- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Ragnar95 #19782 üzenetére
Köszönöm!Igen ilyen válaszokra voltam kíváncsi!Szóval akkor nincs gond!Játékok nem izgatnak csak kíváncsi voltam.Ha meg lehet mellette windows-is akkor meg semmi gond!
blakey: Nekem tetszik ami hozzá van!
Bár láttam hosszabbakat is amin külön vannak a számok is az jobban bejön!
-
madgie
titán
válasz
Ragnar95 #19619 üzenetére
Ha külső merevlemezt is rá szeretne kötni úgy, hogy használható sebességgel működjön, de mégsem thunderbolt árban, akkor szerintem nagyon kellenek az USB 3.0 portok... amik tudtommal még a 2011-es modellben sincsenek meg.
Lightroomra amúgy még a 2012-es alapmodell procija is elég esetleges (RAW képek esetében). Persze használható, csak nem túl acélos.
-
bugmenot1
tag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ragnar95 #19325 üzenetére
Nem az alt és a cmd van fordítottan?
A felső F1-F10-ig az Alt-tal hozom elő őket? Meg lehet ezt is invertálni úgy, hogy alapértelmezetten ne Fx billentyű legyen, ha nem alapból a második funkcióját aktiválja, ha lenyomom?
Kommy:
Köszi, bár ezek a kék és zöld jelölések elég furcsák rajta. A kukac nem a v-n van itt?
-
válasz
Ragnar95 #19067 üzenetére
Kérlek mutass egy ilyen videót, mert én nem találok. Csak olyanokat ahol kicserélték az imac hdd-jét 3rdp-re, de ott OSX alatt is hangosabb a gép (lásd múlt heti thread).
Egyébként két gépen használok bootcampel (SIC!, a bootcamp egy particionáló tool és egy drivercsomag, nem pedig egy eszköz amiVEL a Windows fut) a Windowst játék miatt, egyáltalán nem hangosabb, be is baszna ha az lenne.
Hogy mennyire nem használtam még, arról árulkodik az is, hogy bugreportoltam pár éve az Applenek egy bootcamp problémát, de sebajj, itt úgy látszik annak van igaza aki hangosabb, megszoktam már. Tények meg bizonyítékok meg nem számítanak, elég csak odaírni mindig hogy "DE NÁLAM NEM ÚGY VAN, te hülye vagy, nem értesz hozzá, nem is láttad sose, minek ugatsz bele".
Kösz, de tényleg, ez igazán konstruktív és élmény így vitázni.
-
válasz
Ragnar95 #19060 üzenetére
Neked is csak azt tudom mondani hogy támaszd alá kérlek azt, hogy ennek a gyakorlatban bármi látszata lenne (sebesség, gép hangja), az akkuidőn kívül. Attól, hogy OSX van a gépen, még nem lesz gyorsabb a benne levő CPU. Az energiagazdálkodás nem ezt jelenti, ne keverjük.
A mac ventiszabályzásának pedig semmi köze a dirverekhez, mert azt az SMC végzi (volt már róla itt szó, olvass vissza).
Rengeteg pozitívumot tudok mondani, ami miatt gördülékenyebb és kényelmesebb a munka OSX-en, én is ezért használom. De ez az UX (user experience design), és a rengeteg előremutató alkalmazás miatt van (icloud, és társai). E mellett nagyon jó dolog a fejlett energiagazdálkodás is, főleg a Macbookok esetében. A mai akkuk mellett 2-3 órát lehet nyerni ugyanazon gépen OSX esetén, de más mágikus dolgot nem képzelek mögé, se plusz sebességet, se halkabb működést.
A kioktatásról pedig annyit, hogy te kezdtél el személyeskedni, anélkül hogy ismernél.
-
válasz
Ragnar95 #19008 üzenetére
SQlite-ban vannak a backupban, legalábbis mikor utoljára néztem akkor abban voltak. Szóval elvileg nem egy nagy kaland, de azért annak, aki amúgy nem foglalkozik adatbázisokkal inkább valami olyan backup turkáló toolt ajánlanék ami képes exportra is (nem ismerek ilyet, mert nem volt rá szükségem, de sejtésem szerint van egy halom).
-
Ærni
tag
válasz
Ragnar95 #18651 üzenetére
A 256 giga SSD + 2 TB hdd USB3-mal egy iMacre kötve valóban járható út lehet. Azért az ember ennyi kompromisszumra hajlandó, hogy egy USB slot állandóan foglalt. Összesen talán 4 van rajta, most így hirtelen nem vágom.
Mindenesetre karácsonyig tuti váratni fog magára a vásárlás, de mindig elolvasom a fórum oda vágó részét műszaki cikk vásárlása előtt, főleg most, hogy azért egy iMac korántsem olcsó mulatság.
Olvastam pár helyen, hogy sokan félnek all-in-one gépek vásárlásától, mert ha egyvalami elromlik nagyon drága a javítás. Ennyi pénzért azért remélem értékálló cuccot kap az ember. Olvastam még, hogy egy idő után a kijelző porosodás megfigyelhető. Erről valakinek valami tapasztalata?
Megnéztem egy videot közben a RAM házi bővítéséről és valóban jobban megéri, mint gyárilag belerakatni.
-
biker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #18647 üzenetére
Bocsi, te fusionről írtál, tDr1v3r pedig hibridről
Én meg mindkettőrőlA te másolgatós megoldásoddal az a baj, hogy akkor is törődést igényel, ha ezt nem vallod be, hiszen egy limitált és egy nagy meghajtód van, és a limitált biza betelik
Mert tök jó ha a home mappád az ssd-n van, míg véletlen nem tolsz rá egy videót imoviebólvagy nem synceled rá a 64gb-os ipad/iphoneod az itunesal
Előre 100%-osan nem tudod belőni, mindig törődést igényelImacbe miért ne menne sshd?
-
biker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #18644 üzenetére
Te a fusion driveról beszélsz, én a hybrid driveról (SSHD)
nem ugyanaz, nagyon nemtDr1v3r: már nincs, mert airem van, de a régi proban az volt, és tudom, mit tud nyújtani, sőt, a mec miniben most is fusion drive van, és azt is mit tud az. És azt korábbi egyéb tapasztalatból tudom, mennyire kényelmetlen a kézi másolgatás, amit a kolléga javasolt
-
Ærni
tag
válasz
Ragnar95 #18631 üzenetére
Az előbbiekben bocs a dupláért.
November-december környékére terveztem én is a vásárlást, szóval addig még sok minden változhat. Nagyon sokág szemeztem a minivel is, de aztán a videokártya miatt inkább az imac felé orientálódtam. Tesztekben azt olvastam az i7 "csupán" 17%kal jobb a teljesítmény, ha meg amúgy se használnám ki teljesen felesleges, akárcsak a gpu.
Köszönöm a tanácsot! -
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #18573 üzenetére
A 15"-os modellben konkrétan két generációval régebbi GPU lesz a mobil 900-as Maxwell széria érkezésével, ezért. Ebbe a 750m és a 650m egyezését nem is vettem bele. Teljesítményben különbség van már az első Maxwell mobil GPU javára is. Mondhatni most szinte lehúzásnak számít egy ilyen gépben a 750m. Az ilyen időközi apróbb igazításokat amúgy is hülyeség rendes frissítési ciklusnak venni, az Apple sem veszi annak. Régen nyilatkozták, hogy nem fognak valamivel várni a ciklus miatt ha szükséges. A kis öcsi iMac sem jeleníti azt, hogy most aztán nem frissítenek.
-
twine
veterán
válasz
Ragnar95 #18435 üzenetére
Most, hogy így szóba hoztátok, és piszkosul ráértem melóban, gondoltam felcsapom a honlapját...
Találtam egy videót ami érdekelt volna:
Yosemite video
El is kezdtem nézni, annak ellenére, hogy András nekem mérhetetlenül antipatikus személyiség...
De nem jutottam az 50. másodpercnél tovább....
"Természetesen a profi userek a Dark témát fogják használni"
majd hozzáteszi, mert ez neki is jobban tetszik....Köszönöm András, ennyi elég is volt,,,,majd nézek egy másik videót a neten,,,talán találok valamit,amit szívesen végig is nézek...
Azt hiszem ismét eltelik pár hónap, vagy év mire a honlapjára keveredek,,,épp mint legutóbb....
Elnézést a durva offért, de ....................szóval elnézést...
-
blakey
titán
válasz
Ragnar95 #18413 üzenetére
Mivel Mac-ről volt szó ezért az érvelésed "nem számít".
Mac-nél nincs ilyen, azaz egy dologról tudok, pl. usb hosszabító úgy volt kialakítva, hogy csak az Apple billentyűzetet és egeret lehetett használni, de az is hardveresen volt kialakítva, volt egy mélyedés az usb csatin.Ha DP port, HDMI korlátozva lenne, akkor semmilyen kábellel nem működne, de mint tudjuk nem így van.
(#18412) koma106
A lightning kábel más, azt nem is használja más gyártó ill. nem Mac. -
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Ragnar95 #18358 üzenetére
Köszönöm!
Akkor jó, én is ezeket használom.
Csak gondoltam hátha ezek valami szélsőséges alkalmazások és csak én használom őket.Videólejátszásra még vlc-t használok.
Még olyan fontos kérdésem van, hogy a 3TB-s Fusion Drive-t szabad partíciózni?
Most egybe van a 3Terra, úgy szeretném, hogy egy 500G- amin a rendszer marad, a többi meg a mindenféle képek, zene, ilyesmi.
Ha esetleg így oké lenne, akkor simán még 1 partíció a lemezkezelőben és kész?
Azt nem szeretném, hogy a rendszer elvesszen.
Köszönöm szépen!
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #18313 üzenetére
Ez csak a technikai minimum ami meghatározza a kereteket, semmi extra nincs benne. Éppen ezért baj, hogy a Mac mint platform pont ebben ennyire béna. Valahol még szégyenletes is az Apple gyökereit tekintve. Egy megfelelő médialejátszó ezt tudja 50000 Forintból, de ugyanazon a hardveren Windows alatt is megvan minden ha a hardver képes rá. Ezért nem mindegy mit vesz az ember ha már dedikált gépet akar. Egy 40"-os LCD esetében saját hangszórókkal tökmindegy lenne, bár én azt vallom ott sem az. A rétegigény az a 3D LUT kalibrálásnál kezdődik talán.
Egyébként rátapintottál a lényegre a, bár a lejátszás kérdéséhez nem relevánsan; ma már a platform alkalmatlan egy teljes multimédiás pridukciós láncként. Régen meghatározó ipari szereplő volt, most meg sok helyen magyarul mondva "feature hiányos" a platform. Engem ez nagyon bánt mert egyszerűen szeretem a Mac nyugalmát, az ötletes freeware cuccokat, a logikát, a gyönyörű termékeket, stb...
Madgie:
Nekem ez fel sem tűnt, annyira nem használom a Cover Flow-t, kösz az említést! Nekem ebben az furcsa, hogy pont a rendszerszintű egyszerű integráltság a jó benne. Mavericks-ről van szó egyébként? -
twine
veterán
válasz
Ragnar95 #18325 üzenetére
köszönöm szépen a választ,,,
Igen, amire felhívtad a figyelmem, arra mind készültem!Átlátszót azért szeretnék, mert az ebédlő asztalon van a legtöbbet a billzet (épül a ház jó ideje,nincs még normális dolgozó szobám/sarkom stb) és "szegény" eléggé kapja az ívet..morzsa, pörköltes cupákos kézzel gépelés,,,[neeeem dehogy is,,ennyire azért nem vagyok p@raszt
]
De gondolkodom egy final cut pro skinben is,, vagy valami hasonlóban (premiere
)
Mindig tetszettek a shortcut billzetek, bár nincs rá szükségem a premiere-hez,,,és gondolom a final cut-hoz sem lenne, de ez utóbbival úgy vagyok, ha valami "kínai" skint be tudok szerezni "akciósan", akkor talán pöppet megkönnyíti az ismerkedést a progivaljelentős összeget semmikép nem szánok rá...
-
madgie
titán
válasz
Ragnar95 #18309 üzenetére
Nekem a NAS-t is kiváltja a Mini. Igaz, mediaplayernek pont nem használom, de 24/7 letöltőgép, bárhonnan elérem, otthon streameli a filmeket/zenét több eszközre is, ha kell (a nappaliban Popcorn Hour van), mindemellett a fotóimat is ezen dolgozom fel.
Szóval nekem ez így minimum 3 in 1, sőt, a Linksys routeremnél is erősebben osztaná a wifit, ha bekapcsolnám (kipróbáltam).
szerk: néha még játszom is bele, egy Batman Arkham City például 1280*720-on jól elfut rajta (Mac Steam kliensen).
-
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #18256 üzenetére
Az MKV és az AVI is csak egy konténer, az a lényeg milyen tömörítéssel van benne az anyag. MKV-ben x.264 szokott lenni ami a legjobb h.264 alapon dolgozó tömörítés. Én pont azt nem értem minek keringenek még mindenféle AVI-k, miért nem csak MKV van? Amúgy arra a pár DVD-re ami van az embernek én nem sajnálom egy az egyben a helyet, mindig a forrás a legjobb minőségű.
-
blakey
titán
válasz
Ragnar95 #18254 üzenetére
Nem tudom ki az a legtöbb ember, a környezetemben a HD a "divat".
A "normális" avik akár jobbak is lehetnek a dvd-nél de nem feltétlenül kisebbek 4,4 GB-nál.
Remélem nem az 1,4 GB-os avikat nevezed normálisnak, botrányosak, legalábbis 26" felett már minimum 720p a jó, alatta épp, hogy elviselhető, de a dvd is épp határeset.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Ragnar95 #18248 üzenetére
Ez az MPlayerX tetszik. És ahogy látom ingyenes is.
A VLC sose jött be.
Azért .iso-ban mert máshogy nincsenek meg. Sok olyan film amit megvenni már nem tudom és letölteném, nem tudom csak .iso-ba leszedni. És engem érdekel a menü, extra tartalmak, stb. Attól hogy sok embernek fölösleges.
És azt hol találom meg hogy az MPlayerX milyen formátumokat kezel? Gondolom MKV-t kezel igaz?
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Ragnar95 #18189 üzenetére
Értem. Ebbe jelenleg 10Gb ram van. 1x 8GB Trascend 1600MHz-es és egy 2GB-os Trascend 1333MHz-es. Így jelenleg 1333MHz-en mennek. De van még 1db 2GB-os 1333MHz Trascend. És 500GB-os vinyó van benne. E mellé csak egy 1TB-os vincsit akarok majd adatra. Mivel nem gondolom hogy még annyit jelentene egy SSD.
(#18190) tDr1v3r:
Igazából csere lesz 120k értékben. De ebbe a 2x2GB ram és a 8GB-os modul is benne van. -
koma106
senior tag
válasz
Ragnar95 #18173 üzenetére
Lightroom használóként én nem használom az iPhoto-t, csak a photostream érdekelne belőle. Nagyon várom az elvileg jövőre megjelenő OSX Photos funkciót, de addig is szeretném egyszerűen, a finderből elérni az iphone-nal készült képeimet. A kérdést azért tettem fel, mert Mavericks alatt nem akar rendesen működni a linkelt leírás. A /Library/Application Support/iLifeAssetManagement/assets/sub könyvtáron belüli mappákban nem tudok a finderrel képekre rákeresni (és így smart foldert létrehozni). Mavericks előtti verziókon állítólag gond nélkül ment.
-
kispecek
aktív tag
válasz
Ragnar95 #18162 üzenetére
Én most úgy jártam hogy egy külső merevlemezen csináltam egy 200 GB-os partíciót a TM-nek, és egy 400 GB-os partíciót a letöltéseknek. HFS-re formáztam.
A letöltéseknek szánt partició egyszer csak írhatatlan lett, látta a rendszer, meg is tudtam nyitni, ott volt az asztalon és alatta egy kék pont?!A neve is eltűnt....
Próbáltam le és felcsatolni, de semmi változás. Szóval van baj. -
RoryBreaker
aktív tag
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Ragnar95 #17860 üzenetére
Már 3x átmentem rajta
Azt használtam (most nem látom, mert nem vagyok otthon) ami a felső a partíció kiválasztásánál, a naplózott végű.
De láttam, hogy van ott olyan balra, hogy szabad hely törlése, vagy ilyesmi. Az mit csinál?
Bocs a hülye kérdésekért, de osx partíciókban még nem vagyok annyira otthon, nemrég váltottam win-ről.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #17852 üzenetére
Lehet, csak ez engem nem érdekel
Egyébként a csúcs iMac-kel elég jól el lehet lenni játék szempontból bootcamp alatt, Mac Pro meg adja magát. Főleg a duál D700 konfiguráció. Csak ott a bibi vele, hogy oktatási áron is 280k a különbség az alap D300-hoz képest, ami egy gaming PC. Viszont ha átviszem a videózást PC-re akkor OpenCL-hez mehet bele egy r9 290, ami nem lennék meglepve ha erősebb lenne még a duál d700-nál is. Erre jön még a sokkal jobb Windows driverek ténye, sajnos OS X alatt még legújabb OpenGL sincs
Két dolog fáj nekem a platformon, pedig nagyon szeretem a Mac-et, iPhone-t, iPad-et. Az egyik a hiányos tmogatása a videó-feldolgozási láncnak, a másik pedig a nagyon gagyi megjelenítő driver. Ráadásul csak point release esetén van esélye a frissítésnek. Pedig maga a CoreImage, Quartz, stb... és az egész rendszer koncepciója fényévekkel értelmesebb és logikusabb mint ami Windows-on valaha is volt.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Ragnar95 #17846 üzenetére
Na igen, én ezt sajnálom kicsit. Mac platformon lehet inkább egy nagyobb retina iMac lenne a következő lépcső mint az új Mac Pro. Ha videós dolgokban most is olyan meghatározó lenne platform mint régen akkor nem gondolkodnék. Viszont az amatőr fenyképezést és zenélést meg könnyen elviszi egy 15" rMBP is. Ha a videó átkerülne PC-re akkor lehetne egy erős gaming PC is egyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Chrome
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Nintendo Switch 2
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Diablo IV
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i7-14700KF - RTX 5070 - 32GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest