Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Darmol

senior tag

válasz Straw #31 üzenetére

Mindenben, de különösen az ilyen technológiai versenyekben az számít elsőségnek, hogy ki kezdi el gyakorlatban alkalmazni először.
    Azt, hogy miért vannak előrébb te magad írtad le. "Amiben most a kínaiak előrébb vannak, hogy hasznos terhet tudnak pályára állítani MetaLOX hajtású rekátéval."
    Sikeres kereskedelmi küldetést hajtottak végre. A SpaceX még csak tesztel. Még az is teljesen mindegy, hogy kinek műszakilag fejlettebb a hajtóműve. A befektetők azt látják kínaiak be merik vállalni a kereskedelmi alkalmazást, az amcsik nem. Majd ha a Holdra először a SpaceX indít emberes kereskedelmi küldetéseket, akkor az a kör az övék.
    Ez így működik, akár tetszik neked akár nem.

"amint a Starship meg tesz egy kört a bolygó körül,"
    Nem a múlt század hőskorában vagyunk. Semmit nem jelent az, ha tesznek egy kört. A kereskedelmi alkalmazás idejét éljük. Mert napjaink kereskedelmi rakétatechnológiára (és úgy általában az űrtechnológiákra) manapság már ugyanaz érvényes mint bármelyik másik üzleti tevékenységre. Akkor tekinthető sikeresnek, ha pénzügyileg sikeres. Alapvetően ezért indította az USA kormányzata anno a privát űrhajózás programját. Hogy kilépjenek a NASA pénztemetőjéből.

törölt tag

válasz Straw #31 üzenetére

Erre akartam én is kilyukadni, hogy mi számít beelőzésnek.
    Ha a Volvo hidrogén hajtású kamiont fejleszt én meg egy évvel korábban kijövök egy hidrogénhajtású biciklivel, akkor beelőztem a Volvo-t?

Új hozzászólás Aktív témák