Hirdetés
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
OpenWrt rotuerem keresztül szeretném elérni az adsl modememet, mert elég messze van a géptől, és körülményes mindig kihúzgálni, gépen ip címet beállítani, stb!
A routerem 192.168.0.1 255.255.255.0-n működik.
Az elérni kívánt adsl modem, a 192.168.1.1-es ip címen érhető el, ha közvetlen össze kötöm a géppel, jelenleg a wan porba van bedugva.Itt van hozzá leírás, de nem jön össze, nem foglakoztam ilyen tűzfalas dologgal még, valaki segítene?
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Routeremen jelenleg openwrt fut!
OpenWrt Chaos Calmer 15.05-rc3 / LuCI Master (git-15.167.71950-8005ecb)Van egy külső helyről elérhető ftp kapcsolatom, ami a 2133 porton kommunikál a lanon lévő 21-es porton található proftpd-vel. (ProFTPD Version 1.3.4a).
Tökéletesen műkdik minden, kliensnek NcFTP-t használok.A gondok ott kezdődtek amikor felraktam a qos-t a routerre, (qos-scripts 1.2.1-7), ha engedélyezve van a qos, akkor nem tudok csaltakozni a szerverhez, vagyis csatlakozik csak eldobja a kapcsolatot ha jól értem.
NcFTP 3.2.5 (Feb 02, 2011) by Mike Gleason (http://www.NcFTP.com/contact/).
Connecting to IP.IP.IP.IP...
ProFTPD 1.3.4a Server (Debian) [::ffff:192.168.0.20]
Logging in...
User FELHASZNÁLÓ logged in
Logged in to domain.valami.hu.
connect failed: Kapcsolat elutasítva.
Falling back to PORT instead of PASV mode.
put /mentes/adatbazis/2015-08-19.zip: PORT failed.Amint látható létre jön a kapcsolat, csak utána van valami baja.
Proftpd.log-ban ez van minden kapcsolatnál:
Aug 19 09:57:33 NAS proftpd[2947] NAS.lan (külső ip]): FTP session opened.
Aug 19 09:57:34 NAS proftpd[2947] NAS.lan (külső ip]): Preparing to chroot to directory '/biztonsagi_mentes_helye'
Aug 19 09:57:34 NAS proftpd[2947] NAS.lan (külső ip]): USER FELHASZNALO: Login successful.
Aug 19 09:57:34 NAS proftpd[2947] NAS.lan (külső ip]): Refused PORT 192,168,1,7,188,62 (address mismatch)
Aug 19 09:57:34 NAS proftpd[2947] NAS.lan (külső ip]): FTP session closed.Ha átállítom a külső potot 2133-ről 21-re, akkor qos melett is működik az ftp kapcsolat.
Nem szeretnék a külvilág felé egy 21-es potot nyitva hagyni, van esetleg valakinek ötlete?
Előre is köszönöm. -
PistiSan
addikt
Az fw sajátossága ez, a squashfs csak olvasható fájlrendszer, ha törölsz valamit ami gyárilag benn volt ,akkor egy bejegyzés kerül csak a rendszerbe, hogy azt te törölted, nem fogod látni, de attól még ott lesz, és plusz helyet foglal a törlés jelölése is.
Pont ezért maradtam inkább a sima alap openwrt kiadásoknál, ami kell azt meg felrakom magam.
Saját routeremen jelnleg így állok, teljesen belakott rendszer mellett: Szabad hely: 86% (3.87 MB)(#6857) Intruder2k5
Igaz!
8mb-os flash van a routeremben.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
WDS-t próbálok beállítani OpenWrt alatt.
1. AP+WDS egy N600-as TP link router.
2. A másik router egy öregedő Asus wl 500gp v2 ez lenne a Client + WDS, +AP.Mindkét routeren OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1 fut. (Próbáltam, régebbi openwrt-vel is a 2. routeren, ugyan ez volt 14 és 12-es openwrt-vel is.)
Ez alapján próbáltam beállítani a WDS-t.
A leírás szerint az első router beállítása megtörtént, a második routernél vannak gondok.
Töröltem az interface-eket, csak a lan maradt, ip címet átírtam, átjárót, dns-t átállítottam az 1. router ip címére, dhcp kikapcsolva.Beállítom a 2. routeren a WDS Clientet, kapcsolódik is nagyon gyorsan az 1. routerhez, kap ip címet az 1. routertől, működik a net, mindkét routerről elérek mindent belső hálózaton.
Tehát idáig minden jó úgy gondolom.
Ezek után lére hozok egy új wi-fi interface-t a 2. routeren, AP-ra állítom, itt mindent az 1. router beállításai alapján adok meg, elmentem és innentől fogva nincs wifi csatlakozás.
Végig csináltam többször is a leírást, végül észre vettem mi a gond, a 2. Wifi létrehozása után kapok egy ilyen hibaüzenetet a 2. wifi beállításai között: Locked to channel 11 used by: Client "wifi2"Mindegy milyen nevet használok, vagy milyen csatornát állítok be, mindig ez a hibaüzenet fogad, ha letiltom a másodjára létrehozott wifit, akkor csatlakozik megint a 2. router az 1. höz.
Itt ugye lanon kapok internetet, de a wifi tovább osztása lenne a lényeg, nem a lan!Egy [kép] a hibáról.
Tudtok segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
De, broadcom van benne, akkor ez nem tud ilyet ezek szerint, ha ezt hamarabb tudom nem ba..om el a délutánom ezzel... Köszi az útbaigazítást, akkor ez így nem fog menni.
Jó lett volna ha roaminggol, meg marad 1 hálózaton, stb... gondolom akkor a repeater mód sem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, vagy megerősítés, tehát van egy fő routerem a legfrissebb OPENWRT-vel, illetve messzire tőle a LAN portba dugva van egy AL router, amin jelenleg gyári rendszer fut.
Szeretném beállítani a Wifi Roamingot, ehhez a beállításhoz találtam is egy régebbi leírást, ott mindkét routeren openwrt volt, és az ottani beállítások alapján akarom majd megpróbálni a dolgot.
A gond ott kezdődik, hogy az AL routeremben 4MB-os flash van, tehát nem igazán számíthatok majd a grafikus felület össze kattintgatós beállítási felületre.
A router egy TP-Link TL-WR740N V4-es verzió, a wiki oldal szerint támogatott, ez az fw rakható rá: link.A leírás szerint össze kell majd vonni minden portot 1 interface alá (LAN, WAN).
Szerintem így fog menni a dolog, a fő routerem át állítom az alapértelmezett ip címről valami másra, az AL routerre fel rakom grafikus felületről az OpenWRT-t, aztán telneten, vagy ssh-n adok neki egy jelszót, és be lépek rá, gondolom mivel itt nincs grafikus felület, így alapból elérhető lesz a telnet/ssh, mivel nem tudom a webes felület hiányában ezt bekapcsolni.
Meg néztem majd a kedvenc "vi" szerkesztővel a config fájlokat, beállítom amit kell (ehhez még majd kereséseket kell végeznem) és elvileg menni fog a dolog.
Amitől félek, hogy a wifit és a hozzá tartozó jelszót is karakteres felületen kell majd beállítanom, nem tudom hogy találok e ehhez majd valami wiki oldalt, amin ezek részletesen taglalva vannak.
Félek továbbá attól, hogy valamit majd nem jól adok meg az interfaceknél, és kizárom magam a routerből, a kizárás ellen a configolás idejére van valami biztonságos megoldás a visszaállításra?Nekem olyan ötletem támadt, hogy az erdedeti config fájlról csinálok egy másolatot, amit a cronnal ütemezek, és vissza másoltatok mondjuk fél óránként az eredeti fájl felülírva, így ha valamit el cseszek, akkor meg várom a fél órát és utána max újra indítom a routert, és akkor a jó configgal ismét hozzá fogok férni a routerhez, tudom hogy nagyon könnyű elcseszni a dolgot, mivel hülyeség védelemmel nincs ellátva az eszköz.
-
PistiSan
addikt
Szia!
Most van időm írni jobban, igen a te leírásod alapján állítottam be mindent, de nem megy a roaming továbbra sem, anno kb 3 éve a a LEDE/OPENWRT szétválás körül volt fent egy OpenWRT vagy LEDE verzió a fő routeren, aztán az al routert beállítottam wds-re, és alapból ment a wifi roaming, szerintem az új OpenWRT verzióban lehet valami hiba, ami miatt nem megy ez most, nem szívesen frissíteném régebbi verzióra a routeremet, igazából a roaming egy kényelmi dolog, nem létszükséglet, csak már nagyon bassza a csőrömet, hogy régen ment, most meg nem akar sikerülni sehogy sem. -
PistiSan
addikt
Vissza néztem milyen FW-k vannak a vinyómon, illetve találtam 2 screenshotot, ahol AP + WDS-ben volt a router, szerintem azért fotóztam le a wifi beállításokat, mert úgy ment a Roaming is, ott a "chaos_calmer, 15.05.1" volt telepítve, ma majd vissza rakom ezt a verziót a fő routerre, kíváncsi leszek hogy működni fog e.
Rossz érzéssel tölt el, hogy a friss rendszer helyett egy régebbit kell fel raknom, de igazából semmi olyant nem nyújt nekem jelenleg (a biztonsági javításokon kívül persze) az új verzió, amit a régi nem tudna. -
PistiSan
addikt
válasz wwenigma #13351 üzenetére
Nálunk a benti router egy sarokban van, házon belül vannak helyek ahol sokkal jobb jele van a kinti routernek, a roaming azt tudja, hogy dobálja a klienst ide oda, ahol éppen jobb a jel, mindezt úgy teszi, hogy 1 pillanatra sem szakad meg a net kapcsolatodod. Igazából mint írtam tegnap, lehet élni e nélkül is, csak korábban hibátlanul működött a dolog, és ez nagyon zavar.
Az asszony közölte tegnap este, hogy ki vágja a routert holnap ha nem leszek otthon, szóval lehet el marad a mai fw frissítés. -
PistiSan
addikt
válasz E.Kaufmann #13493 üzenetére
Szerintem erre a célra egy raspberry pi sokkal alkalmasabb lenne, sokkal jobb hardver.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, asus ac65p-t használok vargalex féle openwrt vel, futtatok egy pihole-t dockerben, manuálisan a pc dns beállítását módosítva szépen működik is. Openwrt alatt sehogy sem tudom beállítani hogy a pihole ip-jét ossza mint dns, mindig a router ip-je kerül kiosztásra. Próbáltam már a dhcp beállításokban külső dns szerverhez fel venni, wan, lan interfacenél egyéni dns-ként megadni, újra indítottam már többször is a routert, semmi nem használ. Valami tippetek van esetleg?
-
PistiSan
addikt
válasz vargalex #15314 üzenetére
root@OpenWrt:/etc/config# uci add_list dhcp.lan.dhcp_option="192.168.1.10"
root@OpenWrt:/etc/config# uci commit dhcp
root@OpenWrt:/etc/config# /etc/init.d/dnsmasq restart
udhcpc: started, v1.31.1
udhcpc: sending discover
udhcpc: no lease, failingEzek után megszűnt a dhcp-n való ip cím kiosztás a hálózaton, szerencsére rá kerestem és a
uci del_list dhcp.lan.dhcp_option="192.168.1.10"
paranccsal töröltem, utána helyre állt minden. -
PistiSan
addikt
válasz vargalex #15319 üzenetére
Az a helyzet, hogy jártam ennél a beállításnál, csak nem tudtam értelmezni, hogy a példában szereplő 6-os az mi a fene lenne, beállítottam ahogy írtad, tökéletesen működik!
Látom, hogy több dns szerver címet is fel lehet venni, ha jól értem akkor nem arról van szó, hogy több címet oszt ki a klienseknek, hanem elszórva teszi ezt, egyik kliens kapja az egyik címet, a következő a másikat, stb, persze ha több dns szerver fel van véve a listára.
A fentiekkel csak 1 gond van, hogy ha valami oknál fogva lehal a pihole a docker konténerben, és én nem vagyok itthon, az asszony meg netezni akar, akkor....... nem biztos hogy ez a legjobb megoláds, lehet rossz úton indultam el.
A koncepció az lett volna, hogy a pihole-on megy a reklám blokkolás, de ha esetleg valami gond van a géppel, akkor meg menjen tovább az internet reklámokkal együtt, de műkdjön a dns.
Amit próbáltam korábban:
Csatolók » LAN
Általános beállítások
Egyedi DNS-kiszolgálók használata
Itt fel vettem sorba a PI-holt és a google dns-eket is, de semmilyen blokkolást nem értem el, ezért mertem itt kérdezni, de most eléggé tanácsntan vagyok, minden esetre köszi az eddigi segítséget, legalább ezen a részén már nem agyalok. -
PistiSan
addikt
válasz vargalex #15322 üzenetére
Tegnap ki próbáltam, fel vittem több dns-t is, win10 egy ipconfig/release /renew után a listán szereplő legutolsó címet kapta csak meg mint dns cím(ipconfig/all-al néztem), aztán le lőttem a pihole-t és meghalt a DNS teljesen, hiába volt a routeren hozzáadva a 8.8.8.8 is, nem került kiosztásra a cím.
Azért furcsa ez nekem, mert debianon használom a isc-dhcp-server-t és ott jelenleg 4 dns cím van a melóhelyen konfigurálva, és mind a 4 dns-t meg kapja minden gép.Köszönöm mindenkinek az ötleteket, még nem tudom mi lesz a vége
-
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, ac65p routerem van vargalex féle fw-vel, ma gondoltam egy nagyot és sysupgrade snapshotot rá toltam a beállítások megtartása mellett, utána újra indult, de ip címet már nem osztott többet. Asus restoration toolal vissza raktam a vargalex féle fw-t. Mit csinálhattam rosszul szerintetek? Láttam hogy van factory, meg kernel verzió is, jól gondolom, hogy ha már fent van az openwrt, akkor utána a sysupgrade kell mindig?
-
PistiSan
addikt
válasz Sziszifeca #15450 üzenetére
Igen
-
PistiSan
addikt
Cpu terhelés figyelésére a load értéknél van valami pontosabb, vagy az is bőven elég?
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, van a szekrényben egy tp link wdr3600 routerem (másik routet van helyette), úgy alakult, hogy kevés lett az itthoni veztékes portok száma, be lehet úgy állítani ezt a routert openwrt alatt, hogy minden protja úgy viselkedjen mint egy switch? Wifi, dhcp kikapcsolásán kívül mit kellene még csinálnom, hogy a wan portba tudjam a kábelt bedugni, és a maradék 4 port NAT nélkül működjön? Ha nem lehet veszek egy switchet, csak egyenlőre ennyi port pont elég lenne, ha meg itt van az eszköz, akkor azt használnám.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
ASUS RT-AC65P routerem van, openwrt van rajta, úgy látszik egyenlőre a gyári fw frissebb, jobban támogatott mint az openwrt. Hogy tudom visszarakni a gyári fw-t a routerre?
Tp linkeknél rémlik, hogy valami vágotz ft-t kellett használni. -
PistiSan
addikt
válasz xabolcs #16759 üzenetére
Nálam a szolgáltató pont DHCP-n adja az ip-t, tehát akkor bátran felrakható az új OpenWrt, mindenféle trükközés nélkül menni fog a hardware NAT ha jól értem.
Gyári Fw alatt még mindig nem tudom megszokni, hogy gyengébb a wifi, pedig openwrt-vel sincs maxra állítva. (Illetve ha módosítok valamit, akkor rögtön újraindul, és bootol egy csomót)
Ami viszont a gyári fw-ben tetszik, hogy kikapcsolhatóak a ledek, ezt a korábbi Vargalex féle openwrt nem tudta, legalábbis nem minden ledet tudott kikapcsolni, nem tudom ezzel a "hivatalos" verzióval mi a helyzet, ki fogom próbálni. -
PistiSan
addikt
válasz xabolcs #16764 üzenetére
Ahogy nezem a kommitot ami behozta, illetve a jelenlegit tamogatast, a LED-eket szigszalaggal fogod tudni csak kikapcsolni OpenWrt alatt.
Ez a megoldás, valahogy minden FW alatt működött eddig!Amúgy a gyáriban is van hiba, gombra kikapcsol az összes led, aztán újabb gombnyomásra vissza kapcsol minden, a LAN port ledek kivételével, szóval ott sem teljesen jó, illetve kikacsolt ledeknél, egy áramszünet után ismét visszakapcsolnak a ledek, a fene sem érti, de legalább ott van egy gyors félmegoldás.
-
PistiSan
addikt
Neten nálam 750mbps volt a csúcs openwrt-vel. A gyári rendszer hozza a közel 1000 mbps-ot is, lanon nem próbáltam, ment vissza gyorsan a gyári, egyébként nevetséges hülyeségekkel teli (wifi jelszó csere után teljesen újraindul, kb 1 perc, stb) rendszer. Ja és openwrt alatt a wifi alapbeállításban jóval erősebb. Ha vége lesz a nagyobb netes promóciónak, lehet vissza dobom az openwrt-t, mert nagyon szeretem.
-
PistiSan
addikt
válasz Wolfy999 #16815 üzenetére
Igazából ha már nagyobb NET csomagom van, akkor úgy vagyok vele, ha kell tudjam használni is, ne a router legyen a szűk keresztmetszet. Amúgy hétvégén töltöttem le új linux isokat, nem mondom, hogy bele haltam volna ha "csak" 700Mbps-al jönnek a dolgok.
Anno Asus WL500GP V2-vel nyomultam, 2/0,5-ös nettel, ott nem a router volt a gyenge láncszem.
A gyári rendszert tényleg nem szeretem, de mivel nem lépek be naponta konfigurálni valamit, ezért inkább maradok a gyári rendszeren elérhető nagyobb sebességnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Már felhőből is etethető tartalommal a PlayStation Portal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Politika
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest