- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- 200 MP-es főkamerával és dupla periszkóppal jön az Oppo Find X9 Ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
PhoenixAngel
csendes tag
Sziasztok!
Azért írok nektek, mert segítségre lenne szükségem! Szerintem Ti tudtok segíteni, s nekem ez elég fontos lenne! Kérlek ha tudtok, akkor segítsetek!
Nos a problémám a következő:
Egy kisebb hálózattal próbálkozom, s elakadtam a következő problémánál! (Linux server - windowsos kliensek)
Van nekem egy adott csoportom, minek neve legyen Phoenix, ami pár gépből, pontosabban pár felhasználóból áll! Mindegyiknek megvan a maga jelszava! Én ennek a csoportnak az összes felhasználójának jelszavát szeretném megváltoztatni egyszerre, pwgen-nel úgy, hogy ne legyenek benne z,y,1,I karakterek! Gondolom ezt for ciklussal lehet megírni, miután kiolvastattam a csoport tagjait a group fájlból! Majd ha megváltoztatta akkor azt írja be smbpasswd-del, valamint chpasswd-del a shadow fáljba! Valamint készítsen egy fájlt amit a csoport mindegyik tagja lát, hogy meg tudják nézni az új kódjukat, s utánna meg tudják változtatni, de azt már ne lássa senki, csak az adott felhasználó! Nem tudom, hogy erre milyen scriptet lehetne írni? Kérlek ha tudtok segíteni ebben, akkor segítsetek! Előre is köszönöm!
Phoenix
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Macska topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Villanyszerelés
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Napelem
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Ableton Live 12 Suite Education
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest