Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Czo

addikt

válasz Aszpirin #40405 üzenetére

Hiaba "jo" rendszer a Monterey, ha nem tudod rajta elinditani azt, amit hasznalni szeretnel. Peldaul, az aktualis Xcode-t, vagy Final Cut Pro-t, mert ki kene javitani egy bugot, ami csak iOS 16 vagy 17-es keszuleken jon elo, aminek a debugolasahoz viszont olyan Xcode kellene, ami csak Venturan vagy Sonoman indul el.

Egyebkent, egy Intel GPU-t erinto regresszioba belefutottam Venturanal (jelen volt az elso betatol vegig es szeirntem, benne van most is, de ezt mar nem tudom, mert nem hasznalom), ami azt okozta, hogy elfeketedett a kep, nem rajzolta ki az ablakokat. Elegge idegesito volt. De legalabb 100 darab bugreport, egyedi egyeztetes mernokkel az o oldalukrol, legalabb 20 giganyi sysdiagnose atkuldese utan, de vegul, Sonoma Beta 2-ben megszunt letezni a bug, tehat vegre, Sonomban kijavitottak. Sajnalom, hogy a 2017-es gepek, ezen a hibas Venturan maradtak. Kb. minden uj beta utan kaptak reportot, hogy meg mindig nem jo, illetve mindig kaptak ujabb reportot es sysdiagnoset, amikor ad-hoc elojott :D.

En peldaul, szeretem addig hasznalni a gepeket, amig tamogatottak es mukodnek es megfelelnek. A megfeles alatt azt ertem, hogy alapvetoen az ido, az "allando". Tehat az iOS appjaim most is ugyonolyan gyorsan buildelodnek, mint 3 vagy 4 eve. Tehat az igeny, az kb "ugyonaz". Ha peldaul videot vagnek a gepen, akkor ertelemszeruen "lassulast" tapasztaltam volna, amikor fHD helyett 4k rendert kell kesziteni. Tehat ez egy ok lenne arra, hogy gepet csereljek, mert a megnott igenyeket, nem tudja ugyonannyi ido alatt kiszolgalni. De ezt, szerintem, mindenki latja hasznalat kozben, illetve van/lehet korabbi tapasztalata, akar mas platformrol is.

Tehat, nyilvan, tudom, hogy 4-5 ev utan minden gepnel van jobb valasztas, _de_, nekem megfelel, ha 6-8 evesen elrakom a tobbi regi Apple cuccom koze, majd veszek egy masikat, ami ujabb 6-8 evre tervezetten kiszolgal.

Új hozzászólás Aktív témák