- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sejtettem, hogy lesz egy kis OFF topic, de kiemelném mégegyszer:
azt mondta hogy sajna nem tud segíteni, a szerződést nem találja (vagy csak nincs kedve vele foglalkozni, de ez a lényegen nem változtat).A tcpdump-al a csomagokat tudom megnézni? Olyan mint windows-on a wireshark?
-
törölt tag
Sziasztok!
Az albimban ADSL netem van, a router-t az előző lakók közül valaki állította be, a főbérlő nem tudja a router admin jelszavát, én viszont szeretnék portot nyitni rajta, azt mondta hogy sajna nem tud segíteni, a szerződést nem találja (vagy csak nincs kedve vele foglalkozni, de ez a lényegen nem változtat). Egy TP-Link WR521G router.
A célom megszerezni a PPPoE felhasználónevet és jelszót, a routert kiresetelni és beállítani.Két megoldást találtam ki:
a, Kicsi a siker lehetősége: A routerre sorosporton csatlakozni, az nvram-ból kiolvasni a jelszót. (Nem biztos hogy ott tárolja, nem biztos, hogy lehet ilyet, stb. stb.)
b, A siker 100%: A laptopomon egy mobilvinyóra felraktam az Ubuntu-t, feltelepítettem rá egy PPPoE szervert: rp-pppoe
Itt viszont elakadtam. Be kellene állítani hogy: a, bármilyen usernév/jelszó párossal felengedjen és log-olja vagy b, log-olja az usernév/jelszó próbálkozásokat és hogy mik voltak ezek.A b megoldásból szeretnék kiindulni, tehát pppoe szerver feltelepít, log-olja a felhasználónév/jelszó párosokat és rádugom a ruter WAN portjára.
Ide valaki rakott fel egy szkriptet, de nem nagyon sikerült beállítani és elindítani a szervert: http://hup.hu/node/75876
Van ötletetek a további beállításra? Hogyan tudom log-olni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest