- Magisk
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
Aktív témák
-
dwiki
senior tag
Nem kellet volna leszedni, szó nincs róla.
Utána lehetett volan rakni az XOSL-t.
De persze talán elsőre talán kár bonyolítani, és szimplán a grub vagy a lilo is jó.
(XOSL előnye hogy univerzálisabb - szvsz - tehát ha mondjuk más rendszert - pl
BEOS - is kipróbálnál azt is elintézi - liloban nem vagyok biztos -, + ha ha netán
újrainstallálod az Xp-t (ami ugye angyonrugja lilot, grubot), akkor is könnyen
helyrepofozható az XOSL. (Persze va lilo és a grub is helyrehozható, csak
körülényesebben -szvsz -).
Hát röviden ennyi lenne XOSL előnye.
(volt nem is olyan régen egy srác, aki valami eszméletlen sok oprendszer felrakott
egy gépre, nos ő is XOSL-t használt. Meg akartam keresni a hírt/cikket erről, de
sajna nem találtam. Ha valaki tud erről egy linket, megoszthatná velem(velünk)..) -
vtechun
veterán
hello! Én nyiregyi vagyok, itt lakom a hősök terén, esetleg tudok segíteni... ha érdekel, egyébként init 1, ekkor belépsz rootként, majd editálni kell a configfilejat az x-nek..., az a gáz, hogy alapból nem támogatja az ATI-t mint ati, hanem csak valami gagyi alapdriver van hozza, és asszem az ATi honlapjáról lehet letölteni drivert, de ha jól emléxem csak rpm volt ami meg nem uhu-s csomag... nvidiamra régebben belőttem az eredeti drivert, de meg a mostani 9200SE-met nem probaltam beloni, de azert ment az X, ha nem indul az X akkor CTRL + alt + F1-F6-ig nyomva átléphetsz konzolra(nemtom,hogy ezt tudtad-e eddig csak ezért írom..)
-
dwiki
senior tag
Nem, XOSL csak bootmanager.
Hát én úgy csinálam hogy az Xp ''sima'' partícionálójával feldaraboltam a winyot (Egy
másik gépben, egy sz?z winyót)
Aztán elôször telepítettem a wint (elsô partícióra, bár lehet mindegy, de mivel win98 volt
így volt tuti).
Aztán egy ici pici partícióra -32 mega körül - (ezt is megcsináltam elôre- sima fat 32, vagy
fat 16) , felnyomtam a XOSL-t.
Aztán jött a BEOS, aztán a linuxok.
Na most a debián saját pratícionálójával (telepítéskor) még persze a már elôre kiszemelt
partíciót átpartícionáltam (EXT3-ra), sôt továáb ossztottam - pl swap partíció -.
De asszem az UHuban is van ilyesmi -vagyis az biztos hogy valami ilyesmi van - , de hogy
az UHU particionálója menyire volt tuti, arra nem melékszem.
Ami fontos linuxoknál, hogy adott partícó elejére rakjad a lilot, és ne a winyo boot
sectorába, mert akkor viszlát XOSL....
Hát nagyon röviden ennyi. -
dwiki
senior tag
Nekem egy gépen van, Uhu, DebianSarge, DebianWoody, BeOs, és Win98...
Minden gond nélkül. (régebbi gép, azért van 98 rajta, és pl az uhu nagyjából egészében
kdevel felvértezve használhatatlan is rajta, de debian fluxboxal felvértezve, öllég jól
superál) De Xpvel együtt is használtam már Suset és Debiant.
Ja, és XOSL bootmanagert ajánlom... -
taltos
senior tag
Hááát, az UHU honlapjáról:
Az UHU-Linux Office 1.1 minimális hardverigénye
* Processzor: minden x586, vagy annál magasabb osztályba tartozó processzor. Ide tartoznak a következők: Pentium I/II/III/IV, AMD K6/II/III, AMD Duron, AMD Athlon/XP/MP. Az UHU-Linux alapértelmezésben támogatja a multiprocesszoros (SMP) rendszereket és a HyperThreading (HT) processzorokat is.
* Memória: A rendszer telepítéséhez és egyszerűbb grafikus környezetek alatt futó -kis erőforrásigényű- alkalmazások futtatásához legalább 64 MB szükséges. Napjaink divatos grafikus környezetei (Gnome, KDE) és felhasználói alkalmazásai (OpenOffice.org, Mozilla, jDictionary stb.) számára legalább 128 MB, de még inkább 256 MB ajánlott.
* Merevlemez: az IDE vagy SCSI meghajtók használhatók, a legtöbb SCSI és RAID vezérlőt automatikusan kezeli.
* Merevlemez szabad terület: a teljes telepítéshez legalább 3GB javasolt.
* USB: a legtöbb eszköz támogatása biztosított.
* CD-ROM és DVD-ROM meghajtók: A legtöbb IDE és SCSI modell támogatott.
* Grafikus kártyák: az ISA, PCI és AGP kártyák támogatása biztosított, az nVIDIA kártyák esetében a gyártó licencpolitikai elvei miatt az UHU-Linuxban megtalálható ''nv'' meghajtóprogram nem tartalmazza a 3D gyorsítást.
* Hálózati adapterek: a legtöbb ISA, PCI hálózati eszköz támogatott.
* Nyomtatók: A legtöbb tintasugaras, lézer és Postscript nyomtató támogatása biztosított.
* Hangkártyák: A rendszer az alkalmazott ALSA hangrendszernek köszönhetően szinte minden hangkártyát tökéletesen kezel.
* Laptopok: A legtöbb laptopfunkció tökéletesen támogatott.
* Egyebek: a TV/Rádió kártyák, lapolvasók, webkamerák, digitális kamerák és FireWire eszközök támogatottak.
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest