- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Megoldódott, természetesen az ISP-nél volt tiltva. Köszönöm mindenkinek!
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Otthon szeretnék levelezőszervert üzemeltetni.
A howtoforge Perfect Server leírása alapján feltelepítettem a szervert.
A szolgáltatótól kértem publikus IP-t, amin elvileg nem tiltanak semmilyen portot.
Mikrotik tűzfalam van, azon megnyitottam a szükséges portokat:action=accept chain=forward comment="Levelező" dst-port= 80,443,110,995,993,143,587,465,25 protocol=tcp
Ezeket a portokat pedig NAT-oltam a szerver belső IP-jére.
Illetve van egy NAT-olás kifelé:action=masquerade chain=srcnat comment="LAN NAT" src-address=192.168.0.0/24
A levelező szerver működik. DNS-es beállítások megvannak, SFP rekord, Revers DNS minden ok.
Leveleket simán kapok, viszont küldeni nem tudok.
A mail.log szerint csatlakozni próbál a szerver a távoli szerver 25-ös portjára, de Connection Timedout-t kapok...
Szerintetek ez miért lehet? Tűzfal? Vagy mégiscsak korlátozva van a 25-ös port kimenő irányba? -
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Webszervert szeretnék üzemeltetni Linux alól Proxmox virtuális környezetben.
Első kérdésem, hogy szerintetek Virtuális gép vagy Virtuális konténert célszerű beállítanom alá?Hozzáértők szerint a konténer kisebb erőforrás igényű, csak nem tudom van-e bármilyen hátulütője... Illetve mennyivel macerásabb a rendszer visszaállítása mentésből ha gond van..
Következő kérdésem: milyen linux kerüljön alá. Ubuntu Server vagy Turnkey LAMP Linux?
Melyiket egyszerűbb frissen tartani, melyik biztonságosabb, erőforrás takarékosabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest