Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gothmog

senior tag

válasz Gothmog #13342 üzenetére

Másfél hete ülök a székben (Haworth Fern), ami szinte tökéletes, egyetlen dolgot leszámítva, ám emiatt lehet, hogy megy vissza. A hátlapon a lumbáris görbület alapíve egyszerűen túl alacsonyan fut, vagyis inkább úgy írnám, hogy a görbület csúcspontja túl alacsonyra esik. Ugyan a rugalmas keret miatt ez feljebb "mászik", párhuzamosan azzal, ahogy belesimul az ember háta (a gerinc ívét nagyon jól felveszi a szék hátlapja), de mivel mégiscsak az lenne a default ív, ezért mindig arrafelé "furakodna" vissza, s ezzel a keresztcsontom/utolsó ágyéki csigolyám tájára folyamatosan egy önmagában nem zavaró, de hosszú távon már érezhető nyomást fejt ki. Ezért összességében ugyan kényelmesen ülök benne, ám amikor felállok, érzem, hogy ott hosszan nyomott, és bő hét után egyértelmű a nem jó ott érzés. (Illetve emiatt a folyamatos, nem a jó helyen/túl alacsony pozícióban legintenzívebb nyomás miatt a medencém is a kelleténél jobban döntődne előre, feltéve, hogy nem figyelek oda a tartásomra.)

Ma írtam a Haworth Supportnak, kértem tőlük az alapjáratos 14 napon túl még egy extra hetet, amely alatt ki akarok próbálni egy - a reddit szerint - esetleg működő megoldást: egy nagyon puha, nem tolakodó jellegű derékpárna beapplikálását a háttámlába megfelelő pozícióban (az IKEA Raggarv párna állítólag egész jól passzol bele), hátha az annyiban módosítja az alapívet, hogy ott ne nyomjon, ahol nem kellene.
    Kiderül, mit írnak vissza.(Azt jeleztem, hogy ha nincs lehetőség hosszabbításra, akkor indítanám a visszaküldési procedurát.)

Mindenesetre a Haworth ügyintézéssel párhuzamosan most már felkeresem a budapesti bemutatótermüket, és végigpróbálok pár széket, hogy ha nem jönne be ez a húzás, és visszaküldeném a Fernt, akkor van-e onnan megfelelő alternatíva.

Amúgy nagyon jól kis összerakott szék, sajnálom is, hogy alapjáraton mégsem vagyok vele teljesen kompatibilis.

Új hozzászólás Aktív témák