- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1992 üzenetére
A sárgával bekeretezett kis cimkén van feltüntetve, hogy melyik verziós lapod van.
Amúgy ez a Caps Viewer nevű progi extrém körülményeket generál. Ilyen terhelést egy játék alatt sem kap a kártyád. Szóval ez csak arra jó, hogy megállapítsd, hogy hol van a cooler limitje.
De azt sem felejtsd el, hogy a 9600GT-nek közel fele annyi Sheder egysége van, mint a 8800GT-nek. Ezért is jóval hüvösebb a 9600GT.
9600GT---64 Pixel shader
8800GT--112 Pixel shader -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1990 üzenetére
Meghúztam 700/2000-re a karit, de a proci maradt 8X400-on...[link]
Ha kicsit jobban meghúztám mind a kettőt, akkor 14K felett lenneÉn a 169.21-es Omega driver-t használom. Ez kimondottan G92-es GT-re és GTS-re lett fejlesztve.. Ez sajnos neked nem jó, mert neked már G94-es GPU van rajta.
Igen ez a buli az ilyen verziós VGA-val. Inkább érdemes egy kis +-t rááldozni, és gyárilag jó cooler lesz rajta. Ami neked is van rajta jó kis hűtés, nem hiszem, hogy lesz vele gond.
De tudok én olyan progit adni, ami 60 fok fölé is vinné: [link]...Fur Rendering
Csak finoman. -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1987 üzenetére
Amúgy nekem sem 10K-ban volt ez a cooler, mert ami most van(volt) rajta cooler(Zalman FC-ZV9) elmegy 8K-ért, tehát így csak 1.6K-t raktam hozzá és meglett ez a VF1000-es
No... löktem neked egy tesztet: [link], nem egy dobogós eredmény, de nekem megfelel
A proci 8X400-on volt a V.kari meg alapon(600/1800).
Ja és nézd meg a képet...51 fok volt a max amire felment a kari a RivaTuner szerint.
Nagyon klafa kis cooler ez a VF1000, és hozzáteszem teljesen alapon ment a venti rajta...1700/perc -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1987 üzenetére
200Ft-ért jobb hűtést vettél? Na ezt hogy csináltad?
Mesélhetsz.Az az igazság, hogy nem nagyon szoktam bench-et futtatni, de ha jól emlékszem...olyan 12K körül kapok a 06-ban, úgy hogy nincs húzva a kari.
De ha ma este átcserélem a cooler-t akkor futtatok a kedvedért egy 06-ot -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1982 üzenetére
hát a táp az Mistral-os
, és 19K volt tehát ezt sem lehetett kihagyni, mert még mindig 30K körül mozog ennek a tápnak az ára.
Vettem náluk egy HighPower tápot amit sikerült "tönkretennem", visszavittem 3 napon belül és ezt kaptam helyette 5K ráfizetéssel.
A 8800Gt meg már manapság szerintem nem nagy dolog, főleg, hogy 37K-ért origi-t kapsz.
Mennek lefele az árak, annak rendje s módja szerint. Ez van ezt kell szeretni.
Na meg a 4GB ram?, ezeknek az árai is a béka segge alatt vannak már eendesen.
Már tök olcsón össze tudsz rakni egy ütős konfigot.
Ja ma vettem egy VF1000-es Zalman-t.
a 8800GT-re
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1980 üzenetére
Ezt a táp történetet, még egyszer elmesélem...nem gyenge kis történet
Jót fogtok rajta röhögni, hogyan is került hozzám ez a kis 600W-os csodaA proci meg ócsón volt, mert jó árban számolták be a 6700-est, nem lehetett kihagyni.
Ahhh...most már látom
, szép kis kártya
Remélem jól fog szuperálni, majd várjuk az eredményeket, hogy miként melegszik meg hasonlók...
Gratula az friss áldozathoz, használd egészséggelAmúgy te beszélsz...új kártya...hümm...hümm
, van itt lóvé
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1976 üzenetére
16K egy ilyen hűtésért az valóban lehúzás...nekem sem lesz ilyenem.
Megértelek, hogy nem volt kedved kábeleket rendezni
, jó nagy szopós munka rendezgetni.
Órákat el lehet vele szöszmötölni, mire az embernek sikerül elrendeznie a kábeleket meg összekötözgetni. Én is jót melóztam vele, mire sikerült nekem is meg csinálnom.
Mondjuk, hál isten moduláris tápom van és csak annyi kábelt használok, amennyire szükségem vanNekem nagynak tűnnek ezek a kocka hűtők, de ez csak a saját véleményem. Moddingos házakban szerintem jobban néznek ki a kis szolid kis lapos coolerek. Főleg ha még egy ledes venti is dolgozik rajta. Az meg igaz, hogy hűtés szempontjából jobbak ezek a nagy hőcsöves tornyok, de a mai prociknál már szerintem tök fölösleges. főleg ezeknél az új wolfdale magos prociknál. Nekem ezzel az LC cooler-el még orhos alatt sem megy fel 35 fok fölé. Nem hinném, hogy ekkora hőmérsékleten degradálódni fog a procim.
A réz-alu téma már feldobva az "éjszakai műszak" topic-ban csak ma sem hiszem hogy aktív leszek este, mer asszonyoznom kell
De majd holnap este éjszakás leszek és odacsapunk a lovak közéAmúgy mit találtál...nem látom
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1967 üzenetére
Mennyi lenne egy ilyen Ninja full réz verzió...??? 10-15K.
Amúgy nem olyan rossz a "trágyadombod", kicsit a kábelezésen javítanék egy picit, főleg a szellőzés véget.
Amúgy az a bazi nagy proci-cooler nem gyenge, szerintem te ne sóvárogj full rezes után, mert ez is vagy -15 fokon tarja a procid
Máshol is feldobtam ezt a réz-alu dolgot, lett is vita rendesen
hihi
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1964 üzenetére
Azért nem ennyire komoly a helyzet
Nehogy nekem szétfusizd a szupi hűtődet. Hejjjj...
Nekem ez a hűtőm van: [link], ebből is a full réz verzió
. Semmi másért nem vettem meg a réz verziót, csak azért mert átlátszó a venti rajta.
Mert amúgy ALCU verziót vettem volna. De ugye azon randa fekete venti van.
Megkérdeztem, a boltban hogy a két venti között mi a különbség. A full réz verzión nagyobb fordulaton műxik a venti, ezért hűt picit jobban a full rezes.
ALCU-2000/perc
CU-2500/perc
A full réz verziós coolereknek általában nagyobb fordulatuk van szinte az összes gyártónál.
A Zalman is nagyobb fordulatú ventiket rak a full rezes verziókra.Szerintem az nem teljesen jó példa amit mondasz a vízzel kapcsolatban, mert a víznek azért teljesen más a sűrűsége mint a levegőnek. És elsősorban itt a levegőről van szó.
És hogy miért csinálnak a gyártók full réz verziós hűtőket, szerintem azért hogy jó sokat el lehessen kérni értük. Vagy ha mondjuk megnézed a léghűtések királyát a Thermalright-ot...Réz hőcsövek alu lamellákkal. Nem hiába szerződött velük a DFI a legjobb tuninglapok gyártója.
Egy HR03-GT még egy 8800GT-t is elvisz passzívban lazán. Egyetlen hűtő sem képes erre.
Ennek is Alu lamellái vannak, pedig itt nem hinném, hogy spórolnának az anyaggal.De amúgy benne lennék egy ilyen teszféleségben amit mondasz
Csak kéne hozzá két azonos cooler más anyagból.
Jót röhögnék ha tök ugyanaz az eredmény születne mind a CU mind a ALCU verziónál -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1961 üzenetére
Egyáltalán nem igaz
Mondod te...
Kis olvasni való:[link]+egy kis szakirodalom:
A rézhűtők sem egyértelműen jók, ugyanis a réznek jó a hővezető-, ám az alumíniumnál rosszabb a hő átadó képessége. Ez azt jelenti, hogy az alumínium lamellák -- a fém szerkezete következtében -- nagyobb felületen, könnyebben adják át a hőt a levegőnek
A kombinált réz-alumínium összetétel nagyon jó hűtőteljesítményt mutat. Míg a réznek jó a hőfelvevő és hőtovábbító képessége, az alumínium jobb hőleadó tulajdonságokkal bír.Csak ha belegondolsz hogy az autónál a hűtőt hogyan csinálják...rézcsövezés+köztük alu lamellák. Pont múltkor néztem a Discovery-t és erről volt szó, hogy ezt azért alkalmazzák, mert az alumínium hamarabb kiadja magából a felvett hőt.
Ha felmelegítesz két azonos méretű réz valamint alu darabot, az alut sokkal hamarabb meg tudod fogni. Faterom esztergályos és nem egyszer esztergált alut illetve rezet. A rézzel sokkal többet szopott, mert nagyon nehezen akart kihűlni, míg az alu munkadarabokat már rég a dobozban hevfert.
Vagy másik példa,ha megnézed egy profin becsövezett fűtésrendszert, akkor ott vörösréz csövezést látsz...és miért? Mert a vörösréz csöveknél sokkal kisseb a hőveszteség, ergó hamarabb fűti fel az alu lamellás radiátort a lakásban, ami sokkal hamarabb befűti a lakást.De ha van más ötleted akkor szivesen megvitatom veled. Erre van a fórum
-
grunge
addikt
válasz
Maxxter #1943 üzenetére
buherka nb-je nem keveset profitál a jo kis LC hütöböl
beszerzek még 14est oldalra azt nekem is fegypot alatt lesz
mondjuk eddig én sem panaszkodom, 30fölén nem megy. de cimbora giga lapja valami elképesztöen forró. igaz hogy rézborda van rajta, de kb fele akkora mint abitéknál.
-
-
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1880 üzenetére
Köszi
Na ez a SuperPi mindig is kimaradt az életemből. Majd leszedem neked valahonnét és kipróbálom.Mivel 1.6-os gyári Bios-al használom ezért a SB fesz emelés kilőve, mert a gyáriakba ez nincs benne.
Feltenném én az 1.4-es Modbios-t csak fosok, hogy nem fog elindulni a deszka, mert még ebben nincs benne a 45nm-es proci támogatás.Amúgy a NB-et 1.500V-ra állítottam tehát nem maxon volt, de így sem melegedett egyáltalán.
A proci feszt meg 1.300V-ra állítottam.
A Ram meg 1.90V-ra vol rakva 4-4-4-12-ben
Ennyi...Persze úgy sem fogom ezen a 4Ghz-en használni, mert nem hinném, hogy stabil.
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1869 üzenetére
hehe...
Hát igen ezek már nem Conroe magos procik, úgyhogy ezért mennek ezek ilyen disznó módon.
Mondjuk beleolvastam a a 8xxx-es topicba és nem nagyon láttam senkinek ilyen durva eredményt, főleg 500-as FSB-vel. Remélem jól mondod, hogy kifogtam egy űber tuningos kis darabot. Majd még utánanézek, hogy mit kellene valójában ennek vinni alapfeszen.
A hőmérséklet az meg 28 fok...az everest szerint 42 fokosak a magok egyenként, de ez hülyeség, mert a Bios 28 fokosnak látja.
Az Abit saját mérőprogramja is 28-nak látja. Sajnos az Everest ismét hozza a jól bevált félremérős formáját.
Majd szerzek egy frissebb verziótSzóval az a lényeg, hogy ez a proci ebbe a kategoriába tartozik:
-
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1851 üzenetére
Tudja már a franc, hogy mi is igaz valójában ezzel a 4GB dologgal.
Ezt a hardveres leosztás dolgot is itt valami nagyokos mondta nekem.lényeg hogy használja a 4Gb-ot ez a lényeg
, ez az OCZ meg csinál ilyen kimondott XP ramot ami csak 3 BG...van a csomagban 2X1GB meg 2X512MB, hogy mind a 4 slot tele legyen és zökkenőmentesen tudjon dual-ban menni.
Ha azt mondod, hogy megy mind a 4 GB, akkor ezek a majmok minek hülyítik a népet ilyen 3GB-os Kit-el.
Ne fagyizzon a gépem...ez a lényegMég nem kiabálom el, de lehet hogy honap már egy E8200-es dorombol a 6700-es helyett a lapocskámban.
Jó ráb@szok ha nem kezeli rendesen a lap a procit -
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1741 üzenetére
Szórakoztam én 900-on is de ahogy grunge fórumtárs mondja akkor bukom az 1:1-es szinkron arányt. Ehhez meg már 1800-as FSB kellene. Kipróbáltam ezt is de olyan minimális + adott, hogy felesleges addig cibálni...semmi értelme. meg persze jóval melegebb a cumó is.
Egy 800-as ramnak a 4-4-4-12-es beállítás a legjobb, nem hiába van rákarcolva a bordára.
Ha beállítom ezt a 4-3-3-12-est xarabb eredményeket kapok mindenhol, mivel itt is csak 2T-ben jár a ram, tehát időzítésben semmivel sem jobbkipróbáltam 666-on is 3-3-3-8 1T-ben 1333 FSB--vel és kb. azt az eredményt kaptam mint 1600-on 2T-ben.
Vannak olyan ramok amik tudják 800-on a 1T-t, de azok a csillagos eget verdesik árban. -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1731 üzenetére
Aki régen vette ezt a deszkát, annak valahogy hidegebb a NB. Nem tudjuk miért.
Valami felépítési különbség biztos lehet a régebbi verziókhoz képest.
Én ha 1.5V-ot adok neki talán 2-3 fokkal megy feljebb az alaphoz képest.
És még 1.5V-al is tök langyi, szóval lehet, hogy ezért sikerűlt kisajtolnom azt a 482-es FSB-t.Szerintem itt a feszstabilizátorok lehetnek a ludasak
-
buherka
addikt
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1662 üzenetére
Szinte semmi + teljesítményt nem származik a +2Mb Cache-ből.
Talán, ilyen konvertáló progiknál jön elő a dolog, de ott is csak minimálisan.
Én amondó vagyok, hogy az E4xxx-es széria ár-teljesítmény szempontjából a No.1Még mindig lehet kapni ezt az E6700-est egy-két helyen 50K körül a dobozost. Csak tudnám mia francért kérnek el érte ennyit
, amikor fele ennyiért szinte ugyan azt a teljesítményt kapom
-
buherka
addikt
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1572 üzenetére
3 progival is néztem és mind ugyan azt írja ki a NB hőfokra.
Ha ráteszem a kezem, akkor nálam teljesen langyi, még akkor is, ha megkenem a száját vagy 3 tesztprogival egyszerre.
Akkor mi grunge fórumtársal kifogtuk a nem melegedős Fatal1ty lapok egyikét.De hogy miért van ez...nem tudom
-
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1565 üzenetére
Én hót ziher, hogy nem furkálnám szét a lapot...ez 100%.
Nekem tökéletesen megfelel ez a borda ami rajta van...30 fok felett még nem láttam nagyon.
Mondjuk én újrpasztáztam a biztonság kedvéért: [link] [link]Próbálj valami lefogatót nyártani alu-ból, mert ha szétfúrod a lapot akkor gyakorlatilag buktad a garit. De mondjuk ha gond van nem biztos hogy észreveszik, ha eltakarja a régi borda az új lyukakat.
Sajnos a DFI már nm olyan nagy durranás tuningban, mert már a többi gyártó is felzárkózott hozzá. De régen Ő volt az űber a tuningban egészen az Nforce 4-ig. Utána elvesztette az elsőségét.
Nekem volt 3 DFI lapom is én nagyon szerettem őket
1. DFI AD77 Pro (KT400A) ez még mindig megvan a hugi gépében
2. DFI Lanparty NF2 Ultra
3 DFI Lanparty NF4 SLI-DRNekem nagyon bejött a Genie Bios ami a DFI lapokon volt.
Nagyon jól be tudtam lőni a dolgokat rajta.
Talán az NF2-es volt a 3 közül a kedvencem...az úgy ment mint a disznóAsus és MSI lapok ki vannak zárva nálam is.
Főleg az MSI mert az összes egy nagy antituningos szar. Asus meg megbízhatatlan és instabil, mint a dög és nagyon gagyi a Bios rajtuk.
"röviden" ennyi -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1554 üzenetére
Én is full plexi házban gondolkodom, mert nagyon bejön.
Egy gont van velük, hogy nincsenek mágnesesen árnyékolva, mint a fém házikókok.Haver is mondta, volt közel telcsizett a házához és kikapcsolt a gép
, meg sokkal hajlamosabb a gép "ciceregni" állítólag amit a réztekercsek gerjesztenek.
DFI lapok még mindig bejönnek, de abból is az Lanparty Ultra sorozat. Csak hát az áruk már kevésbé tetszetős.
Nem is gondoltam volna, hogy ez a kis Abit lap ennyre be fog nekem jönni...nem egy DFI, de azért nagyon szeretem -
buherka
addikt
válasz
Maxxter #1554 üzenetére
Ahogy írta grunge a hidak közötti kuminikációt vezérli.
De érdekes, ahogy én ezt észrevettem semmit sem ér ha szórkozok vele.
Talán ha adnék a SB-nek egy kis plusz feszt akkor, számítana valamit. De ezt is csak a modbios-al tudod, mert a gyáriban ez nincs benneCsak hát ahogy elnézem azt a kis hűtőbordát, nem egy über hűtés és még alapban is jó melegecske tud lenni.
Hagyom a hogy van...szerintem nem ezen fog múlni a brutál tuning. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest