- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Aktív témák
-
batman777
aktív tag
válasz
Djroberto #13717 üzenetére
Szia.
Valaki már le senkiházizta, mert kapott egy fekete pontot.
Az a nagy baj, hogy ő ezt nagyban csinálja, szerverekkel foglalkozik, ezért is biztam benne.Csak azért irtam ide, hogy más ne lépjen abba a pocsolyába, amibe én véletlenül beleléptem.
Engem nem szidott, én sem szidtam őt. Ennek két oka van: egyrészt az eladó egy lány, másrészt nincs értelme, csak magát hergeli az ember. Nem éri meg.
Üdvözlettel.
-
EmberXY
veterán
válasz
Djroberto #11120 üzenetére
Ezt jól látod, mármint azt, hogy miként kezelem a több jelentkezős témát. Valamilyen rendszert követni kell, én ezt követem, még nem volt negativ tapasztalat vagy visszajelzés.
Azért azt el kell mondani, hogy nem szokott 2-3-nál több érdeklődő lenni, és ez is csak azokra a cuccokra érvényes, amiből csak egy van, amiből több is van, ott természetesen hagyhatom, hogy "érdeklődjenek, alkudjanak", és amikor egy úgy érzi, hogy kell neki, akkor megveszi, még akár válogathat is.
Nem hiszem, hogy ebből nagy ügyet kéne csinálni, senki nem hülye, de nem árt, ha az ember nem "vaktában" kereskedik.Az apróhirdetéseiddel kapcsolatban azért irtam, mert szóba jött, hogy nekem csak egy van, mig a te adatlapodon 77-et látok, és csak 15 lehet az új szabály alapján, most hogy ebből mennyi az aktiv, azt nem tudom, de tény hogy 77 van a lapodon. Persze ez nem tartozik egyébként a témához.
-
EmberXY
veterán
válasz
Djroberto #11118 üzenetére
"mindenki azt hiszi, hogy lefoglalta"------->na ez az első, amit tisztázok mind a 200 érdeklődővel, hogy az érdeklődés még nem kötelez, aki először konkrét árajánlatot tesz, és biztosít a vásárlási szándékáról, akkor azé a cucc, a többi 199-nek pedig megmondom, hogy mi a helyzet, de senkit nem hagyok "kétségek között", mivel az elején tisztáztuk, hogy mi a pálya, ezért egyik sem fog megsértődni, viszont én is teljesítem a rám eső részt, mert lezárom mindenkivel a dolgot, vagy így, vagy úgy.
Ha ez az egy vevő az alatt a kis idő alatt mégis visszalép, akkor megy a fekete pont, üzlet bontva és kezdődik előről, és mivel nem adtam el semmit, ezért anyagi veszteségem sincs, majd a másik 199-ből valaki már másnap megveszi.
Ha ennél rosszabb a helyzet, azt most nem veszem bele, az a rendőrség dolga, ilyen velem még nem volt, és nem is hagyom, hogy legyen.
én így szoktam, illetve így csinálnám abban az esetben is, amit leírtál.
Szerk.: Egyébként ha jól tudom, a mostani szabályok szerint már nem is lehetne annyi hirdetésed, amennyi most van....
-
EmberXY
veterán
válasz
Djroberto #11116 üzenetére
Ez a most gondolkodok rajta dolog nálam egyenlő az "és" kategóriával, ha van más érdeklődő, akkor ő is játszik.
Nem sértődöm olyan könnyen, egy hirdetésem van ugyan, de nézd meg nyugodtan, és látni fogod, hogy "nagyonis él", vannak vevők szép számmal, amit én árulok, az egy hirdetésben is elfér. A kis hal is hal, nemcsak a cápa....
elég vevőm volt már ahhoz, hogy tapasztaltnak mondhassam magam, minden módját a lebonyolításnak már jópárszor végigjátszottam, "elemezve és tapasztalatokat gyűjtve".
Mint már mondtam, az eladó alkot egy "szabályrendszert", ha ügyes, akkor nem fog ráfizetni semmilyen üzletnél, viszont a vevő is hálás lesz.
Ha valaki hagyja magát átverni, hülyének nézni, az meg is érdemli. -
EmberXY
veterán
válasz
Djroberto #11114 üzenetére
Az eladó dolga, hogy kialakítsa a saját "üzletpolitikáját", ő dönti el, hogy meddig vár, és hogy kivel üzletel.
A saját eladó mivoltomból kiindulva ha lebeszélek valakivel valamit, és a másik fél szegi meg, nyilván akkor joggal tekinthetem semmisnek az ügyet, ez logikus.
Nem hagyom magam bedőlni a "dumának", törekszem a gyors lebonyolításra, így gyorsan kiszűrhető, aki "csak dumál".
Egyébiránt, hogy csak a vevő érdekeit nézzük, erre azt tudom mondani, hogy nekem érdekem az, hogy megvegyék amit árulok, és leegyszerűsítve a gondolatmenetet, a vevőkből él az eladó, tehát nagy mértékben hozzá kell alkalmazkodni, ha csak a saját érdekeimet nézném, a kutya nem vásárolna tőlem, viszont nem vállalok kockázatot, és nem hagyom magam átverni, ez csak természetes.
Megint nem értem, hogy egy-két ember számára mit jelent a korrekt üzlet fogalma...
Konkrét szabályokat kell alkalmazni amellett, hogy a vevő érdekeit is néznem kell, és elsősorban a vevőét, mert másképp nem fogja megvenni a holmimat.
A sikertelen, egyoldalú feltételekkel átszőtt üzletektől az eladót nem fogják szeretni, és ha ez elterjed róla, akkor becsukhatja a boltot.
Ez az üzlet. -
Sanya595
senior tag
válasz
Djroberto #11088 üzenetére
Rosszul tudod.Van a családomban postás.
Ajánlott küldeményt ( mindegy mi az ) nem hagyhat sehol ott.
Csak ha Te illetve meghatalmazottad aláirtad és átvetted.
Minden többi esetben csak értesités hagyhat,hogy menj be érte vagy a kézbesitést újra meg fogja próbálni ekkor és ekkor.
Szal aláirás és átvétel nélkül nincs ajánlott küldemény.
A Te esetedben vétett a postás és ha megkárosultál volna akkor a képbesitön ezt le is verte volna a posta. -
EmberXY
veterán
válasz
Djroberto #11088 üzenetére
Ebben igazad van, de az ajánlott küldeménnyel küldeményazonosító is jár, és a feladó tudja igazolni, hogy feladta a küldeményt, hiszen ha a postán rákeresnek az azonosítóra, akkor a paraméterek alapján meg tudják mondani, hogy hol, mikor adták fel, és kézbesítve van-e, így a csalás kizárható (ph! szempontból).
A vevő és eladó közti bizalom szempontjából ez a fontos, hogy könnyen tisztázható, hogy a csomag fel van-e adva.
Ha ettől eltérő okból károsodik a küldemény, akkor azt rá lehet szerintem verni a postá(s)ra.
De abban szerintem egyetértünk, hogy ajánlott küldemény nem "veszhet" el nyom nélkül. -
Jazzos
őstag
válasz
Djroberto #10613 üzenetére
Sajnos későn vettem észre, csak nem csak pozitívjai vannak insomnia nevezetű nicknek. Egy Nokia N95 vételárát utaltam el számára múlt héten, de a telefon még nem jött meg. Nem tudja, pontosan mikor adta fel, nem tud adni semmi postai számot, ami alapján keresni lehetne, sőt leginkább el sem lehet érni legtöbbször. Kértem, hogy ma délig keressen, ezt nem tette meg. Mivel 20e Ft feletti összegről van szó, így rendőrségi feljelentést teszek, ez már bűncselekménynek fog számítani. Djrobertoval felveszem a kapcsolatot, hátha őt is érdekli a feljelentés. Ha valakit még megkárosított, kérem jelezze, próbálok segíteni. Mégis mit gondolnak az ilyen emberek?
Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest