- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
StarZ3r0 #11955 üzenetére
Például, de valóban egy bebikázás segíthet a legtöbbet, ami azt jelenti, hogy be kéne rakni őket egy egyszerű dugasz töltőbe rövid időre, esetleg, ha van 1,5V-os elemed, akkor annak kapcsait kellene rövid ideig rákötni az akkuk kapcsaira pólushelyesen, azaz ++ és -- felállásban...
-
crissprivat
senior tag
válasz
StarZ3r0 #11579 üzenetére
Nekem most OPUS c3100 v2.2 -es töltöm van eneloopokkal. Egy voltcraft ipc-1l -t cseréltem le,mivel megbízhatatlan lett és random újraindulgatott.
Magam részéröl elégedett vagyok,de egy valami nem tetszik benne. Az pedig a ventije. Ha 4drb. AA akkut töltök 500mA -el,akkor elég hangos tud lenni. Nem nagy értelmét látom amúgy ennek a kis ventinekAmúgy is egy asztali kis ventit szoktam használni a túlmelegedés ellen. Többet ér sokkal az a megoldás,mint a beépített.
A döntés a tiéd,keresgélj teszteket és a neked legjobban megfelelöt válaszd. Esetleg még a MAHA töltöjét nézd meg,dicsérik a teszteken,de ez nem tölt líthiumos akkukat.
Akkor jó,hogy becserélték a selejtes cuccost,rendesek voltak -
And
veterán
válasz
StarZ3r0 #11573 üzenetére
Az az 57617 egy nem túl okos, a leírása szerint mindössze egy 8 órás időzítővel (mint túltöltés elleni védelemmel) rendelkező 2/4 cellás töltő, amely AA-méretű cellákra 350 mA-es áramot ad. Ezzel a módszerrel azt lehet elérni, hogy névleg nagyobb kapacitású, >2,6..2,8 Ah-s akkukat nem tud teljesen feltölteni, kisebbeket, pl. LSD-típuskat meg némileg túltölt, azaz nagyjából cellánként fél watt teljesítménnyel melegít, mikor már azok teletöltődtek. Egy ilyen töltő eleve nem ajánlott bizonytalan töltöttségű, pláne alig merített akkukhoz, csak teljesen lemerült példányokhoz való. Úgyhogy simán túltölthetett olyan akkukat, amelyeket nem teljesen kisütve tettél fel tölteni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
"Felhólyagosodott" elég tág fogalom, lehet nincs is semmi baja. Ha például elképzelünk pár légbuborékot, mert gyári hiba miatt felvált a fólia.
Az egy egyszerű időzítős töltő 8 óra után kapcsol ki, nem figyeli a töltési állapotot. Annyi "extrát" tud csak, hogy zárlatos akkura villog a LED.
8 óra alatt 350 mA árammal 2,8 Ah töltést visz be.
Ha az akku 2100-as, a veszteségek miatt kb. ennyi plusz kell is neki, illetve ilyen (relatív nem sok) áramon ennyit el is kell bírnia. Beleértve természetesen azt is, hogy ilyenkor soha nem lehet tudni, mennyire volt lemerülve az akku. A töltő ezzel sem foglalkozik, csak tolja neki 8 óráig.
De azért jobb lenne, ha időzítős lévén inkább csak 200-250 mA árammal töltené, hogy ne melegedjen túlzásba. Időben pedig tovább.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Pedig a Varta akkuk jók. Én is használok 2100as akkukat tölük. Nem mai darabok,de nagyon jól bírják.
A töltö lehet nálad a vacak. Az tehette tönkre az akkukat. Túltöltötte öket,nem kapcsolhatott alap állásba töltés befejezése után. Ha még garis,akkor próbáld kicseréltetni akkukkal együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest