- A Counterpoint szerint a belépőszint szívja meg leginkább a memóriák drágulását
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- MWC 2026: csápolt a robot, majd dobott egy hátraszaltót
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N-Tamas
csendes tag
A Russa egyértelműen terepre ajánlott ... Országutakon még elmegy, de városokban alkalmatlan ... Az IGO való autós célokra. Ha letöltötted a
http://data.hu/get/1138548/Russa_kulcs.zip.html
tartalmát, akkor a MobileNavigator.exe program tulajdonképpen a MortScript.exe parancsértelmező program átnevezve. A Mortscript leírása pedig a
http://www.sto-helit.de/downloads/pocketpc/MortScript-4.0-Manual.pdf
útvonalon elérhető. Ha valahonnan szerzel egy IGO programot /természetesen megveszed ...:-)/, akkor azt akár ugyanarra a kártyára ráteheted, mint amin a Russa van. (Nekem 2Gbájtos kártyán Közép-Európa elfér mindkettő formátumban), akkor a Mobilenavigator.mscr kis átalakításával mindkettőt láthatóvá is teheted a képernyőn. A Földgömb ikon indítja a MortScriptet, az meg előállítja a szükséges ikonokat így (a mobilenavigator.mscr tartalma):CWD = SystemPath("ScriptPath")
Kill ("Menqui.exe")
Run ("\SDMMC\Mobilenavigator\explorer.exe")
#RunWait ("\SDMMC\Mobilenavigator\IGO8.exe")
RunWait (CWD\"regedit.exe", "-s " & """" & CWD\"Russa.reg" & """")
# RunWait (CWD\"ShowTaskbar.exe")
# RunWait ("\SDMMC\Russa\Russa.exe")
Createshortcut("\Windows\Desktop\IGO8.lnk", "\SDMMC\Mobilenavigator\IGO8.exe")
Createshortcut("\Windows\Desktop\Russa.lnk", "\SDMMC\Russa\Russa.exe")
Persze ügyelj arra, hogy az IGO8.exe program ott legyen, (Az eredeti IGO SD kárgyán a Mobilenavigator.exe azonos az IGO8.exe programmal, ezt kell átnevezni ...). Így a földgömb ikon hatására lesz egy képernyőd, amin ott az IGO ikon is, meg a Russa ikon is. -
rabijani
csendes tag
válasz
Tom Sinner
üzenetére
És ha nem tudok másik verziót szerezni???? Akkor hogy tudom megoldani???

-
rabijani
csendes tag
válasz
Tom Sinner
üzenetére
sziasztok
Leírná nekem valaki hogy hogy kell azt beállítani az Igo8 3D-n hogy ne mindig Paris legyen a kiindúlópont. Hiába állítom be akkor se onnét kezdi. Nem értem.....

-
tibi0071
csendes tag
Sziasztok! Erre az Alpha Navigo A-N318 -ra rámegy a 3D Igo 8-as térképszoftver??
Rendesen fut rajta nem akadozik??
vagy csak a 2D megy zökkenés mentesen...
Kösziii -
Tom Sinner
csendes tag
Adjon az Isten!
Egyszerűbb, ha te is IGO-val használod, mert a Smart2go az nagyon nem fasza cucc. De ha az egész GPS nem akar működni, akkor szerintem írd le konkrétan mit tapasztaltál vele, mert ha én nem is, de a többiek egészen biztosan kitalálnak majd valamit.
-
MaGPie
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Vettem egy használt Navigo A-N318-at, de az előző tulaj letörölt róla valamilyen fájlt
, így nem indítható a navigáció. Nem tudja valaki elküldeni nekem a rendszer (működtető) fájlokat?Előre is köszönöm segítségeteket.
Üdv:
MaGPie -
patos
csendes tag
SOS!!!
Több mint egy éve használom az a-n318-as /6 ikonos/ kütyüt kisebb,nagyobb problémákkal. A nagyobb problémák is megoldodtak eddig az nk.bin-je újratelepítésével.
Most azonban nem segít !
A hiba úgy kezdődött,hogy ha egy ikonra rákattintottam a képernyőn akkor ezt az érintést tőle balra kb 1cm-re érzékelte a képenyő. Ezt egy darabig úgy oldottam,hogy a használni kivánt ikontól jobbra kattintottam és igy működött a dolog. Egy idő után a képernyő jobb szélén lévő ikonokat /pl a visszalépést/ már nem tudtam megnyitni mert a hibatávolság nőt és nekem a készülék jobb keretére kellett volna katintanom,amit meg ugye nem érzékel.
Többször probáltam kalibrálni,de nem segített,sőt a hiba egyre eltolodott .
Pl a 6 ikonos kezdőképernyőnél a jobb ikonra kattintva a középső nyilt meg,aztán súlyosbodott a helyzet,mert utána már csak a bal ikonok nyiltak meg /ismétlem a jobb ikonra kattintva/ most pedig az a szitu,hogy már semmi sem nyilik meg.
Egyébként a képernyő az érintést érzékeli,mert a hangjelzés hallható. Van valakinek valami ötlette??? csá! -
rabijani
csendes tag
válasz
Tom Sinner
üzenetére
Próbálgattam a nyilakra kattintani de nem sikerült rájönnöm, ha le tudnád irni bővebben mire is gondoltál nagyon megköszönném
Üdv rabijani
-
rabijani
csendes tag
Kicsit konkértabban? 
-
rabijani
csendes tag
Szevasztok!!!!
Először is köszönök mindenkinek .mindent. Tényleg működik az igo8 full europa.
.
Már csak egyetlen kérdésem lenne: miért van az hogy valahányszor bekapcsolom folyton Franciaország Paris jön be kiindulási pontként. Hiába irom át a navi akkor is onnét kezdi a navigálást is és a kiindulási pont is mindig ugyan az. Please Help Me thx
-
AxelF
csendes tag
Sziasztok! Először is köszönet azoknak a júzereknek, akik segítenek egy ilyesmi kütyü installálásában! A minap én is vettem egyet kéz alól és N-Tamásnak köszönhetően úgy látom, műxik is... Próbáltam én is IGO-t, de még a kártyát se látta. Gondolom nem jól csináltam valamit.Sajnos én is azok közé tartozom, akiknek billentyűnként kell értelmezni egy telepítést...Említett fórumtársam által linkelt telepítés után szépen megjelent egy XP felület
Lassan kezdem érteni a telepítéshez szükséges dolgokat, amikre szükség lehet.Úgy látom, két fő irányba lehet elindulni: IGO és RUSSA. Én csak autós navigációként szeretném használni nem csak Magyarországon. Elöljáróban azt kérdezném, hogy melyik rendszert válasszam? -
rabijani
csendes tag
Amugy jónak tünik mert mikor bejön akkor kéri a nyelvet meg hogy Moha bá dumáljon e meg mindent beállítok elindul tök jól kiirja hogy poi manager init
vagy ilyesmi aztán nem tom mintha megfagyna. Amugy köszi a választ. Igaz kingston micro SD van benne de szerintemez nem lehet gond.

-
rabijani
csendes tag
Sziasztok
Végigolvastam az egész fórumot nagyon sokat segítettetek. Mégsem meg az igo 8 a navigo n
Bejön a Az igo inditoképe alul kiirja hogy a poi meg a többi ok aztán gondolkodik és azt irja ki hogy initalizing warning data. Kérlek segítsetek mert sürgősen szükségem lenne rá.
Köszi előre is
-
orosg
csendes tag
válasz
Tom Sinner
üzenetére
Hello, köszönöm közben meg is találtam, de azért jó, hogy megerősítettél. Még egyszer köszi.
A kérdésedre nem tudok válaszolni, sok tapasztalatom nincs, de nem lehet, hogy esetleg az SD kártya a lassú? Atyám gépe tök jól működik, nem késik.
Üdv.:
Orosg
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy antenna-jelerősítőt, a NaviGo A-N318-hoz...
Csak, azt nem tudom, hogy milyen a csatlakozó típusa?
Ebay-en rendelném, és úgy láttam, hogy többféle is létezik...
Ehhez melyik foglalat kell?Köszönettel:
M
-
Tom Sinner
csendes tag
-
orosg
csendes tag
Na egy kicsit haladtam.....
Kiderült, hogy nem eszi meg a Kingston mikro SDHC 4GB karit sem, és a nokia 2gb mikro sd karit sem. De már találtam olyat ami működik. Viszont nagy nehezen már el is indult az igo8, de rossz a felbontás. Valószínű azért mert, a másik, Titán nevű GPS, amiről másoltam az SD kártyát más képernyő felbontású. Tudtok olyan verziójú igót ami jó lesz? kérhetek egy linket mailen? orosg@freemail.hu
Köszönöm ha kapok segítséget.
Orosg
-
orosg
csendes tag
ja, haesetleg itt nem megy akkor írok egy címet: orosg@freemail.hu
Köszönöm
-
orosg
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Már végigolvastam a fórumot, de még mindíg nem tom összehoni az igo-t erre a cuccra. proszáltam 4Gb kártyán, és 2 gb-on is. Átneveztem a könyvtárat, és az .exxe-t is ahogy írtátok, de mégse. Valahol olvastam, hogy kéne lennie egy ilyen fájlnak is, aminek mobilenavigator.mscr a neve, de mit kell tartalmaznia??? Mi az amit még nem tudok?
köszi a segítséget:
Orosg
-
lanksi
csendes tag
Kérdezném hogy,a redszerinfót miért nem tudom megnyitni .Köszi
-
lanksi
csendes tag
Hali.Kérdezném,hogy beteszek egy SD kártyát zenével,és nem ismerifel,csak a homok ora ketyeg.Mi az oka.Koszi
"Halkabban" is megértjük.
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
dzson1
tag
Hali !
Csináltam ma egy társítást az IGO8 és a RUSSA -val és lásd csodát mükszik
Azaz működik egy kártyán az IGO8,RUSSA sőt az eredeti SMART2GO navi is működik.
Nem akad és szuper,hogy az egész elfér egy 2Gb karin.
Ha az összeállítás érdekel valakit akkor részletesen is le írhatom a lépéseket a Navin.

-
dzson1
tag
válasz
loloka85
üzenetére
Szeva
A 151-200 közötti hozzászólások részletes intéző fotók és azt hiszem eléggé részletesen le van minden írva,hogy azIGO8 elinduljon .Pontosabban 169 hozzászólás +foto
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
loloka85
csendes tag
hello
tudna nekem valaki segítenni mert sehogy nem tudom felrakni az igo-t lehet rosszal probálkoztam, de fogam sincs mit csináljak, mire kell fel rakni mert memkariról nem megy.
Írja nekem meg valaki légyszi hogyan csináljam.kösszi
-
N-Tamas
csendes tag
Én az SD kártya Root könyvtárába teszem a térképeket, ott érem el leghamarabb ...
Persze lehet, hogy a CWD rendszerváltozó célszerű beállításával (a mobilenavigator.mscr script első sorában ...) könnyebben elérhetővé lehet tenni a térképeket, de nekem így is megfelel.Jó ötlet az atlaszok használata, akkor keveset kell keresgélni ..
Ha nem kikapcsolod a készüléket, hanem hibernálod (Képernyő fölött baloldalt) akkor nem felejt el semmit (Ellentétben az IGO-val, amely hibernálás utáni újra bekapcsoláskor - szerintem - elfelejti a helymeghatározó GPS-vevővel való kapcsolatot, és így azután nem navigál sehova ...)
Nem tudom, hogy mennyi ideig lehet hibernálva a készülék ... gondolom bármeddig.
A hangokat én ki se próbáltam ... Nekem elég, ha engemet "rátesz" egy térképre a képernyőn, úgy, hogy ezt tetszőlegesen ki tudjam nagyítani, vagy le tudjam kicsinyíteni, és ezt szuperül csinálja ...
-
Olcsi
senior tag
Olvasd el a russa enciklopédiát, azon belül is az atlaszok készítését. Érdemes megcsinálni, egybefűzi a térképeket, így nem kell mindig kiválasztani a neked megfelelőt, megcsinálja magától.

-
dzson1
tag
Szevasztok !
Letöltöttem a linkeket,telepítettem szűz 256 Mb SD-re.A program müködik szuperül.
A térképeket melyik mappába célszerű kicsomagolni ? Én csináltam egy külön Térképek mappát ,csak az a gond vele,hogy minden bekapcsolásnál bekel a kártyáról töltenie a térképeket nade ez legyen a legkisebb baj.
Ma kipróbáltam a Mátrában,eddig jól vizsgázott . Még a magyar hangok is müködtekEgyszóval SZUPI LETTTTTTTT

-
N-Tamas
csendes tag
Feltöltöttem ide:
http://data.hu/get/1138548/Russa_kulcs.zip.html
Üres SD-kártyára tedd (persze kitömörítve), és akkor "szűz" gépen működni fog - Bár egyes menüpontok (gondolom fordítási hiányok miatt) csupa kérdőjellel jönnek elő ... De ez a funkciót nem zavarja ... Találtam egy elég korrekt leírást is a russa programról, azt is felraktam ide:
http://data.hu/get/1138566/russa.pdf.html
Jó túrázást ...
-
N-Tamas
csendes tag
Aki küld nekem privát-ban egy E-mail címet, annak el tudom küldeni a kész megoldást, csak fel kell tenni egy üres kártyára változtatás nélkül. A fájlokat nem tudom pontosan, honnan vadászta nekem össze valaki, de fő, hogy működik. (persze - gondolom - csak akkor működik helyesen, ha a gép memóriája a gyári állapotában van, nincs még összebarmolva ...)
Az is megoldás lehet, ha adtok egy honlapcímet, ahova fel tudom lapátolni, és mindenki más eléri. Az egész (térképek nélkül) összetömörítve kevesebb egy megabájtnál. A térképek a turistautak.hu honlapon elérhetők.
-
Nagya21
addikt
válasz
Tom Sinner
üzenetére
JE!!

-
Tom Sinner
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem mindent, ami kellett a GPS-hez, az IGO-t úgy raktam fel, ahogyan írtátok. Nekem is problémát jelentett, hogy találjak műholdat, és épp most dobtam le magam a gép elé, hogy megkérdezzem mi van, de ti már leírtátok!
Nagyon jók vagytok!
-
loloka85
csendes tag
hello megint én vagyok ha esetleg tud valaki segiteni akkor légyszi küldjön nekem e-mailt a loloka85@freemail.hu-ra köössszzziii...
-
loloka85
csendes tag
hello én is vettem egy alpha navigo a-n318-as gps-t, csak annyi vele a bajom, hogy a térkép elég elavult rajta.
Nem tud nekem segítenni abba, hogy hol találok hozzá drivert mert másképp nem ismeri fel a gép és hoigy milyen térképet keressek rá, ja és azt hogyan rakom fel rá.előre is kösszi.
-
N-Tamas
csendes tag
Nekem is pontosan hasonló tapasztalatom volt az IGO-val, igaz, minusz huszonvalahány fokban ... Szerintem az akkumulátor nem bírja a hideget, és az IGO túlságosan leterheli az aksit, különösen, hogy még ismételgeti is hangosan, hogy "A GPS-vétel megszűnt" ...
Szóval szerintem az IGO nem terepre való, hanem meleg autóba.
Russá-val nincs ilyen gondom ...
-
Shono
aktív tag
Már csak 1 parám van. A sját szoftvere egyből talál 6 műholdat, az iGo8 meg egyetsem. pedig eléggé szétfagyasztottam a picsám odakinn :-)
A súgó szerint az iGoban le lehet tiltani a vevőt, hogy ne fogyasszon, de semmi ilyen beállítási lehetőséget nem találtam.
Brainstorm pls! -
Shono
aktív tag
Hehe, mire beírtam a hozzászólást betöltött :-)
-
Shono
aktív tag
Üdv!
Elvileg minden ok lenne, fölraktam az iGo8-at el is indul, beállítom a nyelvet, a hangot. Aztán elkezd tovább tölteni, és ennél elakad: "Initializing Warning Data"
És tovább nem tölt. (5 percet vártam)
Ötlet? -
válasz
Tom Sinner
üzenetére
Az iGO hivatalosan csak megvásárolható. Az egyéb beszerzési források linkelése/kérése alapelvekkel ellentétes..

-
Tom Sinner
csendes tag
Sziasztok! Már nekem is van egy jó ideje ilyen gépem, és nem igazán vagyok megelégedve az alap programmal... Tudnátok küldeni egy linket a címemre, ahonnan letudnám szedni az általatok is használt Igo8-at? A címem: hunyadi.ss kukac citromail.hu
-
Nagya21
addikt
válasz
noname67
üzenetére
Hali!!
Nekem a legújabb kütyüm van (3 ikonos 1 gombos, a szerial pedig valami MQV809-el kezdödik,vagy valami hasonló), és eszi az A-Data 4GB SDHC Class6-os kártyát
Innentől kezdve nincs hely gondom
Ki kell próbálni másik(nagyobb)karival is.
Üdv Nagya
UI: igen a Régi tipusu Nokia töltő jó hozzá, lehetöleg a 800mAh-sat használj(ez elbirja müködés közbe is)a 350mAh-ás csak kikapcsolva tudja tölteni.
Először nehezen csúszik bele, de aztán már könnyen jár. -
noname67
csendes tag
Köszönöm a választ Nagya21,feltettem az IGO8 full európát úgy ahogy ítt a fórumban le volt írva és megy rajta 3d ben
Már csak az lenne a kérdésem,hogy 2gigás az sd kártyám,de maga a program sajna elég sok helyet foglal 1.5 Gb,és szeretnék még mást is rátenni /zene stb/ Ki tudok-e törölni magából a progiból pár olyan országtérképet amire nincs szükségem,úgy hogy az maga a program működését ne befolyásolja?
Másik kérdésem az,hogy mivel nem adtak hozzá töltőt nokia töltő ugyanazzal a csatlakozással bír, rá lehet-e arra dugni? -
N-Tamas
csendes tag
Igen, azt hittem, hogy ez magától értetődik ... Természetesen most van egy IGO kártyám, meg egy Russa kártyám ... Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem én találtam ki a megoldást, meg a parancsértelmező programot sem én írtam ... A készülék egyébként most úgy működik, mint egy PDA, bár ez nemigen hat meg ... Egy mobiltelefonnal könnyebb - mondjuk - jegyzetelni, mint ezzel ... Filmet pedig inkább számítógépen nézek, vagy DVD lejátszón ...
-
N-Tamas
csendes tag
Na, nekem sikerült nagy nehezen az egyébként ingyenesen hozzáférhető Russa programot elérhetővé tenni az Alpha navigo-n.
[P:J][/P]Ehhez a megoldás lényege egy kis parancsértelmező program, amit az SD kártya \Mobilenavigator könyvtárába kell tenni Mobilenavigator.exe néven, ehhez tartozik egy másik Mobilenavigator.mscr parancsfile, amelyben az első parancs egy másik kis (6 Kbyte-os) killproc.exe névre hallgató programot hív meg, ez kapcsolja ki a PDA-t "lehülyítő" [B][/B]menqui.exe[/B] programot, és egy másik parancs indítja el a Russa programot is. A Russa térképeket is az SD kártyára érdemes másolni, (Célszerűen a Root-ba, ott találjuk meg leghamarabb ...) Így elértem azt, hogyha a Russát tartalmazó SD kártya bent van a ketyerében, akkor a Russa indul el automatikusan, ha nincs bent, akkor pedig a gyári Smart2GoHa valakit érdekel a dolog, magánban elküldöm neki a kulcs file-okat.

-
cosmic sound
csendes tag
legyszi mondja meg valaki, hogyan tudnek innen vegleg kijelentkezni.
Koszi a segitseget!
-
Králl
csendes tag
Nekem olyan kérdésem lenne hogy mit kell csinálnom az USB Drivével ha már letöltöttem mert nem tudom telepíteni.
-
noname67
csendes tag
Sziasztok! IGO8 nál ezt olvastam:
A 3D-s grafika viszonylag erős hardvert kíván, a minimális rendszerkövetelmény 300 MHz-es processzor (400 MHz-es az ajánlott) és 64 MB szabad memória (128 MB az ajánlott).
Kérdésem az lenne,hogy ha ráteszem nem fog rajta akadni mivel kisebb a processzor teljesítmény?
Vagy melyik IGO megy el rajta normálisan és az ami elmegy rajta frissíthető-e?
Esetleg másik szoftver is szóba jöhet,csak a smart2got nem igazán szeretném használni ami rajta van mert egy négy betűs szó illene csak rá.
Valami ötlet mit tegyek rá? Lényeg hogy ne legyen régi vagy legalább frissíthető legyen.
Ki mit ajánlana? -
Cypher7
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis dolog ezzel egy ilyen kütyüvel. Egy ismerősnek raktam rá Igo 8-at, de arra panaszkodik, hogy nem hajlandó felismerni a műholdakat és csatlakozni hozzájuk. Miután a kezembe vettem valóban csak 3 műholdat ismert fel, de csatlakozni nem volt hajlandó pedig a GPS vevőjét gond nélkül felismerte és beállította. Valakinek volt már hasonló problémája? Nekem MyDrive 305-ös navigációm van amin semmi gond nincsen ezzel pedig hardveresen megegyezik a 2 kütyü.
Köszi és üdv!
-
attis74
csendes tag
Helló Olcsi.
Köszi az infókat.
Egyébként mit értesz telepített,verzióként?Na és amilyen verziót én leírtam,azt honnan tudhatnám meg hogy olyan e amire te gondolsz?
Egy jó pár oldallal ezelőtt olvastam a memó kariról,ott egy ilyet láttam
ingston Elite Pro.
Ez jó,mert akkor ilyet veszek? Na és végül,ha esetleg nem jó az a progi amit én kiírtam,akkor honnan tudnék beszerezni egy olyat,amit te mondasz?
Várom a válaszod.Előre is köszi.
-
Olcsi
senior tag
Szia!
1.Szerintem a memóriakártya márkája tul.képp mindegy, max ha gagyibbat veszel, akkor 1-2 gigásnál ne vegyél nagyobbat.
2.Nem veszíted el a garit, ha másik progival használod, miért is veszítenéd el? Az csak egy program...
3. Ezt nem tudom...
4. Szerintem minden igo verzió jó hozzá, a lényeg, hogy egy már telepített verzió legyen, mert telepítgetni nem tudsz a kütyüre... -
attis74
csendes tag
Sziasztok.
Tehát,több kérdésem is lenne.
1.Milyen típusú,és méretű karit érdemes venni?
2.Ha másik progival használom a kütyüt,akkor a garit nem veszítem e el vele?
3.futtatni lehet e rajta esetleg a Garmin-t is?Mert azt ismerem,és tetszik is?
4.És végül,az IGO v8_3_157021..FULL.EU.verzió ez jó hozzá?
A válaszotokat előre is köszönöm.
Attis. -
robertho
tag
Sziasztok
Ma reggel hibaüzenettel indult el az a-n318-am.
A pontos adatait nem tudom, 1 gombos 6 ikonos.".NET CF initalizatin error
The application failed to load required components. If the .NET Compact Framework is installed on a storage card, please ensure that this card is in place and launch the application again. If this fails, a re-installation of the .NET Compact Framework is recommended,"
Tud valaki segíteni hogy ez mit is jelent? Na és persze hogy hogy tudom újra életre bírni a gps emet?
)))Thx
-
Béef
csendes tag
Köszönöm a választ!
Erre én is gondoltam, csak megerősítést vártam. -
Béef
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Nekem is van egy ilyen kütyüm. Az Igo8-at szeretném működtetni sdhc kártyáról, de sehogy sem sikerül. A fórumot végigolvastam, de nem megy sehogy. Olyan, mintha fel sem ismerné a kártyát.
3 ikonos verzióm van, 4 GB-os SDHC kártya.
Légyszíves segítsetek!! Előre is köszönöm a válaszokat! -
Nagya21
addikt
válasz
RobeeDee82
üzenetére
Hali!!
Nem , Pesten van a szervize 06-1-431-8582 service@alpha-trading.hu.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
RobeeDee82
üzenetére
Hali!!
Szerintem, mivel lemerült meghalt a ROM-ja!!
ROM frissités megoldja, márkaszerviz vagy látogass el az index alpha navigo forumra.
A különböző tipusu készülékekhez különböző ROM-ok vannak!!!(egygombos kétgombos 3 ikonos 6 ikonos, szerialszám megadása kell)
Üdv Nagya -
RobeeDee82
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly vásároltam egy ilyen kütyüt... Nem is volt vele gond, IGO-val használtam. Már vagy 4-5 hónapja nem használtam. A hétvégén szükség lett volna rá, feltöltöttem, de nem akar bekapcsolni. Navigo betölt, és utánna a homokóránál megáll, nem csinál semmit. Tudja valaki, hogy miért? Segítsetek PLS!!!
Üdv.: Robi -
Dod7
csendes tag
Alaplap csere szervíz egy hét minimum. Úgy néz ki, hogy azu USB bemenet ment tönkre (legalábbis ezt mondták a szervízben).
De lehet, hogy így még jobban is járok mert álítólag az új térképet kapom hozzá ami nem mutatja a földutakat ami jó mert a két ünnep között bevitt egy olyan tanyavilágba, hogy csak imádkozni tudtam azért, hogy ne akadjak el a sárban.

-
prinko
csendes tag
Én is a segítséget szeretném kérni. Egyik barátom is vásárolt egy ilyen készüléket. Európa térképe kellene neki rá. Tettünk rá egy igo8-at, ami sd-ről PDA-n kiválóan fut.
Betettük az SD-t a navi-ba, átneveztem a mappát mobilenavigátor-ra, ugyan így az exe-t is, de semmi.A földgömb ikonra kattintva ezt írja ki: ERROR: program application database cannot be found. Ha újból beteszem a kártyát és újra próbálom akkor: WARNING: The application failed to start last time. Do you want tor eset to factori defaults and lose all your POIs, tracks and settings?
-
niti
aktív tag
válasz
Szokepet
üzenetére
A 6-os igo is megoldaná a problémát. A smart2govalóban katasztrófális, de magával a géppel semmi gond.
Viszont az normális, hogy sokáig keresi a jelet. Mondjuk ennek az ideje attól is függ, hogy mennyit volt kikapcsolva, illetve milyen messze vagy a legutóbbi használat helyétől. -
Dod7
csendes tag
Segítsééééég!!!!!!!!!!!!! Elméletileg a gép (a-n318) fel van töltva (régi Nokia töltő) de nem tudom bekapcsolni.

-
Szokepet
csendes tag
Sziasztok!
Látom, már egy páran küzdünk a karácsonyra kapott navigációs rendszerekkel.
Nekem egy A-N318 van, nagyon amatőr vagyok benne, de arra már rájöttem, hogy a gyárilag rajta lévő smart2go egy ...ar. Pontosabban kérek véleményt, hogy a gép nem való semmire, vagy a rajta lévő szoftver, kérem segítsetek !!!!! Problémám a következő: induláskor 10-15 percig malmozik, mire legalább a 4 GPS jelet megtalálja. Utána sem a legésszerübb tervet készíti, mivel 80 km-es út helyett megtervezett egy 120 km-es utat. Ma Budapesten ha csak rá hagyatkozom még most is ott lennék. Az induláskor mire megtalálja magát további 10-15 percig össze-vissza navigál.Mi a véleményetek? Az egész bazárt vigyem vissza és egy MIO-ra cseréljem ki, vagy egy másik szoftver pl: IGO8 megoldaná a gondom?
Nekem egy olyan gép kellene, ami mellett nem kellene az utakra felkészülnöm mint eddig, navigáció nélkül.Előre is köszi.
Peti.
-
Olcsi
senior tag
Szia! Amikor én megvettem ezt a kütyüt, akkor én is elsősorban túrázásra, illetve leginkább geocaching-re akartam használni. Ez azóta sem változott, csak a kütyüt cseréltem le egy pda-ra.
Én elég sokat olvasgattam a témában, és sokat próbálkoztam azzal, hogy a russa-t rá tudjam varázsolni, sajnos ez meghiúsult, ezért is váltottam pda-ra.
Viszont állítólag nem lehetetlen a russa wince eszközökön való futtatása. Pl olvasd el ezt: [link]
Alapvetően azzal van a baj, hogy a pna-k általában wince op. rendszerrel működnek, a russa viszont egy windows mobile alapú alkalmazás...Szerintem ez alapján meg kell tudnod csinálni, mondjuk sajna nekem nem sikerült...

-
Shono
aktív tag
Üdv!
Én nyertem egy ilyet, és örülök egy kicsit ( még nem ért ide ezért csak kicsit ). Kerestem termék honlapot, meg leírást stb. de nem találtam semmit, pedig google-barátom szokott ilyenekben segíteni. Ha valaki tudna linkelni egyet :-) (users manual vagy bármi)Amire én fogom/szeretném használni: kicsi autós nav., sokkal inkább túrázás.
Mint előbb olvastam elfut rajta több cucc is egyszerre/felváltva. Gondolom az igo-t meg a russa-t kéne nekem rárakni. Erről egy kicsit bővebben valaki ha tudna engem felvilágosítani. (ez a mondat azért elég magyarosra sikeredett
) A megfelelő linkek is megteszik. -
Szakállas
csendes tag
Nagya21,
Sajnos az én kütyüm is úgy döntött, hogy sekép-sehang.
Talán ezzel újra életre lehetne kelteni.Olvastam, hogy megvan neked a 3 ikonos NK.bin.
Fel tudnád tenni valahova, ahonnan le tudnám tölteni?Előre is köszi!

-
Nagya21
addikt
Hali!!
Meghalt Brünhilda
Fatal error BWD fálj
De frissitettem az új NK.bin-nel(csomagban van újabb 3gomboshoz való 11-10-es jó lett, úgy hogy a mappában levő összes fájlt felraktam gyökérbe) készenléti+bekapcsoló gombbal indult, és lőn csoda
Igaz a smart2go eltünt
De Andika hangja kiválóan elnavigál.
Ja igen szétszedtem és a panelon valami vodalive felirat fogadott
Üdv Nagya
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Viszi a 4Gb-os SDHC Karit
Üdv Nagya -
Olcsi
senior tag
válasz
mormogipapa1
üzenetére
Esetleg próbálj meg rendesen kilépni a programból. Úgy értem, mielőtt kikapcsolod a kütyüt, előtte lépj ki szabályosan a programból...hátha az lehet a baj, hogy nem tudja úgy elmenteni a beállítást. Ez csak tipp, nem használtam soha smart2go-t.
-
Olcsi
senior tag
válasz
mormogipapa1
üzenetére
Beállításoknál lehet valahol a beszéd hangereje. Böngéssz a beállítási lehetőségek közt, meg kell lennie! Reset ehhez szerintem szükségtelen...ez nem olyan dolog, csak beállítás kérdése.
-
mormogipapa1
csendes tag
Helló
Segítséget szeretnék kérni kölcsön kaptam egy alpha navigó gps-t smart 2go van rajta, az a gond vele hogy az utat mutatja, de nem mondja az útvonalat nincs lenémítva full hangerőn van, a billentyű hangokat adja, és mégsem beszél volna valakinek tippje esetleg egy reset a gépen? S.O.S köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Dell Latitude 5591 i7/500GB M2 SSD/ 32GB DDR4
- Honor Magic8 Lite 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512GB Új,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- LG 45GR65DC-B 45 / 5120x1440 / 200HZ / VA /
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB CM MasterBox MB520 TT 750W
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5 Törésgarancia
- LG UltraFine 4K - 6K és Smart Monitorok -30%
- Új Lenovo Thinkpad X1 2in1 Gen9 WUXGA Ultra 7 165U 12mag 32GB 512GB Intel Arc iGPU Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, így nem indítható a navigáció. Nem tudja valaki elküldeni nekem a rendszer (működtető) fájlokat?

Lassan kezdem érteni a telepítéshez szükséges dolgokat, amikre szükség lehet.Úgy látom, két fő irányba lehet elindulni: IGO és RUSSA. Én csak autós navigációként szeretném használni nem csak Magyarországon. Elöljáróban azt kérdezném, hogy melyik rendszert válasszam?