- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Ez volt az, amit én még Windows-on is évek óta használtam
(persze nem ugyanaz, de szerettem)
-
Totheground
addikt
Akkor szerintem maradok az itunenál, mert a match miatt úgyis megy minden a library-be, erőforrás meg van a gépbben elég.
Ellenben nem volt valami olyasmi, hogy a mavericks-ben lesz notfication sync? Azaz ha valamit eltüntetek, akkor az az ios eszközökön is el fog tűnni? Mert nálam nem nagyon működik. Vagy csak képzelődöm, és nem is volt erről szó?
-
Ragnar95
félisten
Ez igaz, de én úgy értelmeztem a kérdést, hogy a 2011-es fotókat eltünteti-e a backupból csak azért, mert azok régiek, ha nincs már hely, de lehet,h én értettem félre és te értelmezted jól, bár az minden backupnál úgy működik, hogyha nincs hely, akkor a legrégebbi backupokat törli szerintem, ergo ha törölsz valamit a vinyóról és elfogy a backup vinyón a hely, akkor tökmindegy, mit használsz, nagy eséllyel azt nem fogod viszont látni...
-
Ragnar95
félisten
Nem úgy van, hogy ha nincs elég hely, akkor a régebbi backupot törli a rendszer? Tehát nem a fájlok dátumát nézi, hanem a backupokét és minden fájl benne van a legújabb backupban is, ami rajta van az adott vinyón dátumtól függetlenül...
Nyilván, ha kevesebb a hely a backup vinyón, mint a másikon, akkor az más kérdés... -
twine
veterán
Ahogy tetszik mondani,, megfelelő szerszám, és odafigyelés szükséges...
Eközben:
"Igen, minden adatomat költöztesd pliiiiz"Bár nem így terveztem, de 17 év windows után "muszáj" voltam ilyet is kipróbálni(full költöztetés)...
Majd pedig ha elindul (és miért ne tenné) a Mavericks mindennel, amit "tegnap" használtam...
Hát mit mondjak...ez egy "kbszt.csoda"
A win 8.1 topicban meg megy a "hánykolódás",,,,
Nem célom köpködni,,,tudom "honnan jöttem"de érdekes látni a két új os-t,,, és azok telepítési metódusát
Mit tagadjam,,, jól esik most "itt" lenni -
-
twine
veterán
Eközben:
"kiterítve" -
twine
veterán
köszönöm a választ...ellenben felvetődött bennem,hogy "minek akarok" pendriveot készíteni,,mikor az előbbi leírásod alapján, "csak annyi" a dolgom,hogy szétszedem a gépet,,bepattintom az ssdt,,majd elindítim a minit, mint ha mi sem történt volna,,és indítom a letöltött telepítőt a hdd-ről...ami remélhetőleg megkérdi, hova szeretném telepíteni az uj rendszert,,és akkor én azt mondom neki hogy az ssd-re...
Lehet hogy ez ilyen egyszerű,,vagy valamit "benézek" és így nem kivitelezhető?
közben indulok a "munkapad" felé,,egy nagy levegővel...
majd telefonról még felnézek,,hátha megtisztelsz a segítségeddel -
twine
veterán
egy pöppet előre szaladnék időben,,,egy kérdéssel..
a terrás gyári hdd is vissza kerül a gépbe,,,de szeretném teljesen nyersen visszarakni a gépbe,,(felszántva besózva)
Eddig ilyet egyszer csináltam, és pc-n(azaz mac hdd pc-re akasztva,,)...ott volt egy "trükk" mivel alapból nem lehet törölni az efi particiót...
azt akkor pc-n megoldottam....
most viszont nincs a közelemben pc....
ha összeraktam a minit,,utánna tudom ennyire "tökéletesen " törölni az összes particiót a gyári hddről?
vagy a "láthatatlan" efi partició megmarad mindenképp ha minin intézem ezt a folyamatot?
hajlok még mindig afelé hogy kétszer szerelek,,,,egszer az ssd-t be, és rendbe rakni a rendszert,,egyszer pedig ezek után vissza a nyers hdd-t tárolónak...csak jó lett volna ezt a folyamatot egyben intézni,,de félek nem elég még ehez a tudásom,,igy marad a két menet
-
twine
veterán
-
-
Ragnar95
félisten
Anno pont te voltál az egyik, aki azt mondta,h 2,4GHz-en nem csoda,h sz@r a Plex
Amúgy nem értem, miért rossz, de az összes film hosszáa is 169:00:42-t ír ki és a tekerés is megakad egy idő után és leáll a film, hogyha tekerek, mert azt mondja,h "Ez a művelet jelenleg nem hajtható végre".
Közvetlen lejátszás bekapcsolva, minőség maxon, mégis tiszta pixeles az összes film -
rbalint88
addikt
Köszi! úgyis november elejétől fogok tudni komolyabban foglalkozni vele... addig meg hátha elmegy a win-es gép is.
ez a reklám helye: ha valaki egy igényes mini ITX hackintosht akar építeni, akkor van hozzá minőségi, _igényes_ , halk házam táppal - Lian Li PC-Q09FNB. privátban zaklatható vagyok -
King Unique
titán
Sziasztok!
Mac az NTFS külső vinyót, csak olvasni tudja úgy tudom (FAT32-t írni is), tehát, ha akarok rá másolni (írni), akkor kell 3G driver, láttam pár fizetőst (tuxera), free van hozzá? Visszafelé vindózra meg HFS+ driver kell, ahogy hallottam.
Ez a "bootcap" pontosan mit takar, osx mellé wint lehet rakni, olyan mint egy virtualbox, v egy wines Hyper-V, tehát csak progikat nem tud futtatni önmagában?Új Mac gépeken usb3 driver rendszerbe van már integrálva, mint win8 esetében, az tudni, hogy egy Macbook pro retinában milyen usb3 vezérlő van (nec, renesas, asmedia stb.) ?
-
twine
veterán
Köszönöm a gyors választ...
Még egy kapcsolódó kérdés :
Nemrég ajánlott itt valaki egy DVD rippelő progit(akcióban), amit ugyancsak megvettem,,,(nem emlékszem már honnan lehetett letölteni) Most van ez az akció,,,valószínű kifizetem megveszem...
Gondolom vásárlok majd store-ból is,,,
MIndezt látom összesítve valahol, hogy milyen megvásárolt alkalmazásaim vannak, vagy csak a store-ban vásárolt alkalmazásokat gyűjtik össze nekem,,,a "külső cégektől" származókat nem!?
Röviden...:
Egy "nagyon tiszta" telepítés után,(nyers osx) látom e mit vásároltam "össze",,vagy nekem kell fejben tartanom hogy:
"ja igen ezt is megvettem, XY cégtől"....
Több ilyen zsibbasztásom mára nem lesz remélhetőleg...
Köszönettel...(#15014) Blaise:
-
bmwk1200s
őstag
-
bmwk1200s
őstag
-
Alvin_ti4200
félisten
-
M@trixfan
addikt
Notebook fronton dolgokra gondolok, mint pl. a a trackpad hardvere és a hozzá tartozó szoftever OS X alatt. Az Apple trackpad megoldása a legjobb a piacon, semelyik másik gyártónak nincs ilyen minőségű megoldása. Ezt már kapásból nem tudja a hack, pedig az interakció szerves része. A másik ilyen kardinális dolog a billentyűzet. A Lenovo csúcs gépein van még állítólag nagyon frankó billentyűzet, de szigetes megoldásból az Apple a legjobb. A MacBook-ok billentyűzete messze jobb mint a többi gépé. Mondjuk nekem a régi, unibody előtti PowerBook/MacBook Pro design volt az etalon, de eddig minden szigetes billentyűzet gyengébb volt mint az Apple amit próbáltam. Ott van a sleep kérdése, a Powernap, a Mavericks dolgai, stb...
A Mac Mini megint olyan, hogy nagyon ki van találva hardverileg, az összes AsRock és egéb kisebb doboz nem teljesít úgy mint a mini. A hack megint nem tudja ezt hozni.
iMac fronton szerintem egyértelmű a gondolatmenetem, szerintem nem is kell mondanom semmit
Ha kijön az új Mac Pro akkor megint nem fogja hozni a hack még a Mac Pro kvalitásait sem. Én amúgy nem vagyok a hack ellen, sőt érdekel is a dolog informatikai szempontból. Emellett felhasználási körömben eddig semmi előnyét nem láttam még a hack-nek. Ha összerakok egy bika videós gépet akkor azon meg a komolyabb Windows-os szoftveres környezet miatt nem szeretnék OS X-et futtatni Windows 7/8 helyett. Zenélni hibátlanul megfelelne egy mostani Mini is.
-
madgie
titán
Kinek mire kell a gép... én rájöttem, hogy Mac Pro közeli kraft nekem túlságosan ritkán kell (még megvan az adatlapomon a PC konfigom, hozza a MacPro-k szintjét), ellenben örömteli, hogy egy Mini annyit eszik, mint a NAS-om, ellenben millió más dologra is jó mellette. Letöltőgép, kiszolgálógép és munkagép is mellette...
Annak idején a fényképezésnél is eljátszottam ugyanezt, 600k használt árú cuccot adtam el a fenébe, mert rájöttem, hogy nem a fazék teszi elsősorban finommá a levest.
-
madgie
titán
Multibeast-hez is geek "arc" kell.
Hálózatot hogy oldod meg, ha gond van? Legyen egy másik asztali gép a háznál, amin megy a net? Elég macera a hakli, az nem átlagfelhasználás, hogy te töviről hegyire ismered és használod a rendszert.
RaZroX: vagy másfél évig hakliztam ezt-azt, szvsz pont a lényeget öli meg az egész, ha egy zabagép PC-re húzzuk fel (másképp fogalmazva egy Mini felépítésű PC nekem elég lett volna, de az összes általam ismert alternatíva foghíjas a mai napig).
-
madgie
titán
Maradt most a CCC. Nemsokára úgyis SSD-t rakok a Minibe (már tegnap megérkezett, de időt kell keríteni a műtétre), kora ősszel elvileg Mavericks, ott majd eldöntöm, mi hogy lesz.
Más: azt hittem, OS X-en rendszerszinten tökéletes a színkezelés. Nos, sajnos nem, a gyári képnézegető helyett felraktam egy Xee-t, de elbarmolja a színeket wide gamut kijelzőn
A gyári képnézegetőnél nem lehet megoldani, hogy ne kelljen az össze képet kijelölnöm, ha egy mappányi képet akarok átfutni?
-
rii
nagyúr
értem
köszönöma MAC Pro-n valszeg nem lesz TB. Lehet bele ilyen PCI-os kártyát venni a MAC Pro-ba?
1.) Vagy van DIV-thunderbolt átalakító?
2.) ha az iMac észlel a thunderbolt-on keresztül valamit, akkor alaból külső monitorként kezd el funkcionálni, vagy ezt lehet váltogatni?a thunderbolt -on keresztül az iMac végülis akkor külső monitorként is tud funcionálni, de akár egy másik külső monitort is meg tud hajtani? (jelenleg van az iMac-en egy cinema display kieg. monitorként)
hoodoo86: ez Mid 2011 ))))-.
-
biker
nagyúr
Ok, de arban egy 500gb hibrid brutto 20 alatt van
Ha csak ssd akkor 512gb nincs 100k alatt, ha fusion drive akkor pl 500hdd+64/128ssd+optibay vagy doupler, 50-70e ft
Es nem csak bootidot gyorsit, hanem minden surun hasznalt dolgot, ami belefer
Pl havonta rebootolok kb, igy a bootido kb 1perc, ellenben a surun hasznalt progik (pages, office, fw stb) egy ugrassal indulnak, regen pattogot mindegyik mire indultAsszony minijeben fusion drive 500+128 van, nem gyengen odaver neki, node arban is, 128-as sata 3 adata ssd
-
Fr3eWar
őstag
Ez a hibrid drive dolog igazán akkor erős, ha "betanított" dolog megy rajta, -> rendszer betöltés / program indulás. Én most vettem egy sony laptopot amibe ilyen winyó van, és a rendszer 8 sec alatt tölt be rajta. Van egy csomó teszt youtube-on, ahol összehasonlítják, ssd-kkel, és ha írás olvasásban el is marad, a normál használt alatt csak néhány másodperccel gyorsabb a tiszta ssd. (rendszer win7 betöltés SSD:10 sec hibrid 12sec hdd 67sec és hasonló videók független forrásokból)
Ugyanitt eladó lesz jövő héten egy 750-es hibrid momentus xt 8gb SLC SSD-s
-
bmwk1200s
őstag
Már én is kíváncsian várom, hogy mit mondasz... jó felé halad a fejlesztés?
Most olvastam, hogy kinn az OpenGL 4.4. Gondolom ennek az implementálása nem a Mavericks alatt fog megtörténni, pedig ez egy technológiailag élen járó vállalatnál nem szerencsés...
És akkor még nem is beszéltünk az OpenCL 2.0ról... -
-
koháry
tag
Köszönöm, idáig meg is vagyok vele,de sajnos azt nem tudom a lejátszón mit kell beállítani a hálózati könyvtár hozzáadásánál. Ugye ilyen képernyő jelenik meg amikor a dune-én be akarom állítani a megosztott könyvtárat:
csak még van egy felhasználónév+jelszó opció is, ide fogalmam sincs miket kell írnom mac alatt.
-
sweet122
tag
Sikerült a feltelepités, inkább már a Mountain Liont raktam fel, mert az stabilabb. Először be is tudtam lépni, ott volt az új rendszer, gondoltam újrainditom, megnézem hogy oda bootol-e be, de vagy el se jut még az Alma logóig és szürke marad, vagy az Alma logó után újraindul és bootol inkább az eredeti OS X-ről. Már ott tartok, hogy visszarakom inkább az eredeti HDD-t és az SSD árából veszek egy külső vinyót, többet érek vele..
Lehet én csinálok rosszul valamit, de már nem tudok mit kitalálni, hogy jó legyen..
-
-
Totheground
addikt
-
sweet122
tag
Köszi, igy már nagyjából megvan.
Másik kérdés: Ha SSD-re váltok, akkor hogy érdemes a biztonsági mentést átvinni? Jelenleg semmilyen biztonsági mentésem nincs, mivel nincs külső HDD-m. Arra gondoltam, hogy az SSD-n lenne a rendszer, a mostani belső 500GB vinyót átalakitanám külső HDD-nek és azon lehetnének a filmek, zenék, képek és lenne még egy plusz külső, amin a biztonsági mentések.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest