- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Légies iPhone halvány színei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
válasz
tasiadam #28530 üzenetére
Így van, sőt, ha nézzük a CL-t, akkor egy mai kb. "semmivel sem gyorsabb". Egyenesen arányos a dolog. Szóval amennyivel magasabb az órajel, annyival rosszabb is a CL. Illetve kérdés, hogy az adott konfigban mennyivel képes menni a RAM. (AMD Ryzenekkel például elég sok a gond, a kompatibilitás hiánya, stb.)
-
kuyarashi
őstag
válasz
tasiadam #28522 üzenetére
Egyszerűen hamarabb kiszámolja a feladatot, ha magasabb az órajel. Az, hogy minél több mag kell, nem egészen igaz. Pár éve legalábbis a 4 és 6 mag között még volt némi különbség Photoshop esetében, de a 8 mag már nem jelentett előnyt. A magasabb órajel viszont nagyjából egyenesen arányosan csökkentette a munkafolyamat idejét. Valószínűleg ez ma is így van. A GPU-t csak néhány dologhoz használja a PS.
A LightRoom pedig az utóbbi pár évben egyre lassúbb, vagy úgy is mondhatnám, hogy "egyre nagyobb a gépigénye".Örülhetünk viszont a fentieknek. Mondok "jobbat".
A vektorgrafikus szoftverek (Illustrator, CorelDraw) sajnos csak egyetlen processzormagot képesek használni. Ez nagy szívás, de tény. Szóval jobban jár az ember egy pl. 10 éves,, 2 magos, 3.6 GHz-es CPU-val, mint egy frissebb', 8 vagy 12, stb. magos, de alacsonyabb órajelűvel (pl. 2.5 GHz-essel). -
nfsu17
veterán
válasz
tasiadam #28524 üzenetére
Én két évvel ezelőtt még egy 4 magos géppel, és 4GB RAM-al, gpu accel. nélkül használtam a LR-ot.
Nem mondom, hogy sok hajjam nem hullott ki, de hát végülis így vagy úgy, de elkészültek a képek.
Na ezzel csak azt akarom mondani, hogy az "ajánlott" és a "bőven használható" jelzők között nincs egyenlőségjel.
Valamivel el kell adni az új procikat is, azt mégsem írhatják, hogy a tíz évvel ezelőtti is jó, csak győzd kivárni.
Amúgy itt azért nem pörög a cpu, mert ahogy írtam, a gpu besegített.
Amúgy simán kiakasztaná, ha úgy szeretné...és akkor már biztos jobb lenne egy Ryzen 9.Azért két mag 2023-ban valóban nem nyerő...mondjuk egy LR5-el még működhet is, de ezek az újabb sw-ek már erőforrásigényesebbek.
Én nagyon nem izgulnék egy ryzen 5-el, ha van mellette egy valamire való gpu is.
A gpu-s export amúgy sem annyira régen került bele, talán még 1 éve sincs. Olyankor tényleg jobb volt a minél erősebb cpu. -
nfsu17
veterán
válasz
tasiadam #28522 üzenetére
Nem tudom az egzakt pontos választ, de LR használja a magokat, ha éppen dolgozol vmit.
Az első képen csak annyit csináltam, hogy a develop fülön mentem a képeken jobbra, azaz csak nézegettem, nem csináltam semmit. Csak míg megcsinálta a preview-t, ennyi cpu-t használt. A gpu gyorsítás itt is ON volt.
A második képen képeket exportáltam a gpu segítségével (is).
Ha nem használná a gpu-t, akkor emlékeim szerint 100%-on pörögne a cpu.
Így szerintem evidens, hogy minél több cpu, annál többhöz tud nyúlni, annál gyorsabb lesz. Nem? -
Vesa
veterán
válasz
tasiadam #28192 üzenetére
Beleolvastam...hát nagyon remélem, hogy tényleg valami normális dolog ez, de hogy őszinte legyek, egyáltalán nem annak tűnik. Komoly cég ilyen óvodás szövegeket nem tol az arcodba, de az "oktatónál" is kb. MLM oldalakon látok csak olyen gagyi szövegeket mint itt ("ez annyira csúcs, hogy otthagytam a fix munkámat, persze sokkal többet keresek azóta" stb.). Nekem ez az egész minimum gyanúsnak tűnik.
-
repvez
addikt
válasz
tasiadam #28192 üzenetére
reméljuk,nem de nekem is hasonlo igéret volt mint az oldalon, a valoság meg nagyon más,
DE mivel szerzuodés volt igy nem lehetett kiszálni sem belole mindenképp ki kellett fizetni a lovét akkor is ha nem adták meg amit igértek. ha van szerzodés akkor alaposan nézze meg az aprobetust is . -
repvez
addikt
válasz
tasiadam #28184 üzenetére
remélem az a képzés, nem ilyen ügynökökön keresztül történo megkeresés alkalmával történt.
Van rendes referenciája, mert nekem sikerült beleugrani egy ilyen webdesing tanfolyamba , aztán ilyen alapdolgokat tanitottak , hogy statikus html weoldal készitése , és flash animáciok behelyezése . az egész annyira amatör és gygyi volt, hogy birosági per lett belöle , meg ugye azt igérték, hogy a használt szoftvereket is megkapjuk , na azok egy 30napos kiprobálható verziok voltak és a tanár azt mondta, hogy lehet hozzá találni cracket. ja és OKJ bizonyitványt igértek a végén ami egy A4es oklevél lett a végén.ugyhogy remélem ,nem ilyen tanfolyam mert akkro az a gép nagyon is overkill lesz hozzá.
-
kuyarashi
őstag
válasz
tasiadam #28184 üzenetére
Szia!
Simán futni fog mind a két program (azért a verziószám ezt valamelyest befolyásolja), de az biztos, hogy lehetne ideálisabb is. Nem lesz teljesen döccenőmentes. Az SSD alap feltétel, ez mondjuk megvan, CPU rendben, az iGP az már karcsúbb lehet, és a memória az, amiből "sosem elég." Ez sűrűn elhangzik ilyen körökben.
Például egy erős GPU sok műveletbe be tud segíteni, akár effekteknél, akár egy sima zoomolásnál, menet közben, de nem mindenki ugyanúgy érzi a hiányát. Ezzel a példával csak azt akartam meglibbenteni, hogy feladatspecifikus, hogy mihez milyen hardver kell. Van, amihez a 32 GB is kevés Photoshopban. Elég hamar be tud telni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Goddess of Victory: Nikke
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Villanyszerelés
- Modellvasút topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest