- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoolii
tag
válasz
Speeedfire #6852 üzenetére
XP Home sp1 az oprendszer. Most meg olvasom a neten, hogy:
A sima XP Home telepítő CD nem lát 130 gigánál többet.(Egészen pontosan 127 giga a sima XP "felismerési korlátja". )
Akkor lehet, hogy itt a gond, mivel az egyetlen partíció 152 GB-os?
Egyébként eMachine laptop, Intel Celeron M575, 2 GB RAM, GMA 4500, 160 GB winyó -
zoolii
tag
Sziasztok!
Laptopot vettem, amire Linpus Linux volt feltelepítve. A helyére eredeti Windows XP-t próbáltam feltelepíteni, mire az a telepítés elején befagyott.
Azt kell tudni, hogy volt 2 partíció gyárilag, két kb. 76 GB -os, egy C: és egy E:.
Az E: ismeretlen volt, a C: pedig FAT32-es. Nem tudom, melyiken volt a Linux. Na én letöröltem mindkettőt, és végül lett egy 150 GB-os nagy partíció, amire elkezdtem telepíteni az XP-t. Először ugye a partíció (ami kb. 152 GB-os) formázása történt meg, majd utána XP fájlok feltétele, majd a rendszer újraindult és kezdetét vette az XP telepítés.
És az "Eszközök telepítése"-nél leáll és lefagy az XP. Mások tanácsára a formázás előtt és az egész telepítés előtt a BIOS-ban átállítottam a SATA Mode-t AHCI-ról IDE-re, mert azt mondják, hogy csak így lehet felrakni az XP-t hiba nélkül.
Szerintetek mi a hiba? A Linux zavar be? De az a partíció formázásakor letörlődött, vagy mégse?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest