- Hamarabb hajtogathatod az iPhone Foldot, mint vártad
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- 7000 mAh-s aksit kapott a Motorola Moto G57 Power
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Ubuntu server, samba megosztással. A sambára a felhasználók másolják a cuccaikat windows alól, ékezetes karakterekkel együtt. Nekem néhány könyvtár változásáról küldenem kell levelet.
A probléma a következő: az ékezetes karakterek nem jelennek meg rendesen.
A locale parancs minden beállításra hu_HU.UTF-8-at ír.
Ha SSH-val belépek a szerverre és kilistázok egy könyvtárat akkor viszont nem ékezetes karakterek jelennek meg, hanem a helyükön mindenféle betűk, kis vonalkával a tetejükön.
Ez lenne a kisebbik probléma, mert engem nem érdekel, de ha a könyvtár tartalmát file-ba mentem és azt a mutt-tal kiküldöm (a file tartalmát beillesztem a levélbe) akkor szintén ezek a karakterek jelennek meg, ami azért nem felhasználó barát. A mutt-nál szintén beállítottam, hogy UTF8-at használjon magyar lokalizációval. Ha windowsban szerkesztett file-t illesztek a levélbe akkor az ékezetek is teljesen jól jelennek meg.Mi lehet a baj, mi nincs jól beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hamarabb hajtogathatod az iPhone Foldot, mint vártad
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Opel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Ableton Live 12 Suite Education
- OnePlus Nord CE5 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sata 240GB SSD // 100/100% // számla // garancia
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! 64GB Corsair Vengeance LPX 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest