnél röhögnének körbe.
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
Dr. Akula #159 üzenetére
Leírtam, mit lehet. Ha nem tudod értelmezni a magyarul leírt mondat, az nem az én bajom. Azt lehet használni, amit IT engedélyez. Mindegy, hogy freeware, vagy fizetős.
És nem, nem csak a funkció számít, hogy azt kell esetleg tiltani. Tudom a te nulla sugarú világodban olyan fogalmak ismeretlenek, mint szoftver összeférhetetlenség, biztonsági kockázat, support kockázat, de nagyvállalati környezetben ezek legalább olyan fontosak, mint a licenszdíj. -
dabadab
titán
válasz
Dr. Akula #152 üzenetére
Hogyhogy azt _kell_ használni? Mindenhol vannak informatikusok, nem telepítik fel?
Nem láttál még igazán nagy céget, igaz? Olyat, amikor van a kőbe vésett, szigorúan betartatott policy, hogy ezeket a programokat lehet installálni, amit nem a cégnél, meg nem is az anyavállalatánál, hanem az anyavállalat anyavállalatánál véstek kőbe.
Sok sikert a Total Commanderhez/Far Managerhez!
(Igen, ez tényleg kontraproduktív elmebaj, de hát a nagycéges lét az ilyen, ha meg a cég fő tevékenységi köre kémkedésre különösen érzékeny (pl. fegyvergyártás), akkor meg főleg.)
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
Dr. Akula #156 üzenetére
Azt mondja már betanításkor, hogy használni csak a cég IT által engedélyezett programot lehet, ha valami kell, akkor kérni kell, majd megnézik, megvizsgálják, tesztelik biztonságra, stabilitásra, és döntenek.
Pl. Irfanview nem lehet, mert nem vettek hozzá licenszet és nem is tervezik.
A világon meg nem csak olyan cégek vannak, amelyeknél powerpointokat kell simogatni, teljes céges értéken harminc Euro IP-vel. -
ddekany
veterán
válasz
Dr. Akula #143 üzenetére
"Hiába erőlteti az MS, az emberek akkor is mást használnak helyette."
Szabadidőben igen. De nekem pl. munkában, ha valamihez van Windows-ba beépített megoldást, akkor jobbára nem adnak alternatívát. Így pl. Intézőt kell használni mindenkinek. Ráadásul a fájlkezelésre pont jellemző, hogy munka keretében vannak a komplexebb tevékenységek, nem szabadidőben.
-
King Unique
titán
Eddig az alaphelyzetbe állításnál csak a személyes fájlok voltak megtarthatók a helyi lemezt használva az éppen telepített visszaállításához vagy szintén a Windows Update-et a legújabb verzió letöltéséhez, a telepített alkalmazások és beállítások mentek a levesbe, ellenben most már az utóbbiak is megtarthatók. Ami egyébként annyira nem újdonság, mert a "Repair Install Windows 11 with an In-place Upgrade" módszerrel kb. ugyanezt lehetett csinálni eddig is, csak most automatizálva lett és berakva a gépházba a helyreállítási opciók közé. Ennyi!
Attól hogy van egy X éve telepített Windows 10/11 és vannak átmeneti vagy esetleg "maradék" fájlok korábbi programtelepítésből, az önmagában még nem hiba és attól még teljesen jól működhet a rendszer, meg nyilván nem kell emiatt újratelepíteni. Persze ha egyeseknek a kényszeres újratelepítés a mániájuk és / vagy nem is ismernek más módszert, meg annyira szeretnek mindent újra a 0-ról beállítani, annyira ráértnek ezzel bíbelődni, stb., akkor persze azt is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kuponkunyeráló
- Robogó, kismotor
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű reMarkable 2 digitális jegyzetfüzet!
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest