Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Vladi #22334 üzenetére

Sejtettem, hogy lesz egy kis OFF topic, de kiemelném mégegyszer:
    azt mondta hogy sajna nem tud segíteni, a szerződést nem találja (vagy csak nincs kedve vele foglalkozni, de ez a lényegen nem változtat).

A tcpdump-al a csomagokat tudom megnézni? Olyan mint windows-on a wireshark?

törölt tag

Sziasztok!

Az albimban ADSL netem van, a router-t az előző lakók közül valaki állította be, a főbérlő nem tudja a router admin jelszavát, én viszont szeretnék portot nyitni rajta, azt mondta hogy sajna nem tud segíteni, a szerződést nem találja (vagy csak nincs kedve vele foglalkozni, de ez a lényegen nem változtat). Egy TP-Link WR521G router.
    A célom megszerezni a PPPoE felhasználónevet és jelszót, a routert kiresetelni és beállítani.

Két megoldást találtam ki:

a, Kicsi a siker lehetősége: A routerre sorosporton csatlakozni, az nvram-ból kiolvasni a jelszót. (Nem biztos hogy ott tárolja, nem biztos, hogy lehet ilyet, stb. stb.)

b, A siker 100%: A laptopomon egy mobilvinyóra felraktam az Ubuntu-t, feltelepítettem rá egy PPPoE szervert: rp-pppoe
    Itt viszont elakadtam. Be kellene állítani hogy: a, bármilyen usernév/jelszó párossal felengedjen és log-olja vagy b, log-olja az usernév/jelszó próbálkozásokat és hogy mik voltak ezek.

A b megoldásból szeretnék kiindulni, tehát pppoe szerver feltelepít, log-olja a felhasználónév/jelszó párosokat és rádugom a ruter WAN portjára.

Ide valaki rakott fel egy szkriptet, de nem nagyon sikerült beállítani és elindítani a szervert: http://hup.hu/node/75876

Van ötletetek a további beállításra? Hogyan tudom log-olni?

Új hozzászólás Aktív témák