Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Az a nagy tömítés akkor.

Vizet nem forgat, csak kerreg szegény. -
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Köszönöm! Akkor ma levágom méretre a csövet. Van olyan kefém, azzal szoktam tisztítani. Nekem még sosem volt vízköves a szűrő sehol. A csőcsatlakozási pontjára gondolsz? Sajnos nem tudom olyan magasra rakni a szűrőt, mert alatta van kialakítva a hely neki a szekrényben.
-
bringasisti
őstag
-
oszy
veterán
válasz
Jamby18
üzenetére
Ez az akvárium emlékeztet az enyémre.

Nagyjából 2 hónapja indítottam újra és. ilyesmi algákkal szenvedek. :/ A növényeim azért szebbek.

-------------------------------------
Van egy mai napon 2 hónapos eXperience 250-es szűrőm.
Ma azt vettem észre, hogy elég lassan nyomja a vizet.Pár hete takarítottam.
Megmozgattam, oldalra döntöttem és jött egy kevés levegő, plusz rengetek retek (gondolom a csőben lerakódott cucc a nagyobb áramlás miatt). Mikor visszaállítottam eredeti helyzetbe a szűrőt, nem nyomta egyáltalán a vizet. Mi a búbánat lehet vele?
A csőből ti szoktatok elvágni? Vagy méretre KELL vágni egyáltalán? Nem törik meg sehol egyébként. -
Skillet
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nekem a mostani hím vagy 10 éve biztosan megvan. Imádja a hullákat. De a többi ancim is azonnal rárepült a pusztult halakra.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti
üzenetére
Soha nem láttasm még ancit elhullott halon. Pedig mindegyik nevelő akváriumomban van, hogy felegyék a maradékot. Lehet nálam az a 10-15 kifejlett anci jól van nevelve.
-
Jamby18
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Lehet akkor rosszul fogalmaztam, csík-nak is hívjàk. Valòszínű hasvízkòrt kaphatott, felfúvòdott úgy emlékszem.
Viszont van 2 amano-m ők is elég régóta lakòk, még a fa miatt vettem hogy penészedett. A fàn lévő ecset algàt viszont ők se szerették.
Tehàt akkor mi lehetett hogy a növények ezt csinàltàk? Víz, fény?
A víz paraméterek amit fentebb írtam egyàltalán jòk?
Most egyébként itt tartunk
A carbo miatt beindult kis növényi növekedés, bàr ami kifejlődött levél nem igazán marad "haragos zöld".
Valamint itt még él a "széles kardfű" féleség.
Nem tudom lesz e még ebből valami, vagy tönkre tettem màr teljesen és csak terheli a vizet.Annò így nézett ki.
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ha boltos vagy akkor mindenevő, ha tartod akkor .......
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti
üzenetére
Ezt egy másik fórumon láttam leírni valakitől, meg is kapta szépen a magáét az illető a többektől.

Én inkább mindenevőnek mondanám.
-
Alg
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Azok szerintem oto-k
-
Jamby18
senior tag
Olyasmit olvastam hogy baktériumok, algàknak kedvező.
2018 ban indult, egy ideig elvoltak a növények asztàn szépen lassan sàrgulàs bomlàs. Terhelték a vizet is gondolom heti szinten az elő üveg algásodott, és alga kaparòztam.
Ahogy vettem Carbo-t és adagoltam naponta már nem algásodik az üveg annyira.
Így indult:Pàr hétre rá:
Volt két algaevő, ők viszont nem sokàig bírtàk.
Volt ilyen alga is, ezeket kézzel leszedtem.
-
-
Jamby18
senior tag
-
bringasisti
őstag
válasz
Csabesz666
üzenetére
[link] ezért kerül annyiba amennyibe egy lámpa
-
bringasisti
őstag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Az eredeti UV-C lámpa lényege hogy a víz egy kvarc csövön megy keresztül mert még az üveg is tompit. Tehát van olyan házi barkács hogy van üveg spirál cső amit lepárlás céljára gyártanak, és a közepibe teszik a fényt de nagy a veszteség. Én azt csinálnám hogy egy rozsdamentes cső két végére oldalt csatlakozást tennék ahol a víz ki-be és egy egyenes UV csövet végig a szerkezetben és a két végét az üveg végződésnél F.BS segítségével lezárnám. Így a fénycső és a rozsdamentes cső között áramlik a víz és nincs hatásfok vesztés. 1 év múlva kiütöd a fénycsővet és ragasztasz másikat
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok! Kerti tóhoz szeretnék építeni uvc-s sterilizálót, germicid fénycsővel, és ehez lenne pár kérdésem.
A megvalősítás, az lenne, hogy egy zárt dobozban lenne, a fénycső, ehez jó e a normál neonos almatúra? belül a dobozban alufólia borítást kapna a dobozbelső, és ide lenne átlátszó szilikoncsővel, ami uv álló, a víz bevezetve, ami ezután egy csőcsonkon keresztül ki megy a zárt dobozból. Tehát, a kérdés az, hogy ugye az uvc fény átvilágítja a szilikon csövet, viszont mivel a szilikon cső uv védett, ugyn az lessz e a hatásfok ? .... vagy minden képpen üveg csőben kellene, a vizet vezetnem?..... A vállaszokat előre is köszönöm! -
Jamby18
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Okés köszi, ma akkor mérek egyet az akváriumbòl és beírom.
-
bringasisti
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Mi tökéletesen egyet értünk, csak azt kívántam jelezni hogy egy kemény csapvíz esetén semmi nem számít mert ha sav kerül a vízbe akkor a kétfajta keménység okán a víz visszanyeri eredeti Ph értékét. Ez a nátrium tioszulfát esetén a leg kézenfekvőbb mert ott a klór sósavvá változik, de mivel a vízben rengeteg puffer van semmi nem változik, addig a lágy víz nem rendelkezik ilyen tulajdonsággal és aki kezdi a történetet annak a kérdésre válaszolva sokat kell mérni míg nem érez rá a lényegre.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
A víz ph-ja ilyen talajjal és néhány hallal szépen lassan folyamatosan csökkenni fog. Nekem 8 ph 12gh-12kh mellett co2 nélkül is 7-7,5-ös ph volt 1 hónap után heti 20-30% vízcserével. Co2-vel meg 6,5-7-es ph heti 40%.
-
bringasisti
őstag
válasz
Jamby18
üzenetére
A csapvizet nem kell mérni mert a Vízmű megadja. A klórt nátrium tioszulfát szedi ki a vízből. A medence vizét kell keménység Ph értékét mérni. Ha lágy a víz akkor a Ph könnyen el tud mozdulni míg a kemény vízben gyakorlatilag stabil. A víznek van állandó és változó keménysége a víz forralás 40 éve volt divat.
-
Jamby18
senior tag
Üzemel egy akvárium 2 éve. Halak szeretnek benne lenni. 6 neon màr 2 éve él benne.
Úgy gondoltam ez szép és jò csapvízzel töltögetni, még ha eszembe jutott kezeltem a vizet aqutannal.
Csak kicsit kezdőként fogtam bele a berendezésbe. Tàptalajt nem tettem bele, csak ez [link] a fekete Ista van benne. Bàr elvileg van benne tápanyag.
Csak sajna a növények nem úgy fejlődtek, vagy inkább sehogy.Aquaplant tablettát pedig tettem a talajba időközönként.
Ezért gondoltam, meg kicsit most jobban is visszatért a kedv hogy foglalkozzak az egésszel.
És így gondoltam a tàpozásra, csak a vízminőséget nem ismerem. És ugye ha gond van vagy algàsosàs, az első kérdés aki segíteni akar, hogy PH,GH stb....
Így nem akartam össze vissza adagolni a tàpokat meg ugye a vilàgítàst is komolyabbra kell fejleszteni.
Ilyen tesztet sose haszàltam még.
Így nem tudom, hogy most a mérő poharat töltsem meg csapvízzel és néztem mit mutat vagy az akvárium vizét kell beleönteni és mérni.
Forralt vízről csak azért beszéltem mert laikusként gondolom ha sok a vízkő a konyhai eszközökön akkor kemény a víz és sok a klòr. -
Eugene Roe
őstag
válasz
Jamby18
üzenetére
+1 bringasisti
Ioncseréltet felejtsd el, itt fullba kell nyomni a kretént, vagy sehogyse. Ha fullba nyomod, akkor ozmóziskészülék kell, 20k egy kicsi, 35k egy normális berendezés.
Ha ez nincs, akkor felejtsd el a vizet, csak cserélj heti 50% vizet, és adagolj 50% micro-macro. Bár co2 nélkül egyiknek sincs semmi értelme :)
-
bringasisti
őstag
válasz
Jamby18
üzenetére
Szerintem nagyon hamar csaptál a közepibe. Fokozatosan kéne előre lépni. Forralt vízről meg ion cseréltről beszélsz, most akkor melyik? Ugyanis nem ugyanaz az érték. Ha nem tudod hogy csere előtt milyen akkor nem teszel szert gyakorlatra hogy mennyit kell cserélni hogy olyan legyen mint szeretnéd. Tehát míg nem áll össze a kép addig előtte utána és ha nem megfelelő akkor mégegyszer változtatás után. Az kezdjen szerintem vízzel variálni akinek nem lágyvizes gyakorlata van. ( Szikes víz az sós víz)
-
Jamby18
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Azt szeretném megtudni, hogy nem szikes e a víz, vagy hogy adagolom szépen lassan az ioncsrélt vizet hogy alakul a víz.
Még mielőtt elkezdenék tápozni(makro,micro) mert azt tudom hogy fel se veszik a növények ha túl kemény a víz. -
Jamby18
senior tag
Tehàt akkor mikor is hiteles a mérés? Akàr most csere előtt 1 nappal?
Vagy mikor szokás? -
_stick_
őstag
Helló újra!
Továbbra sem érzik jól magukat a növények low-tech akvárumomban. Mindössze két kisebb anubias és egy nagyobb anubias van benne. Dióhéjban hol tartok: akváriumunkban egy betta és két platti, 25.5°C-os vízben, ami heti két felvonásban cserélek 2x10L. A gyári 15W fénycső 8 órát ég, a gyári szűrőt egyel nagyobbra cseréltem, amit kölcsön kaptam. Képek a jelenlegi állapotról.
A nagy anubiasnál 1 hónappal a betelepítés után elkezdtek fodrozódni a levelek, majd barnás foltok jelentek meg, gondoltam alga, ezért egy hete csináltam egy 3 napos sötét kúrát, de nem változott, sőt talán rosszabb is lett. Easy life profitot elhagytam itteni tanácsra, csak a lebontó enzim meg vízcserék alkalmával.
Szerintetek merre tovább? -
Skillet
addikt
válasz
szabolcs77
üzenetére
Igen, akkor az már tuti, hogy a szódás verzió nem éppen jó. 425 gramm 3500Ft

A 2 kg-os palacknak amúgy mik a méretei és mennyibe kerül? Vagy különböző méretűek?
Gondolom az 5 kg-os már brutál... azt elrakni is nehezebb.
Használt szettből fogalmam nem lenne mit érdemes. Amit linkeltem az nem jó? Vagy EZ? -
Skillet
addikt
ERRE majd lessetek rá, ha lesz időtök! Nagyon köszönöm!

-
TEK
csendes tag
Sziasztok
[Ezt] találtam reggel az akvárium üvegén. Egy hete indítottam, csak növényeket raktam bele. Ezek a kis férgek kb 1-1.5mm hosszúak és van belőle vagy 20-30 darab (reggel többnek tűnt).
Mik ezek? Hogyan pusztítsam el őket?Rengeteg kérdésem lenne még, mivel csak mostanában kezdtem az akvarisztikát, de most ezek az állatkák rávettek, hogy kérdezzek is.
Köszönöm a segítséget
-
Jamby18
senior tag
-
Alg
veterán
válasz
Jamby18
üzenetére
Aquasabinál is kapni, pont dupla áron az alishoz képest, viszont az alisra jöhet már ÁFA meg vámkezelési költség. Amúgy ugyanazt a terméket kapod.
Jobb hátra tennék Microsorumot a kőre, meg úgy általában hátra valami nagyobb/magasabb növényeket. Előlről az üveg elől kivenném ezeket a cryptokat és hátrább tenném kb. a kövek elé. Kövekre, fára mehet pár Anubias.
-
Jamby18
senior tag
Most így néz ki az akvárium. Miket ajánlasz? Amit sima kereskedésben is lehet kapni.
Amit írtàl koràbban chihiros a601 làmpàt csak eBay, AliExpress ről lehet rendelni? Mennyire biztonságossak ezek?
Nagyon Wish-ről se rendelnék 230v os dolgokat azért

Főleg ha nem vagyunk otthon.A talaj pedig ez, 2 éve van benne, anno sera boltba ajànlottàk.
-
Skillet
addikt
Szóval újraindult a rendszer az aki folyás miatt.
Az eheim légpumpát végül megtartottam, jól működik a vízoszlophoz, nem fogok rohangálni másik után... többe kerülne a benya.
KATT
Volna pár kérdésem.
Jelenleg a 100x30x40-es vízhez (120L brutto) 39W T5 van fénynek. Új a cső, sylvania 6500K luxline plus.
Jól sejtem, hogy ez co2 nélkül teljesen elegendő? Csak mert van még 1 foglalat, össze tudok hozni összesen majdnem 80W-ot, de gondolom lenne gond.
Mit adagoljak tápot? Van micro, macro-t meg porokból tudnék keverni, ha kellene.
A szűrés atman 3338 1200L/h. Ezt érdemes lenne folytani picit? Volt ecset és fonál algával is bajunk a restart előtt.
CO2. Találtam egy ILYEN szettet.
Van ennél ésszerűbb megoldás? Arra már rájöttem, hogy a szódapatron nem a legjobb, mert drágább, mint egy normál palackot tölteni. De pontosan mik is az árak és hol lehet töltetni (Budapest 22.) 2kg-osnál nagyobb palackot nem hiszem, hogy szívesen tárolnék. De az még mindig nagyobb, mint egy szódás, ami 0.4kg körüli.
A CO2-vel (akvarisztikában) még sosem volt dolgom, csak easycarbo-t szoktam adagolni.
A dolog csak elméleti. Annyit én is tudok, hogy a mostani növényeknek nem igazán kell a CO2, de ha szeretnék más növényeket is, akkor érdemes lehet beruházni rá?
Ha maradnék lowtech vonalon, milyen növényeket ajánlanátok az akiba?
-
bringasisti
őstag
Amit láttál annak az a lényege hogy ha a Balatoni vizet nézed a nád környékén a legrosszabb a víz minőség. Habzik, zavaros mégis a kis halak itt nőnek fel. Vagyis a természetben főleg az ilyen halak mint az eleveszülők nem EU szabvány szerinti vízminőség igényükek. Gondolj bele a víziló a vízbe üríti a halaknak szánt desszertet. Az más kérdés hogy mit akar este egy sör közben nézni? A természetben lévő valóságot vagy egy esztétikus élményt.
-
-
oszy
veterán
Ekkora fényből szerinted mennyi az napi ajánlott világítási idő?
___________________Voltam ismerősömnél. Tök "igénytelen" akvárium. Vízcsere kb. 1 évben maximum 2x!! Világítást akkor kapcsol, amikor jól esik neki vagy épp akarja nézni a halakat. Túl van telepítve halakkal. Guppi, molly... Talaj kavics és mindössze kb. 2-3 cm vastag! Egy belső szűrő, ami a medencének megfelelő szűrést biztosít. Ez az egyedüli, ami jól lett méretezve.
Víz 17-20 fok. Nincs fűtő. A növényeken egy kis algát sem láttam. Az üvegen zöld alga van, de azt csak le kellene kaparni!
Na ilyenkor aztán kiborulok, ha ilyet látok!!! Nekem külső szűrő, tf tápok, világítás időzítővel, fűtöm a vizet és algás a növényzet is, nem csak az üveg!
Táptablettákat raktam a növények gyökereihez. -
Alg
veterán
válasz
Jamby18
üzenetére
Először el kell dönteni hogy milyen és mennyi növényt szeretnél és ahhoz igazítani a tápozást/fényt.
Ha nincs CO2, akkor 0.3-0.5W/l fölé ne menj fénycsővel, leddel meg olyan 20-40lm/l között attól függően mennyi növény van.
Talajba akkor kell táp ha inert talajod van (Homok, bazalt, gyöngykavics, Manado) és ha olyan növényeid amik a gyökéren keresztül (is) vesznek fel tápanyagot: Crypto, Echinodorus fajok jellemzően. Kb. mindegy melyik, az összes jó - csak oda tegyél ahol a gyökeres növények vannak, jó mélyre, és keveset. JBL golyót pl. össze szoktam törni 4-5 darabra. De a tropica is jó, sőt ez a kerti kis bogyós gyökértáp is aminek nem jut most eszembe a neve... szerk: megvan, Osmocote.
Ha nincs sok stem akkor szerintem nem is kell folyékony tápot adagolni low techben, esetleg csak nagyon minimálisat vízcsere után. Anubias, Microsorum, Crypto, Echinodorus+gyökértáp+ami a halkajából megmarad az kb. elég is.
-
Jamby18
senior tag
Rendben, köszi

Még àtgondolom a világítást.
De egyébként ezekhez a sztenderd 60*30*35 méretű akvàriumokhoz amit adnak gyàrilag neon vagy LED vilàgítàs àltalàban elég nem?
És csak akkor kell cserélni ha sok a növényt telepítünk?
Veszek majd a napokba pàr növényt. Elhasználom a florena folyékony tàpot heti 10ml, + a napi 1ml carbo.
Ajànlott majd venni talaj tablettát?
Ha elfogy a florena meg veszek TF macro,microt.
Tablettàbòl mi az ajánlott? JBL kugeln, tropica, fluorish? -
oszy
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Nekem egy időben nem akart eltűnni a hártya. Aztán jött a skimmer. Mióta új szűrő van, a skimmer azért megy ritkán, hogy a növények apró leveleit beszívja. Szóval már alig használom.

-
bringasisti
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Mikor sok medencém ment és valamelyik megüresedett akkor volt hogy a szűrőt leállítottam. Ez a fehér hintőpor szerű réteg kialakult rajta. Mikor jött a következő adag növendék hal akkor újra indítottam a szűrőt. Egy óra alatt feldolgozta a víz tetején a szennyeződést
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Van itt minden
amikor fátyol van. -
bringasisti
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Én úgy gondoltam a leírtakat hogy két lehetőség van: a növények, halak termelnek annyi fehérjét hogy a bacik szaporodnak rajta és por szerű felület képződik ha a víz felülete nem megfelelő módon van áramoltatva. Ha jó az áramoltatás és mégis képződik ilyen felület akkor ott vagy kicsi a szűrő, vagy nincs jól beállítva, vagy a kaja szar és olaj zsír oldódik ki belőle.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
A felpörgött, eredendően nem tökéletes biológiai folyamatok miatt szépen lassan lesz egy fehérje bomlás-termékekből álló hártya a vízfelszínen, ami egyrészt csúnya (high-tech növényesen eredendően nincs tető), másrészt pedig akadályozza a gázcserét a vízfelszínen.
Ennek a leszedésére van ez. Ha jól beállt a vízcsere és táp rutin, akkor minimális a képződés mértéke, 2-3 hét alatt lesz egybefüggő a réteg. De ha nem, akkor 2-3 naponta megtelik.
-
_stick_
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Köszi. Igen, a mosást úgy szoktam.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Kaptam kölcsön egy nagyobb szivacsos szűrőt. Mielőtt beteszem az akváriumba, a fizikai tisztításon kívül vegyszeresre is van szükség? Lehet hülye példa, de mondjuk domestosos oldatban áztatni? -
Skillet
addikt
Személyesen vettem.
Nekem volt eheim skimmer. Nem vált be.
Utána lett EZ.
Ez minden szempontból átgondoltabb, nekem hibátlan lenne... csak néha nem igazán szív. Nem motor gondnak tűnik, inkább valami áramlás. Passz.
Az eheim szerintem gáz. Teljesítmény állításhoz pancsolni kell, a szűrő pucolásához darabokra kell szedni az egészet, szóval nem kis pancsolás.
Mindent beszív azokon a hatalmas beömlőkön. Mókolni lehet persze, csak eleve fura egy ilyen cuccnál, hogy még te szarakodj vele.
Meg attól még a tisztítás idétlen marad.
Nekem fura, hogy ennyi idő után sem jött még belőle egy ráncfelvarrott verzió.
Szóval eheim mint skimmer nálam kuka. Viszont kérdés... ezen felül van olyan, amit érdemes használni? -
-
Skillet
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Végül EZ lett a megoldás.
Bekerült a szűrő mellé a "süket szobába"
Ide mondjuk egy 2e forintos pumpát is berakhattam volna, ehhez felesleges volt egy eheim![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vettem pár visszafolyás gátló szelepet is, mert a gyári elkezdte átengedni a vizet. -
bringasisti
őstag
Ezeket a feliratokat nem kell komolyan venni. Bár én a Kínai terméket nem tartom rangon aluliak, amit a bevándorlók csinálnak az se jobb, de én dolgoztam egy vállalatnál ahol a termelés 2/3 két országból származott. Az egyik az a föld másik felén található. Itt becsavartak három csavart, meo bélyegző és EU felirat!
-
bringasisti
őstag
válasz
Skillet
üzenetére
Az Eheim tulajdonosa volt itt a 90 es évek vége felé és egy állófogadast rendezett termék bemutató kíséretében. Akkor mondta hogy Kínába megy a gyártás. A pumpa esetén két érték létezik: l/h és ami a Te esetében lényeg hogy 0.3 vagy 0.03 bár. Annak a pumpának a katalogusát ha megnézed amit beraktam ott látni hogy van többféle nyomás és többféle l/h értek. Én az előszobában a kövön tartom a szerkezetet, a tömlő a plafon alatt menő gázcsőn át van dobva vissza a földig, fal átfúrva és a szobába vezetve
-
Skillet
addikt
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ja és jó nagy dög. Az eheim nem sokat gondolkodott, a 100, 200 és a 400L/órásnak is ugyanazt a dobozt adta.
-
Skillet
addikt
Végül eheim air pump 100 lett. Nem rossz, de nem vagyok tőle elájulva. Adtak hozzá a dobozban 1 visszafolyás gátlót is, de eléggé gagyi. Visszafolyt odáig a víz, ott meg csepegni kezdett
nesze neked eheim. Mindegy, használom a régieket. Maga a cucc made in china. Jójó, tudom, gyártanak ők jó minőséget is. Csak régimódi vagyok. Szerettem, amikor az eheim még igazán német volt, a makita pedig japán 
Ja, és lehetne halkabb
A levegő mennyiség állító biszbasz rajta... hát ja. A régi kínai cuccon komolyabb. Meg az legalább csinált is valamit. Itt hiába állítom, szinte nulla változás. Mondjuk, erre a funkcióra van legkevésbé szükségünk, maxon megy. Amúgy szépen teletolja bubival az oszlopot ez a 100L/h.
Elvileg az oszlop gyárija 120L/órás volt. -
Skillet
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Szép hobbi bizony

-
Skillet
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem teljesen értem

De ha arra gondolsz, hogy a pumpákat a vízszint fölé szokták helyezni, akkor tudom. Ez az oszlop 15 éve van meg. De mindig a padlón volt a pumpa, mert a csomag része volt 2 visszacsapó szelep is. Nem tud visszafolyni a víz
Meg hát... vagy 30 éve biztosan akvarizálok.
Viszont köszönöm, hogy szóltál!
-
bringasisti
őstag
válasz
Skillet
üzenetére
Azt mindenképpen vedd figyelembe hogy a légpumát úgy szokták használni hogy a levegő tömlőt a pumpa-plafon-felhasználási hely útvonalon vezetik mert ha a pumpa alacsonyabb helyen van mint a víz oszlop teteje és van egy kis áram kimaradás műszaki probléma akkor wellness az alsó lakónak
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Megint elszaporodott a barna alga, szerintem az oka a szűrő volt. Teljesen homogén volt a felülete, nem látszottak a kis lyukak, tele volt barna trutyival és a kiömlő szája is algás volt, úgyhogy kitakarítottam. Úgy látom, hogy 2 havonta kell is...
Szóval mivel azt gondolom, hogy megvan az ok, csinálnék most egy 3 napos sötét kúrát. Lámpa kikapcs, teljes sötétítés, volt egy vízcsere, szűrő és a fűtő megy. Halak ez idő alatt ne kapjanak enni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby elektronika
- World of Warships
- Futás, futópályák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- PlayStation 5
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Táptablettákat raktam a növények gyökereihez.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)