Hirdetés
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujoman
csendes tag
Hello rtom!
Köszi a részletekbe menő választ! Piszkálja a fantáziámat, hogy fel kellene tenni egy Ubit megint, de első körben azt hiszem, külön USB-s HDD-re teszem majd, mert a 80G-s vinyóm nem túl nagy hozzá, hogy két rendszer párhuzamban meglegyen úgy, hogy mindkettő alatt tárolni tudjam a vackaimat.
A linket eltettem, ha sort kerítek rá, mindenképpen beszámolok majd a tapasztalatokról.
A közelmúltban VMware-rel emulált Ubim volt, mert azt gyorsan lekaphattam, ha kellett a hely, és a sok hw beállítási vackot meg megúsztam, mert alatta a win lekezelte az energiagazdálkodást, meg miegymás. Persze ennek hátrányai is vannak, pl. compiz-t és 3d gyorsítást tudommal mind a mai napig el lehet felejteni virtuális gép esetében.
-
Mephistoone
senior tag
1.31-es biosra álltam vissza,mert az 1.32 nagyon zajosan kezeli a ventit.
-
rtom
senior tag
válasz
lujoman
üzenetére
Volt rajta 7.04 - stabil, 7.10 nem szerette, most 8.04 egész jó. Wifi-t alapból tudta mindegyik, de ez régebbi Atheros chipset, újakkal lehet elsőre gond, win-es driver-rel megoldható (ndiswrapper). Enegiagazdálkodással nem foglalkoztam, mert szinte egész nap konnektoron van a cucc, amit észrevettem, hogy a 8.04-ben tudtam először könnyedén fényerőt állítani (innen nem lehet nehéz a hálózat nélküli módban automatikusan levetetni). Hibernálás a fórumozók tapasztalatai alapján még mindíg problémás (ebben a video driverek is benne vannak), de az ATI/AMD most egész jó drivereket adott ki. Hang alsa-val gond nélkül működik.
Ha felteszed, és van még kérdésed, gyere át ide
-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
van egy AMD Turion™ 64 MK-36 tipusu cpu-m elado, Socket 1-es foglalatos, regebbi sempronok cserejere kimondottan ajanlatos. sokkal gyorsabb lesz a gepezet tole. az arban megegyezunk ebben biztos vagyok, ha valakit erdekel akkor irjon pm-et.
tovabbi jo forumozast sracok, es eljen az acer marka nekem nagyon bejon a mostani
(kiveve a melegedes, a huto nem az erossege ennek a notinak, 5101awlmi)fulmi
-
Poonkie
tag
Vagy bármilyen megoldás érdekelne és bocs hogy 2 részben küldtem el.
-
Poonkie
tag
Sziasztok!
Nekem egy Aspire 5315ös notim van és készenlétből visszahozva túlmelegszik. Nincs valamilyen programmal lehetőség elindítani a ventillátort ha a gép elér egy X hőfokot? köszi -
Mephistoone
senior tag
Sziaszok!
Van egy 5720z gépem és persze van benne kártyaolvasó. Most vennék fényképező gépet, amibe lehetne SDHC karit tenni, mert az 4-32 gigáig lát. Az lenne a kérdésem hogy az acer kartyaolvasoja leírás szerint ismeri az SD karit, de az SDHC-t is? Sajnos az SDHC visszafele nem kompatibilis. Ebben valakinek tapasztalat? Jó lenne, ha nem kellene még egy kompatibilis kártyaolvasót is vennem. Akkor már lasabb ram. -
lujoman
csendes tag
Nekem is Sempron van benne. Assze a 3600+, ami 2GHz-en megy max. Fix 2GHz-re téve egy játékot próbáltam vele, ami ment akadás nékül, az a FlatOut2.
65foknál fentebb nem sikerült "feltornáznom" a CPU hőmérsékletet. (Ekkor az X1100 GPU-ja 300MHz.en ketyegett. Tud 100MHz-en is, csak a viszonyítás kedvéért. Winfosos tevékenység során csak 100-al hajtom. Ez is számít pár fokot, hogy a videókártyát mennyire tornáztatod.)
-
netferry
csendes tag
ACER Travel Mate 2413 NLC Notebookba milyen memória van? soDIMM DDR2 400MHz-ról tudok (tehát a normál kisméretű notebook memória). Megerősítene valaki?
-
robcsi1979
csendes tag
sziasztok!
Lenne 1 kis gondom. Végre meg van az új notim - Acer Aspire 5715Z a 2GB-s verzsön amin gyárilag Linux van -. A problémám az hogy kb eddig 4 játékot próbáltam rajta indítani és eddig szinte mindegyik kivétel nélkül bexart. Pontosabban elindulni elindul csak vagy lefagy vagy nagyon lassú. Ezek a játékok mind 2005 ből valóak amelyek a régi notimon - 512 rammal és egy ATI Radeon 9600 on lazán elfutottak, pl Call Of Duty 2. Ez az 5715z-n fagy hogy miért nem igazán értem. Oprendszer: XP, nlite-al beleintegráltam a SATA drivert, videokari driverem pedig a legújabb amit kiadtak a GMA X3100 hoz. Szerintetek mi lehet a gond? empowering nálam is fent van az XP-s verzióból. A videokarinak 1ébként hogy lehet több kraftot adni?Vagy rakjak föl rá Vistát és akkor minden szép és jó lesz?Vistával még nem próbáltam.
-
puszedlia
csendes tag
Helosztok!
egy héttel ezelőtt leöntöttem az Acer Travelmate 2492-es laptopomat, és ki kellett iktatni a billentyűzetét, azóta külső bill-t használok. Csak egy probléma van, azon nincs funkciógomb, és nem tudom anélkül világosítani a képernyőn, pedig már átböngésztem az egész gépet. XP van rajta.
Nem tudjátok, hol lehet változtatni a fényerőn?
Találtam egy Grafikus tulajdonságok-at, de ott ha megváltoztatom a színkorrekciót sosem lesz olyan mintha a Funkciógombbal tettem volna.
Segitsetek!Köszi!
-
rtom
senior tag
Kálváriám egy ACER 3103-al (Sempron proci + ATI X1100): 2006. decemberében Sulinetre vettük a gépet, nagyrészt a nejem használja, szörfölésre, időnként Skype. XP+Ubuntu dualboot rendszer (vajon melyikünk használja az XP-t?
). Asszonykám egyszer úgy döntött, hogy az ágyra letett notival fog VOIP-ozni, aminek eredményeként a proci védelem lekapcsolt. Onnan kezdve csak minden 3.-4. indításra indult a gép (2 sípolás és "Failure fixed disk 0" hiba), sokszor menet közben is leállt (KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR, linux alatt egyszerűen szétfagyott). A szervíz szerint IDE csatoló hiba, ennél a típusnál jellemző probléma (vagy az AMD-s procik ilyen fűtőművek), javíttatása 45k-ba kerülne, még nyomozok olcsóbb megoldás után...Kérdés: nemrég feltettem egy proci hőmérsékletet kijelző appletet és megdöbbenve láttam, hogy csak szörfölés (Firefox 3-4 lappal) alatt is képes 70° C-t elérni
Másnak is ilyen forrófejű a proci a laptopban vagy ez AMD feature? -
dora89
csendes tag
Sziasztok
NAgyon örülnék ha tudna nekem segíteni valaki
kaptam egy ilyen laptopot ( Aspire 5520) vista van rajta
NEm tudom hogy mit csináltam már vele de szokása hogy állandóan lefagy nem működik rendesen a lényeg hogy szeretném újratelepíteni de nem kaptam hozzá semmilyen driver cd-t
Nem tudna valaki segíteni hogy milyen drivereket kéne letölteni hozzá?
vagy egyáltalán lelehet vagy mit csináljak?
nem igazán értek a gépekhez
-
stichus
tag
válasz
twollah
üzenetére
nem ez fogja kinyírni, a lehetetlen helyeken történő használat hamarabb tönkre fogja vágni az geész gépet. csodálkozom, hogy 3 éve bírja hiba nélkül. a mobilitás része rendesen ki van használva a dolognak. volt már gőzfürdőben, de rét közepén natúran lerakva is. egy őrült egyszer már kitépte a kezemből és elhajította
-
lujoman
csendes tag
válasz
stichus
üzenetére
Ne csodálkozz, ha jó pár fokkal felmegy majd a notid üzemi hőmérséklete. A tappancsok nem csak a tapadás miatt kellenek. Így van ugyanis kellő rés az asztal és a lapos között, hogy áramolhasson a levegő. Én pl. ha az ölemben tartom, általában aláteszek egy ugyanakkora alapterületű vékony könyvet.
-
lujoman
csendes tag
Ha nem akarsz hiberfilét, tiltsd le a WIndowsban a hibernálást. De akkor vagy készenléti állapotba tudsz csak lépni, vagy totál kikapcsolni. Előbbivel az a baj, hogy hosszabb távon (pár óra, esetleg egy fél nap) folyamatosan eszi a zenergiát az akksidból, mert a RAM-ot áram alatt kell tartani, hiszen abban maradnak az információk, hibernálásnál pedig lementi a RAM tartalmát a merevlemezedre, és ezért utána teljesen kikapcsol.
Minél több ramod van, annál nagyobb a hiberfilé (ha bekapcsoltad a hibernálást).
-
csimpi
csendes tag
Sziasztok!
van egy 5720Z típ. notim, szeretném a rejtett partíción lévő vistat dvd-re kimenteni, és felszabadítani a lefoglalt helyet.
Vagy legalább újratelepíteni a vistát-...
tudna valaki segíteni, hogy lenne a legkönnyebb?
kösz,
J. -
Jávi
tag
ezzzzzzaz xp sp3 és már 3X visszajött a noti hibernálásból

-
Effy
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Aspire 5315-ös notebookot. A gondom az lenne vele,hogy ha túlmelegszik,akkor se szó se beszéd kikapcsol. Ez mennyire "normális"? Megkérdeztem ismerőseimet, szerintük ez nem normális,az ő gépük sosem csinált még ilyet,pedig az egyiknek 3éve megvan már és szinte éjjel-nappal megy ( megjegyzés: neki fujitsu gépe van). Vagy ez valami "Acer sajátosság" ? Törődjek bele,vagy inkább vigyem szervízbe?
Előre is köszönöm a segítséget! -
YencYke
tag
Szétvet az ideg. A két jobboldali usb csatiba nehezen ment bele a pendrivom. Mondom kicsit erősebben nyomom bele, sikerült is hazavágnom őket. Az érintkezők teljesen begyűrődtek, szerintetek ezt lehet vagy érdemes javtattni? Vagy alaplap csere? Az Auchan-ben vette vigyem vissza, hogy vazze hát nem megy 2 usb?
-
visanci
csendes tag
Sziasztok!
gépvásárlás előtt állok, az alábbi gépről mi a véleményetek?http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=8044
A válaszokat előre is köszönöm.
-
-
kal
csendes tag
Üdv egy kérdésem lenne, felraktam XP alá az empoweringot, (5715Z), persze nem hozzá való, mert a honlapon csak vista empowering van, a gondom az, hogy bármikor elindítom, felrak a c-re egy 2,1 gigás hiber filét, amit ott is hagy, ha ujra elindítom, akkor felülírja. A filét csak dos parancsal tudom letörölni manuálisan (powercfg -h off). Az empoweringot beállítottam, frankón műxik, nincs hib file amíg el nem indítom.
Ezt máshol is csinálja? -
hruodnand
senior tag
-
-
martin555
aktív tag
sziasztok!
infó:
ACER ASPIRE 5720 -ra "uj" bios van, 1,34
RELEASE DATE : 03/26/2008 |
|------------------------------------------------------------------------------|
| Major Version : V1.34 (for MP-EN) CPU u-code Version: |
| KBC BIOS Version : V1.34 (for MP-EN), |
| VGA BIOS(uma) : Intel 1518 |
| Flash Utility Ver: FLASHIT 1.2 & Insyde WinFlash 3.28 |
| Clock Generator(discrete): 01h,85h,ech,fdh,ffh,f0h,33h,11h,d0h,C5h,7dh |
| Clock Generator(UMA) : 01h,85h,ech,fdh,ffh,f0h,33h,11h,d0h,C5h,7dh |
| Checksum (FD) : BF3E(FD) |
+==============================================================================+
BIOS:
1). Enable Execute Disable Bit.
2). Add ATI M86 VGA board.
3). Fix BSOD 0x101.(update DTS function)
4). Enable SATA port 2.
EC:
1). None.http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html
letölthető (vistás biosként listázza de xp alatt is futtatható, miért ne.. én az 1.33 ra is már vista alatt frissitettem)
más: ACER aspire 5720G - gépemben ilyen DVD író van:
Optikai meghajtó MATSHITA DVD-RAM UJ-850S (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:8x, CD:24x/16x/24x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
google-zzatok ti is a matshita UJ-850S dvd bugjáról (xp és vista alatt) ha együtt kerestetsz rá ezzel a szóval: upperfilters . valami registry edit kell.
nálam sajna XP alatt csinálja a cirkuszt, DVD to divX grebb közben PUFF kékhalál NÉLKÜLI pc lekapcsolás. microsoft dokumentum is van valami bugról ezzel kapcs.
megint más: http://www.driver-soft.com/ ről letölthető a driver genius trialja.
üdv mindenkinek...
-
sbazsi
veterán
Egy kérdér minden Acer noti tulajhoz:
A gép alján lévö gumitartó bakok kinek a notebookján maradt még meg?
Új géptulajok, és gépet csak otthon asztalon használók nem feltétlen számitanak. -
oris
aktív tag
válasz
twollah
üzenetére
Most kaptam hirlevélben: http://outlet.77.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=6005
-
kal
csendes tag
Üdv, van egy 5715Z notim, tettem rá XP-t, van egy pár kérdésem:
1. Xp-t tettem rá, a biosban átállítottam a satát-idésre, ez lassítja e a rendszert?
2. Melyik a legyorsabb proci ami elindul benne?
2. egy T2130 proci van benne, egy t7200 vagy T7300 mennyire gyorsítaná fel a rendszert?
3. Honnan tudok rá friss Empowering softwaret szerezni (XP alá!!!)
előre is köszi....
-
csabors
tag
válasz
pussylapper
üzenetére
Szia!
Rendes vagy, hogy ilyen részletesen leírtad! Összeszedem a bátorságom és kipróbálom hátha...Üdv:
-
pussylapper
csendes tag
válasz
Joc8408
üzenetére
http://support.acer-euro.com/drivers/index.html
Nem 100 %-ban ugyan az a 2 noti, de legtöbb hardver egyezik a travelmate-es változatéval, amihez vannak XP driverek is.
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/tm_5520.html
Amik nem egyeznek ahhoz egy progit tudok tanácsolni: Driver Genius Professional Edition. Sajnos nem tudom, honnan tudnád letölteni. Serialt hozzá a www.serials.ws-ről találsz elvileg. -
Joc8408
csendes tag
Sziasztok!
most vettem egy acer aspire 5520-ast visztával!
legyalultam rolla és xp került a helyére de a driverek nincsenek meg!
Nagyon sok sárga kérdőjelem van
Kérlek segitsetek kiiktatni a kérgőjeleket!
és sehol nem találok drivert hozzá
előre is köszi
Joc
-
pussylapper
csendes tag
válasz
csabors
üzenetére
Szia!
A te problémád lehet egyszerű. Lehet egészen egyszerűen csak nincs bekapcsolva a BIOS-ban a D2D recovery.
Ezt ellenőrízheted könnyen. Bekapcsolás után bootoláskor F2 és megkeresed a D2D recovery-t Ha Disabled van akkor ki volt kapcsolva, s csak enabledre kell állítani. Majd az utolsó fülön A Save and Exittel kilépni.
Ha mégis be van kapcsolva, akkor más lehet a hiba. Nekem sikerűlt helyreállítanom, de megszenvedtem vele. Tehát csak saját felelősségre használd. Láthatod, én is sikeresen távol maradtam egy ideig a kisérletezgetéseim miatt. Az oka az, hogy találtam egy angol fórumon leírást, amivel """lehet""" orvosolni a recovery hibáját. Azért is van idézőjelben, mert az ott leírtak után sikerűlt azt elérnem előszőr, hogy a DVD-ről se telepítette fel a rendszert, mert valami <status: 0xc000000f> hibával állandóan kilépett valami partícionálási hibára hivatkozva. Később, megkönnyebbülésemre sikerűlt megoldani a hibát. Nos ezek után képzelheted, milyen boldog lettem, nem kell szervízbe küldenem.
Na de amit csináltam végülis az a következő volt.
Mielőtt még mindehez hozzáfogtam az angol fórumon leírtak szerint letöltöttem még előtte szerencsére a Partition Magic egyik alkalmazását
innen:
ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/tools/pq/utilities/PTEDIT32.zip
FONTOS!!! A BIOS-ban ki kell kapcsolni a D2D recoveryt.
Kicsomagolás után rendszergazdai jogokkal futtatni kell a PTEDIT32.exe-t. Ott elviekben az első partíciót a többitől eltérő számmal kezdi (07 a többi) ez álltalában 12 vagy 27 de azt írták a fórumon ha nem fértél hozzá valami külső programmal előtte, akkor 12 kell legyen. Nos ezt át kell írni 07-re. (Ezt így utólag jegyzem meg, nem árt, ha minden adatot előtte lejegyzel a későbbi esetleges kellemetlenségek elkerülése végett.) Mentést választani, majd újraindítani a gépet. Elméletileg újraindítás után egy újabb meghajtónak kell megjelenjen (alapesetben F
de ettől eltérő is lehet a neve PQSERVICE. Ha nem jelenne meg, akkor az asztalon a Sajátgép ikonra jobb egér gombbal kattintva a kezelést kell választani, majd azon belűl a lemezkezelést. Ott meg kellene jelenjen a PQSERVICE meghajtónak is. Azon megint jobb egér gomb majd a meghajtó betűjelének módosítását kell választani. Ott adni egy tetszőleges betűjelet a meghajtónak. Ezek után a Sajátgépben (Totalcommanderben) is meg jelenik a meghajtó.
Meg kell keresni a következő 2 fájlt: mbrwrwin.exe és rtmbr.bin.
A RYTOOLS mappában található. Nos én nagy valószínűséggel a rosz fájlt futtattam, mert van ott egy rtmbr2.bin nevű fájl is. A lényeg 2 fórumon is azt írják, s később nekem is ezzel jött helyre a sima rtmbr.bin-t kell választani.
Nyitni kell egy parancssort. Start -> Minden program -> Kellékek -> Parancssoron jobb egér gomb -> Futtatás rendszergazdaként. Itt átmenni az említett meghajtóra. (Alapesetben F
Tehát F: -> Enter -> Cd RYTOOLS -> Enter.
Itt begépelni: (mbrwrwin.exe install rtmbr.bin)
Elméletileg ezzel vissza is telepítettük az ALT+F10 funkciós (Acer Master Boot Record-ot).
Gépet újraindítjuk, F2 BIOS-ban visszaállítjuk a D2D recovery-t Enabled-re. Majd ki is próbálhatjuk. Nekem azóta működik, de mint azt az elején is írtam, elég egy kis dolgon elsiklani, s nem biztos, hogy utánna könnyen helyre lehet állítani a Boot folyamatot. Remélem azért tudtam segíteni. Akinek van elég bátorsága és ért is a gépekhez, OP rendszerekhez (partícionálás, DOS parancsok, stb), akkor saját felelőségre kipróbálhatja a fent leírtakat.
Mindenesetre Veszélyes!!! -
twollah
nagyúr
Eloszor felrakod a Vistat, utana a drivereket oszt dzsavesz.
A BIOSt en nem buzeralnam, ha eddig jo volt akkor Vista alatt is jo lesz.
Amugy nem olyan hatalmas durranas a Vista, hogy erdemes legyen miatta leturni a normalisan mukodo XPt.Rakd fel az SP3at, ha csodat nem is tesz a rendszerrel, de mintha gyorsult volna valamennyit tole az XP.
-
Tomics
addikt
Adva van egy TM 4233
Vistát tennék rá (XP volt/van rajta eredetileg)
Innen leszedtem az összes vistás drivert, utilitit. Ezekkel minden probléma nélkül felmegy a rendszer? Az Utilities-nél van, ami pach upgrade. Kell hozzá valamilyen verzió? BIOS-t muszáj update-elni?
Köszi
-
hruodnand
senior tag
válasz
twollah
üzenetére
"Mukoggyeeeee!"

Ajánlok figyelmedbe 2 oldalt, ha kíváncsi vagy hogyan működik a "Mukoggyeeeee!". szkeptikus, illusion depo -
ludus
aktív tag
-
twollah
nagyúr
Elmagyarazna nekem valaki, hogy mi a jo isten kerul majd 20 ezer local creditbe egy Acer tapegysegen?
Amikor egy FSP!!! vagy Trust tapegyseget meg lehet uszni kevesebb, mint 10 ezer local creditbol.
-
twollah
nagyúr
A Filler utcaba mar nem fogsz menni, mert par honapja szunt meg ez a lehetoseg, hogy a ceges gepeket ott szereltek a mentalista szerelok.
Korbe alltak es haromra rakialtottak, hogy:"Mukoggyeeeee!".
Szoval maradt az utaztatas Brnoba vagy hova a toszba.A Filler utcai dolgot onnan tudom, hogy ma hivtam a szervizt es faggattam a muksot a dologrol es kibokte, hogy ez a beviszem, rakialtanak, elhozom moka mar nem mukodik.
-
hruodnand
senior tag
Én 5920G-832G25B mellett döntenék. Újabb proci, erősebb, 45nm, elvileg kevesebbet is fogyaszt illetve melegszik,Blu-ray meghajtó. Egy darabig ellehet vele lenni az tuti.

Memória gondolom nem megy DualChannel-be az 1*2GB miatt, de a későbbiekben könnyebb lesz majd a bővítés mivel csak egy plusz modult kell melléraknod.
-
hruodnand
senior tag
Már jöhetne az új BIOS Aspire 5720-hoz.

-
mrlan
tag
Miért nincsen fent az acer oldalán az új aspire 5920 kínálat a 8xxx.....és társai?
meg miért tünt el az usanotebook oldalárol a Acer Aspire 5920G-702G25N
? -
DJviolin
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a két Acer noti közül melyik az izmosabb?
Acer Aspire 5920G-702G25N
Acer Aspire 5920G-832G25B-Az első eltérés a két gép között a procinál van, az egyikben egy 65nm-es gyártástechnológiával készülő Merom magos "Intel Core 2 Duo T7700 2.4 GHz (800 MHz / 4 MB L2)" van, a másikban egy 45nm-es gyártástechnológiával készülő Penryn magos "Intel Core 2 Duo T8300 2.4 GHz, 800 MHz FSB, 3 MB L2 cache" proci van. A két proci megahertzre egyforma, de azonban a Penryn magos cache-e 1mb-al kevesebb. De ettől még a Penryn az izmosabb?
-A másik a memória: mindkettőben egyforma mennyiségű memória van, csak az egyikben két 1Gb-os modullal, a másikban egy 2GB-os modul van. Melyik a jobb, vagy mindegy?
-Amiért a második géppel szemezek, az a Blu-Ray meghajtó. Ez egyben CD, DVD író-olvasó is?
-Ami még említésre méltó, hogy az első gépnél egyes helyeken írnak még egy Turbo memory dolgot, amit nem tudok mire vélni, hogy eszik-e, vagy isszák. 1GB van benne. Ez esetleg fentebb húzhatja teljesítményben a gépet a másodiktól?
Üdv:
DJviolin -
tomassino
csendes tag
Üdvözlet,
egy Acer TM 233xv notival volna gondom:
az eredetileg benne lévő Mobile Celeron 2.0Ghz (256kb/ SL6QH) helyett, csak egy asztali cpu-val (Villamette-128 Celeron 1.7Ghz) hajlandó működni,
még egy Mobile P4 (2.0Ghz /512Kb/ SL6FK) processzort próbáltam ki benne, de ezzel sem indult... (Egyébként ez utóbbi procival is szerelték gyárilag ezt a szériát.)Természetesen a két mobil cpu-t teszteltem: egy desktop konfigban rendben működtek.
Volna valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
-
csabors
tag
válasz
twollah
üzenetére
Szia!
Ha feltétlen Brno-ba akarod küldeni hát tedd, de mint már említettem a sípoló tápot az egyetlen magyarországi szervíz is orvosolja! Legalábbis nekem telefonon igéretet tettek és azonnali cserét ígértek ha valóban a táp sípol, és mi más sípolna! Persze csak akkor ha be bírod vinni a cuccost Budapestre a II. ker fillér utcába.Üdv:
-
twollah
nagyúr
Felhivtam a sipolo tap ugyben az ugyfelszolgalatot.
Mondtam, hogy sipol a tapom ha aram alatt van a gep, de nincs bekapcsolva.
Az volt a valasz, hogy huzzam ki a halozatbol ha nem hasznalom.Kozoltem veluk, hogy az nem jarja.
Ha be akarom kapcsolni a gepet eloszor masszak az elosztohoz, majd ki az asztal alol es a vegen kapcsolja be a gepet?
Egy asztali (normal) gepnel se szokas allandoan aramtalanitani a gepet, majd a fentebb leirt procedurat eljatszani minden bekapcsolasnal.Na ekkor megtort az ember es kozolte, hogy a futar elviszi az egesz cokmokot a szervizbe, de ha nem talalnak hibat akkor fizetnem kell, mint a rossz katonatisztnek.
A fazon allitasa szerint 10 munkanap alatt kivizsgaljak es elharitjak a hibat (ha van).
Ezek utan kozoltem, hogy az unnep (Punkosd) visszaterunk a dologra.Szoval lehet elkuldom a szervizbe a gepet, mert (ha nem is nagyon) de azert zavar a tap sipolasa.
-
csabors
tag
válasz
pussylapper
üzenetére
Szia!
Én nem hókusz-pókuszkodtam semmiféle dologgal és mégsem indul az említett billentyűzet kombinációval a rejtett partícióról a bootolás csak a recovery dvd-ről...
Talán lesz valaki aki kideríti miért!Üdv:
-
-
hruodnand
senior tag
válasz
pussylapper
üzenetére
Lehet megvárom az újabb BIOS-t. Addig csak kibírom.

-
pussylapper
csendes tag
válasz
hruodnand
üzenetére
Szia! Nemrég tértem csak vissza a fórumra, megnézni, írt-e valaki azóta. A BIOS-od szerintem nem fogod tudni downgradelni, mert az asztali gépem szinte egy az egyben ugyan ezt játszotta el velem (az ASUS volt ugyan), s sajnos nekem annó várnom kellett az új BIOS verzióra. Tehát szerintem kicsit bosszankodva, de várj türelemmel. Vagy kisérletezz, de csak saját felelőségre.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung kuponkunyeráló
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OTP Bank topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(kiveve a melegedes, a huto nem az erossege ennek a notinak, 5101awlmi)

mert nekem ahoz kéne.
). Asszonykám egyszer úgy döntött, hogy az ágyra letett notival fog VOIP-ozni, aminek eredményeként a proci védelem lekapcsolt. Onnan kezdve csak minden 3.-4. indításra indult a gép (2 sípolás és "Failure fixed disk 0" hiba), sokszor menet közben is leállt (KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR, linux alatt egyszerűen szétfagyott). A szervíz szerint IDE csatoló hiba, ennél a típusnál jellemző probléma (vagy az AMD-s procik ilyen fűtőművek), javíttatása 45k-ba kerülne, még nyomozok olcsóbb megoldás után...
Nem tudna valaki segíteni hogy milyen drivereket kéne letölteni hozzá?