- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #12470 üzenetére
Leégni ez sem fog, mert azért azt is látni kell, hogy az említett 40 W-ot csak szakaszosan kényszerül leadni. Egyébként nem is bírná sokáig ezt a max. terhelést, melegedne erősen.
Így viszont a tápegység melegedését az időarányos átlagolt érték fogja meghatározni.
Ha valaki szeretné teljesen "kielégíteni" ezt a töltőt és fontos még a Li-ion 4x1 A töltés is, akkor 10 A csúcsokat kellene kiszolgálni, ami azért nem mindennapos a dugasztápok világában. Inkább téglatáp formájában szerezhető be, amit LED-szalagokhoz is forgalmaznak például, illetve vannak fémházas LED-tápok is.
Ezek ugyanolyan stabilizált tápegységek, sima DC-t adnak le. De konkrét típust nem tudok, nem szoktam ilyeneket venni. PC-tápra is lehetne kötni elvileg, de csak olvadóbiztosítékon keresztül, nehogy egy véletlen zárlat miatt vezetékek izzanak fel stb.
Egyúttal én azért azt is megnézném, hogy 10 A betáp esetén a töltő belsejében az alkatrészek mennyire melegednek, mennyire bírják a terhelést, mennyire hatékony a hűtés.
-
kugyu21
senior tag
válasz
kuyarashi #12460 üzenetére
A régi nem tudom mit jelent, én karácsony tájékán vettem az enyémet (adminisztrációs tévedésből kettőt is, ezért a második eladó). Eddig nem jutott eszembe méricskélni, de a kijelzője szerint 0.7A-el töltött már egyszerre 4db 18650-est, tehát legalább 4V fölötti feszültséggel. Este megpróbálok 1A-t ráküldeni mind a 4 fészekre, és ha kitalálom hogyan tudom sorbakötni a műszert, akkor meg is mérem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #11601 üzenetére
9 V-os módra biztosan nem fog váltani, mert az nagyon le van védve. Fogyasztóoldalon is beépítve kell lenni egy kis QC processzornak, kommunikál egymással a táp és töltendő eszköz. Téves kapcsolás nagyobb feszültségre kizárt, pláne ha nincs is benne a megfelelő processzor.
Az 5 V-os üzem érdekesebb, mert azon belül is van (ennél sokkal primitívebb) azonosítás, a terhelhetőségre. Ellenállásosztó az adatvonalon stb.
Ha például egy standard USB 2.0 portra dugsz bármit, azt nem szabad 500 mA-nél jobban terhelni. Mivel az adatvonalon nem észlel semmit az eszköz, nem is vesz fel több áramot.
Ha erősebb forrásra dugod, azt is be kell azonosítani az adatvonalon. Csak akkor vesz fel belőle több áramot, ha kompatibilis a kettő.
Így előfordulhat, hogy egy nem kompatibilis forrásról csak 500 mA áramot vesz fel egy eszköz, emiatt lassabban tölt, hiába bírna többet is a táp.
-
alex89
senior tag
válasz
kuyarashi #11601 üzenetére
Valószínűleg a samsung töltő quick charge kompatibilis ezért tölt 9V-on is a megszokott 5V mellett. A dolog tudtommal kétoldalú, tehát csak olyan eszközt fog 9V-al tölteni ami ezt támogatja azaz szintén QC kompatibilis, minden egyéb esetben simán 5V 2A-val tölt. A qualcomm esetében emlékeim szerint így működik a dolog, de létezik többféle gyorstöltési eljárás, lehet hogy ez más gyártónál másként működik.
Ha biztosra akarsz menni, akkor keres otthon bármilyen fix 5V-s 2A-s vagy az alatti usb töltőt és használd azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest