Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
R̲e̲m̲
senior tag
Szia
valamit elírtál (A failed to enable unit is erre utal), de egyébként félreértettem a dolgot, ez egy gui-s app, nem egy háttérben futó szolgáltatás.
Most utánanéztem kicsit.
töröld a szolgáltatást:sudo rm -rf /etc/systemd/system/vhuit64.servicesudo systemctl daemon-reloadA parancsikonos megoldást megcsináltam:
- beteszed a vhuit64 fileodat egy könyvtárba
az én esetemben ez a /home/oem/Downloads/vhuit64/
(A felhasználód downloads könyvtára)mellé teszted a start.sh-t ezzel a tartalommal:
#!/bin/bashsudo -S <<< ideírodajelszavad ./vhuit64 & >/dev/null 2>&1az én esetemben ez így nézett ki:
#!/bin/bash
sudo -S <<< 123456 ./vhuit64 & >/dev/null 2>&1, így nem fog jelszót kérni, nem lesz terminál se.
futtathatóvá teszed a filet vagy a properties-ben, vagy chmod +x start.sh
csinálsz az asztalodra egy vhuit64.desktop file-t bármilyen szövegszerkesztővel, ezzel a tartalommal:[Desktop Entry]Type=ApplicationEncoding=UTF-8Name=VirtualHere USB ClientComment=VirtualHere USB clientExec=/home/oem/Downloads/vhuit64/start.shPath=/home/oem/Downloads/vhuit64/Terminal=falseaz exec és a path sorba természetesen az sh elérési útját,
illetve könyvtárát adod megelmented, jobbgomb rá és "allow launching"

ezután duplakatt és már indul is sudoval, jelszó és a fölösleges terminál nélkül
Tőlem ennyi tellett, ha valakinek van jobb ötlete, ne tartsa magában

Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Saeco Talea Giro Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest