- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lakatosturbo #13482 üzenetére
Hát, ha tartománykiszolgálóban gondolkodsz, akkor winnyóz. Ha bármi egyébben, akkor Linux.
-
rt06
veterán
válasz
leginkabb attol fugg, mire hasznalnad a szervert es milyen eloismereteid vannak a ket platformmal
-
törölt tag
válasz
attol fugg mi a feladat. allitolag par dologra kifejezetten jo a win server. de.
1. en csak hallottam
2. ez itt a linux topic -
bucihost
senior tag
válasz
stabilitás és védelem szempontjából linux szerintem. (én is azt használok).
-
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #12996 üzenetére
Nekem is van ftp jog kiosztva másnak, de ésszel kell engedni és nem lesz gond belőle.
-
válasz
lakatosturbo #12996 üzenetére
Ezt tarthatnád a gépeden is, és ott is futhatna szerver. Igaz, csak akkor elérhető, amikor megy a géped, de azt lehet tudni abból, hogy pl. fent vagy chaten
Nálam ez működik, WOL-lal mespékelve, ha kell valami, és nem vagyok otthon, akkor ébresztem a gépet, és használom.
Még mindig jobb, mintha folyamatosan menne valami itthon. -
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #12993 üzenetére
A teljesítményével? Hát, ez olyan hogy kinek mire kell...
Nekem fut rajta elég sok minden és nincs vele bajom, lehetne gyorsabb is. DE! Ez csak egy router.
Ha meg kell a teljesítmény és állandóan akarod, hogy menjen akkor meg nincs mese venni kell egy microservert, vagy atomos gépet.
Vagy esetleg a most megjelenő rasperry pi-t. Bár nem tudom, hogy a giga lan, miért nem kapott helyet rajta. -
válasz
lakatosturbo #12993 üzenetére
Ez igaz
Az én gépem is router, de nem az osztja a netet.
Teszteléshez van benne egy plusz hálókártya, és ha arra dugok valamit, azzal lehet a belső hálót szimulálni -
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #12991 üzenetére
Akkor használd.
De szerintem jobban jársz egy routerrel is. tplink 1043nd, vagy dlink dir-825. -
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #12988 üzenetére
Hát lehet, hogy megállna akár 60-70W-ban is, de szerinted az nem sok havi szinten?
Fogalmam sincs, hogy most mennyi a watt "árfolyama", de biztos, hogy ez +1-2k lenne havonta. Akkor inkább már valami erősebb router és arra feldobni mindent. Vagy venni egy rasperry-t és hozzá egy switch-t. Vagy egy intel atom esetleg az amd-s része. Esetleg egy microserver. Igazából minden más jobb megoldás lenne szerintem. -
bambano
titán
válasz
lakatosturbo #12988 üzenetére
egy pár wattot fogyasztó routerhez képest elég húzós a 120w
-
válasz
lakatosturbo #12985 üzenetére
Linux szerver a legjobb DHCP-re, tűzfalra, routerre, meg amit felsoroltál. De a P4 elég sok vellanyt meg fog neked enni.
Debian, vagy Ubuntu Servert pakolj rá.
-
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #12985 üzenetére
Igen, lehetne rá használni. De 24/7-ben elég sokat fogyasztana neked ez a config.
-
bambano
titán
válasz
lakatosturbo #10433 üzenetére
debianon erre a debmirror csomag való, nem tudom, van-e ubuntun is ilyen.
-
Rickazoid
addikt
válasz
lakatosturbo #10433 üzenetére
Az egészet?
Ne haragudj meg, de ez hülyeségnek hangzik így elsőre. Ha pontosak az információim, akkor a 32 bites Meerkat main tárolójában 7,5 GB-nyi fájl van, a restricted pici, 68 MB, de ott a universe 22 GB-tal és a multiverse 2,6 GB-tal, összesen 32,8 GB.
Mire kell minden fájl? Nem nagyon tudok elképzelni semmit, főleg, hogy amire letöltöd, egy részéből már frissebb verzió kerül fel. Ráadásul a többsége ütközik egymással, mindre sose lehet szükség.Konkrét csomagokat az apt-get -d vagy apt-get install -d paranccsal lehet letölteni, a /var/cache/apt/archive mappába kerül, ha minden igaz. Ez azért barátibb, hiszt csak azt szedi le, ami kell, nem mindet. De vannak Ubuntu DVD-k is, azokon elég sok csomag ott van.
De érdekes volt ez az ötlet, tudtommal nincs konkrét mód rá, úgyhogy utánanéztem, hogy tudnám kivitelezni, összejött egy sornyi parancs, amivel kivitelezhető, írd meg, hogy mire kell, mert kételkedem, és ha tényleg mindenre szükséged van, akkor leírom, mire jutottam.
-
doc
nagyúr
válasz
lakatosturbo #9692 üzenetére
Nekem a Linux bevetes kozben van meg, nagyon jo kis konyv ha erdekelnek a rendszerszintu adminisztracios feladatok, ugyes trukkok
-
kovaax
őstag
válasz
lakatosturbo #9634 üzenetére
Szerintem a tc parancs kell neked...
-
PuMbA
titán
válasz
lakatosturbo #9581 üzenetére
Mi a baj az Ubuntuban lévő driverrel?
-
PuMbA
titán
válasz
lakatosturbo #9572 üzenetére
Milyen Linuxot tettél fel? Nem kell semmit életre kelteni,mivel alapból van a Linuxokban Intel driver és megy amint felteszed a rendszert.
-
FixY67
senior tag
válasz
lakatosturbo #9569 üzenetére
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=226336
Ez nem segít?
-
bambano
titán
válasz
lakatosturbo #8891 üzenetére
Nagyjából semmit se. Azóta lett hald meg udev, faragják az új cron-t meg init scripteket, szóval a lényeget már lecserélték szinte minden linux kiadásban.
-
bambano
titán
válasz
lakatosturbo #8888 üzenetére
muzeálisak.
-
Vladi
nagyúr
válasz
lakatosturbo #8888 üzenetére
Az első a redhatos az jó, csak kicsit régi. Akkor érdemes megvenni, ha redhat/fedora rendszerek érdekelnek, mert elég konkrét.
A második elég régi. A harmadik nem túl részletes. De a 4 sorozatot azt tudom ajánlani, mert elég alapos és olvasmányos is, ha mélyebben érdekelnek a dolgok.
Egyébként nagyon sok jó leírás van a neten is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #8871 üzenetére
a net osztás simán megy
csak dhcp-t kell telepíteni, mac cím alapján szerintem nem lehet korlátozni, max ip szerint -
Major Major
senior tag
válasz
lakatosturbo #8482 üzenetére
ez szerintem elég jó kiindulási alap
Maximális fájlméret: 8 exbibájt - 1 bájt
kicsit több, mint a 4GB -
Vladi
nagyúr
válasz
lakatosturbo #8479 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Dacia topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Robogó, kismotor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eredeti játékok OFF topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged