- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
zrubi
senior tag
válasz
eddie303 #919 üzenetére
de nem pont arról volt szó, hogy az XFree 4.4 nem kompatíbilis a 4.3-as ATI driverekkel, míg az X.org igen?
Biztos én maradtam le valamiről...
de szerintem ami nem kompatibilis a Xfree 4.4-gyel al az X.org-gal sem, mert az X.org ~ Xfree 4.4
Nekem nVidiám van, az biztos megy X.org-gal, és XFree 4.4-gyel is
A laptopomban van ati, de az meg egy IGP-320M (chipset) arra meg aszongya az ati, hogy b*** meg, őt ez nem érdekli
A gyakorlatban 2D-ben remekül megy, viszont nincs 3D -
Genun
tag
-
Out
addikt
válasz
eddie303 #856 üzenetére
A cdrecord nem tudott mit mondani rola, valami ilyesmit irt ki hogy manufacturer id -1 meg hogy ismeretlen tipus, es kiirta hogy a cdrecord nem tud adni infot a DVD-R/DVD-RW-krol,de irni tokeletesen tudok ra, csak igy nem tudom hogy tenyleg olyan lemezt vettem-e amilyet akartam....
-
Ezis_foglalt
csendes tag
válasz
eddie303 #847 üzenetére
Én sem állítom, hogy a Windows olyan pofonegyszerű lenne, de a warázslóknak köszönhetően pld. a Win '95 óta is óriási az előrelépés.
Én annak idején jól megtanultam a Win '95-öt + Office 97-et, persze csak felhasználói szinten, és azóta igazából nem vállalom, hogy beleásom magam bármilyen programba. Ennek az eredeti szakmám látná kárát, ami ugye nem rendszerprogramozás, vagy alkalmazásfejlesztés.
Ezt kellene végre megérteniük a fejlesztőknek, hogy a mezei felhasználónak nincs ideje többszáz oldalas felhasználói leírásokat átböngészni.
Egy cégnél lehet hívni a szoftverest, de Magyarországon van otthoni felhasználó és egyéni vállalkozó kb. 2 millió (?), akinek nincs saját informatikusa. Náluk a költségvetés sem engedi meg, hogy minden hibára karbantartót hívjanak.
Különben a Windows hibaelhárítója is egy nagy csőd, de ott alapból általában jól sikerülnek a dolgok, így utána ritkán kell használni. (Kompatibilis hardvert kell venni.)
Az én Windows XP-m egy legális OEM, semmilyen kézikönyvet nem kaptam hozzá, és vígan megy, mint a karikacsapás.
Amikor ezt tudni fogja a Linux, akkor szívesen dolgozok vele IS, nem átállásról van tehát szó, csak olyan kíváncsi ember vagyok, aki szeret belekóstolni több friss husikába. Igaz ugyan, hogy pld. a Suse 9.1 az előző, mondjuk a 7-es verzióhoz képest, amelyet szintén feltettem egy napra, aztán sutba vágteam anno, fejlődött, értem ez alatt a Windows-szerű megjelenést (Task bar stb.), de még mindig nem az igazi.
Persze, csak csodálni tudom, azokat, akiknek van idejük elmélyedni a lelkivilágában, de nem lehet mindenki sz.gépes pszichoanalitikus.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rog
addikt
válasz
eddie303 #842 üzenetére
ja köszi nem kell. csak arra gondoltam hogy a megközelítés hibás, amikor arról beszélünk, hogy a linux vagy a windows azért jobb, mert ezt meg azt könnyebben lehet vele megcsinálni, vagy egyáltalán meg lehet csinálni vele..
szerintem inkább arról van szó, hogy ki mit szokott meg. láttam már agyvérzés közeli állípotba jutni valakit az intézőtől is és a karakteres konzoltól is.
talán még az a jó hasonlat, hogy ha valakinek nokia telefonja volt évekig, az nagyon megszenvedi ha mondjuk ericssonra vált. és persze fordítva is.
elég jó rendszer mind a kettő. a windows is meg a linux is. ha valaki arra hivatkozik, hogy azért nem szereti, mert valamit nem tud megcsinálni a segítségével, annak többnyire az az oka, hogy nem ismeri eléggé az adott rendszert.
ilyesmire gondoltam. -
Ezis_foglalt
csendes tag
válasz
eddie303 #833 üzenetére
OKé, nem sz*r a Linux, hanem gagyi. Így jobb?
A MSW sem tökéletes, de legalább lehet mellette kávézni, sétálni, szórakozni, szóval nem rabolja el az ember szabadidejét.
Nem is tudtam, hogy az Open source, vagyis a ''free'' (sic!) azt jelenti, hogy börtön a négyfal között.
Nesze nektek!
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest