Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

válasz L3zl13 #6 üzenetére

Mondjuk ebben is van igazság. De tegyük hozzá, azért 165", és nem mondjuk 90 (is), mert akkorában (még) nem tudják megcsinálni. Értelmes OLED-alternatíva lehetne, amiért 80" körüli méretben el lehetne kérni 2-3, de akár 3-4 millát is. Szóval bőven lenne rajta haszon, és jó eséllyel legalább egy nagyságrenddel többen vennék, mint ~150" méretben. Szóval szerintem összességében talán több hasznot is termelne.

És félreértés ne essék, semmi bajom sincs azzal, hogy van 165"-os méretben is. Jóvanazúgy. Egy high end projektor, vászon nélkül is van vagy 20 milla. A baj az, hogy még nincs más, nem skálázódik. Én amúgy ha nagyon burzsuj lennék, szívem szerint 200-240" körüli nagyságút vennék. :DDD

A Samsung micro LED TV-i már 50"-ról indulnak, és 140"-ig skálázódnak. És elég impozánsnak tűnik az a kevés adat, amit eddig tudni lehet róluk (240 Hz VRR, 2 ns válaszidő, 20 bites fekete felbontás - ez utóbbi nem teljesen világos nekem, de gondolom arra utalna, hogy nem lesz black crush/problémás near black handling), az elég jól hangzik. Meg minden bizonnyal az engem kevésbé megható (HDR) fényerő is brutál lesz. Ha az 50"-os modell már FHD felbontású lenne (nem írták, de valószínűleg az), akkor már bőven elég jó részletességet tudna produkálni. Persze nem mindegy, hogy milyen áron. Akkora méretben, felbontással, többszörös áron valószínűleg nem igazán vonzó (QD-)OLED alternatíva, mert érdemben nem jobb attól.

Új hozzászólás Aktív témák