- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Lehet tölteni kis árammal, nekem is van egy dugasztápom, amivel párszáz mA-t lehet beadni a szivargyújtó-aljzaton keresztül. A dugasztáp jellegéből adódóan (nem stabilizált, trafó + Graetz + puffer, 12V / 500mA) feszültség-, illetve terhelésfüggő, tehát eleinte nagyobb, majd ahogy töltődik, egyre csökken az áram, így pont alkalmas a célra.
Egy éjszaka alatt is már szépen fel tudja húzni a gyengélkedő akkut, de ha több napig rajta marad, akkor sem képes túltölteni, mert ahhoz kevés az áram.
Kinézetre ennyi az egész, csak más csatlakozót szereltem rá, hosszabb vezetékkel:
A napelem önmagában (elektronika nélkül) áramgenerátoros jellegű, terhelés nélkül felszökik a feszültsége, de ha rákötöd az akkura, leesik a kívánt szintre és tolja rá az áramot.
Ez például épp jó 12V-os akkuhoz és szintén fél amper körül operál, napsütéstől függően:
http://www.ebay.com/itm/381336827685
Lehet, van olcsóbb is, részletesebben nem kerestem rá.
-
Ádyka
őstag
Mindössze egy generációval régebbi , csak más a festése a 2100 vs 2500 mAh miatt.
A 2100 Long Life R2U, a 2500 meg Power R2U. Majd beáll szépen használat közben is a kettőötös.Amúgy most néztem a varta oldalán, már az írják minden akkujukra, hogy a R2U 24 hónap után 70%-ig merül csak. Még a 2600-as is.
Ilyenkor mindíg az jut eszembe, hogy aki 2 évig nem tölt akkut, az minek használ egyáltalán akksit.
-
Ádyka
őstag
Nem hibásak, csak furán viselkednek új korukban. Én is tapasztaltam a PROF 2500 R2U-nál, bár a tied POWER-nek tűnik.
Valóban gyárilag nincsen túl sok bennük (bliszer / eresztés fuggő), de refresh után hozzák a névleges értéket. Ha nem is 4 kör után, de 8-10 után biztosan.
Esetleg amikor végzett velük, párszor indítsd el megint a töltést rajta mondjuk 500-on. Lehet pár perc múlva megint FULL-t ír, de akkor adj neki megint.Azt vettem észre, hogy van haloványan beléjük nyomva valami pár karaktares azonosító. Egyik azonosítóval ellátottak tök egyformák és nem kell frissítgetni, egy másik szériát (blisztert) meg igen.
Ettől még jó lesz, csak a francért nem egy félét gyártanak.Mintha fel sem töltenék rendesen, és meg sem lenne formázva gyárilag. Ha ezeken túl vagy szépen tartja majd a töltötséget (már amennyire nagy kapacitású LSD-től ez elvárható), és meglesz a kapacitása is.
-
And
veterán
Ha az 1200mAh-s gyári akku 3 órát tud, akkor nem is tévedtem olyan sokat azzal a 400mA-rel.
A belinkelt akku kapacitásértéke kicsit hamis (mivel párhuzamos kapcsolásra lenne igaz), a Rated input 19V / 1,2A-es adatából inkább az következik, hogy inkább 4 sorosan kapcsolt cella van benne, így viszont a megadott 12Ah-s kapacitása vetítés (vagyis csak 3,7V-ra igaz). Tehát a tárolható energia mennyisége 44,4Wh. Ebből, valamint a megkívánt 9V-os kimeneti feszültségből és 400mA-es áramigényből (80%-os konverziós hatásfokkal számolva) valóban közel 10 órás üzemidő jön ki:
t= 0,8* 44,4Wh / (9V*0,4A)= 9,87h. -
Kernel
nagyúr
Olyan kis füzetet az enyémhez is mellékeltek, de egyébként letölthető az eredeti forrásból is:
http://www.lacrossetechnology.com/bc700/
A szórakozás kedvéért összevágtam háromféle PDF-ből egy képet.
Mindegyik táblázat a frissítő üzemmódra vonatkozik:
-
And
veterán
"csodaszámba menő módon, a 2650-es duracell akkut ami már 1 percet se bírt fényképezőgépben 2.3-2.4 Ah-ra tornázta fel."
Ez nagyon szépen hangzik, de szögezzük le, hogy a kapacitás - pontosabban az IPC-1L vagy BC700 által relatív alacsony és állandó árammal mért kapacitás - nem minden, és a 'magas' vagy névlegeshez közeli kapacitásérték nem feltétlenül jelent hosszabb üzemidőt, ha az akku más tekintetben rossz tulajdonságokkal rendelkezik (például magas belső ellenállás, ami nagyáramú terheléskor nagy feszültségesést jelent, vagy épp a gyors önkisülés). Nekem is sikerült 2500 mAh-s akkukat a névlegeshez közeli kapacitásra feltornászni, csak éppen hiába, ha egyszer töredék üzemidőt nyújtottak az adott fényképezőben, mint a 2 Ah-s eneloop-ok.
"milyen akkut kéne rádugni hogy bírjon mondjuk 5-6 óra videofelvételt"
Ehhez alapvetően egyetlen adatot kellene viszonylag pontosan ismernünk, az pedig a fényképező (átlagos) áramfelvétele videofelvétel közben. Ha ehhez egy legalább 5..6-szor - de inkább 6..8-szor - nagyobb valós kapacitású és megfelelő feszültségű akkupakkot használsz, akkor reális lehet ez az üzemidő. Például 400mA-es áramhoz 2,5..3 Ah-s (a megadott tápfeszültség mellett 8,4..9,6V-os) pakk dukál, ami 21..29 Wh szükséges energiamennyiség eltárolását jelenti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple MacBook
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo 3DS és DS topic
- PlayStation 1 / 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest