- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Netfone
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
reandre
tag
Tisztelt guruk!
Linux bash szkriptben lenne szükségem némi segítségre. Olyan kódra van szükségem, ami ilyen felépítésű fájlból:
field1 field2 field3 field4 field5...
egy ilyet csinál:
field1:field2:field3:field4:field5:...
A probléma az, hogy a mezők száma nem fix. Lesz, hogy csak 1-2 mező lesz benne, de lesz olyan is, hogy 8-10. Próbáltam a következőt:
awk '{OFS=":", print $0}'
de ez visszaadja az eredeti, szóközökkel elszeparált fájlt, nem cseréli kettőspontokra. Próbáltam azt is, hogy $0 helyett beírom a lehetséges maximumot:
$1,$2,..,$12
azonban ilyenkor minden mezőhöz odateszi a kettőspontokat, tehát azokhoz is amelyek "üresek", valahogy így:
field1:field2:::::::::::
ami megint nem az, amit szeretnék.
Nem vagyok profi, 3-4 hete kezdtem el foglalkozni a linux szkriptekkel, de a felhasználási területből kifolyólag a legtriviálisabb, legstabilabb megoldásra lenne szükségem.Help plíz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Robogó, kismotor
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Futás, futópályák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Synology NAS
- Videó stream letöltése
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest