- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevike576
senior tag
válasz
Mosqu!to #37404 üzenetére
Én pont tegnap röttyintettem be mind2t
Teljesen jól játszható asgard, és lone echo is a G2 kontrollerrel. Rift után brutálisan éles minden, erre a képminőségre vágytam régóta !
A tracking fikázás eléggé túl lett lihegve szvsz. Nincs vele gondom ! Gyors és működnek vele a játékok. Egyedül a falloutVR nem akarja az igazságot.
Viszont úgy néz ki, hogy a 3080 tuf-om kevés az asgard epic+100% ss grafikai beállításra. 100% GPU +71 fok (desktop játékoknál 65 foknál nem ment feljebb sose) Mondjuk lehet az is bejátszik, hogy az oculus játékokhoz szükséges a WMR&SteamVR&Oculus combot futtatni.
Mindenesetre én az ss-t vettem vissza 70%-ra , mondanom se kell hogy így is pazarul néz ki ! -
izomman1
senior tag
válasz
Mosqu!to #36663 üzenetére
Nevetséges kategória most írták nekem, hogy karácsony előtt várhatóan megkapom a követési számot ,de karácsonyig nagyon valószínű meg se kapom.(Július 28 rendelés) . Még ha ezt egy Pimax csinálja mégértem na , de egy HP.. lesz valami kompenzáció legalább remélem rétékelhető összegben.. 8KX rendelést még jegeltem előbb megkuksolom a G2 őt (Hátha valamire jó és 5k plus mellett elfér ) aztán jöhet az 8KX ha az kéne.. türelmesen végig nézem mit tudnak az eszközök..
-
Raymond
titán
válasz
Mosqu!to #36339 üzenetére
Heh, ez a Reverb G2 hova tovabb annal nagyobb maszlag. Nem kuldtek meg ki a hivatalos juliusi elorendeloknek EU-ban de csinaltak mar egy HMD only SKU-t is amit azonnal szallitanak
Ezt rendelni ezert tobb ertelme lenne akkor [link] 460EUR-ert egyenesen a HP-tol az Amazon-on keresztul, de erre meg mindig azt mondom hogy ne vegye meg a kollega. Ezt barki megmondhatja aki anno a WMR HMD-ket kontrollerek nelkul vette hogy sporoljon egy szazast aztan vadasztak apron/ebay-en a kontrollereket hozza kesobb. Ha sporolni akar akkor a Quest 2-t kellett volna vennie ahogy az mar a legelejen meg lett mondva.
#36340 paler
Nezd, ha gondolod vedd meg. Ki lett itt a tema beszelve tobbszor is mar de valahogy nem tudsz dulore jutni es mindig berohansz az erdobe gombat keresni a sotetben. Az osszes kerdes meg lett mar valaszolva. Ez a jo a szimhez de nincs hozza meg a geped es a piacot elnezve uj grafikus kartyat se veszel egyhamar normalis aron. Meg procit se es lassan a RAM arak is mennek felfele. Ennyi erovel varhatsz nyugodtan marciusig. -
izomman1
senior tag
válasz
Mosqu!to #36265 üzenetére
Nekem Bestware hez dec 8 ra ér ki és utána postázzák.. Dec közepe a várható kiszállítás már kaptam rá értesítőt ...Kivárom mit tud itt azt mondják a Q2 höz képest azért képbe jóval jobb: [link] Talán nem kéne VR rajongóként lejjebb adnom G2 től és beérnem a Q2 vel.(utóbbit bármikor tudok olcsón venni előbbi meg egyedi ajánlatom van ugye.. ). Csak az a kis FOV ne zavarna
-
-Solt-
veterán
válasz
Mosqu!to #31528 üzenetére
Nekem Rift S van... 4.8-n fut a 8700K, eddig tudom hűteni “kupakolás” nélkül.
Ha VR-ban indítod, akkor utána ott van a grafikai beállítások között, de tényleg nem javaslom azokat, mert szerintem nagyon butítva van még a legmagasabb beállítás is. Érdemes ezt egyéni preferencia alapján megcsinálni... minden opció mellett ott van, mit csinál és kb milyen hatással van a teljesítményre, így viszonylag egyszerű eldönteni, hogy mi kell.
-
-Solt-
veterán
válasz
Mosqu!to #31524 üzenetére
Vannak benne előre definiált VR beállítások, de a legegyszerűbb ha magadnak belövöd. Visszaveszel mindent közepesre, kitalálod, hogy mekkora SS-t szeretnél, aztán tolod feljebb azokat a beállításokat amik számodra fontosak.
Nálam a 2080S + 8700K párossal High / Epic beállításon 1.3-s SS-l stabilan megvan a 40 FPS ASW-l. SS nélkül a fix 80 is meglenne, de engem az ASW egyáltalán nem zavar, így a 80 FPS helyett inkább az élességre mentem rá.
Nagyon CPU igényes, ha jól emlékszem ASW off-l a fenti beállítás mellett 60-70 körül volt az FPS, de a 2080S nem ment maxon a 8700K mellett, 85% körül volt, tehát CPU limitbe ütköztem.Szerintem érdemes időt szánni rá, főleg ha szereted a GT kategóriát és nem csak online-ban gondolkozol.
-
-
Pinky001
csendes tag
-
tobias88888
őstag
válasz
Mosqu!to #28426 üzenetére
VR-ra külön fejleszteni kell, R3E-nel ezt nem tették meg. Ugyan így ne próbáld ki az új Assetto-t, mert ott is csak a steamen egy sor a VR kompatibilitas, milliós géppel megy csak normálisan.
R3E-nel ez nem csoda amúgy, volt hogy egy hétig nem tudtam belepni connection error miatt vagy egyik patch random elrontotta a teljes online, profik vannak ott
Assetto-nal kicsit meglepő, az első rész tökéletesen fut VR alatt, majdnem olyan jól mint az iracing
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Mosqu!to #28417 üzenetére
Ha esetleg később valaki szintén R3E-nél szívna az fpssel: https://forum.sector3studios.com/index.php?threads/vr-performance-tweaks-tips.13068/
Ez a guide sokat segített, bár még mindig nem a legjobb. Fura, hogy jelentősen kevesebb fps-em van VR-ben, mint azonos felbontáson monitoron. Ez csak szerintem nem normális? -
Mosqu!to
addikt
válasz
Mosqu!to #28410 üzenetére
Próbáltam ASW ki és Auto módban is, nem javított a helyzeten. Próbáltam monitoron a játékot (1440p, 144Hz, szóval nagyobb felbontás, mint a HMD) - 135+ fps volt max grafika és 26 opponent mellett is. Valamivel tuti összeakad, csak nem értem mivel. Valahogy a monitor lehet esetleg a ludas? Monitoron indítva simán tudom a windowed módról fullscreenre tenni, felbontást állítani (bár 80Hz nincs opcióként), etc.
-
Pinky001
csendes tag
válasz
Mosqu!to #27905 üzenetére
Üdv!
Alapvetően a lapozófájl méretét úgy érdemes beállitani hogy a kezdeti mérete a rendszerbe telepitett fizikai memória (nem a videokártya memória) mérete legyen, a maximális mérete pedig annak 1,5x-ese.
Tehát az out of memory hibaüzenet szerintem a ram elfogyása miatt lehet, és a lapozófájl méretét ahhoz képest kell beállitani.
A videokártyádon levő 8Gb memória bőven elég kell legyen, a hibaüzenetnek ahhoz nincs köze.
Ha viszont ssd-d van, akkor abban az esetben ha van elég ram mondjuk 16Gb vagy több, akkor célszerü kikapcsolni, mivel az ssd-k élettartama rövidülni szokott az állandó irás-olvasás miatt. De ha nincs elég ram pl 8Gb akkor ne kapcsold ki mert adatvesztés, lassulás lép fel mikor egy futó 64bites program 8Gb-nál több ramot szeretne használni. -
katsi
tag
válasz
Mosqu!to #27892 üzenetére
Szervusz!
Nekem egy 4 GB-os RX 580-as kartyam van, eddig az Asgard's Wrath-on kívül amiket próbáltam jól futottak, hibaüzenet mentesen.
Nem kellett beállítanom semmit, csak felraktam a drivereit és ennyi.
Lehet, hogy nem forrta még ki magát a driver az 5700-as szériához? Nem tudom.Nagy kérdőjel a hétfőn megjelenő Half-Life: Alyx, nem vagyok benne biztos, hogy elég lesz hozzá a kártya. Hozzád hasonlóan az 5700XT-t vagy egy használt 1080-ast néztem ki B tervnek, ha nem futna rendesen.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Mosqu!to #27892 üzenetére
Ott valami egész biztos nem okés, a kártyának 8Gb memóriája van ha jól látom, elég kell legyen. Vagy driver probléma lesz vagy valami ATI kártyához köthető nyűg (bocsi, nem is nagyon tudok hirtelen olyan embert akinek ne NV karija lenne itt a topikban, de ez az igazság és szerintem nem lesz könnyű megoldást találni erre így hirtelen).
Ha minden kötél szakad és nem tudod megoldani akkor a régi jól bevált Win reinstall is segíthet. Ha nagyon macerás a reinstall megoldása a belakás miatt akkor keresgélni kell a megoldást.
Ha mondjuk nem a video memória a ludas, hirtelen ezt találtam a redditen (lapozófájl méretét növelve neki megoldódott).
Sajnos felesleges volt megvenned a fpsVR-t, az Oculusnak van saját, gyári performance monitora. (Arról nem is beszélve, hogy az áruházi oldalán az Oculus nincs is a támogatott VR eszközök között, persze ettől openVR módban még működhet itt-ott.)
Az fps figyelésére használd az alap Oculus debug toolt. Itt találod:
c:\Program Files\Oculus\Support\oculus-diagnostics\OculusDebugTool.exeA HUD résznél válaszd a Performance HUD opciót és látni fogod a szükséges infókat.
A játék tükörképe is kajál, persze. Ha az adott játék támogatja, kapcsold ki vagy vedd az asztali tükörképet windowed módra és vedd le a felbontását minimumra. Adott játéktól függ, hogy meg lehet-e ezt tenni, a játék beállításokban kell keresni.
-
a2d2
addikt
válasz
Mosqu!to #26557 üzenetére
Nem mert az nem megy bele a GearVR-ba.
@szente: ha bukó nélkül el tudja adni a Rift S-t és rá is szánna ennyi pénzt a dologra akkor persze az is jó lehet. Nekem amúgy az itteni kommentektől az jött le hogy akár napokat szívtak az új belépők a Rift S-el, míg a GearVR + ALVR beállítások 20 perc alatt megvannak. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Mosqu!to #26181 üzenetére
Nem kell letölteni semmit, Oculus Debug Toolt használd, az a gyári amivel meg tudod ezt nézni pontosan:
C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-diagnostics\OculusDebugTool.exe
Ezt elindítod és alul a HUDs/Visible HUD-ot állítsd performance-ra None-ról. Kikapcsolni úgy tudod majd, hogy None-ra teszed vissza.
A Performance headroom mutatja, hogy mennyi kakaó van a gépedben. Ha 0% közeli vagy mínusz az érték, akkor nagyon elfogyott a géped erőforrása. (esetek többségében a VGA) -
-Solt-
veterán
válasz
Mosqu!to #26181 üzenetére
Nem szaggat, hanem ugrál a két érték között... ha nincs meg a fix 80, akkor ledobja 40-re, majd amikor úgy érzi bírja a 80-t, akkor visszaáll. Ezt amíg nincs VR rutinod, csak abból veszed észre, hogy elkezdesz émelyegni.
A Fraps nem írja ki a HMD-re az FPS értékeket, de benchmark módban logot készít gondolom... Nekem van egy Logitech G13-m, arra iratom ki az FPS értéket és a HMD alól kikukkolva csekkolom amíg megtalálom a számomra megfelelő beállítást.
Ha a Fraps-l nem boldogulsz, akkor játék közben nyomj egy CTRL+Numpad3-t, ez fixálja az FPS-t 40-re és engedélyezi az ASW-t, így meg kell szűnnie az émelygésnek. Persze előtte vedd vissza a beállításokat mediumra.
Játék közben ezekkel a beállításokkal tudod változtatni az ASW-t,
You then have to toggle ASW with hotkeys:
CTRL+Numpad1: Disable ASW, go back to the original ATW mode
CTRL+Numpad2: Force apps to 40Hz, ASW disabled
CTRL+Numpad3: Force apps to 40Hz, ASW enabled
CTRL+Numpad4: Enable auto-ASW (default, use this first)Fraps benchmark esetén a CTRL+Numpad1-t nyomd meg a mérés megkezdése előtt.
ASW: [link]
Itt pedig találsz FPS értékeket [link]
A 4K értékeket vedd figyelembe, illetve azt, hogy a mérések egy 8700K mellett készültek, a PC2 pedig meglehetősen CPU igényes, szóval a medium beállítást célozd meg.
-
-Solt-
veterán
válasz
Mosqu!to #26177 üzenetére
A PC2 eléggé gépigényes VR alatt, biztosra veszem, hogy vagy kevés az FPS, vagy ugrál a 40 és a 80 között. Monitorozni kéne az FPS értékeket.
Nekem a 8700K + 1080Ti párossal is meglehetősen szerény beállításokat kellett alkalmaznom... nem emlékszem már pontosan, hogy milyet, mert maga a játék nem tetszett ezért hamar ment a levesbe...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
Mosqu!to #25611 üzenetére
Fej/füllhalgató téren én ehhez hasonlókat ajánlok:
https://www.arukereso.hu/fulhallgato-fejhallgato-c3109/panasonic/rp-hs46e-p38692470/Ezekben az a jó, hogy használat után rá is tudod csíptetni a fejesre és vele együtt berakni/hordozni a dobozban stb. Van ennél drágább változat is, de nekem őszintén szólva ez is megfelelt.
Egyébként én nem tudom, hogy vagytok vele, de a izzadásos fejpánt nem igazán jött be, azóta is úgy használom a készüléket, hogy semmit nem rakok rá pluszban. -
Raymond
titán
válasz
Mosqu!to #25611 üzenetére
1) Azt hasznlasz amit akarsz csak kabeles legyen. Vannak 3D nyomtathato adapterek Koss KSC75-hoz ami ugyanaz a driver mint a CV1-nel (es a Porta Pro-nal). Paran nyomtattak mar itt, majd irnak. A PSVR-os Mantis fules is jo hozza, de az amiad most van vagy a Koss-nak is jobb a hangzasa.
2) Mindenkepp hatul probald elvezetni mert akkor nem/kevesbe huzza a HMD-t lefele.
3) Supersampling-ot hasznalhatsz, csak annyi a lenyeg hogy a geped birja (a konfigod jol nez ki ehhez). Az SDE-t nem fogja csokkenteni mert az hardveres a kijelzok es lencsek kombinaciojabol adodik, de a kep jobb/elesebb lesz.
4) Rift S-hez nincs nekik cserelheto parna csak az a vaszon ize ra, ebbel van viszont akarmennyi az Amazon-on kulonboz gyartotol vaszon es szilikon is.
5) Jo eselyel azert van ott a VR felirat mert ott eleg kakaot ad le a porton, probald meg eloszor azzal. Ha megy akkor hagyod ott, ha nem akkor megprobalod a tobbit. Nincs olyan hogy 100% melyik alaplapon melyik USB portban fog mukodni mert egyeni konfiguraciotol fugg.
6) Horror van eleg, a Face Your Fears ingyenes es a Don't Knock Twice demo szinten. A Dreadhalls klasszikus ugyan nem ingyenes, de az egyik top horror jatek igy en batran ajanlom (fulessel jatszd mindenkepp). Van meg par, majd korulnezel ha ezek megvoltak.
7) Ugy nez ki szivas van az utolso (par napja megjelent) szoftver verzioval es akadozhatnak a jatekok meg ha eleg eros a vas akkor is. Ezt jo tudni nehogy fantom problemakat es megoldasokat kergess ha belefutsz. Feny kell a koveteshez de ha van IR lampad akkor az is jo. A HMD-t tolhatod elore/hatra az arcod elott, told minel kozelebb hogy mnel nagyobb legyen a FOV.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Kuponkunyeráló
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- OLCSÓ MONITOROK
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest