Aktív témák
-
dermedt
aktív tag
válasz
dermedt #4191 üzenetére
Bementem a szerver beállítások menübe, és ott ezek közül választhatok:
Az smpppd elérési útvonala:
1; Automatikus felismerés
2; A helyi számítógépen
3; Kézi beálítások
A kézi beállítások alatt a Linux kéri a Szervert, a Kapuszámot , és a Jelszót
Most mitévő legyek?
Fontos lenne, a segítség! -
n0_gAboR
őstag
válasz
dermedt #2794 üzenetére
1.Szerintem a Mandrake Linuxot tedd fel, mostanaban nagyon sok konnyebb (tehat amit grafikusan is lehet konfigolni, user frendly) disztro volt a gepemen, es sztem ez a legjobb valasztas. SuSE linuxnak meg ennel is jobb a vezerlopultja meg a konfiguralhatosaga, viszont vmiert sokkal gyorsabb a mandrake. UHU-ban meg sokat kell parancssorbol konfigolni, mert meg nem egy kiforrott disztro, Fedorat messzirol keruld imho, Ubuntu nekem nem jott be (folyamatosan fagyott) stb.
innen toltheted le: Bővebben: link
telepites egyszeru grafikus, sztem nem lesz problema.
annyi tippnek hogy eloszor a KDE nevu ablakkezelobe jelentkezz be telepites utan, es ne a Gnome-ba (mar amennyiben feltetted) mert nekem forditott sorrendben bugok jelentkeztek. masodszorra mar azt hasznalod amelyiket akarod
remelem tudtam segiteni... -
Out
addikt
válasz
dermedt #2788 üzenetére
Igazabol annyi kulonbseg van kozottuk, hogy masfelekeppen lehet/kell oket konfiguralni. Barmelyik jo lehet neked, kiveve talan a Debian-t
Kezdoknek az UHU, Mandrake, SuSe, ezeket szoktak ajanlani, de mivel en csak a RedHat/Fedora-t ismerem, igy nem tudok ez ugyben elfogulatlanul tanacsot adni. Szerintem probalj ki minel tobbet, mert csak ugy fogod megtudni hogy melyik az amelyik a legkonnyebb szamodra.
-
Out
addikt
válasz
dermedt #2785 üzenetére
Rendben, megprobalok valaszolni a kerdeseidre, aztan majd dontsd el hogy jok-e a kerdesek avagy nem..
1; Hol, vagy honnan tudom letölteni a Linuxot?
Milyen linuxot? UHU, Mandrake, RedHat, Fedora, Debian,SuSe?? de ezek nem linuxok hanem linux disztribuciok, de gondolom ebbe is belefogsz kotni...
2; Hogyan álljak neki a telepítésnek?(beleértve a Windows eltávolítását is)
Miutan eldontotted hogy milyen disztribet akarsz felrakni, es letoltotted, kiirtad cd-kre/dvd-re, bebootolsz rola, es ennyi. A windozzal nem kell foglalkoznod, mert azt eltunteni a particioval egyutt, legalabbis ha automatikus particionalast valasztasz. Ezutan ha magyar nyelvu a menurendszer akkor mar te is fogsz tudni tajekozodni, nem bonyolult.
3; Mire kell figyelnem a telepítésnél , illetve az üzemeltetésnél?
Telepitesnel arra figyelj, hogyha tobb vincsi van a gepedben akkor nehogy rosszat jelolj ki particionalaskor. Uzemeltetesnel? Csak arra amire vindoznal is figyeltel.
Remelem elegedett vagy.... de hatha jon valaki aki jobbakat mond nalam -
Out
addikt
válasz
dermedt #2781 üzenetére
bocsi, ha bunkonak tartod amit most fogok mondani, de szerintem szanj ra 1 orat arra hogy a google-ba beirod, hogy linux es magyar oldalakon olvasol egy kicsit, mert ez az 1 es 3. kerdesre nem lehet megfeleloen valaszolni, a 2. meg ugyis eldol amikor kivalasztottad a neked megfelelo disztribuciot.
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Bluetooth hangszórók
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest