- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Erre a laptopra szeretnék Linuxot telepíteni: Toshiba Satellite 1640CDT - 475MHz | 64mb ram | 20Gb HDD | CD - Floppy | ATI RAGE LT PRO
Puppy 5.01 még támogatja ezt a vga-t (feljebb már nem indultak el).
Viszont valami oknál fogva ezt nem igazán akarja telepíteni.Egyéb alternatíva erre a pici teljesítményű gépre? Esetleg olyan ami egy TP-Link TL-WN422G usb wifi-t helyből ismer? (sajnos Mint-hez kevés a memória)
-
cashback
őstag
Közben... azt hittem hogy minden ok a 2-sel, de sztem nem.
kczikora-desktop lcdproc # sudo apt-get install lcdproc
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
lcdproc már a legújabb verzió.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 10 nem frissített.kczikora-desktop lcdproc # ./configure -enable-drivers=hd44780
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking whether to enable debugging... no
checking for gcc... gcc
checking whether the C compiler works... no
configure: error: in `/home/kczikora/Desktop/lcdproc':
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details3-as lépés:
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
make: *** No rule to make target `install'. Stop. -
cashback
őstag
Üdv... ismét.
Kérnék egy kis segítséget (mivel linuxnoob vagyok)
Szeretnék életet lehelni egy vfd kijelzőbe.
Találtam programot, leírást... de megakadtam. [link]2. lépésig minden rendben zajlott...
3. lépéstől viszont nem jutok tovább.Előre is köszönöm.
-
cashback
őstag
Hali.
Noobságom...
Valamit, valahol elállítottam (szoktam ilyet... össze-vissza kattintgatok és ki tudja mi lesz belőle
)... és most az asztalon a helyi menü nem a szokásos Új fájl létrehozása és miegymás, hanem Terminal emulator, Web browser stb. ad ki.
Hol tudom vissza állítani?
Előre is köszi.
CB
-
cashback
őstag
Sajnos nem sikerült magyarnyelvű usb-s megoldást találni... live mod nem volt nyerő, mert ugye nem tárolja a beállításokat és nem lehetett FP-t ráhúzni.
Viszont annyira megtetszett a sok tesztelés közben a Mint12, hogy most az megy a "netezős" gépemen (azért idézőjel, mert XP-vel még netezni sem lehetett
)...
Rendesen hasít a gép.
P3 800Mhz@900Mhz
512Mb SDRam 133Mhz@100Mhz CL2,5
13Gb HDD (100/25 - szóval badsectoros)
16Mb vgaFilmet nem nézek, de youtube-ot (kis FP butítással) egészen kényelmesen viszi.
Illetve nem elhanyagolható pozitívum... TP-Link WN422G wi-fi adaptert automatikusan felismerte.
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Tudtok nekem olyan magyar nyelvű Linux-ot ajánlani mint a LinuxMint12... (azért ez példa, mert minden különösebb mókuskodás nélkül kezel minden hardvert - főleg a wifi adapter a lényeg)
A lényeg hogy usb-ről kellene futnia (1Gb)... szóval perzisztens módban (hogy pár apróságot meg is jegyezzen - illetve flashplayer-t tudjak rátenni - játék miatt).
Angol verziót találtam, de az nem az igazi (nem nekem kell).Előre is köszönöm.
CB
-
cashback
őstag
Estét...
Feltettem egy pendrive-ra egy Mint12-t.
Első indulásnál gond nélkül indult...kattintgattam párat... majd újraindítottam.
Viszont felhasználó nevet és jelszót kér.
Van valami default erre a célra?
Mert nem állítottam be semmit.Illetve ki lehet offolni ezt valahol belőle?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged