- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Újjáéled a Motorola Moto G100
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kisebb, könnyebb, kitartóbb: szupermobillal hűti a Honor a kedélyeket
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Ubuntu server, samba megosztással. A sambára a felhasználók másolják a cuccaikat windows alól, ékezetes karakterekkel együtt. Nekem néhány könyvtár változásáról küldenem kell levelet.
A probléma a következő: az ékezetes karakterek nem jelennek meg rendesen.
A locale parancs minden beállításra hu_HU.UTF-8-at ír.
Ha SSH-val belépek a szerverre és kilistázok egy könyvtárat akkor viszont nem ékezetes karakterek jelennek meg, hanem a helyükön mindenféle betűk, kis vonalkával a tetejükön.
Ez lenne a kisebbik probléma, mert engem nem érdekel, de ha a könyvtár tartalmát file-ba mentem és azt a mutt-tal kiküldöm (a file tartalmát beillesztem a levélbe) akkor szintén ezek a karakterek jelennek meg, ami azért nem felhasználó barát. A mutt-nál szintén beállítottam, hogy UTF8-at használjon magyar lokalizációval. Ha windowsban szerkesztett file-t illesztek a levélbe akkor az ékezetek is teljesen jól jelennek meg.Mi lehet a baj, mi nincs jól beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Vicces képek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Egérpad topik
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 700W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Apple Mac mini M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest