Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- A kamera nem lesz karcsú a Honor Magic8 Pro Air esetében
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Apple Watch
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Sziasztok

Nemrég feltelepítettem az Ubuntu 8.10-es verzióját a Windows XP rendszerű netbookomra, részben azzal a céllal, hogy ezzel együtt kialakítsak egy praktikus boot partíciót is, amelyről tudnék karbantartási feladatokat, biztonsági mentést, illetve helyreállítást végezni. Úgy terveztem, hogy a GRUB mellett elhelyezem a boot partíción a SystemRescueCD-t is.
Viszont úgy tűnik, hogy a gondos tervezés ellenére elrontottam a particionálást: a boot partíciót is ugyanabba a kiterjesztett partícióba tettem logikai partícióként, amelyben a linux többi particiója is található. Nem gondoltam volna, hogy ez gondot jelenthet, de úgy tűnik, hogy a Gparted program például nem is hajlandó semmilyen műveletet végezni a kiterjesztett partíción vagy annak tartalmán, mert azt írja ki, hogy egy vagy több része használatban van.*
Van esetleg valaki, aki meg tudná mondani, hogy érdemes lehet-e emiatt újratelepíteni az Ubuntut, ügyelve arra, hogy különálló, elsődleges partíció legyen a boot? Nem sok mindent állítottam még be rajta, tehát nem jelentene hatalmas problémát.
* Ki kellene bővítenem további logikai egységekkel, mert arra is csak most jöttem rá, hogy egy merevlemezen csak egyetlen kiterjesztett partíció lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest