- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
válasz
taylorp #1452 üzenetére
Én a múltkor siettem és 700mA-re tettem a töltést. A töltő hőérzékelője többször lekapcsolt, előtte ezek az akkuk 500mA-en simán végigmentek. Ez nem minden akkunál így van előfordul olyan akku amelyik az 500-at is zokon veszi. Általában 0,1-0,15 C-t jó akkunak el kell vinni. Ja és az IPC töltőről van szó. Azt senki nem adja el.
-
Szoles
senior tag
válasz
taylorp #1454 üzenetére
Fix áron adják az IPC-t, Conrad forgalmazza. Külföldről ugyanennyi, vagy még több.Használtan nem fogsz találni, nem árulja senki.
Persze használhatod addig is az aksikat -néhány töltéssel még nem nyírod ki őket-, de érdemes lenne legalább a töltési időt kiszámolni. (Mondjuk Kernel talán segít ebben, én nem akarok hülyeséget mondani neked.) A gond az, hogy a rendes kisütést nem tudod megoldani, emiatt a töltési időt sem lehet pontosan kiszámolni. De legalább valamennyire, az is valami.
A legjobb persze, ha megveszed az IPC-t. Kérdezd meg telefonon őket (az oldalukon nem biztos, hogy fent van!), van-e most aksikkal összecsomagolt szettben. Én ilyet vettem 10-ért, az aksik pedig nagyon jó, kis önkisülésű GP Recyco-k. Így a töltő kb 7500-8000-be került.
-
Szoles
senior tag
válasz
taylorp #1452 üzenetére
Nem, a túl nagy árammal való gyorstöltés sem jó az aksiknak! Az ideális a kapacitás 10% körül van, esetleg valamivel több. Az 1A körül leadó györstöltők gyilkolják az aksit.
Pár hsz váltás után úgyis oda fogunk kilyukadni, hogy vegyél egy IPC-1L töltőt
, amivel beállíthatod a töltőáramot, cellánként tölt, kisütni tud, láthatod, hogy mit tud az aksid, ha meg feltöltött, akkor lekapcsolja a töltést.
Te először azt fogod írni, hogy ennyit (kb. 8 ezer) nem akarsz költeni egy töltőre, inkább számolgatsz, meg kidobálod a tönkrement aksijaidat.
Azután eltelik valamennyi idő, és belátod, hogy mégis kellene venni egy ilyet. Majd kicsit szívod a fogad, de megveszed, és kicsit később beszámolsz, hogy milyen qrva jó ez a szerkezet, és az aksijaidról tudod, hogy milyenek, és sokkal megbízhatóbban működnek. Azután te is elkezdesz mindenkit lebeszélni az ócska töltőkről.Hogy ezt honnan tudom előre? Jövőbelátó vagyok!
(Jóslást, átoklevételt is vállalok!
)
-
And
veterán
válasz
taylorp #1450 üzenetére
Javaslom, hogy szerezz be valami normális árammal dolgozó töltőt, mert az ilyen 100..200mA-es töltést biztosító vackok nem igazán megfelelőek a 2Ah feletti kapacitású cellákhoz. Nem elég, hogy a töltési idő irdatlan hosszúra (akár 24 órán túl) nyúlik, a pontos állapotot sem fogod sosem tudni. Egy névleg 2700mAh-s akku számára pl. 120mA már majdnem csepptöltés, de mindenképp kisebb, mint a kapacitás 5%-a.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Micro Four Thirds
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kés topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest