Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
Heat-pipe ide vagy oda felszalad ez is 70 fokig.
Alapon 50 fok körül mozog.
Vettem rá ramsünit reggel, 8 darabot, de csak 6-ot tudok felrakni rá, mert 2 nem fér el.
Farigcsálni kéne, de nincs kedvem, majd valamikor.
Amúgy rátettem az újjam a ramokra és tök langyi még terhelve is.
De látnád, hogy milyen baromi vékony a nyákja, ki van spórolva az anyag rendesen. -
buherka
addikt
Sebaj...úgy is meglesz a biros bizi
.
Nestea a gyengém abból is a citromos.
Mos tesztelem a karit...ezt a 2006-os loop tesztet adtam neki, futtatom vagy 3 órán keresztül. Ha ezt nem bírja akkor gagyi a cucc.Bizony-bizony...legális V-mod. Van rajta egy jumber amit 2 állásban lehet használni.
Persze az egyiknél több kakajót kap a kari. Monjuk nem nagyon érdekel a dolog.
Pl. ilyen dolgok miatt preferálom a Galaxy-t. Tuning a köbön. Az egyik srác a 8800GT fórumban 2407Mhz-ig elhúzta ezzel a dologgal a memóriákat, pedig csak DDR3-as van rajta.
Nem gyenge
Jól néz ki a pros abit lap ezzel a kék nyákos Galaxy-val...fasza. -
buherka
addikt
Nya....elcseréltem a karit + némi kp, most este. Talán még du. mondtam, hogy megtartom a kártyám...hazudtam
Egy Galaxy 8800GT Cooler Master lett belőle.
Tetszik, mert nem ref. nyákos hanem a Galaxy saját nyákja és legális Vmód jumber is van rajta. És terhelve sem megy 50 fok fölé és felét eszi a GTX-nek.
Csinálok képet róla és linkelem majd. 12xxx pöttyöt lök a 2006-ban. Kb. ennyit nyomott a GTX is, pár százassal talán többet. -
buherka
addikt
Emléxem amikor megvettem a Gef3 Ti 200 128MB-os karimat 38K volt
.
Aztán a szomszéd srácnak tudtam eladni 7K-ért, amikor már 6600GT volt.
A gyerek a Gef3-assal nyomta végig a COD2-őt...hát nem volt valami szép látvány.
Asszem nem a adok én el semmit. Marad ez a kari a gépemben.
De ha vennék is GT-t, akkor is valami spec.hűtőset vennék, mert a ref egy nagy kaksi.
Vagy lehet, hogy én is veszek egy 9800ro-t......kitudja?
-
buherka
addikt
Az ait gyenge Open GL-nen, ez már sok játékban kiderült. persze valahol az ati nyerőbb.
Nekem is volt atim keményen bevállaltam egy Gecube 9600Pro-t. Ha hiszed ha nem, mai napig megy a hugom gépében. A haveromnak egy 9800 Pro-ja van, és még mindig ezzel tolja. Nem igazán hajlandó megválni tőle. Persze Ő xarik az FPS-re, így könnyű dolga van, mert RTS és szerepjáték fan.
Sajna már 80K-ért sem lehet eladni egy GTX-et, főleg, hogy már 70-ért kapsz 512-es GTS-t.
Ezek meg már egy szinten vannak. Én is csak 1280-as felbontást használok és ebben már ugyanúgy teljesít mind a kettő. Hiába írod oda, hogy GTX, mindenki leszarja.
Ha megtartom akkor remélem elleszek vele még legalább egy évig.
Majd meglátom még mi lesz. -
buherka
addikt
Ez a 9600GT engem sem győzöt meg, de lesz ebből 9800-as is ami már meg fog győzni.
Nagyon lementek az árak, sajna...örülök, ha 70-et kapok érte.
Ez van...bukta mindenen.
Mire te veszel 3870-est, már az ati is kiad valami ütős karit.
Tavaszig te is várjál szerintem, addig úgy sem lesznek normális játékok. Játék szempontjából az első negyed év mindig lapos. -
buherka
addikt
Ha nekem beválik egy lap attól nagyon nehezen válok meg.
Most maradok ennél az Abit-nál. Az intel úgyis 775-re gyárt procikat, és az Abit meg nyomja az új Bios-okat (mondjuk nem nekem).
Ha játszok úgyis a videókari a lényeg.
El kéne tolnom a 8800-asom,amig kapok érte valami normális kp-t.
Hammon-nál már van 512-es GTS 63K-ért, az meg ott van teljesítményben, ahol az enyém
.
9600-os:[link] -
buherka
addikt
Végülis ha elvagy a 2600XT-vel, akkor tök felesleges vásárolgatni.
Én kiváncsi leszek a 9-es szériára. A 9600Gt-nek már fenn nan a tesztje. Kb. annyit dob, mint egy 8800 gts 320-as.
9800GT viszont odabaszós lesz szerintem. Ha nyár végén akarsz karit venni, akkor már jó olcsók lesznek ezek az tuti, főleg a 8800GT-k.
Ez a 780i, meg szerintem is egy nagy erölködés.
Nem érdemes váltani, főleg ha játszik az ember, mert ott ugyis a videókarin múlik szinte minden. -
buherka
addikt
Szerintem ennek a NB. passzív bordának, felesleges venti. Amikor az előző cooler rajta volt a procimon, akkor sem melegedett egyáltalán, pedig a z nem igazán fújt rá. Mondjuk én csak 1.28V feszt adok neki.
Adtam már 1.35-öt is neki, de semmivel nem lett melegebb.
Igen... én is azt javaslom, hogy inkább egy lassan kavaró 120mm-140mm .es venti kellene neked a ház oldalába.
Mondjuk lehet nemsoká úgy is cseréled a kártyádat, főleg ha 8800 GT-d lesz.
Haveromnak ilyen karija van és kegyetklen a hangja már 80 %-on is.
Ebből a kártyából, nem érdemes ref. hűtőset venni. -
buherka
addikt
Ja végül is NV referencia a lap az tény. Csak a gyártók megspékelik valami kis plusszal. Amit belinkeltél tök unyan az mint a galaxy, csak van az északi hídon egy aktív venti.
Láttam olyan oldalt valahol, aminél a galxy-nál is volt egy ilyen venti, csak átlátszó volt és UV sárga. Kérdés, hogy miként kapod meg a lapot.
És ha jobban megnézed csak rá van bigyesztve az EVGA-ra is a matrica, oszt csókolom.
Az is jó fertdén:[link]
Én szerintem nem fogok rakni rá ventit a NB-re, mert nekem eleve ráfuj arra is az LC.
Csavarozással, meg finoman mert ugrik a gari. De nem kivánom, hogy baja legyen.
Most már én is befejeztem ezt a bios buherálást...hányszor mondtam már ezt
Na jó pihit neked is -
buherka
addikt
Na...itt vagyok, most értem be a melóhelyre.
Én is csak azért vettem moduláris tápot, mert moddingos gépem van. Elég xarul tud kinézni, ha benéznek a plexin egy nagy kábelrengeteget látnak.
Azt bánom, hogy nem UV.-harisnya van a kábeleken, mert az állatul néz ki a uv-neon fényében.
Én amikor nézegettem a lapokat akkor nálam csak NForce jöhetett szóba.
Két lap volt tervbe véve: ez a Fatal1ty, meg a Galaxy-nak a NF680i-s alaplapja[link], mert állatira tetszett, meg tök egyedi. Nem is ismerek olyat akinek ilyen lenne.
Ha jobban megnézed a lapot, annyira logikus az elrendezése, hogy az hihetetlen. A sata, pata, és egyéb csatlakozók olyan jól vannak elrendezve, hogy ilyet még nem láttam.
Ennél jobbat el sem tudok képzelni. Egyik pesti kiskerben meg is rendeltem ami 34900,-
volt feltüntetve 2 év garival. 3 hétig hitegettek és amikor megjött a lap, akkor azt mondták hogy sajnos 39000,- ért tudják odaadni és csak egy év garral. Jól elküldtem őket a p@csába. Mérgembe elmentem aznap pestre és megvettem a Fatal1ty-t 22900, 3 év garral lefóliázott dobozban.
Nekem csak az nem tetszetszik a Fatal1ty-ben, hogy az összes sata és pata csatit lepakolták a lap aljára. Ha lesz sata dvd íróm, kiváncsi leszek honnan szerzek olyan hosszú sata kábelt ami leér a lap alsó sarkáig? Meg ez a NB hűtés is el van egy kicsit baxva rajta.Ja...majd elfelejtettem, amikor tegnap abbahagytuk az írást hajnalban. Utána elkezdtem kicsit szórakozni a gépemmel. Gondoltam kicsit tuningolgatok unalmamban. Mivel adtad azt a jó tanácsot hogy kapcsoljam ki az EIST-et meg ezt a C1E vagy mit. Mondom kipróbálom az 1.6-os Bios-al is. Amikor leflesseltem a Bios-t, nem indult újra a gép, még akkor sem ha kilőttem a bios-t
.
Úgy bexartam, mint a dög, hogy hazavágtam a lapot.
Végső elkeseredésemben kikaptam az alaplapi elemet egy 5 percre. Aztán hál isten észheztért a kicsike.
Gyorsan ismét vissza az 1.4 modot.
Aztán le is töröltem a gépemről az 1.4 fölötti bios gyüjteményen, nehogy még véletlenül is felrakhassam. -
buherka
addikt
Azt talán írtad már, hogy használtan vetted a procit, mert erre emlékszem.
Talán úgy vagyok vele, hogy procit és ramot érdemes használtan venni, mert ez az egyetlen hardvereszköz a gépben ami a legkevésbé hibásodik meg.
Videókártyával, táppal, vinyóval, alaplappal már szkeptikusabb vagyok. Mert ezeket szét lehet küldeni és meg lehet őket babrálni, amit nem veszel észre azonnal.
Ha meg úgy vetted a procit, hogy még garos volt az a legbulibb.
Mondjuk, ha megbeszélek egy talit valakivel és eljönnek az átadásra vagy hárman, akkor már késsé begyulladok, mondván ez egy tuningcsapat mit művelhettek ezek együtt a cuccal amit most megveszek.
Igen...az a tápom amit belinkeltél, mert én úgy vagyok vele (és sok öreg róka szerint is), hogy a gépnek a táp a szive-lelke.
Ha valakinek szar a tápja és megbízhatatlan, akkor megbaxhatja az egészet, mert ettől függ a gép sorsa. Gondolok itt egy túlfeszre vagy egy húzós áramingadozásra.
Ezt a táptot úgy is mondhatnám, hogy egy "életre" vettem. A proci árából csíptem le a különbözetet, mert én is hasonlót akartam mint neked van és így lett E4400-esem. Szerintem jól döntöttem.
A moduláris dolog, meg egy nagyon fasza ötlet, mert nincs dzsungel a gépemben.
Itt a melóhelyen amikor megkérdezik, hogy hol vannak a kábelek a gépemből...én csak annyit mondok nekik, hogy nem használom őket...persze néznek rám hülyén mert nem értik.
Sajna még elég extra dolog a tápoknál a modularitás, mert állati sok munka van vele a gyárba. Nem csoda, hogy még ilyen drágák.
Na... én is kicsit ledőlök
Jó pihenést... és jót dumáltunk -
buherka
addikt
Nekünk már nem lesz ilyen forró a helyzet...nem kell aggódni.
Most már szine senki nem használ gyári coolert.
Mindeki megveszi a dobozos procikat és veszi mellé a 10K-s Hetpipe-ot.
A gyári coolert meg felteszi a PH-ra 1K-ért. Sok értelme nincs dobozost venni.
Mondjuk én is dobozost vettem, de én azért mert fostam amiatt, nehogy használtat vegyek.
Az eladók a számtek boltban előszeretettel próbálgatják és tesztelgetik a tálcás procikat.
Megveszik, majd itt árukják a PH-n és sokan buknak az ilyenre mint gyöngyúk a takonyra.
Persze gar nélkül adják őket...rafkósak.
Ha valaki a 34K-s Zalmi tápomat megtisztítaná hasonló módon és elszállna, azt biztos szétrancsíroznám, mint egy bontott csirkét. -
buherka
addikt
Az íróasztal alatt van neki és le van húzva a gép oldala.
Frankón oda szokta dugni a lábát, hogy melegítse. olyat röhögtem, amikor mesélte, hogy csak na.
Amikor régen egy Aopen Ak77-400 GN alaplapom volt amiben benne volt már az az ominózus 1700+-os AMD. Nyáron néha kikapcsolt és nem jöttem rá, hogy mi a t@kömtöl van ez. Akkor még netem sem volt, csak a haveroktól tudtam tanácsot kérni.
Már abban is volt shutdown temperature ami 50 fokra volt állítva. Nem csoda, hogy állandóan elldurrant szegénynek az agya.
Vagy 1 hétig tanulmányoztam az angol nyelvű használatit, mire rájöttem mia bibi
Persze akkor még hülye voltam a gépekhez, és egy + venti sem volt a házban.
Volt benne szauna rendesen -
buherka
addikt
Haverom a Prescott (kazán
) magos P4-el már vagy 3 éve nyomja, gyári hűtővel.
Nyáron felmegy neki 80-90 fokra és xarik rá. Ha ráteszem a kezem hólyagos lesz, úgy megég
Azt mondta, ha bedöglik akkor ledobja a 4.-ről.
Bírom hogy valakik versenyt űznek abból, hogy mindent 30 fok alá nyomjanak a gépükben, még terhelt állapotban is. Ez engem nem nagyon hat meg.
Biza...60 fok még nagyon is jó -
-
buherka
addikt
Légkondival az a gáz, hogy rendesen megtekeri a villanyórát, mert ezek lezán beveszik a 2kW/órát.
Még szerencse, hogy nagyfater velünk lakik és az Ő nevén van a villany.
Lehúzott az OVIT-nál (országos-távvezetékintézet) 35 évet és harmad áron kapjuk az áramot
Néha azért szerencséje is lehet az embernek...nem?
A ventit meg úgy szoktam beállítani, hogy az ablakba rakom vagy a nyitott teraszajtóba és a kinti hüvösebb levegőt nyomja befelé, persze nem bele a képembe, mert ettől nekem is bedurran a szemem. -
buherka
addikt
Hát ja... a melegtől én is parázok, mert én is beépítettem magamnak a tetőteret anyáméknál.
Nálam is olyan rohadt meleg szokott lenni, mint állat. Szinte képtelenség megmaradni a szobában ha nem megy két álló venti. Asszonnyal állandóan összeragadunk, mint a légypapír...(gondolom ismerős a téma
)
Arra gondoltam, hogy beújítok nyár elején egy gurulós légkondira, már vannak jobbak 80K
környékén.
Ha így kilóg a csavar nekem is valamiből vagy kicsit sem úgy néz ki ahogy ki kéne néznie, abba bele tudok őrülni. Napokat el szoktam az ilyennel barkácsolni, csak hogy tökéletes legyen. Sajna kicsit sznob vagyok ezen a téren. -
buherka
addikt
333X9 -nél nekem elég az 1.28V az NB-nek. Most is ennyin van 375X8-as beállításnál.
Nekem sem dobott hibát...kb 3-4 órát futattam én is.
De nekem felment 48-50 fokra az orthos alatt.
Ha tömörítek, meg vírust keresgélek akkor 70%-os proci kihasználtságnál kb. 37-38 fok körül mozog.
Nekem ez megfelel.
70 fokra van állítva nálam az alert a Bios-ban. Kiváncsi vaok mi lesz nyáron.
Nyáron neked, majd biztos jól jön a hőcsöves móka -
-
buherka
addikt
Nekem is kell vennem ilyen porszűrőket, mert bulinak tartom, hogy nem engedi be a szutyok nagy részét.
Volt DFI-ből nekem: Lanparty NF2 Ultra és Lanparty NF4 Ulra SLI DR és a hugom gépében már évek óta ketyeg a DFI AD77-Pro lapocska.
NF2 ulra-ban egy 1700+-os Amd hasított 10X200-on 10X133 helyett fesz emelés nélkül.
Majd vettem bele egy 2500ös Mobile bartont, az ment benne 13X200 at alapon.
NF4 Ultrában egy 3200-es athlont hajtottam 10X300-on alapon.
Állati jó kis lapok voltak. A DFI még mindig kuriózum, csak már állati drága lett.
Nemhiába még mindig ezekkel érik el a csúcsokat húzások terén.Amikor a Fatality lapot szereltem be a házba két kézzel markoltam a csavarnyúzót, a rossz emlékek miatt, nehogy beleejtsem megint...
-
buherka
addikt
bizony vigyázni kell a szerelésnél.
Én is hazavágtam egy DFI lapomat hasonlóképpen.
Amikor csavaroztam ki a lapot, kicsúszott a csavarhúzó a kezemből és belevert az alaplapba.
Mersze egy dög nagy csavarnyúzó volt.
Meg sem nyekkent többet.
Másfél hónapig vártam a gariztatásra, de végül kaptam egy ugyan olyat..., hát leizzadtam elhiheted.
Most ez van a hugom gépében már 4 éve, egy DFI AD-77 Pro. Kafa kis lap. Megy mint a rakéta. -
buherka
addikt
10 kiló???
Ebben aztán van anyag az tuti. Akkor ez valóban nem jó hurcollászásra. Nem nekem találták ki.
Így is majd leszakad a karom amikor rakom be a csomagtartóba
Nekem csak az a gáz a házamban, hogy két + ventit tudok belerakni...egyet előre egyet hátra, oszt csókolom. És csak ezekből is 92mm-est. Elfelejthetem a 120mm-est, pedig az jobb volna szellőzés gyanánt. -
buherka
addikt
Az egyik ismerős akkor vágta haza a lapját, amikor a coolert cserélte a procin.
Amikor kiszedte a lapot, ráfektette a ház oldallapjára, persze a belső felére ami nem volt lefestve. Ami ugye vezeti az elektromosságot, és ne felejtük el van a lapon egy 3V-os elem...
.
Mesélte, hogy világított a készenléti led a lapon, mikor rá sem volt dugva a táp.
Valami fasza kis zárlatot csinált a 3V-os elem.
Mákja, hogy kicserélték neki garba kb 3 hét után. Szerencse, hogy nem volt külsérelmi nyom. -
buherka
addikt
Hát ja ahogy mondod pár mm-en múlt...már tök be voltam xarva, hogy nem fog felmenni.
De a Mosfet-hűtés meg a cooler között sincs ám sok hely...egy vékony papírlapot tudok csak bedugni közé. Ez ki lett számolva de rendesen.
Igen a lapunkban ez az egy szar, hogy nehéz tuninghűtést rárakni. Pedig ez egy Fatal1ty, gondolhatták volna a fasz tervezők, hogy nem a gyári coolert fogjuk használni, ha már tuning lap.
Megnéztem a tesztet a házadról, hát nem gyenge az tuti. Mennyi venti belemegy ebbe, beszarok. Nekem egy fos 6K-s házam van, asszem Deer vagy mi, már nem tudom.
Vettem vagy 3 éve....
Mondjuk nekem nem jó drága ház, mert behordom a céghez és néha odakoppintom valahová, és így is tele van mindenféle karcval, meg horpadással.
Egy K800i-vel csináltam a képeket, lehet hogy az optika zársebessége vagy a vaku okozza, hogy az egyik venti áll...kitudja. -
buherka
addikt
Köszi
Megnézném én is a tiéd miként fest a lapodon a "kis" ASUS
Szóval valóban ippen, hogy elfért:[link]
Közelíts rá, nem gyenge...a lamellák egymás között vannak
azt hogy csináltad h áll a venti rajta a házé pedig pörög?-> tudod az igazság odaát van..., de amúgy fingom sincs...mind a kettő 1700-on pörög
-
buherka
addikt
Igen unliked a ram, met ha linked-en van egyből eldurran az agya szegénynek
.
Ezzel az LDT-vel nem naon szórakoztam, nem tudom, hogy mekkora hatással van a tuningra ha babrálom. Azt tudom, hogy 5X szorzón van.
Délután csinálok egy pár képet, most értem haza a melóból és mindjárt leragad a szemem.
Addig is jó sulizást -
buherka
addikt
Igen a zalmik faszán néznek ki de az áruk az tiszta horror.
Csinálok egy képet, hogy miként feszít az új hűtésem a gépben és belinkelem majd.
Annyira csendes, hogy nem is hallom és baromi jól néz ki. Mondjuk kár hogy nem világít a venti rajta. Meg nagyon buli, hogy támogatja a thermalcontrol dolgot.
Most 8X375-on teker a proci és teljesen alapon a fesz.
Ha 9X333-ra állítom akkor xarabb értékeket kapok a tesztekben mint az előzővel.
Ezzel is jóval 9000-felett van a mem olvasás.
Marad ennyin egyenlőre. -
buherka
addikt
Fasza... ez biztos rá fog menni a procira, mert ezek a hűtések inkább magasak, mint szélesek.
Én valahogy nem kajolom ezeket a torony coolereket, de hát izlés kérdése.
Majd elfelejtettem...neked mennyit mutat a CpuZ a procid feszültségére, ha Auto-fesz van beállítva a Bios-ban.
Nekem 1.226V-ot. -
buherka
addikt
Egy kis csemege: [link]
Naon dúrva ez a lap ezzel a Geil 800-as rammal. És csak 1.35V-on volt a proc.
Az E4XXX-es topicban dokar külön gratulált nkem az eredményért.
Ugyan ezzel a beállítással neki a P-35 csak 7500-öt teker.
Nforce + Fatal1ty forevör...
Szóval venti szabályzás:
Gondolom a procihűtő a 4 pinesre van dugva az amelyik a thermalcontrolos.
Belépsz a biosba és belemész abba a menübe ahol a feszeket írja ki.
Itt van egy olyan menü, hogy CPU fan- start és stop conrol -
Ezeket %-ban tudod kalibrálni. Alapban a start 80%-on van a stop 50%-on.
Start=amikor a gép bekapcsol ennyivel fog elindulni a venti
Stop=amikor bebootol a win már ezen az értéken pörög
Én 50%(start) és 30%(stop) -ra állítottam. Így szép csend lett.
Na megyek asszonyhoz..
Jó éjt -
buherka
addikt
Hát mit is mondjak...KIRÁLY vagy
A ratyi E4400 -esem viszi alapon az 1333-at 9-es szorzóval...és így is megvan a 3Ghz.
Most futtatom az orthost és még nem csinált hibát.
Remélem nem is fog.
Próbálgattam az everestet és naon dúrva értékek jönnek ki...
Majd linkelek 1-2 képet.
Kösz a tippet mégegyszer. -
buherka
addikt
Kipróbálom hogy kiiktatom ezeket a dolgokat én is...csak úgy kiváncsiságból
Ja...és megvettem az új hőtőt a prockóra.
Az LC-ből vettem meg a full rezes verziót 1700-ra szabályoztam le az alaplap bios-ával.
Halk és tök jól hűt...mellette állatul néz ki
Zárt házikóban 28 fok, monjuk a régivel is volt ennyi, de...terhelve már csak 39 fok lett.
Orthos alatt olyan 43-44 fokig mászik fel.
És éppen, hogy felment, mert így is belelóg a hűtő lamellái a NB. közé, de hál isten nem érnek össze.
Lehet, hogy elég lett volna az ALCU verzió is, de annak nem tetszett a fekete ventije.
Az a gáz a rezesben, hogy dög nehéz, dehát valamit valamiért.
Na kipróbálom ezt az EIST-et kilőni én is... -
buherka
addikt
Lemértem...
60mm van durván a venti közebétől a táp aljáig.
Tehát ha megszorzom kettővel akkor a zalmi nem jó, mert az 137mm keresztbe.
Marad az LC, mert az 110mm.
Ha mondjuk belegondolsz megéri az LC, mert Thermalconrol 4 pines csatija van.
Ezt meg ugyi támogatja a lap.
Hétfőn meg is veszem...remélem -
-
buherka
addikt
Nekem 10X300-on megy alap feszen a NB-nek 1.28-at adtam és stabil.
1333-nál nekem be sem jön a post, behal az egész, akár mennyi kakajót adok neki.
Hát lehet, hogy akkor még nem kapkodom el ezt a vásárlást, azért a +200Mhz-ért nem fogok kiadni vagy 15K-t.
Amúgy jó árban vannak ezek az LC hűtők:[link]
Én a fullrezes verzióra gondoltam, mert talán ott a venti duplacsapágyas lehet, csak kár, hogy nem világít, mert nekem moddingos a gépem. -
buherka
addikt
Csak magas szorzóval veszek 6-os szériát.
Érdekes, hogy neked nem melegszik annyira a procid, mint nekem.
Az enyém felmegy 50-52 fokra orthos alatt.
Pedig egy elég jó kis hűtés van rajta amit 2300-as fordulaton használok:[link]
Ez egy primecooler PC-HC1 CUAL.
Mondjuk szándékozom venni egy új hűtést, mert kezd csapágyas lenni a kicsike, mert már vagy 2 éve használom.
Erre gondoltam:[link]
Mi a véleményed. Melyiket éri meg a legjobban?
Ja és Freezer 7-est ne vegyél a procira, mert beleütközik az északi híd lamelláiba.(sajna én beszoptam vele)
-
buherka
addikt
Hát ez nagy fuck lett megint...
Próbálkoztam 9-es és 8-as szorzóval is és nagy xar-t sem sikerült húznom a procin.
Már annyit töltögetem a bios-t, hogy egyszer elszáll a lapom, azt mehetek kunyizni valakitől egy bios-chipet.
Változatosság kedvéért ismét vissza az 1.4-es mod-hoz -
buherka
addikt
Bozony "lol" ahogy mondod
.
Ha tundék szakszöveget angolul, akkor írnék egy finom kis mail-t az Abit-nak az tuti.
Ha a procit 800-ról 801-re meghúzom, még a post képernyő sem jön be. Csak bios reset.
3- szor próbálkoztam, de semmi.
Szerintem az 1.6-os mod sem lesz jobb, max telepakolják egy-két + beállítással oszt csókolom. Alapjában véve ugyan az lesz.
Ezek az új Bios-ok már a 2008-as procikhoz készülnek nem pedig nekem.
Ez van... -
buherka
addikt
Egy jó ideig nem szándékozom procit venni az tuti, úgysem ettől fog gyorsulni a játék hanem a VGA-tól.
Emlékszem a jó öreg 1700+-os AMD XP-vel 4 és fél évig elvoltam(11X200-on ment a DFI-ben !!!!)
Csak a karikat cseréltem alatta...Geforce 3 Ti 200-tól egészen a 7600GT-ig.
17K-ért vettem anno és 9K-ért adtam el idén.
Kár, hogy az AMD ilyen gyengus lett.
Jobb lett az Intel...ez van -
buherka
addikt
Te most amúgy mennyin használod a procid?
Nekem az északi hídnak elég egy kis +fesz és megy a 300-as FSB vígan 10X-es szorzóval a 333-at már kemény fesz emeléssel érem csak el, ami húzós melegedéssel jár.
A procinak nem adok + feszt csak a NB-nek(1.28V) meg a ramnak(1.9V), hogy meglegyen a stabil 4-4-4-12.
Azthittem, hogy megy a ram alapon ennyit, de nem.
Te mennyit adsz az NB-nek és mennyire meleg neked? -
buherka
addikt
Ez a hardveres tüzifal arra biztos jó, hogy az őrületbe kergesse a láma user-t.
Nekem erre nincs szükségem, főleg hogy hárman lógunk egy előfizetésen ami routerrel van szétdobálva.
Biztos bekavarna, de meg sem próbálom felrakni ezt az okosságot.
Sajnos meg kell szokni, hogy minden laphoz adnak egy rakás használhatatlan hülyeséget.
Itt gondolok a gyári húzó progikhoz meg ilyen-olyan veniszabályzó CD-n hozzáadott csili-vili jóságokra.
Ezeket ki használja...? Senki! Erre megvannak a speckó letölthető programok.
Én tuti, hogy nem rakom fel többet ezt az NV tűzfalat -
buherka
addikt
Amikor rákérdez a chip-set telepítésekor: Telepíti a NV. hálózatkezelő programot?.
Én egy jó nagy Nem-et nyomok neki és nem telepíti fel ezt a hülyeséget.
Az kéne még nekem, hogy bekavarjon egy ilyen tűzfal v. micsoda, kell a ráknak
Szóval te szerintem ott le-oké-ztad, és azért van fenn neked.
Boldog Karácsonyt neked és minden Fatal1ty tulajnak! -
buherka
addikt
Én azt az driver-t használom amit a dobozban a CD-n találtam.
Ez tökéletesen megfelel számomra. Semmi probléma nincs vele.
Szerintem használd te is ezt.
Vagy töltsd le az abit oldaláról:[link]
Ui: Ja mégvalami...szerintem az sem mindegy, hogy milyen op.rendszert használsz, nem mindegy hogy XP-s v. Vista-s, driver. Egyik nem kompatibilis a másikhoz -
buherka
addikt
508-as FSB???
És még merik szidni az Nforce650-es lapokat, hogy mekkora xarok tuningra.
Én főleg az SLI miatt vettem meg, mert tervezek még egy karit a masinába, ha majd lemennek az árak.
Mondjuk az előző lapom is Nforce-os volt (DFI Nf2 ulra). Hát az is mit ment, brutál volt.
Olyan húzásokat csináltam vele, hogy csak úgy pislogtam.
Most is DFI-t vettem volna, de már olyan elvetemült áron adják őket hogy az már a pofátlanság határát súrolja.
Na arra az 1100-ra kiváncsi lennék...főleg a stabilitást illetően, mondjuk egy 8 órás orthos keretében. Lehet, hogy csak a ramokkal elég lenne fűteni a szobádat -
buherka
addikt
Aha...szóval 2.1V a minimum. Gondolom, már ebben benne van a tuning is.
Az enyém 2.0V-on úgy megy 900-at mint a huzat.
Ez az 1.4-es modbios nagyon faxa amit küldtél.
Neked 6600-oshoz nem tudom melyik bios kellene.
Kiváncsi lennék, hogy neked enged e húzni az 1.5-ös, akár a gyári akár a mod. -
buherka
addikt
Szerintem azért nem olyan gáz win. alól frisíteni.
Vissza kell venni a húzást és kész.
Megmondom az őszintét, hogy 100-szor jobban frissítenék bios-t win alól, mint floppy-val a dos-ból. Szerintem a floppy a világ egyik legszarabb és legmegbízhatatlanabb adathordozója. De ez csak az én véleményem.
Már az összeset kukáztam ami volt itthon. -
buherka
addikt
Szerinzem meg az a 2.1 Volt azt jelenti, hogy az a maxi amit elbír.
De ezt kérdezd a ram-os topikban, ott gyorsba megmondják.
Ha 800-as ramot vettél, akkor azt tudnia kell alapfeszen ami 1.8V DDR2-es esetében.
A Geil ami nekem van asszem 2.2V-ig garantálja a garanciát, ha feljebb megyek és megsül, akkor buktam a garit. Próbáld meg 1.8V-on a ref. 800Mhz-et előhozni 5-5-5-12.
Nekem egy Primecooler PC HC1 Alcu van a procimon amit 2000-es fordulaton használok.
Terheletlenül: 31 fok, Full load: 40-45 fok. A gyári hűtés az ágyneműtartóban.
Ha feszt nem emelsz a procin akkor vígan jó a gyári is. Ha csak az FSB-t húzod attól nem lesz melegebb.
3 Ghz szerintem is vígan elég...főleg ha játék jön szóba.
Játéknál úgy is a videókártya limit szab határt.
A win. alól frissítek. Letöltöttem az Abit oldalárol a BiosFlash progit, nekem ez bejött.
Lényeg hogy ha bios-t frissítesz, akkor tegyél mindent vissza alapra, vagyis ne legyen húzva a gép. Mert ha bios frissítés közben lesz a kék halál, akkor van aztán-> -
buherka
addikt
Köszi a Bios-t
., faja nagyon-ez is marad
-.
Viszi a 3Ghz-et (10X300) alapon fesz emelés nélkül a proci. Egyedül az északi hídnak adtam 0.08Vot és így prime is stabil.
Memóriák 1.8V-on 4-4-4-12 időzízéssel.
Örülök, hogy a végén egy ilyen jó kis prockód lett.
Érdekes ez a 2.1V...800Mhz-en. Ezt én sem értem.
Köszi szépen mégegyszer(jövök egy sörrel
)
Ja és írjál mit sikerült kihozni a gépezetből...kiváncsi vaok. -
buherka
addikt
Hát tesókám, szomórú vaok, mert nem stabil vele a deszka (pedig azt hittem).
Többet enged húzni az 1.3-as modbios, de kifagy.
Az 1.4-es gyárit visszaraktam most.
Ha meglenne az 1.4-esből a modbios, na az lenne a tutkeráj.
Égen földön nem tudom előkeríteni.
Azon a német fórumon, csak az 1.5-öst tudom letölteni, de az ugye nekem lótúrót nem ér. -
buherka
addikt
"a 4*00es procikhoz a legjobb bios elvileg a 13-as."
Sajnos nekem az 1.3-as gyakorlatban sem jó, mert fagyizik tőle a rendszerem, meg kékhalálozik.
Most 1.4-es van fenn, mivel ezzel stabil és tűrhetően tudom húzni is.
Moddoltból csak az 1.5-öst sikerült megszereznem, de ez egy kanyit sem enged húzni.
Ahogy mondod 3Ghz megvan, nekem ez elég és stabil is.
Nem akarok én semmiféle toplistára felkerülni, kinőttem én ebből a bohockodásból már.
Napokban olvastam az egyik topic-ban, hogy az egyik srác addig buzerálta az SLI-be kötött 8800GTX kártyáit (amiket persze V-moddolt, meg grafitozot, szétbuherálva szárazjéggel), Míg az egyik meg nem döglött. Hogy hogyan fogja legariztatni?...nem lennék a helyében.
Valaki sportot űz ebből -
buherka
addikt
Ha van sok pénzed akkor hajrá
.
Szerintem tök fölsleges 40K-t kiadni egy C2D-ra.
Aki ilyen procit vesz az főleg játszani akar, aki meg azt mondja, hogy nem játékra veszi az hazudik.
Kölcsönkaptam egy E6550-est tegnap és semmi gyorsulást nem vettem észre játékok alatt az enyémhez képest.
Mondjuk, ha naponta 3 filmet átkonvertálsz és közben filmet szerkesztesz akkor van értelme egy E6850-nek.
Vegyél E4500-at, annak is magas a szorzója és 25K-ért már újat kapsz. -
-
JamesHun
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest