Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
Köszönöm a választ!
Esetleg egy gyors minta ajánlást kérhetnék szűrő téren?
Tehát mondjuk mi az ami kiszolgálna egy 50-60 literest, illetve mi kellene a 100-112 liter körülihez?Ha nem fáradtság érdeklődhetnék, hogy ez a pihentetés, csapra kötés, medencézés, hogy néz ki kicsit bővebben? Vélhetően elég közel lenne a fürdőhöz, tehát olyan 3-4 méterre lenne a csap / kád stb.
-
Alg
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
A fenntartása nem bonyolultabb és nem drágább szerintem, sőt. A nagyobb víztömeg mindig stabilabb, ami sosem gond.
Az egyetlen dolog a vízcsere lehet, egy 50-60 literest még elintéz az ember felmosóvödörrel öntögetve, de mikor mondjuk már 50-60 liter vizet kell cserélni egyszerre, akkor nem szívesen öntögeti kézzel, pihentetni is nehezebb hogy kiszellőzzön a klór (meg a CO2). Csapra kell kötni és a medencében kezelni utána klórtalanítóval első megoldásként.
+ nagyobb akváriumhoz nagyobb (-> drágább) szűrő illik (50 liter felett szerintem mindenképpen külső).
-
Eugene Roe
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
-
freelanced
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Ugye az is kérdéses, hogy mire teszem. Van esetleg valamilyen ajánlatotok ilyen téren?
Szerintetek ilyen 90-100 liter felé menni hülyeség első körben? Lényegesen bonyolultabb, drágább egy ilyen méretű fenntartása?
-
freelanced
addikt
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem feltétlenül ragaszkodom a kicsihez, csak kérdéses, hogy egy nagyobbat mire teszek, nem nagyon van bútor hozzá.Viszont ha már 50-60 literest vennénk oda lehet, hogy Betta helyett több másik is érkezhet, mert ugye a Betta nem feltétlenül van kőbe vésve.
-
Eugene Roe
őstag
Zöld neon
külön faj, de a trükk nálam is bevált.50 zöld neon mellé 15 db espei (vagy bármilyen razbóra) és 1-2 hónap alatt felbátorodnak (tapasztalatok szerint 90%-os a siker)
30 literes kockában a betta viszont csak leül és néz ki a fejéből, 54-en (mivel hosszúkásabb is) már mozognia kell kicsit (persze így is tud tátott szájjal aludni)
-
Alg
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
érdemben aktívabbak egy 54-60 literesben
Erről szólhatna valaki a zöld neonjaimnak is, ha bármi mozgás van az akvárium körül beugranak a susnyásba és lapítanak, de egyébként se mozognak túl sokat, mindnek megvan a maga tenyérnyi kis területe és az a napi teendőjük hogy elkergetik onnan aki oda téved. Olyanok mint valami sügérek.
Nesze neked csapathal
-
Eugene Roe
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Én a halak viselkedése miatt nem vennék 30-ast, érdemben aktívabbak egy 54-60 literesben.
Nekem még mindig ez tetszik ha teljes szett kell [link] ebben jó a szűrő. Világítás bővíthető (bár nem szuperolcsó), ha keveselnéd. Persze legózva kicsit talán olcsóbb, csak a legós tetők nagyon satnyák, ebben van valamennyi anyag (a többihez képest).
Betta helyett esetleg pillangó törpesügér párt ajánlanék, illetve kakadu törpesügér párt, bár ott a hím már nagyobbacskára nő, de szerencsére a méret és kor előrehaladtával le is lassul. Gurámiból méznek jó, abból kell 2 hím 3-4 nőstény, a törpe kicsit nagyobb, meg furán agresszívabb is, azt nem ajánlanám már ekkorába.
Összességében betta vagy pillangó/kakadu párt ajánlanám.
-
freelanced
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Nincs egyelőre konkrétum de a hiányos tudásom alapján nem javasoltam túl kicsit. Ha jól rémlik 30 liter+ a minimum de az akvárium stabilitása miatt lehet, hogy érdemes picit nagyobb.
Igazából a tapasztalataitokra bíznám magam, régebben foglalkoztam kicsit a témával végül elnapolódott a saját projektem.
A szűrő is attól függ mi az ajánlott, a szükséges. Árban gondolom a belső szűrő kedvezőbb, azok nem ajánlottak?
Nem ragaszkodik a bettához szerintem, csak az ami épp beugrott, de ha fér mellé valami másik hal vagy egészen máshogy népesítenéd be azt is szívesen meghallgatom.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Nincs azzal baj, szerintem nekem is lesz egy magányos 54 literes betta akváriumom, nincs azzal semmi baj. Még néhány otó meg amano garnéla mellé, és kész is van

-
bringasisti
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Betta az egyedül van a medencében az nem jó választás. Mekkora a medencét tervez? Külső - belső szűrő?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Szükségem lenne egyik ismerősöm számára egy ajánlásra.Kisebb, kezdő akváriumot szeretne indítani, első körben bettára gondolt de ha van más ajánlás hal téren amiből nem feltétlenül kell sok, vagy ideálisabb azt is szívesen meghallgatjuk.
Milyen eszközökre lenne szükség? Árban egyelőre nincs megkötve, de nyilván a legkedvezőbb áron kihozható értelmes kis, kezdő akvárium lenne a megfelelő.
Mikre lenne szükség, miket ajánlanátok?
Köszönöm!
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Lami66
üzenetére
Nem mondtam, hogy te meghalhatsz, csak magamról írtam, hogy én inkább óvatos vagyok. Persze tagolhattam volna jobban is a szöveget, hogy egyértelmű legyen.
A vezető keresztmetszet volt a lényeg. 0,8 ampernek is meg van a megfelelő értéke, ha a tiéd eléri azt, akkor te dolgod, ha nem, akkor is. Sokan leszarják ezt, villanyszerelők is, ami mind mind az ő dolguk, de laikusnak ne tanácsoljunk potenciálisan szabálytalan dolgokat. (Bár én is laikus vagyok, csak vettem egy könyvet, meg néztem pár youtube videót, guide-ot).
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Tudod, szeretek veszélyesen élni. Feljebb írtam, hogy 9 watt egy szalag teljesítménye. 12 volt, 0,8 amper. De kösz hogy szóltál, majd teszek rá "Vigyázz! Életveszély!" táblát.
Bringásisti
Én leszek aki teszteli mennyit bír. Majd megírom, ha tönkrement. Feltéve ha túlélem a 12V/0,8A-t. -
bringasisti
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Gyors csatlakozó legnagyobb előnye hogy a víz fölött gyorsan oxidálodik
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Lami66
üzenetére
Én nem spórolok olyanon, amitől meghalhatok. A gyorscsatlakozó már 20-30w-nál is tud tűzforró lenni. Két pici tű ér hozzá csak. Egy ritka szalaghoz a konyhaszekrény alá, vagy a spájzba jó, de erős szalagokhoz nem szabályos. Nincs meg az amperhez illő minimális vezető keresztmetszet.
De nem is értem, egy ipari meanwell is potom összegekért van.
Nekem 24v mellett kellett 0,75mm2-es érvastagság 2-2m nagyteljesítményű ledszalaghoz.
-
válasz
bringasisti
üzenetére
Az aluprofil a led szalag hűtése miatt kell. Ha 100 %-on használják a ledet túlmelegedne hűtés nélkül. Nekem 40%-on világít, ezért csak kézmeleg, amire felesleges hűtést rakni.
A forrasztás nagy teljesítményű csatlakozásnál (pl több méteres ledszalag) vagy olyan helyen kell, ahol mozoghat a csatlakozás, mert nincs fixen rögzítve. Nálam az akva tetőbe berögzítve nem mozognak a csatlakozások, tehát ez nem indokol forrasztást.
Az extra erős 5050-es ledsor 14W méterenként. Nekem a 2 méteres led szalag van három darabra szétvágva, így darabja 9W. Ilyen kis teljesítménynél nélkülözhető a forrasztás, bőven elég a gyorscsatlakozó, és a 36 vattos, konnektorba dugható műanyag házas tápegység. Nem tudom nálad mekkora az össz teljesítmény, de biztos nagyobb mint nálam, ha már fémhézas tápot használsz. -
válasz
bringasisti
üzenetére
Ha ez a kettő a led világítás lényege, akkor nekem teljesen lényegtelen ledes világításom van. Se aluprofil, se forrasztás.
-
bringasisti
őstag
Az egész LED kérdés lényege hogy fémre legyen ragasztva a szalag, és a bekötés az a lehetőleg kis teljesítményű pákával legyen forrasztva
-
Sajnos ilyen igényre nem voltam felkészülve, ezért nem fotóztam a folyamatot. Nem gondoltam volna, hogy valaki kíváncsi lehet rá, hogyan készült.
Három héttel ezelőtt, amikor megcsináltam, írtam róla [link]
Utólag már nehéz lesz fotókat prezentálni hozzá, de alkatrész listát tudok csinálni, árakkal, beszerzési forrással. -
Eugene Roe
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Nem kell mindenhol, csak ahol érheti víz, ez a szekrényben van, itt érheti. Ahol toldva van, ott vízmentes a hely. Meg ez nekem igazából tanulómunka volt az otthoni villanyszerelés világába
megtanultam a kábelvastagságokat, forrasztani stb. -
Yushchenko
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Tök jó. Valahol nincsen leírás, hogy hogyan kell összerakni egy ilyet? Gondolom mindenhol vízállónak kell lennie.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Az mellékvágány volt
azóta van chihiros szabályozó, de a meanwellt a minőség, hatásfok és vízállóság miatt vettem.Meg jó lesz ez még valamire, nem bánom igazán

-
bringasisti
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ennyi pénzt tettél bele egy napkelte napnyugta kapcsoló talán a hatás okán ......:)
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
[link] itt az enyém!

-
válasz
bringasisti
üzenetére
Mehet az egyszerűbben is. Aluprofil a hűtés miatt akkor kell, ha a ledek 100 %-on világítanak és forrósodnak a maximális teljesítmény miatt.. Nekem a három sor led teljes fényerőn nagyon sok lenne a 90 literhez. Kitapasztaltam, elég csak 40 %-on világítaniuk, akkor nincs a túlvilágítás miatti algásodás, és nem melegednek a ledek sem, max enyhén langyosak. Így megspóroltam az aluprofilt is. A műanyag tetőre vannak közvetlenül ráragasztva a ledszalagok.
-
Alg
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Ahogy bringasisti írta - aluprofil, ledszalag (V-tac 95CRI anrodiszlectől pl. baromi jó) + hozzá tápegység, csatlakozók és belecsavarozni a tetőbe alulról átmenő csavarral.
-
bringasisti
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Van alumínium LED profil, 5 méter szalag és már működik ha nem akarsz barkácsolni
-
válasz
Yushchenko
üzenetére
-
Alg
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Nézd már meg mit linkeltem.
Azt rápttintod az akvárium szélére és méretre vágott üveg tetőt tudsz rárakni, arra meg rámegy bármilyen világítás. Vagy a világítást félted a macskától?Ha mindenképpen műanyag tetős kell rendes fénnyel akkor marad a barkácsolás.
-
bringasisti
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Bármilyent, veszel egy alumínium lemezt mert a LED melegszik és nem bírja a meleget, és olyan szalagot teszel bele és akkorát ami tetszik, és hozzá passzoló tápot veszel
-
válasz
Yushchenko
üzenetére
Oké, mindenki másképp csinálja de én a jófogáson vennék 10 ezerért 54 literes akvát ledes tetővel.
-
Alg
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Már írtam, sima 54 literes akvárium: ~10k, rá egy tető üvegből meg tetőtartó kampók ~2k(?).
És akkor olyan szűrőt meg világítást veszel hozzá ami tetszik. Kicsit drágább lesz, de sokkal használhatóbb. (Pl. eheim classic 250 akár használtan + Odyssea fénycsöves vagy LED lámpa, esetleg Chihiros A601, vagy valami DIY megoldás). Újonnan kb. 50-60 ezerből megvan (10k akva + 20k szűrő + 20k fény). Használtan töredékéért, csak kicsit vadászni kell.
Vagy van még a Dennerle scaper's tank használható szűrővel és világítással de abból az 55 literes már 70k körül van, az akvárium tetővel csak 30...
-
djherby
tag
Én múlt héten csináltam meg a 2.0-ás változatot. Elsőre nem vízálló LED-et használtam, de csak látni akartam az mire elég amit beraktam. Nem volt rossz, de inkább emeltem a fényerőt. Így most 24W 5050 LED megy, és gyönyörű a világítás. 3 db sínben van a LED szalag, igaz átfúrtam a tetőt, és kötegelővel rögzítettem. Biztos lehetett volna szebben is. Most már tuti vízhatlan, mert a forrasztásokhoz ragasztó pisztolyból nyomtam szigetelést.
-
Darksool
csendes tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Szerintem ne ezt vedd meg, tető miatt, világítás miatt, szűrő miatt. De a jäger az tényleg jó.
Rakj össze egy szettet magadnak, olyan cuccokból amiket késöbb nem kell majd cserélni, vagy bővíteni. Többe fog kerülni mint ez, de nem egy szívás lesz az egész, főleg ha a hobbi elején vagy. -
oszy
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Nem semmi, hogy különböző adatokat írnak. A színhőmérséklet az jó! A fényerő marha kevés, ha valóban ez az igazság:
Energy efficient LED lighting 7,7 W, daylight (6.500 K) (20 % energy saving in comparison with T8 fluorescent tubes with 15 W) -
Alg
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
[link] - ha jól látom +1 modult bele lehet tenni, de itt csak 7.7W-ot írnak rá ami kb. arra elég hogy lásd ami benne van... mondjuk itt meg egyik helyen 7.7W jobbra lent a képen meg 12W van szóval jó kérdés... de legyen 800lm, ha teszel bele még egyet a második linken lévőből az is csak 1600lm maxon pörgetve, ami alig 30lm/l, az már egy low-tech-nek talán elmegy.
Ha több kell, a már DIY vonal lesz
-
Yushchenko
őstag
Világításban tudtok segíteni?
Szerintem ezt fogom megvenni, de nem tudom, hogy hogyan bővíthető a világítása, ha nem lenne elég:
EHEIM MP AquaStar 54 liter LED
Csak annyit ír, hogy 12W LED... -
-
bringasisti
őstag
Igen olyan 6 milliméter lehet a rudacska, lombtrágya az literes kiszerelés és a virágzás után szokták főleg alkalmazni mert benne van minden ami a halas pacsmagban csak töredék áron. Termés növelés céljából
-
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Ez engem is érdekel! Hogy milyen táprudak és lombtrágyára gondolsz.
Mindig meglepsz ilyen egyszerű dolgokkal. Örülök, hogy sok mindenre van alternatívád.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Tőzeg rúd alatt mire gondolsz? A növényes táprudacskára?
-
Thom7
csendes tag
válasz
fjudors
üzenetére
köszönöm a kimerítő válasz

egy kissebb fajt, a channa pulchrát vagy az általad említett bleherit néztem ki, de igazából valószínúleg olyanom lesz majd amit valahogy belehet szerezni itthon...
max 120*50*50es körüli méretű akváriumot terveznék neki, plusz most kezdtek megtetszeni a polypok is és abból is valamelyik kissebbet(delhezi, többet nem nagyon ismerek még) gondolnám, mert nincs helyem 50centis halaknak
2x300literes akva egy lakásban most elég lenne
de a kigyók meg a polypok is megesznek fagyasztott haldarabokat meg garnélát is, nem feltétlen kell élő hal nekik mint a jelenleg tartott délamerikai levélhalam, amit már dániókkal etetek mert a neonra rá se néz olyan picik
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
54l-es low tech akváriumomban van egy crypto és es amazonasi kardfű, panzi táptablettát dugok a gyökereikhez. Az a kérdésem, hogy mivel a két növény kb. 5-6cm -re van egymástól nem elég középre 1 tablettát tenni? Vagy kell, hogy közvetlenül a gyökeréhez tegyem? Túltápozni sem szeretném a rendszert. (táptalaj nincs) -
fjudors
aktív tag
ha komolyan, és jól akarod csinálni, akkor a fő akvárium mellett indíttat még pár kisebbet, abból az eleség hal tenyésztéssel sokat lehet tanulni.
könnyen, nagy mennyiségben tenyészthető például:
Bíbor sügér
rózsás díszmárnanem lehet minden nap élőt adni, de jó néha, kell.
A bleheri ilyen télen nagyon jó, mivel rovarevő. soha, egy halat se bántottak.
Csakhát, hála az idióta törvényhozásnak , nálunk az összes kigyófejű tiltott.
pedig pici (15 cm) színes, könnyen tartható, mivel „levegőt vevő"így a vízre de kényes, szájköltő.mondjuk én mindig vörös szúnyog lárvával és cylopsal etetek..a garnélákat is..
-
fjudors
aktív tag
mán nem halazok..az utsó akváriumba a garnélatenyészetre ráengedettem négy bozóthalat, így csak ők hárman vannak.

kígyóból bleheri tenyészpár volt
bichir-ekből volt/tenyésztettem:
ornatipinnis
lapradei (az igazi nilusi sokúszós)
senegalus (ezt adják boltban Nílusinak)
endlicheriaz akvarista.hu-n írunk totem évre sokmindent..ha elő tudod ásni cache-ből, akkor érdemes elolvasni.
tőnkre tették azt a fórumotbeszerzésre anno hívogattam a boltokat, kunyeráltam listát.valami mindig sikerült. hol a podmanyczkibe, hol a mamutba, hol Orosi hozót valamit.
nem követtem már a beszerzést..Bár,a múltkor beugrottam link , volz pár a honlapon szereplő csukákból, az ár már más kérdés...itt link is szoktak hirdetni.
én anno hónapokig leveleztem, telefonáltam. A német nagyker listán vannak, illetve kint lehet is vásárolni.Itthon van kereskedő aki hoz be.A kérdés a minőség. Sérült,-e a hal, általában a kicsik nem vadon fogottak. a tenyésztetteknél sok a hibás egyed, mert injekcióval szapprítják őket.
anno 5-20 e között mentek ezzel a fajok, mérettől függően.De lehet, csak 6-8 példányból lessz egy szép pár. -
válasz
bringasisti
üzenetére
Az úgy jó.
Én átmostam, forráztam, de nálam kb 150 kg ment bele, azt sütőben nehéz kezelni. -
Jamby18
senior tag
Alg
Rendben,köszi
végül meglett a szűrő, meg vettem bele aqualine starter lötyit. -
oszy
veterán
válasz
szabolcs77
üzenetére
Olvastam már olyat is, hogy 1-2 év, de egy jó táptalaj évekig jó. A tiéd szerintem az!

-
válasz
Yushchenko
üzenetére
Akkor jó lehet a sima apró szemű folyami kavics/kvarchomok. 0,5-2 illetve 0,1-1,6 mm között szemcse méretben.
Jó a növényeknek is, jó a halaknak, márha nincs külön elvárásod a szín miatt, bár ebből is van a normál illetve fehér.
Nekem így néz ki.
-
szabolcs77
tag
-
oszy
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Attól függ mit szeretnél. Nekem fekete zúzott bazalt van. Erre azt mondják nem jó a talajlakó halaknak, mert megkarcolhatja őket.
Táptalajt is akarsz? Mert ha nem, akkor ennek vannak alternatív megoldásai. Tablettát vagy jbl golyót lehet a növényhez rakni. -
Yushchenko
őstag
Abban tudtok segíteni, hogy milyen aljzatot/talajt érdemes venni, illetve milyen növényeket, tápokat, teszteket?
-
válasz
bringasisti
üzenetére
Azért a lélegeztető gép vagy levegőztető nem ugyanaz a kategória, mint egy halnak van latin és magyar/köznyelvi neve is.
Nem mindegy, hogy idd ki/vagy vidd ki a bilit, de az teljesen mindegy, hogy Chromobotia macracanthus / Öves díszcsík legfeljebb utóbbit többen is ismerni fogják.
Remélhetőleg nem veszed magadra, mindenki megértette mit kérdezett a kolléga, nem kell túlzottan nyelvtan, vagy műszaki nácinak lenni, de azért a kisállat boltba ne kérjen lélegeztető gépet.
-
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Inkább ezekre -->

-
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem tudom miért akadtál ezen fenn. Nézd meg a hangulatjeleket is!

-
válasz
bringasisti
üzenetére
Erre volt a "kötözködös" válasz: "Illetve lélegeztető nem fog kelleni ugye?"
Lélegeztetö: Az orvosi dolog, ami nem jó az akváriumba, de nekünk jól jöhet
Levegöztetö: Az a buborékolós izé, ami jól mutat az akváriumban, de egy Covid-os köhögés mellett nem segít ki -
válasz
bringasisti
üzenetére
-
Darksool
csendes tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Minimális különbség van csak...
-
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Az inkább levegőztető!

-
oszy
veterán
válasz
Yushchenko
üzenetére
Lélegeztetőt inkább ne használj!

-
Eugene Roe
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Ha nincs dögmeleg akkor elvan úgy is, mert a műanyag tető egyik sarkán van nyílás a kábeleknek. Ott azért kimegy a levegő. Egyébként meg a rajta lévő ajtókat is ki lehet nyitni, pattintani. De általában van egy 10 cm hosszú 1-2 cm magas rés a hátsó falon, az elégséges.
Ha túl van telepítve és meleg is van, akkor érdemes figyelni a halak viselkedését és esetleg levegőztetni. De víz fodroztatása és kisajtó kinyitása szerintem elég.
-
bringasisti
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Ha tető van akkor a vízből csak úgy tud a mocsárgáz távozni ha porlasztó vagy diffúzor működik. A buborék a felszínre tör és kipukkad. Ezért vizes lesz az üveg a tetőn vagy a LED ha nincs üveg.
-
Jamby18
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Köszi!
Külső szűrő beüzemelésnél mire kell figyelni, ha már megy egy belső? Valamilyen baci cseppet tegyek a külsőbe indítsam el és vegyem ki a belsőt? -
djherby
tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Nekem a 2 részes van benne, plusz besegít még a felszín mozgatásba a gyári AquaEL. Az éjjel is megy, annyira nincs hangja. Nagyobb AquaEL is alternatíva lehet. Az Eheim-ben van biológiai szűrés is. Én is gyári szettet vettem (AquaEL Leddy). A világítás kuka, a szűrő elégtelen, a fűtő elmegy. Így alapnak tök jó volt. A tuti az lenne, ha kapnál csak tetőt és üveget. A többit meg megvennéd bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- Fujifilm X
- Yettel topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- Dell Wyse 5470,14",FHD, N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
külön faj, de a trükk nálam is bevált.

Jó lett.

erre gondolsz?
Silentfrog