Keresés

Aktív témák

• harry

veterán

válasz Szonyka #11094 üzenetére

Hasonlóképp értékelném Mr.Minyi -t én is.
    Több pozitív véleményt olvastam róla, a kérdéseimre is készséggel válaszolt, Bp-en találkoztunk, hogy átvegyek egy telefont (úgy tudom, nem csak emiatt utazott ide).
    A készülék hirdetése, és a privátban kapott válaszok szerint az aksi új és elvileg eredeti, hibátlan, képek szerint sem rossz állapotú a telefon. Mikor kézhez kaptam nagyjából átnéztem, nem láttam hibát (miért is lenne, ha egyszer korábban ezt állította egy megbízható tag - másfelől mindent úgysem lehet vásárlásnál tesztelni). Ezek után, amiket tapasztaltam:
    - a tesztelés során (pár óra alatt) ~80%ról simán lemerült a telefon. Későbbiekben egy napot, ha kibírt, volt, hogy estére már lemerült, pedig nem volt agyon használva. Egy új aksitól ki várná ezt?
    - fülest, adatkábelt, töltőt rádugva sem csatlakozott egyik sem tökéletesen. Nem töltött egyből, pc nem ismerte fel (csak teló írta ki, hogy csatlakozott), headset-ikon néha megjelent, néha eltűnt úgy, hogy nem is mozgattam. Elmondása szerint ő tudott gond nélkül rádiót hallgatni rajta... szétszedtem a telefont és megpucoltam a csatlakozót, a környéke elég koszos/szöszös volt, ezután már lényegében rendben volt... De ahogy ő átadta, úgy nem.
    - Hibás volt az exponáló gomb. Néha fókuszált, néha nem, néha nem csinált semmit. Erősen, teljesen megnyomva végül többnyire rendben volt. Elmondása szerint ő a középső gombot használta, így ő erről nem tudott -> szerinte lehet fotózni, így ez nem probléma. Nos egyfelől de igen, probléma, mert így nem működik, másfelől középső gombbal nincs autofókusz, csak csinál egy gépet, pedig ennél a telefonnál a fozótás volna az egyik erény...

A felvetett hibákra azt a választ kaptam, hogy ő is használta, szerinte minden megfelelően működik, minden része használható, holott nyilván látszik, hogy nem volt hibamentes a készülék, én örültem volna a legjobban, ha nincs vele gond. Felajánlottam, hogy visszapostázom a telefont a vételárért (saját költségre nyilván), melyre persze a válasz, hogy már nincs meg a pénzem, kellett másra. Továbbá ő nem is vállalt garanciát, így nem is fogja visszafizetni, ő ezekkel a hibákkal nem találkozott, így őt az én problémám nem is érdekli.
    Később beismerte, hogy volt, ami elkerülte a figyelmét, de persze ez nem számít.
    Végül azzal zárt, hogy ha én direkt kértem volna egy nap garit, akkor visszaadná a pénzem, így viszont ez van.

Én alap dolognak tartom, hogy ha valamit árulok, ismerjem a terméket, ha valami hibája van, ne azt mondjam, hogy én nem tudtam róla, és alap lenne az, hogy ilyen esetekben visszavegyem a terméket. A privik során próbáltam megoldást keresni, végig türelmesen, normális hangnemben, de hát nem sikerült. Én a meghirdetett, működési hiba mentes telefont szerettem volna, nem azt kaptam. Végül eladtam pár hét után, jóval a vételár alatt (16 helyett 10ért), amit így kárként is elkönyvelhetnék... de nem akarok itt ezzel is szórakozni, hogy pontokat osztogassak (meg úgyis azt mondaná, hogy néztem meg volna jobban meg kértem volna garit rá...), csak azt mondom, hogy a sok pozitív és problémamentes üzlet mellett nem árt megnézni a leendő vásárlóknak azt a lehetőséget is, hogy mi van, ha mégsem megy minden zökkenőmentesen...
    Én, és ahogy látom a topicban korábbról más is, nem tartom korrekt üzletembernek, megegyezésre vagy problémamegoldásra semmi készséggel.

• Mr.Minyi

tag

válasz Szonyka #11080 üzenetére

mivel nem csak hdd ház ment hanem hdd is ezér volt annyi a feladása a cuccnak ami kimaradt a szövegből agy megint csak rossz színben feltűntetve:S

• Mr.Minyi

tag

válasz Szonyka #11094 üzenetére

Sajnálom hogy így alakult a dolog,nálam még sosem fordult elő ilyesmi,amint azt a piros pontjaim is mutatják nem szoktam átvágni az embereket.A feladásról is átküldtem a bizonylatot,és érdeklődtem is nemegyszer a postán,de sajnos nem tudtak érdemleges választ adni.
    Még egyszer sajnálom ami történt.

• shteer

titán

válasz Szonyka #11082 üzenetére

de 775 ft egy sima küldeményre? ami egy max fél kilós hddház? ebből kijön 2 ajánlottan

• EmberXY

veterán

válasz Szonyka #11084 üzenetére

Ha valóban a postán vagy a kézbesítés során tűnt el, és semmi bizonylat nincs róla, akkor nem lehet nyomon követni. Ebben az esetben gyakorlatilag a kettőtök megegyezésén múlik, hogy hogyan oldjátok meg.
    Én is jártam így egyszer, hogy küldem a kábelt, és csak sima elsőbbségivel, majd egy hét után sem kapta meg a címzett, de az árát már átutalta. Leveleztünk, de biztosítottam róla, hogy mindenképpen kapni fog egy kábelt. Majd egy hét után találtak a postaládájukban egy papírfoszlányt, ami a boríték feladó részének egy darabja volt, elküldte, egyértelmű volt, hogy az én írásom, és hogy valaki kiszaggatta a postaládából a borítékot.
    először gyanakodni kezdtem, hogy hátha a vevő akar megszivatni, de írta, hogy ebben az esetben elismeri, hogy nem én vagyok a felelős, mindenképpen kell neki a kábel, ezért kifizeti mégegyszer, de mindenképp küldjek neki. Mivel ő is korrekt volt, ezért csak a postaköltséget kértem el mégegyszer, és itt tanultam meg, hogy csak ajánlottan lehet küldeményt feladni. Csak puszta szerencse, hogy megtalálták a fecnit, és hogy nem hittek csalónak.

• shteer

titán

válasz Szonyka #11084 üzenetére

megegyezés kérdése... miben egyeztetek? milyen feltételekkel postázza?

én minimum ajánlottan küldök mindent, kivéve ha a vevő külön kéri h sima küldemény legyen, ebben az esetben a felelősség az övé - 2000 huf érték fölött erre nem is vagyok hajlandó - ha kell neki, fizeti a költségét, ha nem, akkor megveszi más. ennyi.

• Janoska26

addikt

válasz Szonyka #11082 üzenetére

akkor az bukta, azt nem lehet lekövetni sehogyan sem, hiába van meg a blokk, az édeskevés, ezért kell ajánlottan feladni mindent, hogy nyoma maradjon.

• shteer

titán

válasz Szonyka #11080 üzenetére

ajnálottan küldte? vagy csomagként? akkor küldeményazonosító alapján vissza lehet nyomoztatni
    egy blokk semmit sem bizonyít :(

Aktív témák

Hirdetés