- iPhone topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
tudom de sajnos ez tutira kódolva van, mert mindig kéri, update sem akar futni, hiába enterezem le
piros x el dobja vissza. még annyi lenne a kérdés hogy ha lerántok egy osx-et akkor a mostani verziószám alatti kéne?10.4.9 es jelenleg, még lenne egy 300 megás pack ami kéne updateben... persze az eredeti cd a "hova is tettem már nem tudom" kategória ismerősnél. csodálkoztam volna ha meglenne...
-
1010
őstag
igen nagyon faszaul le lehet baszni a masikat ha nem tud valamit
az pedig hogy valaszolsz most...mar.... az csak teged minosit,
nem kérdeztél semmit, konkrétan mi érdekel
megkerdeztem mi a kulmbseg a ket program kozott,ha ez neked semmi akkor ne valaszolj.ha a szülinapi zsúrodat akarod megvágni akkor elég az iMovie is.
ha maszek esküvős occsóé filemezek dologban utazol, kellhet a finalcut express, de ha te vagy Zsigmond Vilmos utódja (előre is elnézést a kedves rokonomtól) akkor kell a studio neked.ez mar tenyleg pofatlansag,aki igy valaszol az egy bunko paraszt
nem azzal van a baj amit irsz hanem ahogy,.....tudod
-
tiv83us
veterán
Allitolag igen, de sajat tapasztalataim szerint nem.
A C2D 2.0GHz-es 2GB RAM MB-omon Leo van, gyorsabb, szebb, okosabb, kiralysag.
Kidus 1.4GHz G4-esen 512MB RAM, Tiger kiralysag, Leo not really. Igaz az Mac Mini.scoorn: Koszi, ki is basztam az osszes Mac-et itthonrol az ablakon, azota mar Prozacot sem kell szednem, olyan boldog vagyok a Linux-szal a Tesco-s PC-men
-
Oracle
senior tag
Nem tudom, még megnézem több üzletben is, addig marad a hackintos
Az élsimítás engem nagyon zavar én tök homálynak látom akár csak cleartypot. Találtam egy alkalmazást mac-re amivel bármekkora betűméretet beállíthatsz ami után kikapcsol az élsimítás Tinkertool a neve próbáljátok ki -
rii
nagyúr
szerintem azért volt gond, mert úgy hirdették, hogy million of colors, vagy mi, de azok a panelek nem tudták a SVGA-nál megszokott 16.7 millió színt, és így a dtp-sek, meg grafikisok, meg 3D-sek gondolom zokon vették, hiszen ôk _szinekkel_ _dolgoznak_
nah .. jöttem láttam belepofáztam, ... elnézést érte -
Alex91
félisten
Azert a 20" nagyobb, mint 15"
. Sajnos itt mar ulhetsz kozepen, akkor is van szinelteres, nagyobb a monitor. Es ameddig az ember nem ult le egy MVA, IPS monitor ele, addig a TN is jo...
(Es sokat javoltak a TN-ek is, csak mondjuk szerintem ez nem igazan a jobbik fajtabol valo...
)
-
Alex91
félisten
Az a gond, hogy TN panel es TN panel kozott is van kulonbseg...
Az alu iMac-ben levo panel szinei, kontrasztja megfelelo, de az oldalso, es foleg az also betekintesi szogeknel nagyon valtozik a szine. En is lattam mar par TN panelt, ez inkabb a notikban levo panelokra hajaz. A tukrozodes meg megint egy mas kerdes...De altalanos hasznalatra ez is boven megfelel.
-
Derrrick
tag
csak amiatt gondoltam, hogy nem elég, mert az egyik mac kereskedő azt írja a honlapján, hogy:
"A Mac mini Intel GMA-950 grafikus chip segítségével végzi a videó megjelenítést, ami a rendszer memóriából választ le a működéséhez maximum 64 MB memóriát, vagyis nincsen dedikált videó memória. Ez az a pont, ahol a Mac mini elmarad a nála nagyobb kategóriás gépektől, így ha számottevő videós teljesítményre is szükségünk van, akkor az iMac vagy Mac Pro lesz a megfelelő választás." -
DroneZ^
őstag
de OSX alatt fut, meg a driverek is parallel-ek meg az egész egy emulált valami...
szal teljesen külön, mint ha PC-n lenne 1 leo, meg egy win, mind2 a saját drivereivel, semmi emulálás. Rendszerválasztóval meg eldöntöm melyiket inditsam. A 2 oprendszer egymástól függetlenül fusson... megoldhato Mac-re? -
DroneZ^
őstag
ezt most nem vágom...PD az egész wint felinstallálja 1 mappába? Már ilyet csináltam, de az nemvolt jo mert alatta fut az OSX is... és a hardvereket sem ismerte fel a Win normálisan... ha nem igy, akkor nagyon nem vágom....
őőő,teljesen külön, hogy csak az XP fusson, nemtudom felrakni?2:érdekesség hogy az apple gépem,ha rádugok 1 fülhallgatót, sokkal jobban szól mint a win-es gép alatt (pedig stúdió hangkártya), viszont ha hifit,akkor nem.. mintha lapos lenne és zajos... nemtom miéééééé
-
rii
nagyúr
a textedit jól mûködik ....
ott is megtaláltam, hogy
<tiff:Compression>5</tiff:Compression>
de sajna a easyfind, még ha a pontos dir.t i mutatom meg, nem találja ....
nomindegy
nem létfontosság ... végül is már van 20 giga frííszpész
oszt majd jól rájacsapok fent a grafok kezére, ha mégeccer mernek 4 db egyenként 500 megás PSD-t csinálni ;-) aszt lementem tiff-be, akkor lesz olyan 200.kezdem magam hardcore mac user-nek érezni (-:
persze lehetne keresnigrep
-pel is
-
rii
nagyúr
tegnap próbálkoztam azzal a content-es dologgal, de mivel sok más melóm volt, ezér hanyagoltam, de nekem nem akart megtalálni semmit.
lehet a karaktersorotom nem jó ...
meg régebben mintha úgy emlékeznák, hogy volt nekem is advanced search a easyfind-ban... de esküszöm, hogy nem találom már
Merre tünt?
-
rii
nagyúr
tartalomra nem tud keresni, meg nincs benne advanced search, ahol meg lehet adni a create meg ilyenek, meg a méret határt ...
de a legfontosabb most hogy tudjak a tartalomra keresni, mert a NONE-TIFF-ben vagy egy string, ami 1-es helyett 5-öst tartalmaz a LZW-vel szemben szemben
és ez a leghatékonyabb, hogy ha NONE-RLE-bôl LZW-ZIP.et csinálok.
de egyôlre rpsszul viselkedik a Disk Order ... egy ilyen keresésnél 700 mega memóriát azzzzzonal megzabál ...
-
rii
nagyúr
jaja ... ahogy Don Vittorio is írta, fontos a méret ...
nincs hely a szerveren, és próbálok keresni NONE/RLE tömörítésû TIF file-okat, és visszamenteni LZW/ZIP tömörítésûbe.
ez kb 50%-os hatékonyságú ... 500 megás TIF.et visszamentve 250 megás lesz, ezért akarok a legnagyobbakal foglalkozni, mert ott jobban tudok nyerészkedni
eddig az easyfind-al keresgettem ôket ...
-
rii
nagyúr
hát .. azért kellene ismernie, mert ha jól tudom, akkor a joker karakterek UNIX örökség ...
ami a finder ablak jobb felsô sarkában van, az nem a spotlight, igaz? a spotlight-ot nem is tudom hogy kell használni ...
azt akarom amúgy megoldani, hogy a server-en az összes file-t megkeresni, és a nagyméretûeket leírchiválni, mert majd csak nyár vége felé kapunk tárhylet vagy új server-t vagy anyámkínját vagy bármit, és van 15 giga helyünk, ami kb 15 napra elegendô
total commander-ben annyi ovlt hogy CTRL-B és láttam az adott könvytár összes file-ját egy helyen, akár a gyökérkönyvtárat isha a finder-ba beírom, hogy *, akkor kiadja az olyan file-okat, aminek a nevében van *
a kérdôjelre (?) meg a kérdôjeleseket Oo -
M@trixfan
addikt
Pár kiegészítés biker kimerítő válaszához:
6. A linkelt képen nem a magyar kiosztás van, a magyar kiosztásban 180 fokkal elfordított L alakú az enter. Életem legkényelmesebb billentyűzete, mondjuk mindig szerettem a notebook bill-eket.
13. Használhatóak az alap hangkártyák. Ezeket próbáltam: PowerMac G5, PowerBook G4, MacBook, MacPro. SZerintem az a titka a dolognak, hogy nem a leghulladékabb analóg körítést teszik a chip mellé mint a legtöbb integrált megoldásnál és a szoftveres támogatás nagyon rendbn van OS X alatt. (Zenei fronton rengeteg esetben a Mac OS az elsődleges platform) Játszani 5.1-ben Windows alól a félhardveres Audigy 2 NX a megoldás.
15. Valószínűleg halkabb a 24"-os a nagyobb hely miatt.
22. VLC mellé az éppen aktuális mplayer unofficial build ar RC2-ből.
24. Alapból BootCamp és natív Windows támogatás. Sokkal több játék van a nagyok közül Mac-en mint sokan gondolnák, de egyenlőre messze van a játékplatformtól. Létezik wrapper amivel rengeteg Windows játék megy OS X alatt.
-
Pacák
senior tag
Annyit még hozzátennék, hogy a kissebik modellben a költségkímélőbb lcd panel van, aminek közel sem akkora a színmélysége és nem is olyan szép a képe, mint a 24' -os modellének.
Nem néztem végig Alvin kérdéseit, de szerintem is mindent meg lehet oldani mac -en, amit PC -n.
Vannak Game -k is OSX -re, de személy szerint külön partícióra tennék XP -t, hogy ne kelljen minden játékot újra megvennem, ha egyszer áttérhetnék itthon is Mac -re. Kivétel a Starcraft, mert van OSX -es telepítője is, amivel használható az eredeti CD -m, és nem kellene XP -t felhúznom.
-
1010
őstag
picsába
hát ennyi az unió
pedig minden tiszta lenne ugye
mikor kint voltam angliába
valaki ipodot vetttudom ez kicsit más de akkor is
itthon nagyon drága a mac (na jó annyira nem)
és még ha amcsiba veszem és haza hozatom, vagy ebeyen rendelem
akkor vámmal eggyütt(!) is olcsóbb
pl a 2gigás mac mini 130k
ithon 1.8as 160k resellertől -
_Blank_
senior tag
nem a tabokról beszéltem, hanem az ablakokról, képekről, hogy megjegyzi a rendszer /vagy szoftver tökmindegy/ hogy hol és hogyan nyitottam meg utoljára az adott progit /win képnézegető, jegyzettömb stb../.
egy preview vagy textedit meg mindig a bal fölső sarokban indul default, nem pedig ott ahol én azt utoljára megnyitottam adott méretben.
nem a rendszert fikázom csak nem értem a dolgot
-
rii
nagyúr
na akkor a szituáció:
munkáémhoz használok fixen 11 finder ablakot
ebből 4 a merevlemet egy-egy dir.-jét mutatja
és az egyik az a WORK / TEMOPRARY mappa
ebbe szoktam ideiglenesen dolgozni
de mindig fel is kell menteni a hálórana és amikor nyitok egy új FINDER ablakot, és bemegyeka hálózatba, akkor ott helyesen azt írja ki, hogy YESTERDAY 8:25 PM, mert tegnap este 6:25kor mentettem utpoljára,
de a fixen lévő FINDER ablakomnál meg, amit a WORK mappában levő TEMPORARY tartálmát mutatná, ott meg még mindig azt írja ki, hogy TODAY 8:25 PM, ami persze nem igaz, mert a TODAY már YESTERDAY
widowsban ez egy F5 ... és máris frissül a kekszplórer
MAC-en meg killall finder, meg relaunc Finder ? ;-(" ... értem, de ha egyszer nem módosult a file, akkor miért nem tudod, hogy a saját fileodat frissítetted-e? ... "
mivel a finder ablak FIXEn van heteken át, ezért tudom mit akarok frissíteni, a gond csak az, hogy nem tudok frissíteni Finder ablakot ,-(
" .... amúgy a finder újranyílik, ha leölöd, így friss findert kapsz
vagybezárod az ablakot és újranyitod ... "
hidrogénbombával csótányra ;-( -
rii
nagyúr
köszönet a kimerítô válaszért ! (:
asszem régebben már kérdeztem, de most megint nagy szükségem lenne ...
egy Finder REFRESH-re ...
van egy finder ablakom (mindig csak sleepelem a gépet )
és 3 file van ebben az ablkalban, és azt írja ki hgy today, amikor az már yesterday :-/hiába hozok benne létre egy dir.-t , majd törlöm, akkor sem refresh :-/
-
rii
nagyúr
-
Okés, nem gáz.
Amúgy lehet formátumot váltani, vagyis a mov fájlon belüli kódolást lehet változtatni, de a kiterjesztés (és evvel együtt a fejléc is) marad .mov.
Ezen kívül választhatok mpeg, tömörítetlen avi, és Quicktime referencia közül... :-/
De mondom, nem csak a Final Cut Pro csinálja ezt, hanem a Premiere CS3, a Pro Tools LE, és az Avid MEdia Composer is. mindegyiknél pont ugyanazok a lehetőségek, ezért gondoltam valami központi megoldásra. -
A DVD szerkesztő progikkal nincs is baj, de a premier-ben és a Final Cut Pro-ban csak a video szabványt választom ki az elején. Pl.: HD 720p, 1080p, PAl, NTSC, stb.
Amúgy a premiere-ben van olyan lehetőség, hogy DV-PAL-ban nyisson projectet, de a kimenet akkor is .mov lesz, csak DV-AVI tömörítéssel. Még a TIFF szekvenciát is egy mov-ba rakja.
Mások is mondták, hogy a MAC alapból így csinálja, de mivel ők mindenhol MAC-el dolgoznak nem jelent nekik gondot. Nekem meg mindenképpen AVi kellene. Az átnevezés nem megy, a windows-os cuccok lejátszák, ha fent van a QuickTime, de a kimeneti hardver nem szereti a QT fejlécet.
Sajna, ez ilyen kompatibilitási szívás.
Miután egy Windows-os progival átkonvertálom a mov-ot avi-ba, már minden tökéletesen megy, de 30-40 perces anyagot nem szívesen konvertálgatok... -
3. Nincs rajta görgő sem. Eredetileg Tiger volt a gépen, csak egy update lemezzel lett belőle Leopard. Amúgy holnap jön hozzá egy háromgombos egér.
4. Nos, nálunk olyan kis fehér golyócska márpedig nincs, pedig a te képeden tisztán látszik.
Kipróbáltam többféle háttérképpel, hátha amiatt nem látszik, de hiába állt előtte dülledő szemmel az egész cég, semmi nincs ott, pedig a Premiere Pro is fut, meg még pár másik progi is biztosan.Esetleg valami beállítás nem lehet?
Köszi a segítséget!
-
1: Mert a finder nekem elég nehézkes. Windows alatt is utálom a több ablakból másolósdit. Megnézem, amit írtál!
2: ok, megnézem, ez nem is olyan fontos
3: a gyári egér nálunk egygombos, mert hiába nyomkodom a jobb felét csak a bal gomb nyomódik meg.
4: az ugrálás ok, de a fehér gyolyó se látszik. Ezt hol tudom előszedni?Köszi szépen a segítséget!
rii Neked is köszi a linket, nagyon hasznos!!
-
rii
nagyúr
van egy prog. ami beépül a felő mneübe, minden francot jelez, többek közt a HDD műveltett is ... és a zőld nyí (gondolom olvasás) nagyon sokszor folyamatosan ég, amikor vannak ilyen bekaadások, akkor végig ég
ma este pölö nyomtam InDesign-ban egy alma-N (new document) majd enter ...
ezzel elkezdett "kerregni" (nem hallani persze, csak látom, hogy a zöld nyíl ég-ég-ég-ég) és nem törtélnt semmi, az ID dolgozott...
elegem lett, odamentem egy G4-hez, alma-N, enter, meg is volt az uj doc, visszanézek a MAC PRO-ra, és még mindig kerregett ... :-/
mi a vihar baja lehet ... :-/
a hálózat az tud gyors is lenni, nem az fogja vissza, meg volt szabad mem is vagy 300-500 mega, meg az OSX particón van 50 giga .. szal'el'nem'tom képzelni, mért'an'ez
-
rii
nagyúr
kibaszott lassúak nálunk ezek a MAC PRO-k :-/
persze még csak 1 GB RAM van benne
és csak 2 lesz majd.ha HDD-re dolgozok is, akkor is egy ALMA-S-sel képes perceket szöszmötölni, amikor 30 mega az egész doc.
ha hálózatról kell dolgozni, akkor szinén.
a Procik alig mozdulnak.
(elôre tudtam, hogy hülyeség dual xeonookat InDesign hoz venni, 8 oldalas szötymörgôzésehez, de új voltam, pofám befogtam. Egy iMac bôven elég lett volna.)Tudnál lécci hálózat figyelô progit mondani?
hogy lássam, áll-e a hálózat néha, vagy sok csomag veszik-e el vagy valami.
mert az tudom, hogy szar a helyi háló még, csak szeretném látni, hogy mennyire -
rii
nagyúr
a 2 display megvan
mármint külön-külön tudom használni, nem "csak" mirror...
csak a fákin background image-t lehet csak külön-külön belôni
ezt akartam, hogy a kettôn át menjen:
earth_night.jpg -
rii
nagyúr
sôôt ..ha beleállok a mappába, a BRUTESERVER mappájába, ahol a képek 3000-3999-ig vannak, és ott beírom. hogy 3421, akkor se hajlandó megtalálni...
ha beírom, h 3, akkor kiad pár találatot ... pedig ott többszáz kép van, ami 3assal kezdôdik.
talán a .- kedzdetû file-ok
amit még a 10.4 indexelt be. -
rii
nagyúr
a spotlightnak nemtom megadni a hálózati meghajtót .. default a asztali gépen keres ...
" .... tehát BIZTOS hogy a mappában van egy fileneve.kiterjesztése file valahol, és ha beírod a finder sarkába fileneve nem találja meg? .... "
a file neve: 3543.eps
belemegyek:
desktop - BruteServer ikona file helye: BruteServer / kepek / 0000 / 3400-4000 / 3543.eps
eddig bementeme a BruteServer / kepek / 0000 / mappáig
majd jobb felsôbe beírtam, hogy 3543 .. és kiadta a 3543-akat ....." .... plusz ha a finderbe beírod a filet, akkor még ki lehet kapcsolókkal jelölni, hol keressen teljes hdd, hálózat, home mappa, aktuális mappa
nincs elkapcsolva? .... "
sajna nem ... van egy THIS MAC, mellette egy BruteServer ikon, de hiába nyomok a BruteServer-re, és aztán megint képszám, enter ... nem talál semmit ... :-/bocs, ha a teljes barkácskészleted kicsorbul miattam, de hajtás van, én meg hulla
-
rii
nagyúr
csak a .- kezdetû file-okat akartam volna törölni ... de nem látom a rejtetteket ...
meg csak egyesével töröltem volna .... próbaképp....
nem akartam ilyen parancsokkal dobálózni (:a gondom az az, hogy benne állok a hálózat egy mappájába, és tudom, hogy ott van amit keresek, de ha a finder jobb felsô sarkába beírom, akkor nem ad ki semmit se ...
-
oks sorry akkor elnéztem legközelebb jobban átnézem....
usb -s szarokat meg azért írtam mert valamiért nem csípem az usb kütyüket egyedül notihoz van értelme.... bár szerintem mindenből lessz lassan....na mindegy nem is eza lényeg...
Otthon majd átnézek mindent csak este mire haza szenvedem magam már nemtudsz írni meg kicsit bonyi hogy azt se tudom mit hol keressek új még ez nekem amiket írtál meg otthon tudom átnézni este utazom el hogy hogy the next time is monday when i will can look this..
Sysprofiler nemtom mi
láma vagyok tudom!
Én a sima rendszer nél néztem ahol ki listázza hw eszközöket és sw komponenseket is....ott nem láttam sehol hogy felimsmerte volna....
majd megnézem még egyszer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI + Intel Core i7-13700KF
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest