- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Netfone
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #34399 üzenetére
Én elhiszem, nem voltam ott!
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #34398 üzenetére
Én a kezdetek kezdetén láttam mikor a konyhában fazékban főzték
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #34397 üzenetére
Feladom.
Kettővel feljebb írtad hogy nem gyógyszer, most meg hogy az.
Lehet hibásan de én Úgy tudom hogy a parakill két cucc összevegyítéséből áll ( valahol olvastam ., báz ezt nem verik nagydobra. ) Az egyik a malachitzöld ( ami az egyik legszélesebb hatásspektrummal rendelkező kórokozók elleni szer) a másik a metilénkék ami általános fertőtlenítőszer élősködő egysejtűek ellen hatásos. És mivel a szűrőbacikat is teljesen elpusztítja és csírátlanítja az akvárium vízét így én úgy gondolom hogy egy esetleges bizonytalan eredetű betegségek után is megfelelő lehet fertőtlenítésre. -
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #34396 üzenetére
A parakill az egy réz alapú gyógyszer ami dara esetén kitűnő, meg néhány sérülés után fellépő fertőzés esetén, de például van olyan parazita ami észre se veszi. És például a fonalat három hét után kell ismételt kezelés alá venni , a bakteriális fertőzés meg a számomra érthetetlen módon családi ezüst étkészlet szintjén kezelt szűrő baciban akár meddig életképes a fertőzés
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #34395 üzenetére
Ok, de az eredeti kérdés az volt hogy ha elpusztulnak a halak és újakat szeretne ,mit kezdjen azzal az akváriummal amiből elhullottak.
Én erre írtam azt hogy parakill-el kezelje. mi nem gyógyszer hanem vegyszer. Az hogy utána mi a teendő az még nem volt téma. -
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #34394 üzenetére
"Az új halakat meg gyógyszeres kezeléssel meg kell szabadítani a parazitától mert a bakteriális fertőzés nagy része parazita fertőzés" mert a klasszikust pontosan kell idézni
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #34393 üzenetére
Az üres akváriumba amiben nincs semmi élőlény azt minek gyógyszerezni?
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
válasz
_stick_ #34388 üzenetére
A történet lényege hogy a halas társadalom két részből áll. Egyik akik abban érdekeltek hogy a hal ami eladásra kerül beteg legyen, és ezért mindent meg is tesznek. A másik oldal Te vagy aki abban érdekelt hogy egészséges halad legyen. Ezért mindent ami az akvárium része, szűrő, medence, segédeszköz azt hipo segítségével fertőtleníteni kell, a talaj és növény már említve volt. Az új halakat meg gyógyszeres kezeléssel meg kell szabadítani a parazitától mert a bakteriális fertőzés nagy része parazita fertőzés
BENEFON DELTA--------N8
-
_stick_
őstag
válasz
Darksool #34390 üzenetére
OK. Amúgy jellemzően kis értékű díszhalakat szoktam vásárolni, elég a macera a teljes tisztítással.
Szűrővel ilyen kor mi a teendő? Eheim biopowerem van. A baci kultúrát menteni kell, vagy azt is hipózzam?
A növények timsós mosását valaki részletezhetné..[ Szerkesztve ]
-
Darksool
kezdő
válasz
Silentfrog #34389 üzenetére
Az 5 liter hypó gondolom célzás volt arra, hogy szét kéne kapni az egészet és fertőtleníteni mindet, amivel egyébként egyet is értek. Illetve érdemes volna kideríteni miért pusztultak el, hogy ne történjen meg az új állománnyal is ugyanez.
-
_stick_
őstag
Köszi a válaszokat.
Reméltem, hogy pár hónap üresjárat és 100%-os vízcsere elég lesz.
5l hipó, hogyan értelmezendő? -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Kb. egy hónap alatt 6 halból 4 elpusztult. Egy algaevő és egy páncélos harcsa maradt. Nincs sok reményem, hogy ők megmaradnak, bár az algaevő már a kezdetek óta megvan. Az a kérdésem, hogy ha mind elpusztul mik a teendőim egy újra betelepítés előtt? (54l, low-tech)
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék venni Pirosorrú pontylazacot, Fekete neonhalat, Vörös neonhalat, garnélákat és csigákat. Valami megbízható és jó árú forrás kéne, ha lehet olyan tenyésztő, aki magánembereket is kiszolgál. Kb 60db halra és 10-15 gerinctelenre lenne szükségem.
Tudnátok ajánlani megbízható embereket?
-
fecke78
senior tag
Szóval
Ha palacknak :https://soshegesztogep.hu/Szen-dioxid-CO2-toltott-palack-10kg-tomzsi-totya-p
ha kiürült :https://gazpalackfutar.com/co2-palack.html itt cseréztetem
ÉS https://greenaqua.hu/hu/green-aqua-co2-system-upto-reactor-16-22.html inét megveszem reaktorral
akkor az kezdésnek megfelel ? -
fecke78
senior tag
Ez lesz az : https://gazpalackfutar.com/co2-palack.html
-
fecke78
senior tag
válasz
Eugene Roe #34377 üzenetére
Totya palack
ilyesmiről beszélünk ?: http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/00335_Szen-dioxid-palack-10kg-kozepes
vagy ez is :http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/03900-Szen-dioxid-CO2-torpe-palack-test-10kg
Reaktor akkor kell .[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz
fecke78 #34373 üzenetére
Spórold meg szerintem is a co2 érzékelő árát, és vegyél inkább 10kg-os totya palackot. 5kg 450literre az évi 2-3 fuvar a tüzépre.
A co2 szint beállításe 2-3 hét alatt megvan, utáni 100 évig nem kell érdemben hozzányúlni, csak meg kell számolni, hány buborék kell a megfelelő szinthez, és felírni.
+ 450liternél már reaktor ajánlott, mert reaktor nélkül csak a co2 30-50%-a oldódik be, inline diffúzorral 50-60-70%. Ami hónapokban mérve nagy difi.
+ Ha kezdő vagy, akkor 450l high tech növényes orbitális sz**ás lesz, erre készülj fel. A világ összes guideja és videója is csak 33% eséllyel ment meg ettől[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
fecke78
senior tag
https://greenaqua.hu/hu/green-aqua-co2-system-upto-reactor-16-22.html
greenakvánál (csak vastag a ceruza)
Van valami co2 reaktor az kell hozzá?
Máshol nem láttam olyat -
fecke78
senior tag
Ph szabályozó akkor felesleges ?
Estére lekapcsolnám , ahogy kell -
Alg
veterán
-
fecke78
senior tag
Szép reggelt
Jelenleg 120 literem van de költözés után veszek egy jüwel vision 450-et , ehhez szeretnék co2 rendszert
Ez jó lehet : https://www.invitalpet.hu/teljes-co2-szett-5-l-es-palackkal-ejszakai-kikapcsolassal-es-ph-szabalyozoval
kiegészítve természetesen , arra lennék kíváncsi szerintetek jó minőség , hosszú távra
Köszi -
Eugene Roe
őstag
válasz
fecke78 #34371 üzenetére
Ki kell tapasztalni. Otó és algázó géb ugrálósak, espei razbóra is képes rá, neonhal, sügér, királylazac nem ugrálnak. 20 csigából 1 év alatt 1 db mászott ki, az első héten. Garnélák ugrálósabbak, amanók csak vihar előtt / közben. Én mondjuk tettem a peremre egy 4 cm mély szúnyogháló csíkot, az visszatartja őket
-
fecke78
senior tag
válasz
Eugene Roe #34370 üzenetére
Ezen a héten akvárium üvegemet a tetején picit hátrébb tolva raktam vissza . 2 halam is azt hitte tud repülni ,
Tévedtek ... -
válasz
Eugene Roe #34368 üzenetére
Már egy éves a ledes világításom, de sárgulásnak nyoma sincs. És vízkőnyomok sincsenek, nincs rajta védőüveg. Fröcskölős halaknál biztos vízkövesedne, de azt egy sima védőfóliával meg lehet előzni. 2-3 év után meg valószínűleg amúgy is cserés lesz a ledszalag, ugyanúgy mint a neoncsövek.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bajtokarpi #34366 üzenetére
Ügyelj rá, hogy a csatlakozás is legyen vízálló
Én egyébként nem rajongok értük, besárgulnak, vízkövesednek előbb-utóbb, persze ha csak legyen valami fénye, akkor elégségesek.
-
válasz
bajtokarpi #34366 üzenetére
Nekem is van dimmer a ledekhez. Jó dolog az. Az esti hangulat világítástól a növényes fényerőig bármi adva van, így egy világítással többféle felhasználást meg lehet oldani, további barkácsolás nélkül. Ajánlottam volna a dimmert, de azt gondoltam, hogy az már túl sok lenne az "egyszerűen, ésszerűen" feltételhez.
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Lami66 #34363 üzenetére
Szia.
Köszönöm a segítségedet. Végül egy LEDmaster Prémium 120 LED/méteres 12 V-os vízálló hideg fehér LED szalag 3528UCW-120-12VW lett a végleges. 2x50 cm-es darabonként fogom betenni a tetőbe. Rendeltem még hozzá dimmert is. Azt mondják ezek a szalagok nagyon jó minőségűek, kíváncsi leszek. Köszi mégegyszer.
battletag: bossi#2666
-
Alg
veterán
válasz
fecke78 #34362 üzenetére
Ha nem akarod telerakni növénnyel/gyepesíteni akkor elég oda tenni drága talajt ahol növény lesz, máshova mehet homok.
Amúgy én a manadoval csak szívtam eddig, soha többet.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
válasz
bajtokarpi #34359 üzenetére
Ha nem teszel bele növényt, akkor elég a sima fehér fény, középfehér vagy hidegfehér, ahogy tetszik. Ha nem kell nagy fényerő, akkor elég a méterenként 9 wattos led szalagból egy csík a tető közepén végig, vagy két csík a tetőben arányosan elosztva, esetedben kb 50 cm fér bele a tetőbe. Tapasztalatom szerint ekkora teljesítménynél még nem szükséges a szalag hűtéséhez alu profil. Csak simán beleragasztod a tetőbe a led szalagot és a két végén erősítsd meg a ragasztást. A kültéri vízálló led szalagot szokták ajánlani (nem csak olyat használok). Boltban megvehető szabványos DC csatlakozóval kötöttem be a led szalagokat a másik végén forrasztásmentes betáp csatlakozókkal. Azokkal volt a legegyszerűbb. Csak arra kell ügyelni, hogy mindent úgy ragassz bele a tetőbe, hogy ne tudjanak az alkatrészek belepotyogni a vízbe. Én ragasztópisztollyal rögzítettem a kábeleket és a szalagokat a tetőben.
Ha növények is vannak, és azt akarod, hogy fejlődjenek is, akkor viszont kellenek a színes ledek. -
fecke78
senior tag
Még egy kérdés urak juwel vision 450 led et szeretnék vásárolni mennyi talaj kell bele szerintetek kg ban ?
25-30kg ?
Elöző akváriumban ami le lesz cserélve ott jbl manado volt , szerintem maradok annál , csak lehet a barnát cserélem feketére Alá persze JBL AQUABASIS is megy -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
60x30x40-es karantén-nevelő akváriumhoz szeretnék led világítást készíteni a meglévő műanyag tetőbe. Van egy 12v-os 30w-os vízálló tápegységem hozzá. Nem kell mega fény, még csilli-villi piros-kék-zöld led szalag a fehér mellé, egyszerűen, de ésszerűen szeretném megoldani. Milyen tapasztalataitok vannak, mit javasolnátok?
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
Silentfrog
Topikgazda
Vagy gyógyszertárba a sima vazelin,. 500 ft egy vödörnyi. Én mondtam hogy többet nem szeretnék kérni vazelint úgy mikor tele van a gyógyszertár , adják az "ipari" kiszerelést.
fecke78.: A külső szűrőbe bármit megkenhetsz vazelinnel, mert a víz nem nagyon oldja. Én megszoktam kenni vékonyan a gumit tömítéseket ,és a rotort is ha szétszedem. Bár azt csak akkor amikor új a szűrő a működő szűrőnek a rotorját nagyon kivételes esetben célszerű csak megbontani.
-
Alg
veterán
válasz
fecke78 #34356 üzenetére
Hogyne, az Eheim is azt árul hozzá
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
fecke78
senior tag
Vazelinnel egyébként meg lehet küldeni az aktiv müködő külsö szürő gumi tömitéseit is ?
-
fecke78
senior tag
ok
-
fecke78
senior tag
válasz
bringasisti #34352 üzenetére
Ok dánke
-
fecke78
senior tag
régi külső szüröimet egyelőre üzemen kivül helyeztem , később megint használnám mikor veszek egy nagyobb akváriumot . Kell valamit vele csinálnom , hogy ne károsodjon ha megint üzembe helyezem ?
-
Eugene Roe
őstag
válasz
felixo #34349 üzenetére
Nem, ugyanis nem kell fűtés
22 fok is elég (jó) szinte minden halnak (neon+betta jobban érzi magát 24+ fokon). Ezt kábé úgy vedd, hogyha télen a szobában 20 fok van, akkor a szűrőpumpa és a világítás (ha fénycső, vagy erős led) tető mellett simán ad neki még 2-3 fokot.
Nálam télen 21-22 fok van, nyitott tető(!) nagy szűrő és erős világítás mellett 23-24 fokos a 180l.
Plussz míg az Eheim Professional szériában a Prof2-k elmennek 15 évet is egy tömítéscserével, addig a fűtősök közül sok megadja magát 5-8 évesen.
[ Szerkesztve ]
-
felixo
őstag
válasz
Eugene Roe #34347 üzenetére
Köszi. Eugene Roe neked is.
Azon agyalok, hogy akkor már nem lenne érdemes olyat venni, amiben benne van a fűtés is ?Redmi Note 9
-
Eugene Roe
őstag
válasz
felixo #34346 üzenetére
Classic (350-600) vagy experience (150-250-350), mindkettő pénztárcától függően a legnagyobb (ha a legnagyobbat veszed, akkor kellhet a kimenő ágra egy csap leszabályozni kicsit (+5000).
Nekem az experience (350) a szimpatikusabb, eladni is könnyű, illetve 110-140 litereshez is elég, ha feljebb lépsz. classicból pedig a 150-est ne (könnyebben törik a csonkja).
[ Szerkesztve ]
-
felixo
őstag
Üdv ! Van egy 72-es akvám, amiben Eheim Aquaball 130-as belső szűrűt használok.
Nincs semmi gond, de gondolkozom külső szűrő vásárlásán.
Ebben a márkában (Eheim) milyen külső szűrőt ajánlatok ?Redmi Note 9
-
Eugene Roe
őstag
Minimum 30 literes akvárium kell (nem sokkal nagyobb), fűtő, levegőztető nem kell, lámpának jó egy kompakt fénycsöves íróasztali lámpa is, a szűrő nem megspórolható, de van belső, illetve akasztós szűrő is.
Ha költségvetési okból spórolnád meg ezeket, akkor hagyd az egészet. Bohóchalat felejtsd el ilyen formán, wgy bettában (sziáma harcoshal gondolkodj ilyen kockába).
[ Szerkesztve ]
-
D3LL
csendes tag
Üdv! Elnézést a tudatlanságomért, de ha egy hasonló méretű kis akváriumot szeretnénk (a képen kb 15 cm szélesek) 2 db picike hallal (valószínűleg bohóchal), akkor ugyan úgy ebben a méretben is mindenképp kell szűrő - levegő keringtető, fűtő berendezés és állandó világítás is? Nem elég "csak" a víz + hal magában?
[ Szerkesztve ]
-
Jamby18
senior tag
válasz
Eugene Roe #34341 üzenetére
Nincs Co, a fény meg 36W- 63L-re.
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Víz visszasózàs lenne a kérdésem.
Eddig úgy oldottam meg, hogy van 3 db 5L-es (anno ioncserélt víz) flakonom.
Kettőbe leengedek ~10L-t kicsit hagyok helyet azért bennük. A harmadik 5L-es kannàt megtöltöm kb 2-3L csapvízzel és hagyom 1 napot pihenni.
Így az akvárium vize neptun csepp teszttel 6GH-5KH, PH 7,5 TDS 141.
Kezdőként anno mikor csak csapvízzel ment 3-4 éve sajnos a növények pusztultak ki belőle, egyedül a Crypto-k élték túl. Azóta igaz ugyanazzal a talajjal, de màr RO vízzel akvarizàlok és a növények is megmaradnak. Csapvizet egyszer mértem GH19-KH 18 (úgy tudom ez nem túl jó, majdnem szikes).
Növények: Helferi, Ambulia, Proserpinaca Palustris Cuba, Crypto Wendtii, Bacopa caroliniana. És igazából ami miatt a vizet kérdezem az az, hogy pl. a Rotala màr kétszeri próbàlkozàsra is felkopaszodott és tönkre ment illetve a lobelia cardinalis mini is. Hiàba kaptak + foszfàtot illetve TF folyékony tàpozàst és Dennerle nutriball gyökér tápot.
Az lenne a gond, hogy a csapvízben van valami amit nem szeretnek (nátrium?) és inkább a GA sóját kellene használni?
Rotala, Lobeliàn kívül minden növény szép nincs algásodás. Hiànyolná ez a két növény a táptalajt meg Co-t? Illetve a jelenlegi növények is szebbek lennének vajon ha gyári sóval vízcseréznék?
Talaj 3 éves Ista talaj. Anno mikor vettem nem volt csak növényes akvárium a cél csak sima halas, növényes akvàrium.[ Szerkesztve ]
-
twi452
senior tag
válasz
Eugene Roe #34335 üzenetére
Szerintem elbeszéltek egymás mellett picit egy ideje 😄
Legalábbis én úgy értettem, hogy ő szódakészítéshez szeretné kiváltani a gyári kis palackokat egy 5kg-ossal 😄[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Eugene Roe #34333 üzenetére
Az nem kicsit kevés?
Ha a gyári 425grammos palack tud 60-80liter között, de pesszimistán számolva 60litert, akkor az 5kg-s ráhagyással is kb 11x-es adagot kellene hoznia, nem?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Eugene Roe #34331 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Megnézve a tényleges súlyokat, inkább 5kg-s lesz belőle, szerintem 5-6 hónapig az is bőven jó.
Az átalakítót meg majd viszem magammal, és akkor kérek rá egy rendes reduktort.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Zirowe #34330 üzenetére
Alfaweld kft-nél tudsz venni töltött palackot, illetve cserélnek is. Személygépjárműben hivatalosan nem szállítható (legalább rejtsd el, és azért támaszd ki, valódi veszélyt ~nem jelent szerencsére
Azt a reduktort dobd ki szerintem. Alfaweld olcsón, greenaqua drágán árul rendes reduktort. A legjobb (nyomásvédelem miatt) a német Huwil terméke, de a másik kettő is jókat árul (GA túlárazott).
10kg-os már nem könnyű azért, palackkal ~35kg.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, lenne egy nem teljesen akvarisztika kérdésem.
Rendeltem egy ilyet (eu verzió) szódagéphez és mire ideér szeretnék beszerezni hozzá egy 10kg-s gázpalackot.
Ahogy néztem biogon C kell nekem, de nem vagyok benne biztos, hogy pontosan milyen jó, illetve mindenhol nagyjából csak utántöltést írnak.
Hol tudnék venni egy megfelelő palackot?[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Motion_Blur #34326 üzenetére
Igen, szilikon, de rezgéscsökkentés miatt (hálóban van az akvárium). A kisebb eheimnél (2075) szerintem volt pozitív hatása, a nagy 2080-nál már nem nagyon. Máshogy rezeg a vödör
Mondjuk az üveg csövekre könnyebb / biztonságosabb érzés ezt rátenni, mint a kikeményedett sima csövet.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Eugene Roe #34325 üzenetére
Azok szilikon csövek? Rugalmasságuk miatt?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Eugene Roe #34302 üzenetére
Ja, hogy alapból jobb, ha teljesen az oldalán megy fel?
Valaki mutatna egy képet erről? -
Alg
veterán
válasz
Eugene Roe #34321 üzenetére
Igen náluk így megy, nem csak a rengeteg vízcsere meg napi takarítás miatt nincs alga az aksikban, hanem ha beüt valami, nem probléma beledobni 30-40 sziámi algázót meg 150 amanot 1-2 napra
-
Eugene Roe
őstag
válasz
felixo #34319 üzenetére
Eheim, Juwel azok jók, Fluval is jó volt, de most csak amazon.de-n van. Hátsópolc is jó megoldás, de pici barkács, te pedig látszólag nem arra vágysz
Ez az összarakásosdi boltban sosem egyszerű, mert végülis mind kereskedők
GA-ban legutóbb simán eladtak volna 15db sziámi algázót 180 literes akváriumba (15cm-re nőnek), és mikor kérdeztem, hogy nem lesz az kicsit sok? Akkor mondta, hogy hát igen, ahogy nőnek 10-12db-nak majd új helyet kell találni (10 évig is elélnek). 3-at akartam venni, és végül annyi is lett.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz
Eugene Roe #34318 üzenetére
Jah, a Dennerle szett akkor volt jó mikor az akasztós/külső hibrid szűrőt adták hozzá, nem értem miért változtattak
Fluval flex 57 amúgy jó lenne, csak itthon nem kapni. Meg a többi fluval is használható, csak drága.
A bettás hátsópolcos szűrős kockát meg már nem árulja a GA, pedig az is érdekes cucc volt.[ Szerkesztve ]
-
felixo
őstag
válasz
Eugene Roe #34318 üzenetére
Jó lenne egy megbízható bolt, ahol segítenek összeállítani egy frankó szettet ... ahol igazán értenek is hozzá.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9
-
Eugene Roe
őstag
válasz
felixo #34316 üzenetére
A gyári szettje az gagyi szűrővel van.
Ha nem kocka, akkor szerintem ezek: Eheim, Juwel
Eheimnek jobb a szűrője, bár ágy mellé nem tenném, nem hangos, de nem is néma. A Juwel szűrőjét kézben nem fogtam, de nem tűnik vészesnek, illetve csak 300 l/h, ami a mi esetünkben előnyösebb is, mert halkabb, és az áramlás is gyengébb.
A linkelt használt kocka se rossz.
[ Szerkesztve ]
-
felixo
őstag
válasz
Eugene Roe #34315 üzenetére
Köszi. Szettben nincs olyan, aminek minden alkatrésze jó minőségű ? Nem muszáj nano-nak lennie amúgy.
Redmi Note 9
-
Eugene Roe
őstag
-
felixo
őstag
válasz
Eugene Roe #34311 üzenetére
Akkor mi lenne a javaslat ?
A legkisebb elfogadható akváriumot szeretném. Olcsó, gagyi cuccok nem érdekelnek, legyen minőségi a cucc. Szeretnék élő növényeket is bele, de csak módjával.
Redmi Note 9
-
pjen
félisten
válasz
Eugene Roe #34311 üzenetére
Láttad már, hogy ikráznak?Olyankor mintha tudna úszni.A dunsztosban is egy tükőrrel harcol, attól lesz szép.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
felixo #34307 üzenetére
Egy 30/35-ös nagykockába már beteheted, csak csínján a szűrővel, mert stresszeli a bettát a gyorsan mozgó víz.
Nekem a 30 literes kockában egy 400l/h-ás akasztós szűrő is ~túl nagy iramot diktál. 54-ben már sokkal egyszerűbb megoldani a lassan mozgó vizet, egy ~díszesebb (nagyobb úszójú) betta pedig azt szereti, mivel gyakorlatilag nem tud úszni. Már egy ilyen is elég lehet neki a 30-35 literre (ha csak 1 betta van benne). 54-be mehet a 130-as nagyobb testvére, vagy egy aquaball, esőztetővel.
A bettának ez a legideálisabb, ebben szűrő sincs, ugyanakkor te mégse ilyennel kezdj
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Lehet, sőt, 2 decis műanyagpohárban is tartják őket, de inkább tartsuk magunkat a jelenlegi elfogadott nézethez (meg a jogszabályhoz), hogy jobban érzik magukat nagyobb helyen.
Meg aztán a "szép" kedvenc nem mindig egyenlő a boldog kedvenccel, lásd francia bulldog pl, amiből kis túlzással azok nyernek díjakat amik már levegőt is alig kapnak.
-
pjen
félisten
válasz
Motion_Blur #34305 üzenetére
Pedig szerintem a szép hímeket most is dunsztosüvegben nevelik.
-
felixo
őstag
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Motion_Blur #34305 üzenetére
Szerencsére az EU 30/35 litert mondott
egyébként meg 54 liter alá ne tegyen az ember halat.
-
felixo
őstag
Betta halhoz mekkora a minimum akvárium, amiben érdemes, illik tartani ?
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9
-
felixo
őstag
Üdv !
Van itt valaki, aki eléggé jártas az akvarisztikában és Vas megyei ? Celldömölk, Sárvár, Szombathely környékén kérdezném.Redmi Note 9
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
bringasisti #34299 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is. Képed esetleg van erről?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- nVidia tulajok OFF topikja
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi töltő / HT-A09-71W
- Tado Smart AC Control, Klíma vezérlés, okosítás, Okosabb fűtés-hűtés, Apple,Android! Okos Otthon
- Új Ledes oldal index/irányjelző Peugeot 106, 306, 406, Citroen Xsara, Xm, stb...
- Koowheel - KOOBOARD ONYX - 5500mAh - 2. generációs elektromos gördeszka
- Eladó Razer Enki gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest