- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Itt nem is a használat volt kérdés, hanem hogy azonos néven megy-e. A két freki. Namost mivel ez a gyári rendszerrel ment, nálam egyértelmű volt, hogy a két ssid azonos néven fut, de mostmár nem vagyok benne biztos, hogy az openwrt ezen kiadásai ismerik is ezt a funkciót, vagy ha ismerik, jól tudják használni.
Én most Fix 5GHz- én hagytam a telefonokat, a többi a 2.4- én, minden probléma elszállt, működik jól. Igaz ezt a wpa3- at nem próbáltam még. -
Rick4
félisten
Természetesen!
Még ha nem is lenne ennél sokkal gyorsabbnak kellene lenni, de nem.
Viszont nálad lehet be sincs kapcsolva a 2.4GHz, nálam meg vannak okos hosszabbítók, okos mosógép, wifis kamera, ez-az, aminek kell a 2.4, ezért a telefon (vagy a router) is előnyben részesíti a 2.4-es sávot, még 4-5 m-ről, szabad rálátással is, és persze a két wifi sáv egy néven fut, azaz a készülékek döntik el, melyik sávon kommunikálnak. Én sem értem, miért, néha feljebb vált, de a linksebesség jellemzően 206- 229 Mbit/s, és ennyi. Amúgy tényleg mindegy, mert telefonon max napi 5-10 perc használat van itthon, ami értesítés kell, az ilyen sebességgel is megjön...Saját telefonomnál pl most ezt látom:
-62/-106 dBm
229.4 Mbit/s, 20 MHz, HE-MCS 9,
HE-NSS 2 12.0 Mbit/s, 20 MHz
És a készülék is ezt a linksebességet mutatja, kb 100Mbit-tel tud mérni.yodee_ :
Érthető volt, ha nagyon akarta az ember, csak előtted több értékről volt szó, jobb volt tisztázni! -
Rick4
félisten
Feltettem ugyanezt, vártam szépen, 36-os csatorna, 160MHZ, 5-6 m-r ea routertől jött kb 100 Mbit, gépen vezetékkel 910/935 ahogy szokott..
Nem értem, nálad melyik csati, melyik országkód, hogy ekkorát megy, Még mindig mindegy, de ezek szerint valami nálam rosszul van beállítva. A router mellett mérve is 150/120..
És ugyanezzel a telefonnal volt 940 is a gyári fw-rel. -
xabolcs
őstag
Orulok, hogy vegul sikerult!
A "sudo dnsmasq ... " sor csak annyit jelent, hogy inditsd el a TFTP szervert (Linux eseteben a dnsmasq-ot).
Kulcs az egeszben a felsorolas elott levo bekezdes:
For Windows you can use tftpd64 and on Linux you can use dnsmasq. These are the steps to do it for Linux (this can be adapted to the tftpd64's graphical interface very easily): -
tlala
addikt
Akkor beírom az utókornak, ezek a szükséges TFTP beállítások.
Így felment a gyári fw az openwrt leírás szerint, teljes siker. -
xabolcs
őstag
Sikerult a frissites!
De bootloop-ba kerult.
Ilyen elofordult velem is, de sajnos a tamogatoi forumon nem sikerult ugy elmondanom, hogy foganatja is legyen.
Ha lenne soros port hozzaferesed, akkor megnezhetned, hogy mi a baja.
Esetleg amig ilyen allapotban van, akkor megnezhetned, hogy mennyi ido utan valt vissza a masik particiora!
Ha egyaltalan visszavalt.Ha pedig nincs ilyenekhez kedved, akkor a szokasos, gyari firmware-es TFTP-s, DHCP-s, fajlnevbe IP-t hexaul kodolos visszaallitas utan ujra hasznalhatod!
Szerk: a legutobbi robi builddel volt a napokban baj, pont az AX3600-nal, szoval ne a rossz verziora frissits!
-
csixy
addikt
Nekem a telekomos ont intézi a PPPOE kapcsolatot, le kellett mondanom a passtrogh módról. A két IPTV okos dobozkám az ONT két külön LAN lukára van rádugva és az otthoni hálózatot egy duplán natoló Asus RT-ax53u intézi. Így minden oké. Az ONT saját wifijét lekapcsoltattam, meg az ingyen Wifijüket is.
-
tlala
addikt
Nos, akkor megválaszolom az openwrt rendszerű Xiaomi AX3600-as routeremmel kapcsolatos saját IPTV kérdésemet - talán a jövőben még hasznos lehet. Az internet szolgáltatóm Telekom, optikai hálózat.
Igaz, még nagyon felemás ez a részeredmény, egyelőre a dedikált LAN3-as porton megy csak, ráadásul az ONT-tól kapja a tv box az IP-t - szóval nincs közös hálózaton a routerrel.
De nem adom fel.
Ha valakit érdekel, leírom.
A br-lan bridzsből kivettem a LAN3-at, és létrehoztam a Network menüpontban egy új bridge eszközt IPTV néven, amibe betettem az eth0-t (ami ennél a routernél egyben a wan is) és az eth3-at.
Viszont a PPOE kapcsolatot létrehozó wan interfésznél a net usernév/jelszó résznél a kapcsolódás eszközét le kellett cserélni (az eredeti eth0-t) erre az új IPTV bridzsre (enélkül nem megy a mutatvány, ezt - illetve valami hasonlót - ebben a videóban láttam).
Így már működik az IPTV a LAN3-ról, de az STB az ONT-tól kap IP-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest