- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
-
joey04
titán
Még kb 5 éve volt akkor még 20-as imacem, de akkor visszaváltottam PC-re mert sokat játszottam de ma már semennyit vagy 2 éve legalább. De bemegyek APR-be mindenképpen, mert pár apróságot ki akarok próbálni meg 1-2 kérdésem is lesz.
Btw néztem, hogy az iris 6200 azért keményen odacsap a tesztekben a 750m-nek. Meg is lepett. De fhd alá tuti elég a 750m.
-
joey04
titán
De persze csak néha filmeket azért néznék gépről és akkor az 50-es plazmán nézném inkább. Ezért volt fontos, hogy ha rákötöm TV-re akkor le tudjam kapcsolni az iMac kijelzőjét. Nem tudom kicsi lesz-e, most 24-es monitort használok. Csak általános használatra lenne a gép.
24935: Lapost nem szeretnék, nem viszem sehova a gépet akkor meg inkább jóval erősebb gépet vennék adott összegből.
24837: a 2 drágább mindkettő nv 750m-es csak az egyikben erősebb proci van, a másikban több ram. Akkor szerinec inkább az erősebb gépet vegyem mert ha kevés lenne a 8gb az elkövetkezőm4-5 évben akkor könnyen bővítem?
----
Akkor az esetleges őszi frissítésre ne várjak?
-
megema
őstag
Sajnos ez nem így van, pedig jobb lenne. A DNS szerverek nem válogatnak geolokáció alapján, régi a protokoll.
Minden domainhez tartozik több névszerver, ahonnan a DNS szerverek le tudják kérdezni a domainhez tartozó IP cím(ek)et. Egy magyar és egy német DNS szerver nem adhat vissza más címeket*, maximum más sorrendben adja vissza őket. A sorrendet egy olyan algoritmus határozza meg, ami semmit sem tud az adott című szerverek állapotáról, elérhetőségéről. A kliensek a kapott lista legelső, éppen elérhető szerverét használják.
A listában szereplő címek tartozhatnak a konkrét szerverekhez, vagy egy terheléselosztó réteghez is, ami már képes a legkisebb terhelésű szerverekhez irányítani a forgalmat.
*: feltételezve, hogy valós információt közvetít, nem pedig támadáshoz, átveréshez használják
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Köszi.
Közben találtam jó DNS szervereket. A getflix, ami netflixhez van, javasolt egy német és egy olasz publikus dnsszervert. Ha mind a kettőt beállítottam a Time Capsule-on, akkor az automatikus Upc-set nem nézte. A Minin csak a lokálisat állítottam be, és így 18p. Már fenn is van. :-)
-
gamer187
tag
Most már ha leveszem a fényerőt és vissza erősítem arra sem reagál csak egy pillanatra felvillan.
Ilyen idős gépnél nem hiszem hoga szervízt választom talán egy monitor megoldja a problémám amúgy is nagyobb képet szerettem volna, csak hát ugye így a mobilitást elbukom... itthon nem lehet valahogy kideríteni hogy kábel vagy kijelző hiba lehet itt? A darabokra szedés az megy. 😆
-
Ear001
addikt
Szerintem nem kell ezt ilyen bonyolultan. Telepítés elindít, rendszer rákérdez melyik lemezre, kijelöl, utána rájön, hogy lát egy Time Machine mentést, rákérdez mit csináljon vele, teljes visszaállítás, kicsi várakozás, aztán lehet örülni neki.
Vagy szűz telepítés az SSD-re, programok fel, és utána a Migration Assistanttal áthozni azt, ami kell, levelezés, mappák, mittudomén.
-
WhiteWalker
nagyúr
Nem nagyon tudom kivonni a hosszabítót , mert a bill elég távol esik a mac minitől
Az a megolds játszik , hogy másik,közelebbi helyre teszem a macet...vagy ezt a hosszabítót (usb 3.0) megvenni , ezzel megnézni, hogy működik e...legfeljebb kidobok 1500ft-t.
Vagy az egér is kap egy usb hosszabítót és igy leválik a bill-ről...
-
WhiteWalker
nagyúr
-
degas2428
tag
Sziasztok!
iMac 27" 5k gép vásárlása előtt állok. Az alapgépet néztem ki magamnak (otthoni használatra) s ezt külső SSD-ről szeretném használni. Mi erről a véleményetek? Mennyire használható (gyors) így a rendszer? Fusion drive-ot nem nagyon szeretnék, az SSD meg irreálisan drága amennyiben azzal kérem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv: degas
-
Snoop-y
veterán
En pont ezert akarom lebeszelni errol es terelni inkabb egy HP vagy egy Dell eromu megvetelenek iranyaba.
En hasznalok MAC-et virtualizalva (nyilvan nem ezen renderelek mert nincs 3D tamogatas ra) es a felulet nagyon tetszik. Viszont az hogy az uj MAC-et boviteni csak csilliardokert lehet elvette a kedvem anno ezert lett az a vas ami most van a regi pro meg lassan ki fog halni mert senki nem rohan venni ujat ezert elobb vagy utobb de inkabb elobb megszuntetik a supportot ra ( OS vonalon )
-
wm2
őstag
Igen. A céges gondolkodás más. Ahol én dolgozom tele vannak lével. Mégis középkategóriás DELL erőművekre építenek. Olcsó AMD karikra. Leszarják. Leselejtezik, cserélik ha megmegy. :-) Én csak home user/félprofi szinten értettem, de ehhez szeretni kell a Mac-et meg tudomásul venni, hogy igazi Pro vonal nincs már többé. Rámentek a konzumidióták kiszolgálására. Ettől eltekintve a 2012-ben kiadott tornyok még igen jó vasak.
-
wm2
őstag
jah, azért van visszahívás rá
ha 3 év garit adnak egy felújított 5.1-ért én nem haboznék
sokan félnek tőle, hogy hangos, meg ampertemető stb.
egyedül a videókari öntesztje zavaró picit, de addig jó amíg hallod
meg nVidiaval dolgozni nagyon nem ua mint olcsójóska AMD-vel
3.1 MP-ig támogat jelenleg az AppLe, az 5.1 biztos, hogy támogatva lesz még pár évig -
cigam
titán
Most direkt kipróbáltam egy USB meghajtón, de ott sem kérdezett.(Igaz HFS-re volt formázva).
Viszont hálózati meghajtón tényleg visított.
Terminálból megoldható:
rm -rf /Volumes/Megosztás/adatok/Egy pillanat alatt eltünteti az "adatok" könyvtárat. Mivel nem tesz fel kérdést, csak óvatosan!
-
Galahed
senior tag
Köszi.
A hiba tőlem 30km -re van igy csak tanáccsal tudom segíteni a barátomat. Este későn kutakodtam, és az adwaremedic ingyenes progiját küldtem el neki.
Reggel csak annyit irt hogy "úgy néz ki hogy megoldotta"
Köszi a válaszod.
-
Hege1234
addikt
csak az alt/option key-t fogadja el.....
nekem egy tiszta rendszer kell
azért akarom szétszedni hogy a hdd-t egy külső vinyóba rakjam és full letudom gyalulni az egészet
megformázom win alól amit a mac szeret
majd a dvd-ről tudom installálnimert az előbb próbáltam és az install
megtartotta még a régi jelszómat is .....dvd-ről nemtud bootolni csak a mac install-t dvd-t fogadja el azt is csak úgy hogy nyomom az alt-ot
GParted Live ról sztem nem tudna boot-olnimindig ezt a bill-t szoktam használni tehát régebben a parancsok is működtek
de mióta a win-t akartam installálni bootcamp-el ár nem működik...autómatikusan sem tud felépülni a rendszer csak az alt-al és kiválasztom a hdd-t
-
wm2
őstag
http://m.jofogas.hu/pest/Keresek_Apple_Mac_G4_Cube_34128033.htm
Én 5.1 Mac Pro-t vennék. Ahogy a pénztárcám engedné úgy építeném. A hatosok elég durván jók.
http://www.everymac.com/ultimate-mac-lookup/?search_keywords=MacPro5,1
-
oszy
veterán
Köszönöm! Megoldottam ezzel a programmal: Tuxera NTFS for Mac
Utána olvastam és ezt javasolták elég sokan. Ráadásul nem is drága. Így simán lehet használni a HDD-t írásra és olvasásra is. -
Ragnar95
félisten
Nem csak, h le kéne szedni a kijelzőt, még garivesztéssel is járna a művelet.
DanielK: mindenképp Thunderbolt, mivel 2x olyan gyors, mint az USB3, bár sajna árban is jóval drágábbak a TB házak -
Ez úgy van, hogy hivatalos APR le tudja jelenteni az Applenek hogy mikor adta el. Onnét indul a gari. Ha nem regisztrálja az eladást (és ez esetben a fenti linken sem lehet lekérdezni), akkor az általa adott számlával tudod igazolni utólag, de ettől még APR-nek kell lennie, bármilyen fusimusi számla nem jó.
Ha ezek közül egyik sem adott, akkor pedig a gyártási időt veszi alapul az Apple + 2 hónapot (ennyi buffert számol tárolásra/szállításra).
-
cigam
titán
Azért nem mindegy, hogy az eladó vállal rá garanciát, vagy hivatalos Apple gari papírja van. Tudtommal ez utóbbit csak hivatalos kereskedők tudnak adni, mivel csak ők férnek hozzá az Apple rendszeréhez. Ök jelentik le az Apple-nek, hogy melyik napon adták el a terméket.
A legbiztosabb, ha ide beírja a gyári számát.
-
DanielK
addikt
-
Igen, ha ctrl+klikket nyomsz a TM ikonján (pl. a dockon), akkor a "browse other Time Machine disk..." opció pont erre való. Persze előtte fel kell mountolni a másik gép mentését. Hálózati mentés esetén először a network sharet kell mountolni, majd arról a sparsebundlet.
Ugyanakkor a TM olyan állatfaj, aminek örül az ember, ha az alap funkciói éppen működnek (főleg ha hálózatra ment), szóval én nem hergelném ilyesmivel
-
Sajna az ATV-t nem lehet hackelni, csak a gen2-őt, az meg ritka mint a fehér holló, és 720p only.
Nekem sikerült nagy nehezen egyhez hozzájutnom régebben, jailbreakelt, XBMC-t futtatok rajta, nagyon szeretem, de kicsit kevés már a 720p. Csak fingom nincs mi legyen az utód (illetve van ezer ötletem, csak nem tudok dönteni
).
Ha lenne ATV3-ra jailbreak, akkor az lenne a mennyország, de sajnos nincs, és nem is tűnik úgy hogy valaha lesz
-
Az SMB alapú filemegosztással kapcsolatos bugok sajnos nem bugok, hanem szándékos tervezés eredménye. Az Apple a Lion környékén dobta a Sambat, és a saját SMBX nevű szarját tett be, ami SMB2-őt használ (ez a Windows Server 2008-tól jelent meg MS oldalon).
Jó hír, hogy Windowsokkal ezért teljesen jól elvan, Linux/Sambaval kevésbé (NAS-ok, Android, és sokminden kapcsolódna/szolgáltatna Samba alapon ugye..). Azon múlik a dolog, hogy a linux oldali szerver/kliens milyen samba verziót használ, illetve hogy hogy van beállítva. Ebből adódóan régebbi NAS-okkal vagy egyebekkel lehet bukó az OSX SMB share (legyen az szerver vagy kliens), de akár újakkal is, ha a gyártó régebbi Samba verziót használ, vagy újat (3.6-tól oké azt hiszem, de sokkal inkább 4.x-től tuti), de SMB2.x támogatás nélkül.
Kis magyarázat: SMB a protokoll neve, ez az MS saját gyermeke. A Samba pedig egy projekt amely az SMB-nek az opensoruce megoldását adja a világnak. Az SMBX pedig az Apple saját SMB támogatást nyújtó szoftvere (erre cserélték le a Sambat, és ezzel meg is szüntettek az SMB 1.x támogatását az OSX-nek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- OLED monitor topik
- Hővezető paszták
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fujifilm X
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged