-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
válasz
dr_strange #1348 üzenetére
Ezekszerint NV karik abszolút tökéletesen működnek Linux alatt? Na majd jól eladom a karimat.
-
éN79
addikt
válasz
Vilmoskorte #1345 üzenetére
(+ minden segítőkész fóromtársamnak is természetesen)
Tegnap már az Alt+Ctrl+F1 kombinációt is tudtam használni, igaz nem jutottam messzire ami a driver telepítését illeti, de minden kezdet lehet nehéz, ha azzá tesszük magunknak, ugyebár.
A furi az, hogy az Uhu Live (Adrienn) CD-je simán normálisan tudja kezelni a felbontást/frekvenciát. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy 1280x1024-ben van a gnome2.
Ma újra letöltöm a drivereket, aztán ismét megróbálok úgy eljárni, ahogy a leírásokban szerepel. -
éN79
addikt
válasz
Vilmoskorte #1335 üzenetére
Nincs is ezzel semmi baj, csak még annyira új nekem ott minden, hogy gyakorlatilag azt se tudom, mihez nyúljak. Időm mint a tenger, megpróbálom nem feladni.
Ha félreérthető volt az előző hozzászólásom, tényleg nagyon köszönöm a segítséget, mert egy kicsit azért ''elanyátlanodtam''. -
éN79
addikt
válasz
Vilmoskorte #1333 üzenetére
Neked is köszönöm, mindjárt megnézem.
Plussz köszönet, hogy nem kell böngészős tudományomat eröltetnem. -
éN79
addikt
válasz
dr_strange #1330 üzenetére
Köszönet!
Van még mit tanulnom úgy látszik. -
éN79
addikt
Most letöltöttem az Xorg 6.8 meg a XFree 4.3 drivereket is, hátha, de mivel az ait-driver installer 8.25.18-X86.run se futott, illetve én nem tudom sehogy futtatásra bírni, mert a sima duplaklikk itt nem sokat segít.
illetve ha Linux alatt egy telepítő program futtatása mégcsak hírből se olyan mint XP alatt, azért valaki szóljon, mert én valahogy hasonlónak képzeltem, de tuti nem véletlenül van az a sok konzol.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
dr_strange #1326 üzenetére
Gyakorlatilag 2 napja van linuxom, ami SUSE Linux 10.1-es, tehát azért nem olyan régi kiadás, ennek ellenére a kártyámat nem szereti. Mivel annyira új nekem még ez az OS, így biztos, hogy én nem csinálok valamit jól, de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre. Néztem én is amit linkeltél, onnan töltöttem le a 34,5 megás ATI Driver Installertt, de azt csak megnyitja, nem indul semmiféle telepítés. Azt, hogy az alatta lévő XFree86 4.1 v. XOrg 6.8 kell-e, fogalmam sincs.
Abszolút kezdő vagyok még Linux téren, úgyhogy bocsánat a nagyon láma kérdésekért, de egyenlőre ennyit tudok, azaz még szinte semmit. -
éN79
addikt
Szia!
Letöltöttem az ATI honlapjáról, amit én jónak gondoltam (kb. 30 megás telepítő file), hazavittem, betettem és ...
Megynyit egy text file-t. Annyira nem ismerem a Linuxot, hogy teljesen meg vagyok lőve, hogy kell egyáltalán feltelepíteni egy drivert az oprendszer alá.
A hiba persze hogy bennem van, de eddig ugyebár a Winhez voltam szokva.
Driver nélkül viszont se a monitor felbontását/frissítését nem tudom átállítani, és pl. alap játék alkalmazások se futnak mert hiányolják a 3D gyorsító meglétét.
Ha van türelmed (türelmetek), szívesen fogadok minden építő és tanító jellegű kritikát és tanácsot. (+ jelezd, ha küldöd amit megbeszéltünk)
-
éN79
addikt
Szia!
-Net közelébe kerültem, úgyhogy leírom az újabb fejleményeket: Suse Linux 10.1 immáron tökéletesen fut a gépen, vinyókat látja, Audigy 4 is jól működik, ellenben a monitor felbontását nem tudom állítani, csak 1024x768 16 bit-ben hajlandó menni, 24-biten teljesen szétrobban a kép. Az ATI oldalán található meghajtók közül vajon melyik a jó?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest