Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zazenke

őstag

válasz tomboy0013 #49 üzenetére

hát hogy fel vegye e téren is a versenyt pl samsungal. mert gyakorlatilag egy árban lesz vele

• szs85

aktív tag

válasz tomboy0013 #36 üzenetére

Erre nagyon tudok kapcsolódni: vettem idén kíváncsiságból egy használt Iphone 11 pro-t, és bár nagyon tetszett a kamerás teljesítmény, de az hogy úgy barangoljak benne, mint az androidban a Total Commanderrel, legyen egy app drawer, hogy csak pár ikon legyen a kezdőlapon, mert én szellősen szeretem, és fel tudjam telepíteni sufni tört app-jaimat, rájöttem, hogy nekem nagyon sokat nyom a latba, nekem ezek a fontosak.
    De teljesen megértem, aki másra vágyik.
    (Viszont ha elkezdik, akár itt a fórumon a leszólást vagy beszólást, azon értetlenkedem.)

• Atee94

tag

válasz tomboy0013 #9 üzenetére

Ez a szaggatás is igazából a geek-eket érinti leginkább, akik pontosan tudják hogy az adott elektronikai cuccon belül mi az amire figyelni KELL.Millióan és millióan használnak a tensor g3-nál sokkal szarabb SOC-vel szerelt telefonokat és nem panaszkodnak ha egy pillanatra megdöccen, vagy egy kicsit több ideig gondolkodik egy adott app megnyitásán. Sőt igazából sokan azt se tudják hogy mit kell nézni, mikor egy újabb telefont vesznek mert a kijelző felbontásán, fényerején, illetve a kamerán kívül van valami ami egy átlag felhasználót megmozgat?A közösségi appok,böngészők ennél sokkal gyengébb hardveren is elmennek viszonylag fluidan(szerintem 100-150 ezer forintos kategória fölött,ha csak nagyon nem balfasz az illető, nincs olyan ami brutálisan lassúnak tűnne).
    Nálam ami megmozgat a pixelekben, az a Titan M2-es chip, ami különálló egységként van rajta az alaplapon, nem pedig az SOC-be integrálva, amivel a "security fícsörök" eggyel szilárdabb lábon állnak, ez mellett ez az egyetlen telefonmárka ahol a GrapheneOS elérhető.Ezért is szereztem be egy pixel 6-ot.
    Ez mellett van egy Iphone 13 mini, ahol az Bionic A15 elméletben 60-70 százalékot ver rá a G1-re,de az én felhasználási szokásaimnak mindkettő overkill.Mindkettő kb ugyanolyan gyorsan nyitja meg a böngészőt, appokat.
    A security update-ről meg annyit hogy 2022.júniusában-novemberében fedeztek fel az androidos rendszerben egy olyan hibát, ami egy idegen sim kártya behelyezésével, majd a pin kód elrontásával és puk kód megadásával konkrétan a főképernyőre dobott be.
    https://news.sophos.com/en-us/2022/11/11/dangerous-sim-swap-lockscreen-bypass-update-android-now/
    Ha azt nézzük hogy kb az androidosok 60%-a android 11-et vagy annál régebbi operációs rendszert futtat(android 11 2020. szeptemberében jött ki,amelyik készülékek 2 éves security updateval jöttek simán lecsúszhattak róla, arról nem beszélve hogy sok telefon 8-9-10-ről frissített 11-re), akkor security szempontjából rohadt fontos a minél hosszabb terméktámogatási idő, amivel az ilyenfajta fatális hibákat orvosolni lehetne, és meg lehetne nyújtani a termékek használati idejét. Nálunk is a családban van 4-5-6 éves telefonok, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy érdemes lenne lassan lecserélni, főleg ha az ember a teljes digitális életét ezen a cuccon tárolja.

• Benőke

őstag

válasz tomboy0013 #9 üzenetére

Semmi gond nincs az updatel. Csak jó...
    2 éves ciklus aztán kuka nem igazán élhető. Pláne hogy piacra kerüléstől számított nem pedig amikor az ember megvette.
    8 év az kicsit erősnek hat, de security pecseket ha megkapja az tökéletes kb.
    Nem azt várja el senki hogy új kori sebessége legyen de használhatóságot azt igen.
    Felső kategóriás áron, felső középkategóriás telefon. HA mondjuk azért ennyi mert hosszú éveken át támogatják akkor azt mondom okés. Így már van értelme.

Ki mennyire lakja be, és mit.
    Hosszú távon az a tapasztalatom hogy aki nem akar évente cserélni és küzdeni a költözés mizériával, jobb ha a felső kategóriából választ. Pár év múlva az a plusz tartalék erő igen csak jól fog jönni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés