- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Aktív témák
-
__Psion__
tag
Nem szólnék hozzá a dologhoz (csak csendben tunkolnék a vérben, és belekben
), ha a minap nem láttam volna valamelyik hiper/giga áruház előterében egy nyilvános készüléket (közvetlen egy ATM készülék mellett)... annyira meglepődtem, hogy még akadnak ilyenek is, hogy meg is néztem működik e (igen). Rögtön fel is idéztem kollégámnak, milyen korrektül lehetett ezekkel kommunikálni, még a "mobilos" korszak előtt.
Bár semmi esetre sem járna greatchaosnak "fekete pont", hiszen ő tett a legtöbbet azért, hogy az üzlet létrejöjjön. De apám! Ha már ennyit utazol, egyszerűen oda tipegsz egy ilyen varázslatos készülékhez, bedobsz egy kevés kincset... aztán meg lehet beszélni "előre", előszóban a dolgokat. Sőt akár indulás előtt is megteheted volna, miután nem hívott a megbeszélt időpontban edipqe.
-
greatchaos
addikt
figyelj már edipqe... amikor elhagytam pestetet körülbelül 2 órakor, akkor már biztos volt a dolog, hogy semmi nem lesz belőle (max egy ingerült hívást kaphattál volna, hogy mi a rákért nem reagáltál sem sms-re, sem az általad ígért hívásra sem), hiszen a haver nem fog még egy 10km-t rátenni az amúgy is hosszú útra.
elbeszélünk egymás mellett,
-mikor én írtam sms-t, akkor te írtál pü-t. korrekt sztem is, még jó, nem nem egyneműek (igen, ez egy közgazdasági kifejezés).
-továbbá, mikor volt wifi, akkor az az üzi várt, hogy hurrá van a lapra gari, miközben az sms-t jóval korábbvan megkaptad
-továbbá nem állunk mentális kapcsolatban, így mikor vasárnap mondtam, hogy nem tom mikor megyek, akkor mondtad, hogy szóljak előtte. szó nem volt arról, hogy te nem fogsz munkába menni ezmiatt, ami így érthetően kizárta hogy onnan az állításod szerint hívni fogsz... jah, bocs, hogy nincs ilyen képességem... -
Weaver
senior tag
végigolvastam az egész sztorit. érdekes módon te hajtod ezt a "spórolni akart" szöveget, holott a másik fél hívott, üzent, utazott. felnőtt embernek nincs pénz a telóján. ez sokat elárul... teljesen passzív voltál az üzletet illetően, így nem lehet üzletelni. megkockáztatom, hogy annyit engedtél a HW árából, h esetleg meggondoltad magad.
megértem greatchaos-t, mert ha BP-n üzletelek én is ismerőssel megyek fel, de először Szegedet kell vele megjárnom Győrből, hogy visszafelé BP-n bonyolíthassak.
igaz, h te dobtad fel a feketét a másik félnek, de végigolvasva mindent inkább te érdemelnél egyet, nem is kicsit.
-
greatchaos
addikt
kiskunhalas... maradjunk ennyiben. de ha te vasárnap este azt mondod, hogy 8-10 között hívni fogsz, mint ahogy korábban idéztem is, akkor regel rádírok, hogy inkább 10-11 között, mert 8-kor még el sem indultunk, aztán most benyögöd, hogy fel sem akartam hívni...
na, részemről a téma lezárva, nincs titok az ügyben, nem is volt. ha ragaszkodsz a ponthoz, akkor felviszem egyetemben a tieddel, ha meg nem, akkor áldás békesség, több szó ne essék
-
wipes
senior tag
azért így kívülről nézve elég viccesek vagytok mindketten
(anélkül, hogy meg akarnálak bántani így ismeretlenül bármelyikőtöket is
)
1-es versenyző ül otthon egész nap, nem mozdul ki, nem kezd bele semmibe, lesi a telefont nem ment dolgozni sem (meló csúszik, pénzkiesés) de csakazértse hívja fel a másikat, mert nem
2-es versenyző száguldó autóban (aminek ő fizeti a benzinköltségét) bal kezében telefon, amivel 1 kicsöngéses hívásokat kezdeményez, visszahívást várva, jobb kezében működő laptop, amiről üzeneteket küldözget az elcsípett ingyenes wifiken keresztül, mielőtt megszakadna
a várt találka így persze elmarad
utána haza, ph!-ra bejelenkezés, és egymás hibáztatása az elmaradt üzlet miatt, feketepontosztogatás
nem lett volna egyszerűbb bármelyíkőtöknek 30-50ft-ért felhívni a másikat? az üzlet mindkettőtök érdeke lett volna, így csak elfecséreltetek egy rakás időt és pénzt (lényegesen többet, mint egy normális telefonhívás ára)
-
old gray
addikt
Persze ez nem azt jelenti,. hogy neked adok igazat!
(meg greatnak sem....pártatlan vagyok az ügyben, megint egy gyerekes dolgon megy a vita......senki nem enged a maga igazából, v.hogy az a szó jutott eszembe, hogy: óvoda.....régi szép emlékek mennyit veszekedtünk akkor és soha nem adtunk a másiknak igazat mert makacs gyerekek voltunk...tudjátok pszichológia - személyiség- és fejlődés lélektan -> gyerekkor, 2. dackorszak)
-
DuplaZso
aktív tag
Ebbizony így van, a filléreskedésnek általában megvan a böjtje. De hogy két ilyen ismert név acsarkodjon ismét... Gyerekek ! Nem igaz, hogy nincs már annyi tapasztalat mindkét részről, hogy ezt így kellett volna intézni. A feketét meg szerintem hanyagoljátok ! Ahogy nézem, inkább csak az indulat mondatja veletek. Már ha belepofázhatok...
-
greatchaos
addikt
az a meglátásom, hogy ne mazért, hogy elüljem a seggem, és ne mazért, hogy kifizessem a haverom benyáját pestig meg vissza mentem fel, hanem vásárolni. ha ezt nem tudod felfogni, akkor sajnálom. nem, te pü után amiben kérdem, hogy most mi lesz, arról tájékoztatsz, hogy hurrá van gari, akkor nem tom ,mit gondoljak. ill a nemválaszolt sms is... na mindegy. nem azért utaztam ma 12 órát egy kocsiban, hogy veled kibabráljak, hanem hogy ki lehessen próbálni a ketyerét. ha ezt nem tudod felfogni, akkro neked is gondjaid vannak a kommunikációs csatornáiddal
jah, azt az igen pici tényezőt, miszerint akár te is hívhattál volna (tudom, nem volt pénz a telefonodom), nem este 6-kor, hanem egy vacak sms-t írhattál volna, hogy hívj fel, vagy akármi, nem kuksolni, azt várni a sültgalambot, hogy beleszálljon a szádba...
tod, ha te most felajánlod, hogy saját költségen, mint én is tettem, elhozod nekem, nem kell házhoz, nem, elég egy közterület, akkor megveszem továbbra is - vélhetően nem fog érdekelni a dolog, de ha igen, állok elébe, de az, mint mondtam a telefonban is, amit igen sürgősen kinyomtál, hogy még egyszer utazztak fel erre azt tom mondani, hogy a frászt.
jah, amennyiben te is igényleg a feketét, akkor én is kérnék neked egyet, a sikertelenül lebonyolított üzletért, mert véleményem szerint ha én hibáztam, akkor legalább akkorát te is hibáztál
sztem egyezzünk ki egy döntetlenben, vagy halgassuk meg a népszavát
tehát, nem döntetlen esetén kérnék edipqe - nek egy feketét, az előre megbeszélt dolgok
nem betartásáért, ami végül az üzlet megnemköttetéséhez is vezetetta kereső miatt, hogy tisztán lássanak:
edipqe - greatchaos
-
greatchaos
addikt
álljon meg a menet.
van az igazságnak eg ymásik oldala is:
tehát: napokkal korábban megbeszéltük egy bizniszt. elsőre egy 76gt-t akartam venni, 12k-ért (agp) aztán, mikor megegyeztünk, kiderült, hogy csak akkor esedékes, mikor elmegy a többi ketyere. aztán felajánlottam, hogy vinném a többit is (soket a-s lap. 2800+ barci, 1,5gb ram, ill a 76gt 28k-s áron). mivel a vga-ra lett volna csak szükségem, így nemet momdtam, de miután az eladó tett egy igen kedvező ajánlatot 24k-s árral, illetve ehhez egy plisz hütecs és egy neon társaságában, így részemről állt a dolog. meg is beszéltük, hogy amint tudok, akkor megyek. ez volt a mai nap, mikor egyik ismerősöm egy budapesti utat intézett, majd utána közvetlen salgótarjánba ment. így volt időm, bp-n vagy 1-1,5 óra. reggel írtam, hogy a déli órákban leszek fenn minimum a fővárosban. nem jött válasz. el is indultunk. kecskeméten az autópályafelhajtónál megcörögtem az eladót, aki tegnap idézem "cégesről a gyárban majd felhvlak reggel 8-10 között". ezt írta 2008-07-06 15:15:05-kor. na mindegy is, a megcsörgetés hasztalan volt, így akkor cegléd alatt küldtem neki egy sms-t, melyben tájékoztattam, hogy úton vagyok. ennek az a jelentősége, hogy megkért, hogy szoljak, mert idézem "mert nekem másfél óra mire hazaérek a munkahelyemről" így gondoltam, hogy időben szólok. na mindegy is. bp-re érve mivel laptop volt nálam a tesztelésekhez és mikor találtam wifit, akkor küldtem neki üzit, hogy se telefonra nem reagál sem az sms-re. erre jött ismét egy válasz, hogy megkapta az sms-t. bnem tom ki próbálta már autóból wifizni, de szakad mint az állat, így fel is lett adva, mert egyik hálóba mire belépek, más ki is érünk a hatótávolságából... na mindegy...
mivel ismerősöm végzett és mivel én nekem hozzá kell igazodni, így indultunk 2h körül salgótarjánba. kollega írta közel 5 órakor, hogy enm-e megyek hozzá... azt talán nem látta, hogy nem voltam azóta sem bejelentkezve, egészen a mostani pillanatig, mire 4 pü várt, ebből köszönöm 2 emberkének, aki szólt, hogy panaszkodik a júdás...
tehát, tovább a sztori, hogy ismerősünk olyan fél 7 körül megereszt egy telefont, hogy megyek-e a cuccokért... mikor mondom neki a továbbiakban íródókat, lecsapja:
persze... épp salgótarjánból jöttünk már haza... megjegyzem az ismerősömel a bp-i üzemanyagköltségben egyeztünk meg, mivel ez olcsóbb, mint a sihu, ellenben egész napos téma, mert útána ő még megy salgótarjánba. nagyszerű.
ill, ő panaszkodik, hogy nem ment dolgozni, miszerint erről szó nem volt, arról esett a téma, hogy elkéretőzik, mikor majd várhatóan érjkezem. ezek alapjn a korábbiakban megírtakkal ellentétben ő nem egészen így tett... nem is zsámít, a lényeg, hogy buktam egy üzemanyagköltséget, hulla fáradt vagyok 12 óra autózás
na, ha van még kérdés, akkor majd később, vagy holnap, emrt pancsi, aztán alszik... ill holnap keres vga-t
-
Picco
addikt
ipon: masfel honapig gariztak a 7900gt-met, pedig erdeklodtem joparszor. aztan vegul kozoltek hogy kicsereltek. bemegyek, "tessek itt az uj". mondom neki ez nem uj. erre: ne vicceljek, most hoztak nagykerbol. a kartya egy agyonhasznalt szar volt, full sarga cimkevel, huto csavarjai helyett mellett le volt kopva az egesz. ranezesre minimum masfel eves, de akkor optimista voltam. tokom kivolt, ugyhogy megkerdeztem mennyi garit adnak ra, adtak vagy 9 honapot, ugyhogy belementem.
masik eset: vettem egy abit ib9-et. 3 napon belul jeleztem, hogy nem tetszik es szeretnem egy dragabbra kicserelni (ab9, +10e ft). felsoroltak 25 jogszabalyt es elzavartak a francba.
altalanossagban: "persze, holnapra itt az aru" - ezt nem kell komolyan venni, foloslegesen utaztam jopar orat emiatt ,es nem lakom a kozelebe.
"nem ajanlott" matricat kap tolem.
-
siskin
tag
Sajnos tényleg van ilyen...Elég sok cuccot adtam már én is el,sajnos ha valamire garit adsz,és gari időn belül bekaksizik,azt be kell nyelni.Legtöbbször.Viszont olyan is volt,hogy egyszerűen a kuncsaftnak nem tetszett a cucc,bepróbálkozott hogy elromlott a készülék.(egy hifi videóról volt szó)OKés,mondom hozd el,megnézzük,ha valóban rossz,visszaadom az árát.Láss csodát,nálam kifogástalanul működött.Természetesen egy meleg kézfogás társaságában hazaküldtem a géppel.Szóval mindenképp ha lehetséges,teszteld nála,vagy vele együtt nálad a VGA-t.Ha tényleg fosi,le kell nyelni.Semmi sem tarthat örökké...
-
Gaben01
őstag
Egyrészt nat kollégának igaza van,a 3 napban benne van a 3-ik nap is,és nem látom,hogy miért ne halhatna be 3 nap múlva egy vga.
Sajnos jártam már én is úgy,hogy vettem használt vga-t (szerencsére papíros garral),1 hétig szépen ment,aztán egyik nap minden előjel nélkül megmakkant,vihettem gariztatni.Ez csak neked újdonság hogy a számítógép alkatrészek egy idő után (nem törvényszerűen,de idővel) tönkre mennek?
Innentől kezdve az off-ba tett jelződ nem igazán érthető,ha én lennék az illető valszeg rólad lennék ilyen véleménnyel.Ennyi erővel ő is beírhatna ide,hogy mekkora egy rohadék vagy,mert adtál 3 nap garit és nem állod a szavad.Szvsz csekkold le a kártyát személyesen,és ha tényleg szar,akkor illene tartani magad az adott garanciához.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest