- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sss
őstag
Hogy lehet "mezei" usernek root hozzáférést adni ideiglenesen? Egy bejelentkezés idejére. A root jelszó kiadása, valamint a sudoers fájt szerkesztése nem opció.
A konkrét szitu: nem volt jogosultságom módosítani egy fájlt. Bejött egy másik user, átváltott az én useremre, onnan rootba. (Vagy legalábbis a bash historyt átfutva így valahogy.) Ezek után már én is át tudtam váltani root userre. De kijelentkezés után már nem. -
sss
őstag
válasz
MineFox54 #22228 üzenetére
Nem teljesen értem a szitut, de azért hátha:
Akkor gondolom az apache ül kint 19600-as porton. Az első iptables szabállyal máris elérhetetlenné tetted mindenhonnan. Elé kellene mindenképp valami accept szabály, mondjuk ilyesmi:
iptables -I INPUT -p tcp --dport 19600 -s localhost -j ACCEPTEz az "átpasszolás" pontosan hogy van megvalósítva?
-
sss
őstag
válasz
Badb0y #22208 üzenetére
"Load balancer szerver", az meg milyen?
Első körben azt nézném meg, hogy nincs-e vmi elszabadult processz, top, ps aux ilyesmik, esetleg a hely nem fogyott-e el, habár az nem feltétlen okoz ilyen problémát. Tomcat (ha van) memóriája nem fogyott-e el, nincs-e gyanúsan sok apache processz, egy apache restart amúgy is csodákra képes. Aztán a logjaikat is érdemes átnézni, hogy ott látszik-e valami. Mysql normálisan be van-e konfigolva, nincs-e beragadva valami select vagy ilyesmi.
De aztán persze lehet, hogy az interjúztatók teljesen másra gondoltak.
-
sss
őstag
Hali,
Össze akarok rakni otthonra egy debianos gépet, és mivel napi 24 órában menne, ezért szeretném minél biztonságosabbra megcsinálni. Kicsit olvasgattam, és ezeket tervezem beállítani/telepíteni:Legfrisebb (stable) debian verzió.
Iptablesben mindent tiltani, a szükséges portok kivételével.
Ssh átrakása másik portra.
Root login/password auth tiltása.
Rkhunter, fail2ban, aide telepítése.Mást esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest