-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15750 üzenetére
bootloaderen "egyben minden" ?.. nem merész kicsit? Téglaesély kb 90%.. ha jól sejtem..
Akkor "garis csre"
Mindenesetre tényleg érdekes.. sajna tényleg 24 év kell a c++ -hoz,de azért igyexem...
Hülyeséget félretéve: amit kérdeztem az update-ekről: a metainf-ben ha átírom,akkor felmehet? Gondolom SHA1 hibával elszállhat, de egyenlőre nem próbáltam ki.. kicsit le kéne higgadnom, mert kiidegelt a teló...
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15748 üzenetére
"csak" a touch nem megy,vagy egyéb probléma is van? Nagyon úgy néz ki,hogy bootolhatok át ubi alá egy kis romozgatásra..
Ed3rX: 10..ehh .az Bagyusz "asztala"
Maradok a 7-nél..esetleg 9.. Apropó 9: Ha jól emléxem,akkor az "félbemaradt"... (szobafestést már úgyis befejeztem...)
Keeperv85: nem annyira vagyok programozó,mint amennyire nem, de gyors kérdés: a config alapján úgy néz ki,hogy még azt sem lehet tudni,hogy milyen lcd driver kellene?
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15744 üzenetére
Imádom a téglát..közel áll hozzá a telóm,hogy kockázzam... kb idegbaj,hogy mit ba**kodnak a trés update-tel ...Inkább egy 24 éves c++ és megyek GXI-re romot faragni
Szerk: a 10-04-es metainf-ben ez van:
post-build=TCT/one_touch_995_TBHU/one_touch_995_gsm:2.3.6/GINGERBREAD/v61O-0:user/release-keys
post-timestamp=1356488244
pre-build=TCT/one_touch_995_TBHU/one_touch_995_gsm:2.3.6/GINGERBREAD/v616-0:user/release-keys
pre-device=one_touch_995_gsmElvileg ez "csinál" 61O-t,ha jól sejtem..
Bagyusz(15747)
em teszi:megáll cert hibával..akár kikapcsolom,akár nem.. kipróbáltam kb 4-5 update.zip csomagon...
Keeperv85: mindjárt megy a touch.. a telómra MurdR-módon..
U.I : nekilátok.24 év múlva váltok GXI-re
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15580 üzenetére
Nem akarok nagyon szemtelen lenni (mert bár ez a mélyvíz topic,ahol azért elvileg nem foglalkozunk ilyenekkel,hogy miért nem megy a headset..),de azért ez nem mindenkinek oly egyszerű... de hogy ne sértsek meg senkit: leírod "közérthetően",hogy melyik részt és mit hol találnak? Legyen az,hogy én nem értem..
Bagyusz: már megint: mire bármit is csinálna az ember, Te megint megoldod.. (megtarthatod ezt a szokásod
)
Vagy szaraxik a gépem,vagy a devhost.. v1.1 nem található-t ír..
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15562 üzenetére
"Mit művel a topic tárgya": Ha ez a hőn szeretett alcánkra értetted,akkor sok sörödbe kerül,hogy kiengesztelj
Bagyusz: Elvileg a cm7-hez "csak" egy kernel kéne, utána működne elvileg rendesen..namost: ha ez meg lenne,akkor nem "szarakodnék" ics bootloader frissítéssel, hanem hagynám a fenébe és leforgatnám gb bootloaderesen.. (mondjuk elméletben a cm10.1-et is meg lehetne így csinálni,ha át lenne írva a ramdisk..gondolom)
Angel: arra elvileg szintén van egy (régebbi) patch a gb romok oldalán a gdrive-omon.. asszem az összefoglalóban is benne van.. próbáld meg azt..hátha..
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15480 üzenetére
Nekem se volt meg a gyári GB mentésem, próbálgattam a GB gyári backupokat, egyikkel se ment fel.. aztán valaki linkelt egy patchet, amit az egyik gyári gb-re raktam fel cwm-ből, és láss csodát felment elsőre a frissités. Ha megtalálom azt a patchet akkor berakom ide.
itt vannak
első sor második, illetve 2. sor harmadik. ezeket kell letölteni, és fel kéne mennie a frissitésnek.
Próbálgatni kell, valahogy csak sikerül, nekem így sikerült felrakni! -
pucz
senior tag
válasz
Keeperv85 #15437 üzenetére
Miután pár képet feltolt felhőbe, automatikusan, még csak annyit sem mondott, hogy most tőti fel, így azóta valahogy nem bízok az ilyenekbe. Az én számaimat, cuccaimat ne nézegesse a google!
Amúgy 2 szám elővarázsolódott..legalább asszonyé, meg egy munkatársamé megvan LOL
-
bagyusz
őstag
válasz
Keeperv85 #15422 üzenetére
Háát, nem tudom, az eddig publikált update zipes patchek adott szolgáltatóhoz szóltak.
assert(file_getprop("/system/build.prop", "ro.build.fingerprint") == "TCT/one_touch_995_TBHU/one_touch_995_gsm:2.3.6/GINGERBREAD/v61L-0:user/release-keys" ||
file_getprop("/system/build.prop", "ro.build.fingerprint") == "TCT/one_touch_995_TBHU/one_touch_995_gsm:4.0.4/IceCreamSandwich/082:user/release-keys");
assert(getprop("ro.product.device") == "one_touch_995_gsm" ||
getprop("ro.build.product") == "one_touch_995_gsm" ||
getprop("ro.product.device") == "one_touch_995_gsm" ||
getprop("ro.build.product") == "one_touch_995_gsm");
run_program("/system/bin/rm","/FAT/image/EMMCBOOT.TGT");
run_program("/system/bin/rm","/FAT/image/AMSS.TGT");
ui_print("Verifying current system...");
show_progress(0.100000, 0);
assert(apply_patch_check("/FAT/image/AMSS.MBN", "10ff1c9517c293bc7b04db467e354af625a07569",Meg vannak olyan mbn-k ahol jelezve van a szolgáltató is mint pl a amss.mbn meg 13 partíció
Ha a síma backupra gondolsz , az nem megy, ahhoz a mach id fixes kernel kell.
-
bagyusz
őstag
válasz
Keeperv85 #15407 üzenetére
Nem tudom, hogy minek a fügvénye, de szerintem random.
GB BL-> ICS BL közöt van egy pár mbn patch. Mellesleg ril libek is eltérőek, valamint a sok kernel rész módosítás közben a hexa patchet is kellene módosítani szerintem.
Még anno IUS ezt találta ki, hogy menjen mind2 bootloaderen.
echo -ne '\x77\x1a\x00\xe3' > header
cat header kernel > zImageEzt a hexa részt rakja be a kernel binary fejrészébe.
A lényeg lemaradt:
GB BL-n kompatibilitás problémák lehetnek. A normális működéshez ics bl kell.
-
bagyusz
őstag
válasz
Keeperv85 #15392 üzenetére
Patrick palm elkezdte, illetve lehet hogy be is fejezte a vsync támogatást. Mindenesetre összediffeltem a mostani fel patchelt kernel forrásommal egy próba erejéig. A megszokottakhoz képest azt vettem észre, hogy az első képernyő zár után nem akar feloldani a teló. Leforgattam egy vsync supportots romot is mellé. Kb 5 másodperncenként frissítette a képet. Logban meg nem mutatkozott semmi, de ugyan ezt csinálta vsync support nélküli kernellel is.
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15233 üzenetére
Én semmire, mert én meg tudom oldani a csomagolásokat,meg nem szerencsétlenkedem az update felrakásával,lévén trémobilon nem megy.. Nem mellékesen: azért kell szvsz a kedves júzernek, mert a restore komplikált,nem ismeri,nem tudja feltenni,vagy csak az instal zip from sd- menüt tudja használni..nem tudom, de gondolom azért esett kétségbe,hogy nem zipként van fennt..
Bagyusz: én úgy értettem..bár lassan ez sem biztos..
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15229 üzenetére
Ok... mondjuk ha kicsomagolja tc-el, akkor fel tudja rakni cwm/restore-ból szvsz..de ez a frissítés cucc szerintem kb 60 milliószor ki lett tárgyalva...bár ez csak privát vélemény..
pucz: lényegében ha kicsomagolja, akkor nem tudja felrakni.. tarbal: tömörítési formátum,rövidítve tar. simg ha jól tudom,akkor s-image rövidítés asszem.. / rohadt rég tanították../(fogjuk rá,hogy halandó/kezdő nyelven..)
Bagyusz: Gondolom, ha átbootolok ubi alá,akkor okés lesz, de a win-eseknek is szeretnék segíteni..bocsesz..
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15225 üzenetére
Tök nem értem,hogy a tar file miért nem jó neki.. nem mellékesen: ha jól tudom,akkor látnia kéne cwm-nek.. Egyébként a telenorra ha jól tudom,akkor hibátlanul mennie kéne otu-nak is..
Bagyusz: letöröltem, de úgy nem ismeri fel a telót a win7.. android nevü ezköz egy kérdőjellel,amire nem talál drivert..Most nézem adb mask kontrollerrel: dalvik vm heap size 120 , max event per sec 60 busybox version: 1.21.0-jb
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15109 üzenetére
Megnéztem,annyi (1200mAh-s Li-polymer akku van benne..) de attól még "agyhalott"..állítólag otu közben elfeketedett és onnan be sem kapcsol..
Töltés: OT995 gyári töltő 550mAh.. Akku 1500mAh.. Kissé fosul méretezték.. 12 órás töltés is kevés a teljes töltéshez,főleg ha be van kapcsolva a teló.. Elméletileg a töltő IC határozná meg az áteresztett áramot, gyakorlatilag itt a töltő leadott teljesítménye kb 0 ehhez (és most még visszafogtam magam..). Én az asszony samu ace töltőjével töltőm, 850mAh-s.. így is szenved szegénykém, de így azért hajnali 1-től 5-ig feltölt..
WWENIGMA: ez csak az akku "memória".. és akkor még nem beszéltünk az akkukban lévő elektronikáról..
Imi: nem fog menni .. kipróbáltam
Még a signed update.zip sem megy fel onnan..az szvsz factory resetre jó csak..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Keeperv85 #15105 üzenetére
De , javit. Tapasztalat.
Amugy friss hír: Memory effect now also found in lithium-ion batteries
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15030 üzenetére
dell m5010 laptop,amibe belefolyt a boros kóla; toshiba u500 ,ami alaplapi chipset hibás,hétfőn bga-zok; roadstar "hifitorony",végfok ic csere ;lumia 800 : amoled+touch(egyben van..) csere; w595i :usb ic(bga) csere szintén holnap; nokia 5300 átvezető kábel csere.. És ez csak ez a hét.. ebből a fele sincs még készen, de mind tegnapra kéne..
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #15024 üzenetére
Gyári romra fota-n felmegy 616-ra az update 1,2 és a 3 is, ami v61L-ig frissíti.Eddig oké is, azonban ezután a fota letölt egy előkészítést az ics-re, ami után lehasal a droidom. SHA -ban igazad lehet, de 1:belefáradtam az egész update procedúrába, 2: a héten annyi melóm volt,hogy örülök,hogy a seggemen luk van, 3: ha a tweakeddel megy rendesen, akkor nekem nem ér annyit ez az update procedúra,hogy rámenjen egy teljes napom,mire kiderítem,hogy jrd/alca mit cseszett el.. OTU alapból 15 esetből talán 2szer látja a telóm..
Szerintem veszek megint egy sgs-t, ez meg megmarad tartaléknak,vagy elküldöm Neked postán egy cm7 update-re -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Keeperv85 #14527 üzenetére
XDA is alávág, istentudja hanyszor kertem mar hogy legyen sajat forumterulet... utoljara elmeletileg egy admin feltett a belső wishlistre. Ha ott lenne kulon rész - mint jonehany sokkal xarabbnak van - akkor rendszerezetteb lenne a dolog, konnyebben akadt volna dev is. De igy , szetszorva...
Amugy szerintem XDA siman penzt ker a gyartotol hogy helyet adjon a teloknak... aki nem fizet az hoppon marad...
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #14433 üzenetére
Tök jó.. gyári recoval,vagy cwm5-el? első körben adatkábelt kéne cserélni, másodikban a gyári reco-t kéne behozni, harmadik körben meg sd-t kiszedve próbálkozni otu progival.. szerintem..
A vevőnek tök igaza volt,már bocsesz: ez egy fontos dolog..
cm10 miatt alapból ujra kellett rakni a drivereket.. ha utána ment fel a t, akkot megintcsak.. cm10 beflashelte a cwm6-ot? Ha igen,akkor elvileg nem látja most az sd-t sem...hacsak nem Bagyusz moddolt cwm6-osa..
Keeperv85: nem a gyártási minőség szar.. az összeszerelési.. az alkatrész tűrések szabvány, de a kicsi kínai kéz nem,ami összerakja. Csak példa: az enyémben gyárilag félig volt rápattintva a kijelző csatija az alaplapra és ez miatt hol volt kép,hol nem, hol meg fehér lett az egész. Persze szétszedtem, összeraktam rendesen az egész telót és most azóta nem nyúltam a belső részéhez,mert nem kellett.. megy hibátlanul..
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Keeperv85 #14321 üzenetére
A fejlesztő b@szta átírni tehát a romé a hiba meg a fejlesztőé.
Igen playről letöltött játékokról beszélek semmi warez stb. Még a hill climb racing is csinál olyan akadásokat néha hogy csak nézek...A legsűrűbben csr racingnél pl teló újraindulást kapok. Megy elkezd durván akadni aztán vége. Ugyan ez az into the dead egyszerű kis játékkal. És még sorolhatnék jó párat.
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #14138 üzenetére
Az md5 szám jó, elkezdi visszaállítani, de valami miatt a restore közepe körül leáll..csak a system. Az összes többi helyreáll.. custpack,data,cache,boot.. system-ből mindegy,hogy az eredeti (md5-re figyelek közben..) , vagy a módosított.. nem megy fel.. de csak az nem megy fel..
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #14133 üzenetére
SD-n lévő mentés másolva van a pc-re.Az sd-n lévő mentéssel "szórakozom" ,a pc-n lévő egy biztonsági másolat.MD5 -öt átírtam a megfelelőre..
Update!! : Bebootoltattam a nem machfixessel, majd utána bebootoltam machfixesbe. Jelenleg restore-olja!
Érdekes....
error while restoring system.. az eredetire is
) Ez már egy vicc!!
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #14123 üzenetére
Tök jó, de: mire írjam át a system md5-jét?Egyébként meg nem custom rom. Full gyári T-s ics, csak a gps conf csere lett volna.. Ami fura: az átírás nélkülire is md5 mismach-et ír!!!! Ugyanaz a cwm, még mindig bebootolva,nem flashelve...
Bagyusz: érdekes módon (otthon ) eddig nem volt ezzel gond..
Megadnám,ha nem lennék lekorlátozva ezen a fos bennti gépen... mindjárt bebootolok egy live pendrive-ról..kezdek kissé feszült lenni...
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #14120 üzenetére
Namégegyszer
:
Csináltam egy cwm backupot egy full gyári trés ics-ről. cwm backup mappájában a system/etc-ben kicseréltem a gps.conf file-t. Mindezt total commanderrel win alól, mert itt sajna csak ez van.. system tar-t nem csomagoltam ujra,hanem tc-el nyitottam.. A cserénél egyből vissza is csomagolta. Ezóta az összes backup file-ra azt mondja a teló,hogy md5 sum fail. Még a data,boot, és egyéb részekre is,amihez nem is nyúltam!!
-
bagyusz
őstag
válasz
Keeperv85 #14113 üzenetére
Mondjuk így is úgy bent szoktam hagyni a konfigban, ahogy a ashmem-t is, de az ion-ra már nem bootol.
Mindenesetre valahogy el kellene kezdeni "fel" patchelni a 3.0.8 kernelt, xda-n a Patrick alias Jinxed már elkezdte össze mergelni egy 3.4.x.x valamilyen forrásból, de amit eddig csinált az nem forog le.
-
bagyusz
őstag
válasz
Keeperv85 #14091 üzenetére
Az még jóval cm időszak előtt volt.
Mikor tv-re van csatlakoztatva akkor a telón a kép elforog, de közben graf hibák jelennek meg, eközben a tv-n csak álló kép van néhol graf hibákkal.
De alapjáraton, stock kernellel szórja a grafikai hibákat, mikor a kamera panoráma módban van, valamint nincs videó lejátszás a böngészőben. Logban a pmem-re hivatokozik, mind2 esetbben. Kernelben a pmem gyárilag 36mb én azt nullára vettem, akkor nincs grafikai hiba és van videó lejátszás is böngészőben, de akkor meg nem megy a hdmi. Boot elején egyszer írja is logban, hogy valami nemjó a pmemm-l.
(#14092) Fakirr1: Van ott minden féle recovery ahogy elnézem.
Legegyszerűbb egy gyári mentésből kiszedni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Keeperv85 #14040 üzenetére
Telenorhoz nalam van mentés eredeti teljes GB-től kiindulva az utolsó touch javítottig, minden patch szoval lteljes skála megvan, de fuggetlenre meg T-mobil -ra necces. Többeknek vadaszni kellett a telonak megfelelo romot amire felmegy az ICS vagy az ICS elokeszito frissites mert ugye AMSS-be meg egyeb dolgokba is patchelnek verziotol fuggoen és az emberek többsége cseszett mentést csinalni a sajat telojarol. No meg az eladott telók amin kitudja mi volt eredetileg. Szoval van összevisszaság.
Most kipucoltam a gyari GB-t meg a machfixet megcsinaltam kernelben, bazz, van gyari ICS de erosen gondolkodom rajta hogy fennhagyom a GB-t annyival jobb.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Keeperv85 #14035 üzenetére
ZIP-ben jön le raadasul diffes a frissites szoval ha belenyulsz az origi rendszerbe akkor elhasal az ellenőrzésen...
szinimini: Nincs stock flashelheto recovery-nk kulon csak mentésben van. A T-mobile -os mentest ha felrakod akkor az felul kene irja a recovery-t is. Allitsd vissza majd akku ki-be és kapcsold be a telót a hangero fel gombot nyomvatartva a rezzenésig. Halott robotnak kéne bejönnie. Az a stock recovery jele.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
szinimini
senior tag
válasz
Keeperv85 #14029 üzenetére
Működik hál istennek
Gyári firmware frissítés nem akar menni az akad el v miért
A recovery is megy.
Jelenleg 2.3.6.-os van rajta és ezt szeretném gyárilag frissíteni ICS-re és abból az állapotból szeretnék egy backup fájlt csinálni minden szükséges programmal leírással,hogy meg legyen magamnak is,hogy ne kelljen máskor szenvedni veleés a garancia miatt se legyen problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Windows 11
- Steam Deck
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Android játékok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest