Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
"mit is nyitnak ki egy hiper-szuper debianon? sorolj konkrétumokat, mert ekkora fudot még fizetett ms bérencek se mernek leírni."
Konkrétan a cd-t
Ezelőtt x éve, amikor stabil lett a woody, kezdtem ismerkedni debian-al. Raktam rá apache-t, samba-t, proftpd-t, squid-ot, postfix-et, meg még pár vmit, lényegtelen, átjárónak és házi mindenes-szervernek készült, vegyes klientúrával, tanulási célra. Felmásztam az ELTE irc-jére a #debian csatira. Kérdeztem pár buta dolgot és kb. fél óra múlva azzal mutatták meg a szűz telepítésű űbertuti debian hiányosságait, hogy nyitogatták a cd-t a serveren meg sorolták, milyen filmjeim vannak a nagyvinyón. Senkinek semilyen acc-ot nem adtam, még ip-t se, de az nem ügy (ha érdekel, privátba megmondom a nick-eket is, tartjuk a kapcsolatot azóta is).iptables -L
és tök üres, default policy ACCEPT.Mandriva server:
friss telepítés után feltettem ugyanezeket a progikat. Csekkoltam iptables-t, hát.. több tucat oldalnyi szabály, szépen kitöltött hosts file-ok, sshd csak localhostból, összes szolgáltatás csak lan-felől látszik kivéve rpcinfo (ezt kézzel kellett orvosolni).
Jah és kapásból működő postfix (néhány katt után ment, hihetetlen). Levél kijelölt felhasználónak azonnal, amint pl. egy gyökér nmap-olt.A vírusos résszel egyetértek.
És még1x, utoljára: direkt lüke user szempontból nézem, aki csak kattintgatni tud. Kíváncsiság, meddig juthat az átlag v. alatti. Abba direkt nem mennék bele, hogy ha 1x van egy akármilyen linux disztród jól beállítva, 100év múlva is menni fog, ami az ms termékekről nem mernék kijelenteni, de más tészta.
Na jó, stop.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892, 100% Akkumulátor
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezelőtt x éve, amikor stabil lett a woody, kezdtem ismerkedni debian-al. Raktam rá apache-t, samba-t, proftpd-t, squid-ot, postfix-et, meg még pár vmit, lényegtelen, átjárónak és házi mindenes-szervernek készült, vegyes klientúrával, tanulási célra. Felmásztam az ELTE irc-jére a #debian csatira. Kérdeztem pár buta dolgot és kb. fél óra múlva azzal mutatták meg a szűz telepítésű űbertuti debian hiányosságait, hogy nyitogatták a cd-t a serveren meg sorolták, milyen filmjeim vannak a nagyvinyón. Senkinek semilyen acc-ot nem adtam, még ip-t se, de az nem ügy (ha érdekel, privátba megmondom a nick-eket is, tartjuk a kapcsolatot azóta is).